BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Gastein

Reviews Gastein

83% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.4 op basis van 3695 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, goed eten op de piste, kindvriendelijk en goede variatie in pistes.

Wat vind jij van Gastein?


Beoordelingen van gebruikers

  • David23
    David23 25 september 2017 · 14:21

    Kerst 2016 hier geweest. Zoals in heel Oostenrijk amper natuursneeuw. De grotere delen (Schlossalm-Stubnerkogel en Dorfgastein-Grossarl) zijn dan nog prima te doen, maar Graukogel en Sportgastein zijn echt afhankelijk van Vrouw Holle. Ik heb deze dus niet bezocht. Schlossalm-Stubnerkogel is het grootste deelgebied. Ondanks dat je vooral rode pistes vindt, is het naar mijn mening echt een gebied voor de gevorderde skiër. De rode pistes zijn bijna allemaal lang en nooit te flauw. Wel moet je rekening houden met niet-ideale verbindingen. Naar het Angertal toe zul je vanaf de Stubnerkogel op het eind moeten prikken en vanaf de Schlossalm zijn de pistes zelfs met kerst al heel snel slush. Op de Schlossalm zelf vind je nog relatief veel verouderde liften die met name rondom de Kleine Scharte onhandig aansluiten op elkaar, met het grootschalige vernieuwingsproject zou dit grotendeels opgelost moeten zijn. Het gebied doet het redelijk qua sneeuwzekerheid, iets hoger dan gemiddeld voor het Salzburgerland, maar ook iets mindere besneeuwing. Enkele belangrijke pistes (Hohe Scharte!) liggen er bij onvoldoende natuursneeuw uit. De rust en de pistes compenseerden deze minpunten voor mij echter ruimschoots. Dorfgastein-Grossarl is zeker aan de Grossarlzijde iets drukker, met name omdat hier meer Nederlanders komen. Onhandige verbindingen en oude liften zul je hier amper last van hebben, maar voor gevorderden is hier iets minder te beleven dan op de Schlossalm en de Stubnerkogel, terwijl er voor beginners nog steeds niet zo veel geschikte pistes zijn. De Dorfgasteinzijde vond ik persoonlijk aantrekkelijker ondanks meer gesloten pistes. Rustiger en langere en naar mijn mening prettigere pistes. Grossarl heeft dan weer met de Kühhageralm dé racebaan van dit gebied (een deel van de H2 op de Schlossalm komt ook in aanmerking, maar die kun je minder vaak achter elkaar pakken). Al met al minder moeilijk dan Schlossalm-Stubnerkogel, maar te weinig brede, makkelijkere pistes om echt complementair te zijn. Als gevorderde zul je hier dus hooguit twee dagen skiën als je het hele dal wil zien (en alles open is). Voor mij een gebied waar ik zeker nog eens terug zal komen, deels omdat ik behoorlijk wat afdalingen niet heb kunnen doen door sneeuwgebrek, maar vooral omdat je hier echt lekker kan skiën op lange, niet te flauwe, rustige pistes.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Tosti
    Tosti 18 april 2017 · 10:45

    Ons verblijf in Bad Gastein halverwege Maart was erg geslaagd. De skigebieden in het Gastein dal bieden veel afwisseling en de busverbinding tussen de verschillend gebieden is goed geregeld. Sommige verbindingsstukken op de pistes zijn niet helemaal gemaakt met snowboarders in gedachten, maar deze zijn op 1 hand te tellen. Voor echte beginners is het een uitdagend gebied. Hoewel er in het Angertal een ruime oefenweide ligt voor de kleinste, is het moeilijkheidsgraad van de pistes in Bad Gastein over het algemeen wat hoger dan ik normaal gewend ben. Het gedeelte bij Bad Hofgastein is dan wat geschikter, daar zijn de pistes wat vriendelijker. Er wordt in het dal van Bad Hofgastein ook aan een nieuwe lift gewerkt, waardoor wachttijden 's ochtends vroeg een stuk minder zouden moeten worden. Maar gevorderde kunnen zich uitleven op de vele rode en zwarte afdalingen, waarbij ook de lange afdaling van de Hohe Scharte zeker gedaan moet worden. Ook Sport Gastein is voor de gevorderde een fijne afwisseling. Bad Gastein zelf vond ik een aangename verblijfplaats, met een hele eigen sfeer. Door de ligging van het dorp rondom een waterval is het dorp erg 'verticaal' Je vind veel steile weggetjes en trappen. Het oude gedeelte van de stad is bijzonder om te zien, omdat het klassieke sfeer ademt. Je vind er een hoop statige gebouwen, oude (soms vergane) glorie en af en toe lijkt het zo uit een klassieke James Bond film te komen. Wij waren er in Maart en de Lente begon zich kenbaar te maken. We hebben hierdoor een hele fijne wandeling kunnen maken langs de waterval naar beneden, zeker de moeite waard. Het is geen dorp met een bruisende Apres-ski, maar er zijn genoeg gezellig tentjes waar je bij kunt kunt komen. 2 plaatsen waar wij ons geamuseerd hebben was bij de restaurant 'Orania', een traditioneel restaurant met een fijne kaart en fijne bediening. Voor een (speciaal) biertje of cocktail kun je terecht bij 'the Drop in', een relaxte tent waar je evt ook een hapje kunt eten.

