BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Gérardmer Mauselaine

Reviews Gérardmer Mauselaine

64% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.8 op basis van 3710 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, laag prijsniveau en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Gérardmer Mauselaine?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast155
    Gast155 18 februari 2016 · 15:38

    Klein gebied, maar erg leuk voor een weekendje met wat vrienden. Dit jaar een nieuwe lift bij de entree van het gebied geplaatst waardoor de capaciteit vergroot is. (oude langzame 3stoeltjes vervangen door snelle 6) Verder zit er boven in het gebied een leuke herberg waar je ook kan overnachten (tip!) maar voor de lunch moet je wel vroeg of laat gaan, want het kan erg druk zijn. Ik vind de kneuterigheid van het gebied ook juist de charme! Leuker dan La Bresse, wat ook in de buurt ligt. La Bresse is wat moderner.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast508
    Gast508 5 januari 2016 · 09:58

    Net terug uit een sneeuwloos gerardmer de sneeuw kwam voor ons dus net te laat MAAR wel gezien dat er van de zomer hard is gewerkt de oude 3pers stoeltjes lift is nu vervangen voor een snellere 6pers. Het aantal sneeuwkanonnen is verdubbeld en ze hebben al ruimte gemaakt voor nieuwe pistes en nog een stoeltjeslift plus 2 sleepliften .

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast508
    Gast508 2 december 2015 · 13:40

    wij waren er gelijk met het zeeuwsmeisje heerlijk de twee meiden 3+6 jaar gingen ieder dag sleeën en de oudste had skiles de jongste op de crèche Oja Zeeuwsmeisje Waar hebben ze die nieuwe lift gebouwd?

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Zeeuwsmeisje
    Zeeuwsmeisje 24 oktober 2015 · 22:49

    Als klein kindje heb ik leren skiën in Gérardmer. De herinneringen blijven daarom leuk. Afgelopen jaar (december 2014) voor het eerst terug geweest naar dit gebied, met familie. We hadden de mazzel dat we aankwamen toen de sneeuw viel. Twee dagen later ging het gebied open, top! Voor beginners is dit gebied ideaal. Zelfs mijn broertje (13) die nog nooit serieus op ski's had gestaan kwam aan het einde van de dag de blauwe piste af. Enige nadeel is de lange wachtrij beneden voor de lift. Maar de overige liften hebben weinig wachttijd. Dit jaar is er een nieuwe lift gebouwd om de capaciteit te vergroten, en is er een extra groene piste bijgekomen (de blauwe Renard is nu groen) om de drukte te verdelen. Voor gevorderde skiërs is de rode piste een goede optie. Ook voor kinderen een leuk skigebiedje! Voor de hele familie is er veel te doen, omdat er in het dorp vaak markt is en je heerlijk kan wandelen in de omgeving. Wel moet je iedere dag met de auto naar het skigebied, en de eerdere opmerking van de winterbanden herken ik wel. Die heb je nodig!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast665
    Gast665 28 februari 2015 · 09:32

    Wij zijn net terug van een midweek skiën in Gerardmer. Een prima gebied, hoewel het gebied bekend staat als ' beginners ' gebied en mijn partner toch redelijk wat lessen heeft gevolgd, waren de blauwe pisten te hoog gegrepen. Door de enorme drukte ivm met de voorjaarsvakantie, waren de groenen overbevolkt, wat tot gevaarlijke situaties leidden. Ik zelf sta al wat jaren langer op de latten, maar vind het als ervaren skier zeker ook een leuk gebied met voldoende afwisseling. Wij sliepen in een chambre d'hotes in Cornimont, prima bevallen! Gerardmer ligt hier op 20 min met de auto vandaan. Let er wel op dat als het gesneeuwd heeft, je zonder sneeuwkettingen moeilijk de hellingen op kan rijden naar Gerardmer en het skigebied zelf. Wij vonden het een prima skigebied, maar niet helemaal voor de beginnende skiër. De wachtrijen voor de stoeltjesliften waren erg lang, neem gewoon de sleeplift en je staat zo op de piste. Wij waren om 9.00 op de parkeerplaats van het gebied, hoewel dit een groot parkeerterrein is, stroomt het snel vol. Het alternatief is dan om je auto in het centrum van Gerardmer te parkeren op parkeerterreinen, waar je de gratis skibus kunt nemen. Het gebied biedt voldoende afwisseling qua afdalingen, het zijn geen Franse Alpen, maar je kunt je er prima een aantal dagen vermaken. Ook de prijzen van skipas en drankje vallen mee. Bij het begin van het gebied, bij de centrale parkeerplaats loop je zo naar de kassa voor je skipas en je kan direct de skilift in. ' s Avonds gegeten in La Bresse bij Chez Tetin, heerlijk gegeten tegen normale prijzen. Kortom wij hebben een prima skiweek achter de rug, met een aantal plussen en minnen, maar het gebied is voor herhaling vatbaar en wij komen zeker terug.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast446
    Gast446 4 januari 2015 · 02:32

