keuze skigebied

Dit onderwerp gaat over de bestemming Le Grand Massif

Voor wintersport 2013 ben ik aan kijken voor een skigebied. Drie weken geleden naar skigebied Wildschönau geweest (plaats Auffach), erg leuk, vooral voor kinderen.
Ik heb verder Zugspitze Arena en Le Grand Massif op het oog. Ik moet dus kiezen tussen 3 skigebieden, wie kan mij helpen met een plaats in die 3 gebieden.

ik zeg Val gardena! Het mooiste gebied in europa!!

Mijn voorkeur is dan Selva di gardena!
Ik heb 20 jaar in oostenrijk geskied, maar was voorig jaar voor het eerst in Selva met het skigebied "Sella ronda" en wil niet meer terug naar oostenrijk. Heel veel ruimte enbreede lange afdalingen. En de omgeving, je valt van de ene in de andere verbazing. Echt het mooiste skigebied wat ik ken.
Succes met de keuze.
mvg Sietse

Bram. wat zoek je juist in een skigebied? Iedereen heeft hier wel zijn favoriete gebieden, dus zonder gerichte informatie te geven ga je hier een wildgroei krijgen van skigebieden met verschillende troeven :)

Sella Ronda is in ieder geval een goede all-rounder. Lees er misschien even dit blogje al over:
https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/2473

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

@Kristof, dat weet Bram juist niet, hij heeft al 6 topic’s geopend rond dit thema.Eerst een skiegebied en vraagt hij om een dorp, Dan heeft hij het dorp en vraagt hij om een acco, nu weer terug bij de skiegebieden. Bram zo krijg je inderdaad weer tips over alle andere skigebieden, en ben je weer teug bij af;-)

Dienten Die Alte schule

Het ideale skigebied bestaat helemaal niet !
En de beste manier om je favoriete skigebieden te vinden is elk jaar voor een heel ander gebied te kiezen. En zeker ook in de verschillende Alpenlanden.

Er is meer dan voldoende info (grootte, moeilijkheid, sneeuwzekerheid enz enz) beschikbaar. Formuleer je wensen en maak gewoon zelf een keuze. En laat niet anderen, met misschie heel andere smaken/voorkeuren, die keuze voor jou bepalen.
Dat zou in elk geval mijn advies zijn.

Eens met Jaap! Gewoon lekker hoppen en steeds wat anders kiezen… :D

Zoveel mensen, zoveel smaken… Ik ben lyrisch over Les Arcs en Grand Massif, maar een ander kan dat weer helemaal niets vinden…

Hoi, we willen met 24 personen ( 12 volwassenen en 12 kinderen ) van 29 december 2012 tot 5 januari gaan skieën in Oostenrijk.
Vorig jaar met organisatie Goelia in Valmorel Frankrijk geweest. Betaalden daar eerste week dit jaar ongeveer 340 euro per gezin per week, goedkoop dus.
Kent iemand iets vergelijkbaars in Oostenrijk. Het hoeft niet met zijn allen in één huis, als het maar goedkoop is.
En veel sneeuw natuurlijk en je moet ook leuk kunnen skieën.
Groetjes, Jan.

serfaus fiss ladis!!! HET skigebied, heeeeel leuk voor de kinderen, zijn ze namelijk op gespecialiseerd. Goeie snelle en zeer moderne liften met een hoge capaciteit. Het gebied ligt hoog voor oostenrijkse begrippen dus de sneeuwzekerheid is er. Ook zijn er veel piste kilometers, en is het gebied vooral wijds. Als je van apres ski houd, dat is er ook, alleen geen echte discotheken. Ik zou voor dit gebied gaan. Maar je moet het natuurlijk wel zelf weten

Plaats een reactie