    Met vrienden 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast984
    Gast984 18 juli 2015 · 15:47

    Jaren geskied in dit prachtige gebied. Er zijn relatief weinig Nederlanders in dit skigebied, dus als je geen landgenoten tegen wilt komen is dit een goede keuze. Wij zaten in Bad Hofgastein waar het prijsniveau normaal is, helemaal niet duur. Maar als je in Bad Gastein een hotel/appartement boekt kun je ervan uitgaan dat je veel geld voor de overnachting kwijt bent. Skipas is duur maar het is een groot skigebied dus wij vonden dat waard. Helaas is niet alles verbonden maar met de auto ben je in 5 minuten in Dorfgastein. De skigebieden van Bad Hofgastein en Bad Gastein zijn wel verbonden en dat is heel veel kilometers aan piste dus je vermaakt jezelf echt wel een hele dag als je daar gaat skiën. We zijn nooit in Sportgastein geweest omdat je daar -als je met de auto gaat- toll moet betalen voor de weg. Onze voordelen: - Niet veel Nederlanders - Verbinding tussen Bad Hofgastein en Bad Gastein - Betaalbaar (behalve Bad Gastein) - Heel ver zicht om de bergen Nadelen: - Niet sneeuwzeker - Geen verbinding met Sportgastein en Dorfgastein

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Nielsieboy
    Nielsieboy 24 januari 2015 · 14:36

    Kom al enkele jaren in het Gasteinertal. We verblijven altijd in het Dorfgastein het eerste skidorp dat je tegenkomt als je het dal binnenrijdt. Dorfgastein heeft het meest dorpse karakter van het Gasteinertal, het is een klein dorpje met enkele hotels en een paar restaurantjes. even buiten het dorp begint het skigebied in de wijk Mülbach. De andere skidorpen zijn Bad Hofgastein en Bad gastein, deze twee dorpen/stadjes hebben een meer stadskarakter en zijn mondainer. Hier vindt je grote thermen en veel grote en dure hotels. Vooral Bad Gastein is mondain en chique. Hier is ook het meeste te doen als je niet skiet of board. In het gasteinertal zijn 2 hoofdgebieden en 2 kleinere gebiedjes. Skischaukel Dorfgastein-Grossarl en het skigebied van Bad en Badhofgastein zij de twee grootste gebieden. Wij vinden persoonlijk het gebied van Dorfgastein-Grossarl leuker: De pistes zijn beter geprepareerd en door de ligging vaak in betere conditie. Het personeel is ook vriendelijker. Het gebied Dorfgastein-Grossarl heeft vooral rode pistes maar aan de kant van Grossarl kan je ook veel blauwe postes vinden, je kan zelfs een blauwe dalafdaling nemen. Boven aan de toppen heb je brede rode pistes en naar mate je daakt krijg je speelse pistes tussen de bomen. Er zijn ook een paar zwarte pistes maar die stellen niet zo veel voor... wel is er een mooie skiroute van de top van de fulseck richting Grossarl. Aan de kant van Grossalr is een mini funpark met een paar kleine jumps, rails en vooral boxes. Naast het funpark is ook een funslope voor de kinderen. Aan de piste onder de kreuzekogel ligt er een half-pipe. Het eten is er over het algemeen goed en niet te duur. Het skigebied van Bad Gastein en Bad Hofgastein is iets groter dan dat van Dorfgastein-Grossarl. Aan de kant van de Schlossalm zijn de liften redelijk veroudert, maar ze zijn bezig met het bouwen van nieuwe modernere liften. Aan de hohe scharte heb je een van de langste pistes van de oostalpen deze gaat helemaal van bovenin in het skigebied naar Bad Hofgastein. Verder vindt je hier ook overwegend rode pistes. Er is ook een fun slope to n dit gebied. Aan de kant van Badgastein zijn de liften allemaal veel moderner. Hier heb je wel redelijk veel blauwe afdalingen zoals de leuke dalafdaling naar Bad Gastein. Aan de andere kant van de stubnerkogel vindt je een redelijk groot snowpark. Met een sleeplift direct ernaast. Verder is er ook nog een hangbrug tussen twee bertoppen en een mooi uitzichtsplatform. Het gebied van Sportgastein helemaal achteraan in het dal is zoals de naam al zegt voor de meer gevorderde skier, dit komt met name doordat er vele off-piste routes zijn en zwarte pistes. Het gebied is niet erg groot en beschikt maar over 2 liften maar is redelijk hoog gelegen en de pistes liggen er bijna altijd perfect bij. Je hebt hier vooral lange brede pistes boven de boomgrens en steile couloirs en off piste runs. Het kleinste gebiedje is dat van Graukogel, in dit gebiedje ben ik helaas nog niet geweest maar de locals zeggen dat het echt de moeite waart is. Hier schijnt de zon veel omdat de pistes op het zuide gericht zijn. Al bij al is Gastein een leuk gebied met veel afwisseling en uitdaging het enige nadeel is misschien dat niet alles is verbonden met elkaar. Grtjs Niels