    ongelofelijk binnen 20 uur het gehele gebied van groene weides omgetoverd in perfecte pistes

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Joostglas
    Joostglas 2 januari 2015 · 21:33

    Leuk gebiedje, lekker compact maar toch redelijk veel pistes. Wij gingen hierheen nadat de eerste echte sneeuw van het seizoen was gevallen, (dit was zeker wel 40 à 50 cm) daarom was het niet zo druk. Icm goede sneeuw helemaal top voor een paar dagen. Je skiet na de eerste stoeltjeslift uit het 'dal' (vanaf de parkeerplaats) zo naar de andere kant van het gebied. Weer terug komen is ook snel te doen. Pistes zijn redelijk kort, maar dit stoort niet echt. Als je dit vergelijkt met bijv. Winterberg zijn deze pistes voor het gevoel wel 3x zo lang! Dit viel erg mee. Qua uitdaging in het gebied moet je een beetje zoeken, 2 zwarte pistes en daar houd het wel op. Wel zijn er een aantal mooie rode pistes. Je moet er wel van houden om een afdaling meerdere keren te doen, want zoveel pistes zijn er ook weer niet. De kwaliteit van de (stoeltjes)liften is frans, verwacht hier geen snelle stoeltjesliften als in oostenrijk (ook niet met stoelverwarming of kap). Maar omdat de liften niet lang zijn maakt het niet erg veel uit dat de stoeltjesliften traag zijn. In dit gebied vind je ook veel lanceersleepertjes, niet erg fijn voor snowboarders. Al met al, leuk gebied voor 1 à 2 dagen, zeker icm La Bresse echt leuk voor een midweek skien. En ohja, de prijzen vallen ook erg mee.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Sören
    Sören 14 juli 2014 · 11:56

    Leuk, klein en gezellig skigebiedje. Een goed skigebied voor de beginnende skiër. Door de redelijk lage ligging is de sneeuwzekerheid wel beperkter. De pistes zijn korter dan in de alpen, maar voor een midweekje skiën met het gezin of de partner is dit wel een aanrader. Door de skibus, die in het winterseizoen rijd, geraak je gemakkelijk tot aan het skistation. Door de ietwat oudere infrastructuur kunnen de wachtrijen vanaf de namiddag wel wat hoger oplopen. Gebruik daarom zoveel mogelijk de sleepliften (meeste mensen willen de zetellift nemen). Volgens de plannen komen er nog 2 nieuwe liften bij tegen het skiseizoen van 2014 - 2015. Ik ga er zeker nog eens naar terug voor een weekendje shortski, redelijk dicht bij huis.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast658
    Gast658 4 maart 2013 · 13:11

    Vorige week 1,5d in Gerardmer gaan snowboarden (28/02-01/03) met mijn zoon. De voorbije 2j telkens naar La Bresse geweest. Klein gezellig gebied op 5u rijden van thuis. Goeie sneeuw, super weer, soms zelfs wat te warm. Pistes zijn kort maar wel leuk, ook voor gevorderden.Een aantal blauwe pistes bevatten wel steile stukken waar je veel beginners op ziet sukkelen. Nergens druk op de piste maar de wachttijden aan de liften lopen wel op. Aan de grote parking was het niet doen, op een weekdag. File tot aan de skiverhuur, een dubbele rij van 100m lang. Aan La Chaume Francis was het iets beter, dus de hele tijd de pistes daar in de buurt genomen. Ook aan de sleepliften lange wachttijden. De rode 'Le Tetras' daardoor niet kunnen doen, geen zin om +30min te staan drummen voor 1 piste. De dag erop naar La Bresse gegaan, geen wachttijden daar terwijl het een zaterdag was. Kortom, klein leuk gebied maar de infrastructuur kan de volkstoeloop niet meer aan.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anjetha
    Anjetha 24 februari 2013 · 19:01

