BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Schafberg Gargellen

Reviews Schafberg Gargellen

79% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.2 op basis van 3425 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, voldoende off-piste, rustig, goed eten op de piste, kindvriendelijk en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en weinig après-ski.

Wat vind jij van Schafberg Gargellen?


Beoordelingen van gebruikers

  • justinbeekman
    justinbeekman 16 juli 2018 · 12:10

    Vanuit Sankt Gallenkirch waar wij verbleven was Gargellen ongeveer 15 min. rijden met de auto. Je rijdt hier van +/- 880 meter (Sankt Gallenkirch) naar 1420 meter hoogte en dit is een echte aanrader. Hoewel het bij Silvretta Montafon niet overdreven druk was, was het bij Gargellen echt heerlijk rustig. Het gebied lijkt op de kaart niet zo groot, maar beschikt wel over drie verschillende lange dalafdalingen (met nog meerdere subvarianten). Voor de off-piste skiër, wat ik niet ben, zijn hier ook mogelijkheden voor toertochten naar onder meer Zwitserland. Volgens een aantal Nederlanders die hier met een gids een toch aan het doen waren was dit zeker de moeite waard.

    Met familie 4 tot 6 jaar ervaring
  • pgmjanssen
    pgmjanssen 15 februari 2017 · 20:30

    We verbleven er niet, maar een dag naar het gebied Gargellen te gaan heeft echt een meerwaarde. Prachtige route ernaar toe en leuke afwisselende pistes voor een dag skiën. Leuke skiroute aanwezig.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Frank66
    Frank66 5 maart 2016 · 11:40

    Gargellen is een (blauw) maar/en werkelijk prachtig Winterwonderland en vooral een off piste paradijs. Als je de piste 6 neemt heb je het gevoel dat je buiten de wereld skiet; maak je niet vaak mee.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast393
    Gast393 3 maart 2013 · 21:26

    Gargellen is prima voor kinderen en families, echter geen apres ski in het dal. Gargellen kent daarnaast maar een paar restaurants, verwacht hier niet teveel van. Daarnaast heb je de auto wel nodig, omdat de skilift aan de rand van het kleine dorpje zit. Overigens is er slechts een kleine spar voor de boodschappen. Veel blauw en rood, weinig zwart.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 3 augustus 2010 · 16:57

    Je kunt er fantastische wandelingen maken. Het dorpje Gargellen is gastvrij, zo ook de omgeving van het dorpje. Ervaar het zelf. De verzorging in het MADRISA HOTEL was voortreffelijk en ik ga volgend jaar zeker terug. Door een blessure mocht ik niet doorgaan met wandelen in de bergen en heb zo de omgeving leren kennen VORARLBERG onbekend maakt onbemind. In het bijzonder dank aan het het Kabelbaanpersoneel.

  • Anoniem
    Anoniem 1 november 2009 · 13:21

    Wij komen sinds 4 jaar in Hochmontafon, en verblijven in Gargellen, Landalpark, wat een zeer goede accommodatie is. Perfect gelegen aan de piste, en je kan letterlijk totaan de deur skien. Prima overzichtelijk gebied voor m'n kinderen. Tot nu toe altijd ruim voldoende sneeuw gehad. En idd: ook hier geldt: wil je skien, moet er sneeuw vallen. Kan me niet voorstellen dat dit elders niet het geval is.... De reistijd tussen de overige dorpjes is prima te doen. Er komen mijns inziens weinig Nederlanders in verhouding tot bv Gerlos, Kirchberg, Solden etc. dus ik snap sommige reacties niet. Prijzen vallen mee, ondanks dat wintersport wel een steeds duurdere hobby wordt. Jammer is, dat er vanaf eind jan enkel een \'hoogseizoen\' skipas bestaat, tm eind maart. Verwacht in Gargellen geen spectaculair vertier en apres-ski. Daarvoor moet je naar o.a Tirol, maar ik denk dat de meesten die hier naartoe gaan, dat ook niet zoeken... Hopelijk is de weg in DL verdubbeld, zodat het wat vlotter rijdt. De tunnel, tja.... daar moet je een beetje mazzel mee hebben...