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Frank
    Frank 17 maart 2014 · 11:48

    Voor de eerste keer naar de Oostenrijkse sneeuw. Als Frankrijkskier hebben wij na goede berichten over het Gasteinertal besloten het ons bekende Bad Gastein eens in de winter te bezoeken. Dat bood ook mogelijkheden om de alom heersende oordelen en vooroordelen zelf eens te toetsen. Wat was het warm. De thermometer op meer dan 2000 m gaf in de loop van de ochtend al eens 16 graden aan. In de plus! Dat laat natuurlijk zijn sporen na, zeker omdat er dit jaar al zo weinig sneeuw gevallen is in deze hoek. Het Gasteinertal kent vier gebieden en gebiedjes, die alle hun eigen charme hebben. Het kleinste is dat van de Graukogel, boven Bad Gastein. Omdat we er van uit konden gaan dat de dalpiste vanaf het middenstation dicht was hebben we dit gebied overgeslagen. Er blijven dan immers nog drie pistes over, een zwarte, een rode en een blauwe. Hoewel het gebiedje mooi schijnt te zijn vonden we dat te weinig voor een dag. Het grootste gebied is dat van de Stubnerkogel en de Schlossalm. Waarschijnlijk is dit een aardig gebied, met mooie, afwisselende pistes. Tijdens onze dagen daar was de Schlossalm nauwelijks nog te skiën, Zelfs op de top was het in de loop van de ochtend al "soupe". De dalafdalingen waren eigenlijk ook niet meer te doen. De Stubnerkogel hield zich wat beter, maar was eigenlijk ook niet meer echt goed. Het hoogste gebiedje (bijna 2700 meter) is dat van Sportgastein. Hier hebben we prima sneeuw gevonden en echt prachtige rode afdalingen. Ook de blauwe afdaling is niet te flauw. Vanwege de (zomer-) condities werd het hier telkens in de loop van de middag erg rustig op de pistes, en erg druk op de terrassen. Het vierde gebied is dat van Dorfgastein met de verbinding naar het Grossarltal. De pistes hier hielden zich vanwege de gunstigere ligging ten opzichte van de zon redelijk. Hoewel de toppen hier maar net boven de 2000 meter uitkomen was het hier nog prima skiën. Aan het einde van de week eiste de warmte hier ook wel zijn tol. De pistes waren in de ochtend nog wel goed, hoewel het in de nacht niet of nauwelijks gevroren had. Maar in de middag was het niet meer prettig skiën. Samenvattend, een aardig en afwisselend gebied, waar je verschillende kanten op kunt. En hoe heeft een Frankrijkskier de Oostenrijkse sneeuw ervaren? In de eerste plaats hebben wij erg het ski-in ski-out gemist. Wij gingen aanzienlijk eerder op pad (naar de skibus) dan in Frankrijk en waren toch later op de piste. Aan het einde van de dag hetzelfde uiteraard. En dan de cultuur. Ik ben mij er van bewust dat het geen Tirol is waar wij waren. Maar toch. Dat gemoedelijke, waar iedereen het over heeft hebben wij ook nu niet ontdekt. En aan de taal ligt het niet, we spreken allemaal vloeiend Duits. Wij hebben de Fransen over het algemeen juist als charmanter en vriendelijker ervaren. Maar misschien hebben wij juist dit vooroordeel al meegenomen vanwege de eerdere contacten met Oostenrijkers, die wij juist als vormelijk, afstandelijk en erg behoudend hebben leren kennen. Het eten: de lunch op de piste was echt aanzienlijk voordeliger dan in Frankrijk. Maar de Oostenrijkse keuken is op zich redelijk basaal met wel lekkere, maar eenvoudige gerechten. Redelijk 'gut bürgerlich". En daarmee niet te vergelijken met de Franse keuken, waar je in eenvoudige restaurants verrast kunt worden met gastronomische pareltjes. En het skiën dan? Tevoren hadden wij van alles gehoord over korte pistes, smal tussen de bomen door en gemakkelijker dan in Frankrijk. Rood in Oostenrijk zou blauw in Frankrijk zijn. Wij hebben het tegendeel ervaren. Mooie, goed onderhouden pistes, breed, ook boven de boomgrens en allemaal lang genoeg. En uitdagend genoeg, rood was rood zoals wij dat kennen en ook blauw was nooit te flauw.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Robert
    Robert 18 november 2012 · 19:02