    Voor beginners en (licht) gevorderden een leuk gebied voor een lang weekend/midweek. Kan wel erg druk zijn wat voor lange wachttijden bij de liften zorgt. Veel verschillende soorten pistes, voor ieder wat wils. Restaurant onder aan de pistes slecht, bezoek de kleine auberge net onder de top. Heerlijk eten op een mooie locatie. Parkeren is op drukke dagen soms een uitdaging. Dorpje zelf is mooi gelegen, maar erg rustig. Niet geschikt voor apres ski.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Fam. Veul
    Fam. Veul 4 maart 2012 · 22:08

    Net terug van een fantastische week skieën op de bergen nabij Gerardmer. Er lag bij aankomst voldoende sneeuw welke gedurende de week door de aanhoudende warmte en zon wel iets verminderde. Er zijn nog niet op alle pistes sneeuw-kannonnen aanwezig waardoor 2 afdelingen deels dicht waren. Voor families met kinderen is er voldoende keuze tussen de verschillende pistes. Er waren heel weinig Nederlanders en des te meer Fransen. In de drukke vakantieweek kun je beter wel even plannen wanneer je je lunch gaat nuttigen. Wij deden dit omstreeks 11:30 uur waardoor we vanaf 12:00 uur tot circa 14:00 uur vrijuit op alle pistes onze gang konden gaan. Kortom wij hebben volop genoten. Enig minpuntje is dat het erg Frans georiënteerd is.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Martijn v Veenendaal
    Martijn v Veenendaal 22 januari 2012 · 08:15

    Wij zijn net terug van 2 dagen skien. Dag 1 zijn we lekker gaan skien in Gerardmer was super. Niet een groot gebied maar zeker leuk voor een dag. Wij zijn blijven slapen in een Etap Hotel 30 km verderop voor € 35,- per kamer ( 3 pers ) De 2e dag zijn we naar la Bresse gegaan, jammer genoeg hadden we regen. Het gebied is kleiner drukker maar wel meer voor de gevorderden skiers. Mijn tip voor 2 dagen prima om te doen voor 3 dagen zou ik 200 km meer rijden dan zit je in oostenrijk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Richard Gootjes
    Richard Gootjes 4 november 2011 · 19:08

    Skistation met het mooiste uitzicht vanaf de pistes, ze blijven natuurlijk kort vergeleken met wat de alpen te bieden heeft, maar voor een lang weekend skien op korte afstand heeft het zeker genoeg charme. La Bresse vonden wij ook heel leuk skien. Vanuit onze verblijfplaats "chez Fayette" konden we ook naar Ventron en Rouge gazon uitwijken, deze stations zijn wel iets kleiner, maar voor een dagje best leuk. Wij gaan dit jaar in elk geval weer een weekendje skien in de Vogezen en zeker weer een dagje in Gerardmer.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 18 november 2010 · 02:04

    Gerardmer is een goed bewaard geheim. Ligt er sneeuw en je wilt er even tussenuit er is bijna geen beter alternatief. Vrijwel alleen fransen, erg vriendelijk en gemoedelijk. Het eten is zoals overal in de Vogezen, meer dan uitstekend en stukken plezieriger dan in Oostenrijk of Zwitserland. Erg mooie langlaufpises, meer dan goede sfeer. Nergens 'opgefokte of snobistische toestanden, wintersport zoals het vroeger in Oostenrijk was. Voor zeer ervaren skiers is het een beperkt gebied. Het dorp en omgeving is erg mooi, uitstekende wandel gelegenheden.Op korte afstand mooie dorpjes en andere ski gebieden.

