BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Grächen

Reviews Grächen

74% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3724 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, super kindvriendelijk en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Grächen?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast275
    Gast275 1 oktober 2018 · 19:48

    Leuk skigebied voor gezinnen en wintersporters die niet elke dag een nieuwe piste nodig hebben

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast682
    Gast682 30 december 2016 · 23:17

    + gezellig en dichtbij Zermatt en Saas-Fee - enkele verouderde liften: gammele 2-zitter en sleepliften die een rode piste kruisen

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast759
    Gast759 3 maart 2014 · 12:35

    Deze voorjaarsvakantie geweest. Het is absoluut niks voor gevorderde na een dag ken je het hele gebied. Voor beginners maar 1 blauwe (drukke) piste. Smalle pistes waar al snel boekels ontstaan. Voor families met hele kleine kinderen ideaal, door het grote kinderpark. Handige aanbieding is de 6 daagse skipas inclusief 1 dag Zermatt. Skilessen zijn best wel goedkoop. CHF 40 twee uur les in groep. CHF 55 privé per 1 uur, maar elke extra persoon voor slechts CHF 10 extra.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast290
    Gast290 24 december 2013 · 10:05

    Uitermate kindvriendelijk skigebied (o.a. sprookjesgondels), prima voor beginners, ongeschikt voor volwassenen die vele kilometers willen vreten: er is pakweg 40 kilometer piste. Nauwelijks of geen wachttijden bij de liften. Mooi dorp, heel sfeervol, geen Bijlmerachtige hoogbouw, voor een groot deel autovrij.Prima mogelijkheden om te wandelen voor wie (even) niet op de ski's wil staan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Remko
    Remko 26 oktober 2012 · 09:21

    Grachen moet het vooral van z'n charme hebben; en dat lukt prima. Het dorpje is sfeervol, knus en authentiek. Het zonnige plateau bij het bergstation van de gondel vormt het kloppend hart van het gebied (incl. kinderparadijs, gezellige berghut en een typisch 'bergstationrestaurant'). Het gebied is leuk en heeft een aantal leuke pistes. Vanaf de Seetalhorn terug naar het dorp over mooie hellingen (door het bos) is een aanrader. De geoefende skier zal echter al snel uitgekeken raken, want met 40 km piste is Grachen klein maar fijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast929
    Gast929 24 oktober 2012 · 15:42

    Grachen is een sfeervol dorp met een overzichtelijk skigebied met veel zonuren. Lager gelegen pistes (de zwarte naar Bargi) is door die zon wel een zwakke schakel. De pistes zijn goed onderhouden en afwisselend, maar met 40km ben je al snel verveeld als gevorderde skier. Beginners en kinderen zullen zich echter prima kunnen vermaken. Het kinderparadijs is zeer uitgebreid en oudere kinderen kunnen ook zelfstandig op pad gaan omdat alle pistes uitkomen op de Hannigalm.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Tessa
    Tessa 5 maart 2012 · 13:49

    Ik heb in de voorjaarsvakantie lesgegeven aan een beginnersgroepje van 12/13-jarige skiërs. De mogelijkheden voor echte beginners zijn beperkt. Eigenlijk is er maar 1 piste waarop geoefend kan worden en met meerdere beginnersgroepen op maandagochtend wordt het toch echt een drukke bedoeling. Ook de rode dalafdaling is elke keer als erg druk ervaren. Een beperkte omvang van het gebied is dus zeker geen voordeel voor beginners! Pistes zijn smal, hoofd pistes zijn ook nog eens druk. Sleepliften naar boven zijn redelijk steil en lastig voor beginnende boarders, waardoor die ook aangewezen zijn op de beginnerspiste. Ik zou dit gebied niet snel aanraden, alleen misschien voor skiërs met 2 a 3 weken ervaring en snowboarders die niet bang zijn voor sleepliften. Voor echte beginners te weinig mogelijkheden, voor gevorderde skiërs en snowboarders te klein. In het restaurant betaal je makkelijk 20 euro voor een bord eten en een drankje. Het is wel goed eten. Positief was het lekkere zonnetje en er zijn ook meerdere wandelwegen. En het is overlopen door Nederlanders. Of je dat als positief ervaart of niet, dat laat ik open...

