Gasteinertal 24 t/m 30 december 2016

Dit onderwerp gaat over de bestemming Gastein

Zaterdag 24 december (Schlossalm)

Een kerstweek van de kunstsneeuw, zo viel deze vakantie samen te vatten, ondanks twee sneeuwmomenten. Zelfs het hooggelegen Sportgastein had enkel de beide kunstsneeuwpistes open, net als de gesloten Graukogel dus niet de moeite om te bezoeken. Toch was er ‘gewoon’ 60% open over het hele dal genomen, de gebieden in dit deel van Oostenrijk hebben veel slechter gehad met kerst de laatste jaren. Deze eerste skimiddag was ook gewoon prima.

null

In de skitrein kon je vandaag op heel verschillende manieren wakker worden. Met een grotendeels witte wereld…

null

… of in een veredeld herfstlandschap. Op de achtergrond de Maiskogel bij Kaprun.

null

Het inneralpiene Gasteinertal had helaas weinig meegekregen van de lichte sneeuwval in de voorafgaande week.

Dan over naar het skiën. Het was vandaag overwegend bewolkt met alleen bovenin lichte vorst. De H1, H3a, H5, H7, H8, H9, B11a, B12, B18a, B21 en Skiroute 4 waren gesloten, dit zou de hele week zo blijven. Bij de liften overal meteen doorlopen, in de Schlossalmbahn natuurlijk wel wachten op het treintje/de gondel.

null

Om half twee eindelijk boven, tijd om te beginnen!

null

De H3 bleek steevast de slechtste piste op de Schlossalm, want druk (vandaag niet, maar elders hadden we eigenlijk privépistes), vrij smal en vrij steil voor een blauwe.

null

Blik op de Stubnerkogel vanaf de H31, omdat de H7 gesloten was, was dit eerste deel hiervan een verplicht nummer op weg naar het Angertal.

null

De Kaserebenbahn kruist de oefenpiste in het Angertal

null

Veel te groen/bruin…

null

Uitzicht op Bad Hofgastein vanaf de zeer rustige H2a, die niet over de hele breedte besneeuwd was.

Al met al een geslaagd begin van de vakantie waarop duidelijk werd hoe fijn de H2, zeker in combinatie met de H2a, is. Dat deed het ontbreken van het eerste deel van de trilogie (H1) eigenlijk gewoon vergeten.

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 04 jan 2021 17:13

❄️

Zondag 25 december (Stubnerkogel)
De eerste dag van de vakantieperiode, maar daar was niets van te merken - overal eerste of tweede stoeltje/gondel en zeer rustige pistes. Het was dan ook geen dag voor mooiweerskiërs: regen onder de 1000/1100 meter, slecht zicht en harde wind op de toppen. Daartussenin echter prima skiën, in de ochtend lag het verse laagje sneeuw op de kunstsneeuw er fantastisch bij, in de middag niet zo, en helaas eindigde de dag met lichte regen tot zo’n 1600 meter en hardere wind (de liften naar de top van de Stubnerkogel sloten).

null

Winterse setting in het Angertal

null

Links de Angertalbahn, rechts de Senderbahn. De Angertalbahn eindigt lager, deze hebben we dus veel genomen vandaag.

null

Een duidelijke sneeuwgrens tussen het Angertal en Bad Hofgastein. De piste is de H11, ondanks het vreemde tracé langs de hoogspanningsmasten en de skiweg op het eind een erg fijne piste.

null

In de Senderbahn.

null

En vervolgens in de Stubnerkogelbahn. De dalafdaling naar Bad Gastein is veel saaier dan die naar Bad Hofgastein. De rode uitloop op de foto. wordt bij de WB Snowboard gebruikt. Rechts de oefenlift (vreemd genoeg een tweepersoonsstoeltjeslift) Buchebenbahn.

null

Op de B20, de zwaarste piste van het gebied.

null

Het middelstation van de Senderbahn.

null

Ook bij de Judaulift was het vandaag niet echt druk.

null

Vanwege de wind uiteindelijk toch voor de dalafdaling (14) naar Bad Gastein als afsluiter gekozen. Je ziet hoeveel sneeuw de Graukogel tekort kwam…

Ook vandaag positief verrast. Vanaf de Stubnerkogel heb je een brede keuze aan lange, speelse, veelal uitdagende afdalingen die stuk voor stuk 1000 hoogtemeters halen. Je moet wel enkele stukken skiweg voor lief nemen en op de laatste stukjes naar het Angertal ontkom je er niet aan te prikken. Dit deel van het gebied geheel voorzien van snelle liften, je kunt dus heel veel hoogtemeters maken op een dag als je wilt. Beginners hebben hier echter niets te zoeken.

*bericht bewerkt door David23 op 18 jan 2017 22:33

❄️

Plaats een reactie