    Vorig jaar met oud en nieuw 8 dagen geweest en eigenlijk erg tegen gevallen. Veel te veel vlakke bospaden voor snowboarders. Gelukkig had ik ook ski's mee en dan is het al beter te doen. Voor beginners ski/ snowboard veel te weinig brede blauwe pistes. We waren hier met 24 man en een groot gedeelte van de beginners van de groep is 3 dagen naar zell am see gereden omdat het voor hen gewoon geen doen was. Ook de term groot gebied is misleidend. Het zijn 3 a 4 losse gebieden waar je als je van de 1 naar de ander wil al gauw 20min in de bus moet zitten. Voor mij niet snel gastein meer. Je in die regio veel beter naar kaprun/ zell am see gaan. Of beter frankrijk waar je veel meer krijgt voor je geld (mocht je niet vallen voor de gezellige oostenrijkse dorpjes)

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast182
    Gast182 11 november 2012 · 19:11

    Ik kom al 30 winterseizoenen in het gebied Gasteinertal. Dus dat zegt al heel wat lijkt.....!!! Verslaafd al vanaf mijn 3 jaar oud...!!! Ik heb ook andere skigebieden gezien en toch kom ik altijd terug naar Gasteinertal. En het meeste nog in Bad Gastein!!!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • IM
    IM 12 maart 2012 · 22:06

    Zaten in Böckstein, stukje buiten Bad Gastein. Met de auto is skigebied Bad Gastein-Bad Hofgastein goed aan te rijden; 5 minuten. Heerlijke pistes, leuke tochtjes te maken. Dorfgastein is 20km rijden, geweldig skiën in Dorfgastein-Grossarl. Op 50 minuten rijden het dal uit naar Alpendorf (Sankt Johan in Pongau) waar verbinding met Wagrain is. Wij vinden het niet erg om even in de auto te zitten. Maar in het Gasteinertal zijn ook goede skibusverbingen. Wij zijn ervaran skiërs en vinden dit gebied voor herhaling vatbaar! Skipas voor hele Skiamade.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • jaap
    jaap 11 oktober 2010 · 22:12

    We waren er in de voorjaarsvakantie 2010. Onze ervaring met het gebied is niet geweldig. we hadden een prachtig app. in bad hofgastein maar voor het skien moesten we dagelijks naar het angertal, de wachttijd in het dorp duurde wel erg lang. Dus de drukke bus in. Over de pistes tussen angertal en bad gastein:slecht onderhoud veel te smal geprepareerd resultaat veel ongelukken (mafkezen die onbeholpen snel afdalen en dan mensen omver skien) dus heel veel ongelukken. daarom maar veel off piste en doorgegeven aan de gidsen.ps dat was in dorfgastein veel veel beter.Sortgastein was ideaal maar helaas een aantal dagen dicht (wind)

  • Herman ten Cate
    Herman ten Cate 27 september 2010 · 15:21

    Wij zijn in Bad Hofgastein geweest en hebben genoten van dit mondaine, autovrije dorp met haar schitterende AlpenThermen en de ijbaan in het centrum. Kortom een aanrader voor de liefhebber van een mooi skigebied gecombineerd met een prachtig dorp. Puntje van aandacht is wel dat er voor de echte apres skier minder te beleven valt. Voldoende bars, restaurants en hotels maar minder apres ski carnaval!