  • Eelco
    Eelco 1 april 2007 · 15:05

    Een heerlijk gebied voor deze periode van het jaar. Het ligt relatief hoog en daardoor verzekerd van sneeuw. De Schafberg (Gargellen) heeft diverse pistes en hebben genoeg diversiteit, maar na 4 dagen heb je alle pistes wel gehad en moet je naar de andere gebieden die op max. 20 minuten met de auto zijn (Silvretta Nova, Hochjoch, Golm). Verder is het jammer dat deze pistes niet aangesloten zijn, maar er rijden wel skibussen (ik deed alles met de auto). In de middag zijn de lagere pistes (beneden 2000 meter) wel erg papperig, maar ik ben terug gekomen met een bruin hoofd dus ik klaar niet ? Wij zijn in Landal Hochmontafon geweest en de appartementen waren super. De liften gaan dwars door het parkje heen, maar het is jammer dat er geen directe aansluiting is, je moet toch +/- 10 minuten lopen (je kan maar lui zijn he). Een heerlijke vakantie geweest en wellicht de moeite waard om in de toekomst weer eens terug te gaan al zijn de uitgaansmogelijkheden beperkt (niet!!) en is er maar één supermarkt (maar ik word toch ouder en blijkbaar een echte hollander, want zelfs de pindakaas en de hagelslag waren meegenomen).

  • Michiel
    Michiel 19 maart 2007 · 20:48

    In Hochmontafon Landal geweest (10-17 mrt). Super appartementen. Alleen jammer dat er geen busje rijdt naar de gondels. Voor kleine kinderen te steil (vooral terugweg). Goed voor de conditie van de ouders... Was geen NL-talige skiles voor de kleinsten. Je kunt ook op de pistes stappen bij Landal en met de auto de kids ophalen onderaan de piste. Was voldoende sneeuw gevallen op zaterdag 10 mrt, daarna alleen maar zon en strakblauwe luchten! Mooi, maar iets te warm, dus papperige sneeuw in middag.

  • Shirley
    Shirley 28 januari 2007 · 20:20

    Wij zijn in januari in het landalpark in Gargellen geweest. Leuk park, met zwembad, sauna, animatie voor de kinderen etc. Alleen de speeltuin voor de kinderen ligt erg verstopt achter het hoofdgebouw. Wel ligt dit park aan de piste (die jammergenoeg dit jaar door de beperkte sneeuw, dicht was). Maar binnen 5 minuten lopen zat je toch op een piste die open was en naar de cabinelift liep. Het gebied Gargellen is leuk, mooier is het gebied Silvretta Nova (St Gallenkirch) dit is groter en heeft veel meer mogelijkheden. Apres-ski is eigenlijk niet aanwezig in Gargellen, dat is jammer, maar je kunt het zelf bij het kroegje/terrasje bij de Kindergarten wel heel gezellig maken. Gargellen ligt wel lekker hoog dus er is eigenlijk altijd sneeuw. Dat is leuk om te zien maar ook erg fijn voor de kinderen.

  • Martijn
    Martijn 3 maart 2006 · 12:34

    Montafon is nog 1 van die stukjes Oostenrijk die niet iedere winter een vloedgolf Nederlanders voor haar kiezen krijgt. Wel veel Duitsers die een weekendje sneeuw komen pakken. Voor de Duitsers is het namelijk voor de deur. Het mooiste is Gargellen (Schafberg) waar rust en prachtige natuur overheersen. Met een supersnelle 8-cabinebaan kun je hier op een dag aardig wat kilometers maken, helaas is het pisteaanbod toch wat beperkt. (tip: piste 6)

>