Reviews Grosseck Speiereck

70% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.9 op basis van 3686 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, erg rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, laag prijsniveau en goed eten op de piste.
Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, weinig après-ski, niet sneeuwzeker en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Grosseck Speiereck?

Reviews van gebruikers

Gast682
14 november 2019 · 09:29

Prachtig en betaalbaar skigebied. Zowel met partner als familie kun je er heerlijk vertoeven. Kinderen krijgen ook prima skiles. Er is een skicentrum bij waar je ski’s en schoenen kunt huren of kopen. Skibox voor opslag ski’s. Je kunt ook skiën in Katschberg Aineck, Fanningberg of Obertauern. We staan daar ieder jaar op de camping voor het skicentrum en de skilift. Perfect en alles dichtbij. Overal kun je heerlijk eten.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast267
9 maart 2017 · 08:47

Voor beginners zoals wij, een mooi gebied. Zeker in combinatie met de skipas voor de vier gebieden in de buurt.
Je kan namelijk één pas voor de skipistes in Grosseck-Speiereck, Fanningberg, Obertauern en Katschberg kopen.
Die koste dit jaar voor 6 dagen €230.- in de carnavalsvakantie.
Ook de accommodatie is voor ons top.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
HendrikSki
5 februari 2017 · 15:20

In februari 2017 vanuit Obertauern hier 1 dag geweest. We hebben een prima dag gehad. Door de omvang van het gebied wel verschillende pistes meerdere keren gedaan. Zeker voor de Piste 4a (Panorama Abfahrt) is dat geen straf.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast779
31 oktober 2016 · 11:05

Gewoon prima skigebied en geen lange wachtrijen voor de liften. Grosseck Speiereck hoort bij Lunga skigebied. Totaal Lungau skigebied is ongeveer 150km. We komen er al vele jaren. Je kunt er ook heerlijk eten bij de restaurants op de piste. Is een aanrader. Ook met kinderen. Familie skigebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast582
20 september 2016 · 19:17

Voor de families en beginnende wintersporters is dit een uitstekend gebied, maar ook voor de wat gevorderde skiërs is dit een ideale uitvalsbasis om de regio Lungau te ontdekken. Grosseck Speiereck en de authentieke aanliggende dorpen Mauterndorf en Sint Michael liggen op korte afstand van Obertauern (15 minuten), Katschberg (10 minuten) en Fanningberg (10 minuten). Grosseck Speiereck heeft twee lange dalafdalingen naar de dorpen Mauterndorf en Sint Michael die mooi door de bomen heen slingeren. Daarnaast is de afdaling vanaf de top van de Speiereck (2400 meter) echt een aanrader. Drukke pistes en wachtrijen, daar doet Grosseck Speiereck niet aan. Voor een lekker biertje na de piste kan je terecht bij de bar Fliegenpilz in het dal bij Mauterndorf, maar verwacht geen grootschalige après-ski.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Anki
19 maart 2016 · 15:29

Wat een leuk gebied is dit! Pistes zijn breed, er is veel afwisseling, geen rijen bij de liften en niet al te duur (ook niet spotgoedkoop trouwens). Voor echt gevorderde skiërs is het denk ik wat klein. Er is één mooie zwarte piste. Mijn zoon houdt van veel kilometers maken, die had na een dag of twee alles al wel gezien. Gelukkig zijn er verschillende andere skigebieden in de buurt waar je dezelfde skipas kunt gebruiken.
De dalafdalingen vond ik minder leuk. Onderste deel was zo’n wit kunstsneeuwlint waar het vooral in de middag niet gemakkelijk skiën was. Bij meer sneeuw in het dal is dat vast anders…

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast719
22 januari 2015 · 15:33

superleuk gebied, erg afwisselend. Verder gemoedelijk en gezellig met leuke horeca op de pistes. Wat ook fijn is is dat je nooit lang in de rij staat voor de liften. Daarnaast is het leuk dat je ook makkelijk een dagje kunt gaan skien in Katschi, Fanningberg of Obertauern. Aanrader!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast955
16 december 2014 · 19:47

Goede omgeving als gezin met kleine kinderen. Vriendelijke en prettige skischool.
Goed en betaalbaar restaurant bij de piste.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast671
14 december 2013 · 08:40

Heerlijk rustig skigebied. Genoeg te beleven voor beginner en gevorderde. Wij waren met het hele gezin, echt een aanrader. De skischool is erg leuk en gezellig. De kinderen hebben het zes dagen erg naar hun zin gehad, de middelste ging voor het eerst skien en kwam aan het einde van de week als een profi de piste af?
De skischool zit bij het dalstation van de gondel, ze hebben een eigen restaurantje, kinderopvang en ballenbak.

Er loopt een mooi wandelpad van het dorp naar het skicentrum, maar je kunt ook met de bus? Er zijn lockers te huur voor je skischoenen, ski’s en helm, ideaal!

We zijn ook nog twee keer wezen skien in Fanningberg. Echt een familiegebiedje, heel gemuttlich met mooie pistes.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Nico
26 september 2011 · 23:53

We hebben sinds 7 jaar een appartement in St. Michael en hebben alle piste’s in de omgeving gehad. Grosseck Speiereck heeft wel onze voorkeur zeker nu de nieuwe 8 persoons gondel in St. Michael in december 2011 geopend wordt, dit skigebied heeft alles voor de ervaren skiers, offpiste is ook heel mooi en het grote voordeel is dat je bijna geen wachttijden hebt aan de liften. Een aanrader dus!!

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
jan heijne
9 februari 2011 · 10:53

We gaan al vele jaren naar dit gebied, heerlijk voor de rust en begrip, zowel skiën , langlauf , snowboarden.
Het gaat hier om een groot skie gebied waar als echt nog ruimte is om te skiëen.
Geweldige sneeuwzekere piste’s.
Ook voor de kinderen skië school etc.

Voor die gene die als voor de apresskië komen dan naar de Obertauern.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Marianne
30 december 2010 · 21:35

Gaan al jaren met de camper en de kinderen naar dit ski-gebied. Heerlijk overzichtelijk en superdichtbij de camping.
Is er een betere in Oostenrijk?
Volgens ons niet!
Fijn ski-gebied en geen wachttijden bij de liften.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
A. Hiddema
12 november 2010 · 19:14

Erg fijn en gezellig skigebied. Zowel voor beginners als gevorderden. Geen wachttijden voor de liften en erg lange en fijne afdalingen. Je kunt naar Katchberg-Aineck, Fanningberg en Obertauern met de Lungo skipas als je ergens anders wilt dan skiën in Mauterndorf. Wij gaan dit jaar met de Kerst 2010 en dan half januari 2011 weer. De camping in Mauterndorf bij het skigebied Grosseck Speiereck is een echte aanrader. Superrrrrrr!

Met vriendenSkiër
24 januari 2010 · 20:45

Leuk gebied met verzorgende pistes, helemaal niet druk dus geen wachttijden aan de liften. Het is geen groot gebied maar wel lange en leuke afdalingen. Doordat het een kleiner gebied is hebben wij de lungo skipas genomen en kun je ook met de skibus naar Obertauern en heb je voldoende afwisseling. Ik vind het echt een aanrader als je niet van de drukte houdt.

20 oktober 2009 · 07:57

Super skigebied dat een uitdaging bied voor elk ervaringsniveau, off piste is ook heel goed en er zijn bijna geen wachttijden de liften, zelfs niet met carnaval en kerst.