Reviews Gitschberg Jochtal

0% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.3 op basis van 4 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, rustig, kindvriendelijk en goed eten op de piste.
Zwakke punten: Beperkte off-piste.

Wat vind jij van Gitschberg Jochtal?

Reviews van gebruikers

Gast097
27 oktober 2019 · 10:35

Geweldig

Met familieSkiër
Martijnxo
7 maart 2019 · 17:23

Twee kleine skigebieden die gekoppeld zijn met een verbindingslift zonder pistes. De kan van Vals (Valles) bestaat uit voornamelijk blauwe pistes (ondanks dat ze rood zijn gemarkeerd) en een 3-tal zwarte pistes, waarvan de piste naar het dal een pittige is. Het bergrestaurant Jochtal is ondanks zijn grote een prima restaurant waar je heerlijke pizza's kan bestellen gemaakt in een traditionele houtoven. Ondanks dat het bergrestaurant groot is en plaats biedt aan veel dagjes mensen is het geen oostenrijkse vreetschuur, maar worden bestellingen opgenomen aan tafel en is de bediening vriendelijk en het eten prima. De prijzen voor eten en drinken in het gehele gebied zijn zeer vriendelijk te noemen.

De Meransen (Maranza) kant bestaat uit voornamelijk rode pistes en is wat minder geschikt voor beginnende skiers. De rodelbaan is lang en, halverwege zit een leuke "berghut". Sleetjes huren is eenvoudig onder aan het dalstation voor 7,- euro. Tezamen zijn de twee gebieden goed voor een dag of twee skieen, zonder veel dezelde pistes te doen. Op 25 minuten rijden ligt het gebied Plose boven het provinciestadje Brixen. Na een steile klim vanuit de stad, sta je met een oude lift binnen 10 minuten op ruim 2000 meter. Ondanks dat je op dezelfde flank skiet is dit een afwisselend skigebied, gelegen op de zuidzijde, wat garant staat prima toeven op de diverse terrasjes en genieten van heerlijke italiaanse keuken.

De drie gebieden tezamen zijn leuk voor een kleine week skiers voor beginners. Voor gevorderden is het gebied weinig uitdagend. Al met al een grappig gebied om te verkennen, met name geschikt voor beginners en wandelaars.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Anoniem
28 november 2011 · 17:45

Klein, maar gezellig skigebied voor de beginnende skiër bij de Gitschberg. Goed onderhouden pistes met zeer schappelijke prijzen voor eten & drinken op de pistes (bord pasta 4,50, groot glas cola 1,90). Skihuur ook niet al te duur (67 euro voor beginnerski’s / schoenen / stokken). Met de Dolomiti Superski pas ook mogelijkheden om te skiën op alle andere mooie gebieden in de buurt. Vanaf 2012 ook een lift naar Vals.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Anoniem
13 november 2009 · 00:27

Hier in Meransen in 2005 leren snowboarden. Meransen ligt boven het dal op een plateau, de ski pistes zijn tegen en op de aanliggende berg, de Gitsch, gemaakt. Vanuit Meransen zelf loopt er een moderne gondel naar het hart van het skigebied. Skigebied is niet groot. 1 zwarte piste, een hele brede blauwe piste waar lessen goed mogelijk is. Het is ook mogelijk om vanaf de top van de Gitschberg naar het plaatsje terug te skiën. De dalafdaling vanaf het middelstation vereist wel wat ervaring.

Leuk, gezellig en geen groot skigebied. Leuk dorpje met een aantal winkeltjes.

Het is goed te doen om naar een plaats in de buurt te rijden, Vals. Ander skigebied, net iets groter en net iets moderner. Piste’s zijn prima onder houden.