Reviews Geilo

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.8 op basis van 4 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk en erg sneeuwzeker.
Zwakke punten: Weinig après-ski, beperkte off-piste, duur, matig aanbod eten op de piste, matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Geilo?

Reviews van gebruikers

karatekid
10 maart 2020 · 02:13

Februari 2019 & 2020

Ben nu 2 keer in Geilo geweest en beide keren prima ervaring gehad. Ik heb me er als beginner/licht-gevorderde skier in ieder geval de nodige dagen zeer goed vermaakt.

Ok, het is niet zo’n enorm groot gebied en de pistes zijn ook niet heel erg lang (tov bv Oostenrijk of Italie), maar je kunt er alsnog prima veel km maken. Er zijn nl totaal geen wachtrijen bij de liften. Zelfs bij de meest drukke liften van het gebied (GeiloHeisen en VestliaHeisen) heb je hoogstens 1 a 2 personen voor je staan, zelfs als het ‘druk’ is. Veelal ski je zo vanaf de piste direct de lift in. (Voor)dringen bij de lift is er dus een totaal onbekend fenomeen. Er zijn wel nog de nodige sleepliften in het gebied.

Op de piste is het er ook heerlijk rustig. Voldoende dagen op sommige pistes bijna voor jezelf, dus je kunt volop knallen op de piste en de pistes blijven daardoor ook vrij lang goed. Kwaliteit van de pistes is ook dik in orde en gezien de noordelijke en voor Noorwegen hoge ligging bijna gegarandeerd voldoende sneeuw.

Geilo heeft 2 ski gebieden, nl de centrum kant en de Vestlia kant. Beide kanten zijn verbonden met een prima (elke 10min en gratis) busverbinding en vallen onder dezelfde skipas. De Vestlia kant heeft wat lichtere pistes, de centrum kant wat meer uitdagende pistes, al hebben beide gebieden groene t/m zwarte pistes.

Ondanks dat Noorwegen een duur land is, zijn de prijzen voor skipas en skihuur vergelijkbaar met Oostenrijk.
Levendige Apres Ski kun je echt vergeten in Geilo (en eigenlijk heel Noorwegen), al was het alleen al omdat alcohol absurd duur is. Eten/drinken op de pistes is er dan weer wel.
Skien is echt een familie aangelegenheid in Noorwegen, dus families zitten hier zeker op hun plek. Kids t/m 6 jaar mogen gratis mee in de lift.

Accomodaties zijn over het algemeen ook prima. 2 keer in Geilo Hotel verbleven en 2 keer zeer goed bevallen (niet heel erg fancy maar wel heel erg cosy), zit op 10min lopen vanaf GeiloHeisen lift dus bijna ski-in ski-out.

Last-but-not-least: Noren zijn over het algemeen echt supervriendelijk en behulpzaam, spreken ook veelal goed Engels, en ook vrij relaxt (doen nooit moeilijk).

Ohja, nog wat tips:

  • Noren hebben een iets ander idee over gradaties van hun pistes tov Oostenrijk. Ze zijn in Noorwegen aanzienlijk steiler (Noren zijn echt bikkels… iets met Viking verleden?).
  • Skibus rijdt elke 10min tussen de 2 lokaties en komt langs belangrijkste hotels in Geilo. Voor lift openen en na lift sluiten elke 30min.
  • De liften gaan pas open om 9u30 (Noren slapen graag uit)
  • Vrijdag: avond skieen op verlichte piste (tot 20u)
  • Zaterdag: ochtend skieen (vanaf 7u30)
  • Indien je wat wilt drinken: koop je after-ski-biertjes op het vliegveld (geen accijns), voor koeling hang je deze gewoon in een zak buiten je hotelraam. Alcohol in Noorwegen zelf is absurd duur.
Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
24 november 2009 · 14:42

maart 2008
Heerlijk rustig skigebied met goed geprepareerde pistes met voldoende afwisseling en wachtijden voor de liften bestaan hier niet!
De accomodaties zijn over het algemeen top en de noren zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
Goedkoop is het niet maar ook niet veel duurder dan de alpenlanden. De apr?ski is alleen in de lounges van hotels te vinden en dan ook nog voornamelijk in de weekenden een gezellige bar heb ik niet gevonden. Ik hoef niet op tafels maar na het skie?even een biertje drinken in een leuke kroeg heb ik hier wel gemist!

Anita
5 mei 2007 · 14:14

Totaal anders dan bv Oostenrijk, wel erg goede sneeuw gehad. Omdat drank duur is, is er geen levendige après-ski. Ook weinig muziek in openbare gelegenheden, zoals op terrasjes en in eetgelegenheden. Normaal hoeft dat niet van mij maar bij wintersport vind ik het wel passen.

Annet Schut
18 augustus 2006 · 17:47

Ik als beginnende snowboarder vond het in Geilo fantastisch. Zeer aardige mensen en veel groene en blauwe pistes om veel te oefenen. Nooit, echt nooit, voor een lift gewacht en altijd aan. Ook een paar verlichte pistes. Het enige jammere aan Noorwegen zijn de prijzen. Het is heel erg duur. In een normaal restaurant eet je met z’n 3en voor ongeveer 130 euro. Op de pistes zelf zijn veel leuke restaurantjes.