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Evelien Wink
    Evelien Wink 13 november 2011 · 18:29

    Ik ben slechts 16 jaren jong en ik kom er al 16 jaar. Meerdere malen in andere gebieden in Bulgarije, en Oostenrijk geweest, maar mijn hart ligt toch echt in Grächen. Het is niet groot, en niet goedkoop, maar het is er fantastisch. ik heb al 12 jaar ski ervaring en ik vind niet dat Grächen 'te makkelijk' voor me is. De pistes hebben vaak een makkelijke kant en een moeilijke kant, en je kunt juist als het de eerste afdaling niet lukt, gewoon nog een keer proberen om jezelf alleen maar beter te maken. Het is een gemoedelijk en enorm gastvrij dorp, alle winkels en restaurants zijn supergezellig en de dorpsbewoners zeggen gewoon gedag. Soms vind ik het wel jammer dat het zo populair is onder de Nederlanders!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Michiel Vercauteren
    Michiel Vercauteren 28 oktober 2011 · 09:47

    Grächen is volop bezig alle installaties te vernieuwen. Dit seizoen zal de nieuwe Hannigalpbahn klaar zijn en zou er volgens de website geen files meer mogen zijn aan het dalstation, afwachten of dit waar is tijdens de topperiode kerst/nieuw en krokus. De komende jaren zal de Wannihorn opnieuw open gaan mits het plaatsen van een nieuwe zetellift die vertrekt aan Hannigalp bergstation en zo over Fürggen naar Wannihorn gaat, waar vroeger de ankerlift heen ging. Zo zouden er een paar kilometer piste bij komen. Dit jaar gaan we voor de 8ste keer en kijken alvast weer uit naar de afdaling van de Seetalhorn naar Grächen dorp, toch een afdaling van een kleine 3000m naar 1650m !! Aanrader voor families met kinderen, topskiërs die kilometers willen malen gaan best wat verder de vallei in richting Zermatt. Grächen heeft meer een publiek van genieters, families met kinderen en stammgästen die meerdere jaren terugkomen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2010 · 08:40

    Net terug van onze 2e Grachen vakantie kan ik niet anders zeggen dan dat het een bijzonder leuk gebied is voor zowel beginners als degenen die lekker de rode pistes af willen. Ook als je 3 jaar les hebt kun je deze rode pistes af! Na 2 jaar hebben wij het even gezien en gaan op zoek naar een ander gebied, maar anderen komen hier al jaren, het is maar wat je zoekt. Als toevoeging op onderstaande: de Plattja stoeltjeslift is wel oud, maar het kraken wordt wel erg overdreven. Plattja (vanaf de Seetalhorn) is wat ons betreft verreweg de rustigste en mooiste afdaling van het gebied, met aan het eind een prachtig uitzicht op de Riedgletscher. en echte aanrader dus. De geplande vernieuwingen (een 15 punten plan, waaronder vrijwel alle liften en restaurants) zouden in 2014 klaar moeten zijn (wat door de bewoners wel wordt betwijfeld omdat er nog wel wat geld bij elkaar gesprokkeld moet worden). Wij komen zeker nog een keer terug als ook de Wannihorn weer open gaat, want dat biedt weer hele nieuwe routes. Prijs-kwaliteit verhouding is bijzonder goed!

  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2010 · 17:18

    18 jaar geleden gingen wij voor het eerst naar Grachen en ik ben zelf de afgelopen 3 jaar niet geweest maar ga dit jaar toch weer het is super dorp met veel vari?it voor jong en oud, ik moet zeggen de pistes zijn net lang genoeg voor een week wel heel divers maar met 40 kilometer net te weinig maar je kunt altijd uitwijken naar Saas Fee of Zermatt allebei op een half uur rijden maar voor de sfeer alleen al ga ik erheen het is een van de dorpen waar alles is dat je nodig hebt de nieuwste ski zaken stoombad, zwembad , genoeg winkels, restaurants en een paar kroegen en zelfs de gemeente heeft voor alle toeristen gratis internet maar toch heeft het zoveel charme van een heel oud dorp iedereen kan hier vertier vinden gemutlich is het beste woord voor een vakantie in die prachtige dorp met vriendelijke groet

