BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Großglockner Resort Kals - Matrei

Reviews Großglockner Resort Kals - Matrei

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3697 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig en goed eten op de piste.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste, veel vlakke stukken en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Großglockner Resort Kals - Matrei?


Beoordelingen van gebruikers

  • airco
    airco 16 december 2019 · 10:08

    Kals - Matrei is een skigebied met doorgaans vrij pittige pistes. Het is er zoals in de meeste plaatsen in Osttirol heerlijk rustig. Rond de kerstperiode is er wel vrij veel schaduw in dit gebied door de vele pistes die op het noorden georiënteerd zijn. Ik stel me wel vragen bij de kindvriendelijkheid van dit gebied (staat nochtans als 1e positief punt). Dit is mijns inziens niet het geval. Er zijn vrij weinig blauwe pistes (20% max) en vooral de verbinding van Matrei richting Kals is niet te doen zonder een pittige piste richting de Cimaross stoeltjeslift. Ook vanop de Adler Lounge richting Kals zijn er enkel pittige rode/zwarte afdelingen. Dit skigebied is eerder aan te bevelen voor gevorderde skiërs voor een korte periode.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Orange69
    Orange69 6 oktober 2019 · 20:17

    De skigebieden van Kals (Glocknerblick) en Matrei (Goldried) zijn een aantal jaar geleden samengevoegd tot. Een redelijk uitgestrekt gebied. De dorpen zijn nogal verschillend. Kals is klein, bestaat uit verschillende gehuchten maar is zeer landelijk en sfeervol gelegen. Matrei is een groot dorp gelegen aan de Felbertauernstrasse waarbij het skigebied aan de andere kant van de drukke doorgangsweg ligt. De pistes in het ‘oude’ skigebied van Kals zijn uitdagend te noemen, de dalafdaling naar Kals is een vrij saai pad met weinig uitdaging. De pistes aan de Matreier zijde zijn afwisselender en ook drukker (al is het nooit echt druk in het hele skigebied). Groot nadeel aan de Matreier zijde is dat de dalafdaling niet bij het dalstation van de gondelbaan uitkomt, maar in een ander deel van Matrei (bij Hotel Goldried) waardoor je de skibus terug moet pakken naar de gondel. Het hele skigbied ligt wel heel mooi in het Nationalpark Hohe Tauern met de Grossglockner op de achtergrond. Er zijn vooral veel appartementen en vakantiewoningen beschikbaar en in mindere mate hotels. Er zijn genoeg skihutten waar je lekker kunt eten. Apres-ski is in zowel Kals alsook in Matrei slechts in zeer beperkte mate aanwezig. Het gebied is geschikt voor families met kinderen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast423
    Gast423 16 november 2015 · 14:04

    Gezellig skigebied voor skiërs en boarders die van rust houden. Heel veel Oostenrijkers hier, minder buitenlandse toeristen, net zoals wij het willen. De pistes zijn veelzijdig, en je kan langs beide kanten van de berg (Matrei en Kals) leuke veelzijdige pistes doen. Leuke kleine hutjes, soms moet je ze echt weten te vinden. En nooooooiiiiiittttt druk, oh wat hou ik daarvan!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast845
    Gast845 16 juni 2013 · 20:11

    Het skigebied Kals/Matrei kent, zoals met zoveel skigebieden het geval is, voor- en nadelen. Voordelen: rustige, zeer goed geprepareerde pistes (ook in de krokusvakantie!), goede prijs/kwaliteitsverhouding (jongeren tot 18 jaar betalen slechts de helft van de prijs voor een skipas), een prima ski- en snowboardschool in Kals met (vaak) kleine klassen, een ontspannen sfeer bij de liften zonder duw- en trekwerk, vriendelijk personeel, een aantal leuke restaurants (vooral aan de kant van Kals), erg fijne lange rode en zwarte afdalingen en bij ski- of snowboardhuur in het deel Grossdorf in Kals is het geen enkel probleem om materiaal gedurende de week te ruilen (dus bijvoorbeeld een snowboard omruilen voor ski's). Nadelen: in Kals weinig après ski (maar ik kom om te skiën), de skiroutes zijn gesloten (maar er zijn ook andere off piste mogelijkheden), de lange blauwe dalafdaling naar Kals is voor snowboarders niet prettig (maar die kunnen ook met de lift terug), de Adler Lounge is duur (maar dan ga je gewoon ergens anders eten), het is een eind rijden en het gebied schijnt iets minder sneeuwzeker te zijn. Die nadelen wegen voor mij echter niet op tegen de voordelen. Bij verblijf in Kals is een accommodatie in het deel Grossdorf overigens zeer aan te raden. Je kunt dan namelijk altijd naar een lift lopen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast107
    Gast107 25 maart 2013 · 02:17

    Dit jaar in matrei geweest met een tweetal families. Het plaatsje zelf straalt niet veel uit en viel ons erg tegen. Het gebied zelf is mooi en verzorgd. De kant van Kals was voornamelijk ijzig en minder interessant voor ons. De dalafdaling viel tegen omdat je alsnog met een bus terug gebracht moet worden naar de parkeerplaats. Het was voornamelijk, zelfs in de vakantie, erg rustig en wachtrijen hebben we niet gekend. Alles wat gezegd is over de eigenaar van het restaurant Goldried klopt volledig. Wat een asociale en onbeschofte man. De andere tentjes waren leuker en gezelliger. De Adler Lounge is zeker de moeite waard om te bezoeken. De prijzen vielen mij erg mee en de kwaliteit is boven gemiddeld. Wij hebben ons zeker vermaakt maar gaan volgend jaar niet meer terug.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Mathijs
    Mathijs 17 februari 2013 · 18:29