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2010 · 19:56

    Mooi gebied, veel diversiteit. Het is jammer dat er slechts naar 2 aangrenzende gebieden geskied kan worden, voor de rest heb je de skibus of auto nodig. Uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met 1 skipas van ¤193 (als je hem terug inlevert) kun je in de hele Ski Amade uit de voeten. Het skicentrum Angertal fungeert als zenuwcentrum van Gastein en is een perfecte locatie om hiervandaan de dag te beginnen.

  • Anoniem
    Anoniem 26 oktober 2008 · 12:51

    Bad Gastein daar ben ik dit jaar in de voorjaarsvakantie geweest. Er lag helaas niet erg veel sneeuw meer. Hierdoor konden we niet helemaal naar beneden skien. Verder een mooie skiplek, goede liften. Je kan van het ene naar het andere dorp skien , erg leuk. Sportgastein is nog iets hoger, en ook zeker de moeite waard!

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2008 · 18:02

    Prima skigebied! Waren alleen niet echt uitdagende geprepareerde piste, wel genoeg buckelpisten tegengekomen. Bijna alle pisten zijn rood (ook de blauwe en zwarte pistes leken meer op rood) maar waren wel geweldige race piste\'s! de Carver kan hier helemaal los gaan! jammer dat niet het hele gebied aan elkaar gelinkt is maar al met al een super skigebied!

  • marielle
    marielle 10 maart 2007 · 13:26

    Wij zijn in de periode van 24 febrauri naar badgastein geweest, met 6 personen. We hadden geboekt via Camelot bij appartement Villa Edith. Dit is ons zeer tegen gevallen, we hadden een slaapbank voor 2 pers. in de woonkamer, een doorloopkamer met 1 slaapbank, verder nog een 3 pers. kamer met een 2 pers bed, en een stretcher. waar we echt niet op konden slapen. Eigenaar was totaal niet vriendelijk, wat overigens geld voor de gehele bevolking daar. De mensen zijn erg nors. Het skiegebied, was afwisselend, voor beginners is het wel erg moeilijk, voor de gevorderden was er genoeg uitdaging.

  • jeroen Tump
    jeroen Tump 19 oktober 2006 · 21:12

    Nou ik heb net gehoord dat m'n leven deze winter toch iets completer word dan dat ik verwacht had. De skischool wil me graag terug voor de kerst en krokus vakantie. GEWELDIG! Dit gebied is me zo naar het hart gegroeid. En gelukkig mag ik er weer een aantal weken vertoefen. Misschien tot daar! Schischule Holleis

  • jeroen Tump
    jeroen Tump 25 september 2006 · 01:45

    Hallo, Ik ben zelf leraar geweest in Dorfgastein, zowel ski als snowboardleraar. Hopelijk dit jaar weer... Het gebied is echt ver boven mijn verwachtingen geweest, ik heb er een seizoen gezeten, en was aan het einde nog niet ziek van dorfgastein. (ben niet eens m'n dorp uit geweest) ja naar grossarl, die is gelinkt met dorfgastein. Bad Hofgastein en bad gastein zijn nog groter en mooier heb ik gehoord van de skileraren. Echter ben ik er niet aan toe gekomen afgelopen seizoen. Zowel voor beginners is de berg een uitdaging als voor de gevorderden. Je hebt genoeg oefen pistes, bijvoorbeeld een blauwe piste die van boven naar beneden gaat, ideaal. Maar tevens zijn er geweldige pistes voor de gevorderden. Je kunt er uitgebreid carven, dus genoeg ruimte. De skischolen, zijn beide super, zelf zat ik bij Holleis maar ben ook bevriend geraakt met de dochter van de andere skischool. Vond de onze persoonlijk iets nederlands en kind gerichter. We doen van alles met de kids, van skisafari's door het funpark, beetje tiefschnee ervaringen. Niets voor niets dat Holleis skischool van het jaar 04/05 is geworden. Zelf heb ik heel veel offpiste ervaring opgedaan, vanwege de super mogelijkheden. Er is een hele lange skiroute die volledig ongeprepareerd is. (ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld) Het gebied is zeer gevarieerd. En absoluut binnen de betaalbare klassen. Als je luxe wilt kun je beter naar bad gastein gaan. Daar is alles duurder maar het is ook bijna een stad. (Heel veel dure winkels) Als iemand een vraag heeft, mail me rustig op jtump@hotmail.com Ik ben verliefd geraakt op dit gebied en wil me zelfs hier graag vestigen. met vriendelijk groet, jeroen Tump

>