  • Anoniem
    Anoniem 17 september 2009 · 09:44

    Graechen is al voor de 6de keer onze stek deze winter. Kleinschalig maar mooi skigebied dat de komende jaren sterk gaat veranderen. De Hannigalpbahn wordt omgebouwd met grotere cabines en dus meer capaciteit, de Wannihorn piste (persoonlijk de mooiste) die al 5 jaar in onbruik is wordt hersteld en er komt een zetellift. Ook gaat de ankerlift op de Hannigalp weg en wordt vervangen door een zetellift. Er komt ook een treintje van Hannigalp naar Stafel waar je dan de zetellift kan nemen naar de Seetalhorn. Op de Seetalhorn wordt de gammele lift Plattja vervangen door een nieuw exemplaar en wordt de Seetalhornbahn afgebroken volgend jaar. Kortom Graecgen was al super het wordt alleen nog beter met allerlei vernieuwingen die wel nodig waren. Absolute hoogtepunt is nog steeds de afdaling Seetalhorn-Graechen die van +2800m naar 1600m gaat, een aanrader. Graechen is een aanrader voor wie een klein gezellig skigebied zoekt met veel sfeer en ambiance \'s avonds. De beginnende ski?heeft wel niet pistes want de hoofdtoon zijn rode pistes en 1 zwarte. De grootste troef is de kindvriendelijkheid waar wij 6 jaar geleden op afkwamen en dus nog steeds voor komen. We tellen al af ?

  • Anoniem
    Anoniem 9 december 2008 · 08:51

    Ik ga nu voor de 2e keer op rij naar Gr?en, het blijft gewoon ontzettend leuk en gezellig! Een echte aanrader vind ik altijd om een warme mok chocolademelk te halen in het restaurant op bij de Seetalhorn, dan even op het terrasje erbij gaan zitten en genieten!

  • Michiel Vercauteren
    Michiel Vercauteren 4 december 2007 · 20:52

    We tellen alweer af naar onze vierde keer Nieuwjaar in Gr?en. Even een kort schets van het uitgangsleven kan nooit kwaad. De meeste Happy-Hours beginnen al om 15h00, kwestie van op tijd beginnen. De T-Rex bar doet er alles aan om de place-to-be te zijn maar ligt helaas wat uit het centrum en langs de drukke hoofdstraat.Wij eten altijd \'s middags in Casa Rustica waar Armin en Ingrid onze tafel reeds gererveerd houdt. Tijdens de apr?ski is er zeker ambiance in de hun veranda maar vooral lokale helden toeven daar en ze schenken daar Heineken. Fanaten van de Engelse sfeer moeten naar de George\'s Pub en wie de Amerikaanse sfeer verkiest dient een bezoekje te brengen aan Goggo Bar. Lekker eten kan je overal in Gr?en, van eenvoudige keuken in 13 ?iles over lekkere pasta\'s en dagmenus in Casa Rustica (appeltjes in je Spagetti, nog nooit gezien maar heerlijk.) tot uitgebreid dineren in Gr?erhof. Wij houden het bij pasta\'s en frietjes \'s middag omdat we heerlijk half-pension hebben in Hotel Zum See waar de Chef ook kok is. Restaurant Zum See achter ons hotel is trouwens ook aan te bevelen, ons vast adres als we net aangekomen zijn. Waarom gaat de tijd zo traag voor de vakantie en zo snel tijdens de vakantie. Nu maar hopen dat er genoeg sneeuw ligt, de skis zijn gewaxd en geslepem. We zijn er klaar voor !!!!

  • bBagheera
    bBagheera 6 november 2007 · 20:13

    Leuk familieskigebied. Ligt op een zonneplateau. Geen groot skigebied, maar wel de mogelijkheid om eventueel een dagje uit te wijken naar het fameuze saas fee of Zermatt (voor shopping en ski). Hiervoor zijn speciale bussen. Erg leuk vond ik de sleepiste! Authentiek dorp. als je de drukte wil ontlopen \'s morgens bij het starten van de skischolen niet de hanniglift nemen maar de bahn naar de Seetalhorn (niet voor mensen die nog nooit geskied hebben). Een paar keer per week is er op dalafdaling een beker zelfgestookte gluhwein te halen, erg gezellig! Eten op de piste niet bij bergrestaurant hannig, maar even omhoogwandelen naar de hannighusli, is echt de moeite van de wandeling waard! (kun je ook met de ski komen).