    Met vrienden Langlaufer meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2009 · 11:46

    We waren naar Gerardmer gereden om twee daagjes te gaan ski? Om het steile bergpad op te rijden voor de skipiste te betreden heb je best winterbanden nodig. toen we daar aan kwamen gingen we naar de skiverhuurders maar waren alle skies op.. jammer maar dan zijn we even verderop gaan langlaufen. de volgende dag vroeg opgestaan en toen waren er wel skies. en dan hebben we een hele dag kunnen skien en we hebben ons echt geamuseerd. echt een tof ski gebied en niet te lang rijden.

  • Anoniem
    Anoniem 23 juni 2008 · 13:50

    Geweldig skigebied. Het is niet groot maar fantastische pistes met mooie uitzichten. Het enige nadeel van Gerardm?is dat het niet sneeuwzeker is. Je kunt echt de gemoedelijke franse sfeer proeven in het romantische dorpje Gerardmer. In de winter is het daar echt een plaatje. Dit jaar zijn we naar Oostenrijk geweest maar doe mij maar de wintersport in Gerardmer. Een vakantie om aan te raden!! Lianne

  • Anoniem
    Anoniem 23 juni 2008 · 13:48

    Geweldig skigebied. Het is niet groot maar fantastische pistes met mooie uitzichten. Het enige nadeel van Gerardm?is dat het niet sneeuwzeker is. Je kunt echt de gemoedelijke franse sfeer proeven in het romantische dorpje Gerardmer. In de winter is het daar echt een plaatje. Dit jaar zijn we naar Oostenrijk geweest maar doe mij maar de wintersport in Gerardmer. Een vakantie om aan te raden!!

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2008 · 12:24

    Gerardmer is een fantastisch Frans dorpje met een leuke Franse sfeer. Erg mooi is het m?dat in het midden van het dorpje ligt. De mensen zijn daar erg gemoedelijk en bereid je met alles te helpen. De skipistes zijn erg mooi en breed. ?n nadeel is het dat het geen sneeuwzeker gebied is. Ook is er weinig tot geen Nederlands sprekend personeel bij de skipiste. Als je tot je rust wil komen moet je zeker naar Gerardmer gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2008 · 15:22

    Prima voor een weekje. Niet geschikt voor fanatieke gevorderde skieers. Mooie niet te lange afdalingen, perfect voor beginners, half-gevorderde en gezinnen met kinderen. Nooit problemen gehad met lange wachttijden (voorjaarsvakantie). Prettige sfeer, relatief dichtbij en stukken goedkoper dan Oostenrijk of Franse Alpen. Het huurmateriaal is prima en modern. Bij verhuurder kan tevens een kluisje worden gehuurd, dus gesjouw met skies en schoenen is niet nodig. Een aanrader. Nadeel: niet 100% sneeuwzeker.

  • Martijn
    Martijn 29 januari 2007 · 17:35

    Leuk voor een weekendje skien in combinatie met La Bresse, of een dagtochtje naar het romantische colmar. De pistes zijn vrijgemakkelijk, perfect voor beginners al is er ook een korte zwarte bukkekpiste voor gevorderde die niet gemakkelijk is. Het hoogteverschil is net groot genoeg om het idee te geven dat je aan het skien bent. Vogezen zijn vrij sneeuwzeker. Tis er meestal vrij rustig en in Gerardmer zelf heb je genoeg barretjes en restaurants. ca. 4,5 uur reiden van Eindhoven. Zoals al staat beschreven zijn er alleen fransen en is het niet groot genoeg voor een week skien.

  • thijs
    thijs 29 januari 2007 · 13:03

    Je moet niet naar gerardmer gaan om een volle week lekker te gaan skien.Na 1 dag heb je het wel gezien. Gerardmer zelf is een mooi stadje met enkele uitgaansmogelijkheden waar je geen nederlander zult aan treffen, alleen maar een paar lokale fransen.

  • Dirk Depever
    Dirk Depever 29 december 2006 · 16:56

    Een zeer goed skigebied voor de beginnende skiër. Heel snel te bereiken voor mij (Ik woon in België). Spijtig van de trage liften en de lange wachttijden, probeer het weekend te vermijden. Toch is er een toffe sfeer. De ideale plaats om een short-ski te doen.

>