BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Le Grand Massif

Accommodaties Le Grand Massif

Het skigebied van Flaine is gebouwd in de periode dat de Fransen skigebieden uit de grond aan het stampen waren en je vindt hier dus veel appartementen in hoogbouwvorm. Toch is de accommodatie in Le Grand Massif net even wat anders. Het is ontworpen door Marcel Breur, een Bauhaus architect, en als dat je ding is dan kan je Flaine misschien wel mooi vinden. De meeste wintersporters zien de appartementen en hotels in Flaine gewoon als betonnen kolossen. Niet mooi, wel functioneel. Er zijn in Le Grand Massif nog meer dorpen waar je accommodatie kan vinden, zoals Samoëns, Morillon, Sixt en Les Carroz.

Verschillen tussen de dorpen

Flaine ligt in de kern van het Grand Massif en hier vind je voornamelijk appartementen en wat hotels, verdeeld over drie dorpsdelen: Forum, Forêt en Front de Neige. Het Hameau de Flaine is wat nieuwer en de appartementen en chalets in dit deel van het Grand Massif zien er wat vriendelijker uit. Dat is tevens het geval met de accommodatie die je kan vinden in Samoëns, Morillon, Sixt en Les Carroz. Deze meer authentieke dorpen bieden veel hotels, appartementen en chalets aan. Je verblijft dan in een authentiek bergdorp lager in het dal, dus het duurt wat langer voordat je bij de pistes boven Flaine bent.

Prijsniveau

Het prijsniveau van de accommodatie in het Grand Massif is goed te vergelijken met dat van andere skigebieden in Frankrijk. Je kan heel authentiek voor weinig geld in een leuke accommodatie in Sixt verblijven, maar je kan ook op de berg in Flaine zelf voor niet teveel geld terecht. Je hebt dan vaak de beschikking over een accommodatie met ski-in, ski-out mogelijkheden. Ook in de andere dorpen in het Grand Massif heb je voldoende keuze uit appartementen, hotels en chalets.

Accommodatie thema's