  • Michiel Vercauteren
    Michiel Vercauteren 26 september 2007 · 20:43

    We gaan deze winter al voor de vierde keer met Nieuwjaar naar Grächen. Een klein en charmant skigebied waar je elkaar niet kan mislopen Ideaal voor kinderen (Schnoös)en gezellige après-ski. Nadelig is wel dat er weinig eetgelegenheid is op de pistes boven. Één container met een massa volk en paar kleine hutjes met beperkte capaciteit. Wij eten altijd 's middags in het dorp.De pistes worden niet al te snel onderhouden naar zware sneeuwval en sommige liften/pistes heb ik nog nooit open gezien (Plattja + Sputnik)en de zwarte dalafdaling is nog maar één keer open geweest. Voor de rest niets dan lof, op naar Nieuwjaar.

  • Gino
    Gino 3 september 2007 · 18:49

    echt een geweldig skigebied met super sfeer en leuke pistes. Een beetje aan de weinige kant maar daar merk je weinig van na de 8 jaar die ik er al ski.Ik ben al een redelijk geoefende skiër voor een 13 jarige en ik kan nog steeds niet zeggen dat ik behoefte heb aan moeilijkere pistes. Het gebied is overigens zeer kindvriendelijk. Voor de rest kan je als je even geen zin hebt in skiën lekker spelen in de met sneeuw bedekte weides ij het dorp. Overal sneeuwzeker omdat het dorp op 1700 meter ligt.

  • Kay
    Kay 4 augustus 2007 · 20:53

    Grächen is een erg gezellig typisch Wallis dorp. Het skigbied is welliswaar niet erg groot, maar desondanks geschikt om er een week per jaar door te brengen. Met allerlei oude chalets en gezellige cafeetjes is het een gezellig en stijlvol dorp. De apres ski valt erg tegen en is niet te vergelijken met skigebieden in bijv. Tirol. Verder is het dorp en de omgeving 's avonds gevuld met wandelende toeristen. De prijzen zijn vrij hoog (maar normaal voor zwistserse begrippen). Het skigebied is sneeuwzeker, ondanks het feit dat Grachen gekenmerkt wordt door een groot aantal zon dagen per jaar.

  • Anoniem
    Anoniem 27 maart 2007 · 13:34

    Leuk dorpje, heel geschikt voor kinderen, deels autovrij. Ook leuke oefenweiden boven bij de Hannigalpbahn. Prijstechnisch goed te doen. Sneeuwcondities rond ou-en-nieuw 2006/2007 waren prima. Ook veel zon in die periode.

  • erwin
    erwin 21 augustus 2006 · 09:43

    1 keer geweest in Grachen. Ondanks dat het gebied weinig kilometers piste telt, is het toch lekker skien daar. De pistes bieden de redelijke tot gevorderde skier weinig uitdaging, maar voor een weekje is het goed toeven. Met name de sfeer is er erg goed, allemaal heel gemoedelijk, wat je ook terugziet in de prijzen, die zijn niet te hoog. Dit gebied is met name voor mensen met kinderen een aanrader, allemaal goede voorzieningen.

  • skier
    skier 18 augustus 2006 · 17:40

    Komen er al zo'n 20 jaar proberen regelmatig iets anders maar komen uiteindelijk toch steeds weer terug. Die zon he? en sneeuwzeker wat wil je nog meer? Het skigebied is klein, maar heeft als voordeel dat je elkaar weer makkelijk terug vindt. Wel een lange afdaling mogelijk 1200 meter,die afstand vindt je niet snel dan moet je meestal een paar liften nemen en hier niet.Voor de kinderen een leuke speeltuin op de piste met iglo's glijbanen en draaimolen enz.Op de piste 2 grote restaurants en onderweg 3 gluhwein hutjes. Afdaling naar het dorp altijd mogelijk.

>