BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Grosseck Speiereck

Reviews Grosseck Speiereck

70% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3686 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, erg rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, weinig après-ski en niet sneeuwzeker.

Wat vind jij van Grosseck Speiereck?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast267
    Gast267 9 maart 2017 · 08:47

    Voor beginners zoals wij, een mooi gebied. Zeker in combinatie met de skipas voor de vier gebieden in de buurt. Je kan namelijk één pas voor de skipistes in Grosseck-Speiereck, Fanningberg, Obertauern en Katschberg kopen. Die koste dit jaar voor 6 dagen €230.- in de carnavalsvakantie. Ook de accommodatie is voor ons top.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • HendrikSki
    HendrikSki 5 februari 2017 · 15:20

    In februari 2017 vanuit Obertauern hier 1 dag geweest. We hebben een prima dag gehad. Door de omvang van het gebied wel verschillende pistes meerdere keren gedaan. Zeker voor de Piste 4a (Panorama Abfahrt) is dat geen straf.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast779
    Gast779 31 oktober 2016 · 11:05

    Gewoon prima skigebied en geen lange wachtrijen voor de liften. Grosseck Speiereck hoort bij Lunga skigebied. Totaal Lungau skigebied is ongeveer 150km. We komen er al vele jaren. Je kunt er ook heerlijk eten bij de restaurants op de piste. Is een aanrader. Ook met kinderen. Familie skigebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast582
    Gast582 20 september 2016 · 19:17

    Voor de families en beginnende wintersporters is dit een uitstekend gebied, maar ook voor de wat gevorderde skiërs is dit een ideale uitvalsbasis om de regio Lungau te ontdekken. Grosseck Speiereck en de authentieke aanliggende dorpen Mauterndorf en Sint Michael liggen op korte afstand van Obertauern (15 minuten), Katschberg (10 minuten) en Fanningberg (10 minuten). Grosseck Speiereck heeft twee lange dalafdalingen naar de dorpen Mauterndorf en Sint Michael die mooi door de bomen heen slingeren. Daarnaast is de afdaling vanaf de top van de Speiereck (2400 meter) echt een aanrader. Drukke pistes en wachtrijen, daar doet Grosseck Speiereck niet aan. Voor een lekker biertje na de piste kan je terecht bij de bar Fliegenpilz in het dal bij Mauterndorf, maar verwacht geen grootschalige après-ski.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anki
    Anki 19 maart 2016 · 15:29

    Wat een leuk gebied is dit! Pistes zijn breed, er is veel afwisseling, geen rijen bij de liften en niet al te duur (ook niet spotgoedkoop trouwens). Voor echt gevorderde skiërs is het denk ik wat klein. Er is één mooie zwarte piste. Mijn zoon houdt van veel kilometers maken, die had na een dag of twee alles al wel gezien. Gelukkig zijn er verschillende andere skigebieden in de buurt waar je dezelfde skipas kunt gebruiken. De dalafdalingen vond ik minder leuk. Onderste deel was zo'n wit kunstsneeuwlint waar het vooral in de middag niet gemakkelijk skiën was. Bij meer sneeuw in het dal is dat vast anders..

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast719
    Gast719 22 januari 2015 · 15:33

    superleuk gebied, erg afwisselend. Verder gemoedelijk en gezellig met leuke horeca op de pistes. Wat ook fijn is is dat je nooit lang in de rij staat voor de liften. Daarnaast is het leuk dat je ook makkelijk een dagje kunt gaan skien in Katschi, Fanningberg of Obertauern. Aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast955
    Gast955 16 december 2014 · 19:47

    Goede omgeving als gezin met kleine kinderen. Vriendelijke en prettige skischool. Goed en betaalbaar restaurant bij de piste.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast671
    Gast671 14 december 2013 · 08:40

    Heerlijk rustig skigebied. Genoeg te beleven voor beginner en gevorderde. Wij waren met het hele gezin, echt een aanrader. De skischool is erg leuk en gezellig. De kinderen hebben het zes dagen erg naar hun zin gehad, de middelste ging voor het eerst skien en kwam aan het einde van de week als een profi de piste af? De skischool zit bij het dalstation van de gondel, ze hebben een eigen restaurantje, kinderopvang en ballenbak. Er loopt een mooi wandelpad van het dorp naar het skicentrum, maar je kunt ook met de bus? Er zijn lockers te huur voor je skischoenen, ski's en helm, ideaal! We zijn ook nog twee keer wezen skien in Fanningberg. Echt een familiegebiedje, heel gemuttlich met mooie pistes.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Nico
    Nico 26 september 2011 · 23:53

    We hebben sinds 7 jaar een appartement in St. Michael en hebben alle piste's in de omgeving gehad. Grosseck Speiereck heeft wel onze voorkeur zeker nu de nieuwe 8 persoons gondel in St. Michael in december 2011 geopend wordt, dit skigebied heeft alles voor de ervaren skiers, offpiste is ook heel mooi en het grote voordeel is dat je bijna geen wachttijden hebt aan de liften. Een aanrader dus!!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • jan heijne
    jan heijne 9 februari 2011 · 10:53

    We gaan al vele jaren naar dit gebied, heerlijk voor de rust en begrip, zowel skiën , langlauf , snowboarden. Het gaat hier om een groot skie gebied waar als echt nog ruimte is om te skiëen. Geweldige sneeuwzekere piste's. Ook voor de kinderen skië school etc. Voor die gene die als voor de apresskië komen dan naar de Obertauern.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marianne
    Marianne 30 december 2010 · 21:35

    Gaan al jaren met de camper en de kinderen naar dit ski-gebied. Heerlijk overzichtelijk en superdichtbij de camping. Is er een betere in Oostenrijk? Volgens ons niet! Fijn ski-gebied en geen wachttijden bij de liften.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • A. Hiddema
    A. Hiddema 12 november 2010 · 19:14

    Erg fijn en gezellig skigebied. Zowel voor beginners als gevorderden. Geen wachttijden voor de liften en erg lange en fijne afdalingen. Je kunt naar Katchberg-Aineck, Fanningberg en Obertauern met de Lungo skipas als je ergens anders wilt dan skiën in Mauterndorf. Wij gaan dit jaar met de Kerst 2010 en dan half januari 2011 weer. De camping in Mauterndorf bij het skigebied Grosseck Speiereck is een echte aanrader. Superrrrrrr!

    Met vrienden Skiër
  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2010 · 20:45

    Leuk gebied met verzorgende pistes, helemaal niet druk dus geen wachttijden aan de liften. Het is geen groot gebied maar wel lange en leuke afdalingen. Doordat het een kleiner gebied is hebben wij de lungo skipas genomen en kun je ook met de skibus naar Obertauern en heb je voldoende afwisseling. Ik vind het echt een aanrader als je niet van de drukte houdt.

  • Anoniem
    Anoniem 20 oktober 2009 · 07:57

    Super skigebied dat een uitdaging bied voor elk ervaringsniveau, off piste is ook heel goed en er zijn bijna geen wachttijden de liften, zelfs niet met carnaval en kerst.

>