    Wat een tegenvaller! Wij zijn hier op 11 februari geweest, maar het was veel te druk. Dit skigebied is ontdekt, onder meer door de Nederlanders. De wachttijden bij de lift waren niet heel lang (max 5 minuutjes), maar de drukte op de piste was te groot naar mijn zin. De kant aan matrei hebben we bewust gemeden vanwege de drukte op de piste (alhoewel bij weinig drukte de pistes wel goed hadden geweest), de pistes waren snel ijzig en er is niet veel uitdaging. De blauwe pistes zijn hier zowat allemaal paden. De afdaling langs de gondel naar Kals is tot het middenstation goed over zwart, snel ijzig over rood en het blauwe pad is druk en snel ijzig in de bochten. De skiroutes 14 en 15 zijn er niet, we hebben ze gezocht maar niet gevonden. Het skigebied voelt eerder als 70km aan en 110 is zwaar overdreven. De Adler Lounge is erg druk en je wordt er onbeleefd behandeld (op de jongen met de haarband na). Ze hebben ons daar vrij onbeleefd verteld dat we buiten op de banken niet bij -10 en na de bestelling van drinken onze broodjes mochten opeten. De kant van kals beviel ons meer. Kals is een mooi dorpje en de zwarte pistes zijn lekker speels en rustig, er zijn in kals ook wat off-piste mogelijkheden op de blauspitz. De pistes waren er ook wel wat ijzig. Al bij al, viel dit skigebied tegen en ik raad het in de vakantieperiodes zeker niet aan, de andere skigebieden van Osttirol zijn veel leuker.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast230
    Gast230 24 januari 2013 · 14:56

    ik ga elk jaar naar kals met vrienden en familie. het is heel erg aan te bevelen, ook voor mensen die goed kunnen skieen/ snowboarden. zelf board ik vaak maar ik begon met skieen, het skieen in dit gebied is ook zeer aan te bevelen. een place to be voor wintersporters

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast514
    Gast514 3 januari 2013 · 09:29

    Kals-Matrei is een prima skigebied met mooi gelegen pistes. Het aantal afdalingen is kleiner dan het aantal km dat opgegeven is. Vooral aan de kant van Matrei zijn de pistes onderling gescheiden door een smalle rij bomen, waarna de pistes weer bij elkaar komen. Eigenlijk ski je daar op 1 afdaling. Makkelijk als je met een groepje skiet, omdat je eigenlijk niet de verkeerde kant op kan gaan. De dalafdeling naar Matrei eindigt bij de skibus, die je vervoert naar de gondeltjeslift van Matrei. De pistes zijn voldoende pittig en vaak heerlijk leeg waardoor je veel snelheid kan maken zonder dat je op een skiklasje stuit of een groepje aarzelaars bij een wat stijler stukje wat een beetje ijzig is. De gondellift vanuit Kals legt de liftverbinding naar Matrei. Vanuit het middenstation loopt een skipad naar beneden. Op het hoogste punt ligt een prachtig onder moderne architectuur gebouwde lounge, waar het heerlijk eten is met prachtig uitzicht. Wel iets duurder dan normaal. Omdat het aantal afdalingen eigenlijk beperkt is, zijn de off-piste mogelijkheden ook niet heel uitgebreid. In de week dat wij er waren was er ook regelmatig stufe 4&5, dus de mogelijkheden heb ik nauwelijks kunnen verkennen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast655
    Gast655 1 januari 2013 · 11:15

    Prima wintersport gebied, veelzijdig, zowel voor beginners als gevorderde. Leuke afwisseling is een dagje skiën in Sankt Jacob, kan op dezelfde skipas. Waren in de kerstweek van 2012, geen last van drukte.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 02:21

    Op zaterdag 25 februari 2012 hebben wij hier geskied. Het is een door moderne liften ontsloten skigebied met weinig echt uitdagende pistes. Het gebied in Kals voelt compleet anders dan het gebied van Matrei, wat het in mijn optiek leuker maakt. De verbinding tussen Kals en Matrei is formidabel geregeld met de cabinelift die via een tussenstation tot het hoogste punt van het skigebied voert. De dalafdaling van de deze top naar Kals bestaat echter vanaf het tussenstation alleen maar over een skiweg die in Frankrijk als een groene piste zou worden gekwalificeerd. De pistes waren uitgestorven, wachttijden hebben we de gehele dag niet gehad. Door de hoge temperaturen, was de dalafdaling wegens onvoldoende sneeuw naar Matrei officieel gesloten. Al hebben wij deze nog wel gedaan. In Matrei brengt de skibus je weer naar het dalstation.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2012 · 18:00

    Hele fijne dag gehad! Super weer, weinig wachten. Veel en leuke restaurantjes op de pistes. Morgen toch weer naar de Mölltaler gletscher. Die is veel dichterbij.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Joepp
    Joepp 29 januari 2012 · 16:28

    Leuk skie gebied voor de beginnende skier tot gevorderd. Alleen als er veel sneeuw valt in een korte tijd zijn de pistes al gauw een dag dicht wegens lawine gevaar, maar ondanks dat is het een leuk, niet al te groot gebied met hier en daar ook apres ski mogelijkheden.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2008 · 06:55

    Betreft een klein maar mooi skigebied. Medewerkers liften zijn zeer behulpzaam. Daarnaast kan de plaatselijke skisschool worden aangeraden. Kan niet anders zeggen: Supergebied voor gezinnen met jonge kinderen.

  • Michelle
    Michelle 18 december 2006 · 14:02

    Ik vind dat het een enorm fijn skigebied is, je hebt er een heerlijke sfeer en een fijn restaurant. Ook word je goed geholpen bij de liften, en bij het huren en dergelijke van spullen. De liften zijn ook modern en werken goed en snel, ik ben zeer tevreden over het skigebied en kom er vaak terug..

>