BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Ski Areal Harrachov

Reviews Ski Areal Harrachov

49% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.3 op basis van 3816 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, kindvriendelijk en goedkoop.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, druk en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Ski Areal Harrachov?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast563
    Gast563 4 maart 2019 · 21:04

    Overzichtelijk skigebied. Ideaal voor mensen met kleine kinderen/beginners. Helaas geen Nederlands sprekende leraren/leraressen. Stuk goedkoper dan Oostenrijk/Zwitserland/Scandinavië. Liften etc zijn prima. Ik lees hieronder over verouderde liften, maar denk dat ze gerenoveerd zijn. Leuke restaurantjes/tentjes voor eten en drinken. Voor ons een aanrader.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast026
    Gast026 1 maart 2019 · 09:34

    Geschikt gebied om onze kinderen in de leeftijd van 3-8 te leren skieen. Het doet allemaal wat verouderd aan en de pistes zijn zeer beperkt maar al met al is de prijs-kwaliteit verhouding dik in orde. Zelf zijn we vaak in dé skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk geweest. Wie deze gebieden met Harrachov probeert te vergelijken en vervolgens teleurgesteld is moet niet zeuren want dat ligt écht aan diens verwachting. Wij verbleven in Pension 7. Vriendelijke mensen en prima kamers. Ook is er een handige algemene ruimte wat ideaal was gezien onze groepssamenstelling (3 families met elk twee kinderen). De skipassen zijn te duur voor dit gebied. Een restauranttips zijn Pension 7 en David.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • geert.gabriels
    geert.gabriels 1 februari 2018 · 11:19

    In het dorp zijn er best leuke restaurantjes en koffiezaakjes te vinden, die idd aan lage prijzen lekkere dingen aanbieden. Doch het hotel Fit&fun is zeker geen aanrader, vandaar de zeer lage beoordeling. Het skigebied is ook beperkt. Zelf ben ik op vele plaatsen gaan skiën maar mijn gezinsleden waren beginners (en heb me dan ook opgesteld als beginner, elk liftje zou voor mij ok zijn.). In het skigebied zijn er redelijk wat privé-liften (in 2015) waar je met je skipas niet altijd op mag ( wel mits bijbetaling). Heel dit gedoe, plus het feit dat de lift soms verschillende dagen niet opengaat wegens gebrekkig onderhoud maakt dit gebied voor ons een slechte beurt. Het is jammer dat de organisatie en de accommodatie (Hotel) zo slecht zijn, want het gebeid biedt vele mogelijkheden. In het terug naar huis rijden zijn we een heel stuk door de Tsjechische bergen gereden, waar we nog gebieden zijn tegengekomen, die ons op het eerste zicht beter leken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • michelr
    michelr 4 september 2014 · 13:09

    Het dorp is door de toestroom van verschillende liefhebbers gezellig druk, maar des ondanks is het geen Apres-ski topper. De enige berg heeft een paar pistes (o.a. een zwarte) en verouderde liften. Er zijn zeker in de vakantie periodes lange rijen om naar boven te kunnen, en wil je van de nr 1 rood via de nr 2 blauw naar beneden en weer naar boven moet je vlak voor het einde oppassen voor een verradelijk stuk met een brug in de weg waar je een redelijk smalle tunnel onder door moet. Er zijn maar een paar apres ski plekken en voor de rest is er weinig te doen in de omgeving. Ben je een beginner dan is dit wel leuk zeker i.c.m. de prijs, maar ben je een gevorderde skiër dan is dit niks.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jesper
    Jesper 23 maart 2014 · 12:35

    Wij zijn hier 4 jaar geleden geweest, er lag toen genoeg sneeuw (overal gewoon wit) +Voor (echte) beginners een redelijk gebied +Lage prijzen -HELE lange wachtrijen voor de liften -Pistes ijzig en slecht geprepareerd -Veel te druk op de pistes Leuk gebied voor de echte beginners die goedkoop kennis willen maken met wintersport (als het beter geprepareerd zou zijn) Maar ik zou eerder naar Splinderluv Mlyn gaan, daar vonden wij het veel leuker. Ondanks alles hebben we 't als beginners wel leuk gehad.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast665
    Gast665 2 maart 2013 · 19:05

    Met 3 familie`s in 1 huis voor 15 pers. voorjrs vakantie geweest, Aan de rand v h dorpje en je loopt 15 min. naar de super (Coop)(06.00 uur open, voor verse broodjes) ook op loop afstand prima restaurantjes. Omdat we met 13 pers. waren reserveren aanbevolen.N.B, Pivovar Novosad , super lekker en veel plek maar geen Tjechische huiskamer gezelligheid. 130 euri voor 13 personen.-Skischool Classic , geweldige begeleiding v d kids 8-11 jr., ski verhuur ok , leuke veelzijdige pistes met goede liften alleen wat traag naar mijn beleving. Je kan aan 2 kanten de berg af, beginners linkerlift (piste kaart) Zeer auto onvriendelijk centrum . Skibus (gratis met de Harrachov Card) bommetje vol . Zal vast het cultuur zijn maar ik had een tweede bus graag gezien. ..veel sneeuw en koud, beetje onderschat ,dus houd daar rekening mee.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast118
    Gast118 25 februari 2013 · 10:18

    Wij zijn zojuist terug van een weekje skien in Harrachov. Het is een klein gebied maar met prima omstandigheden. Voor de gevordende skier niet aan te raden maar voor beginners, zeker met kleinere kinderen zoals wij hebben (5, 9 en 10 jaar) absoluut een goede locatie. Er wordt prima lesgegeven en inderdaad is het eten en drinken (nog) spotgoedkoop. Voor al de personen die deze ervaringen lezen een tip. Als je je verwachtingen bijstelt is het een prima gebied met goede faciliteiten. Wij zaten met 10 personen (2 gezinnen met 6 kinderen) in Hotel Fit Fun. Het zwembad was vrij koud maar wel leuk voor de (kleine) kinderen. Nette, ruime familiekamers en het eten was redelijk tot goed. Dus verwachtingen bijstellen en je hebt een prima vakantiebestemming. Zoek je een tweede Oostenrijk met dezelfde kwaliteit en (hoeveelheid aan) pistes, ga dan niet! Onze ervaringen met de Tsjechen zelf, leer een paar woordjes Tsjechisch en stel je zelf vriendelijk en open op dan ontvang je deze reacties over het algemeen ook terug!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast511
    Gast511 10 januari 2013 · 10:27

    Beste restaurant van het dorp blijft voor ons Restaurant Z. Het betreft een pizzeria/ steakhause. Iets duurder dan de rest in het dorp, maar kwalitatief het allerbeste. Wij komen er graag weer terug!

    Met familie meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast703
    Gast703 14 december 2012 · 21:46

    Zijn 6 maal in Harachov geweest, 5x Hotel Riwo Skicentrum en 1x Fit Fun (te ver uit het centrum). 1 jaar niet geweest, en nu gaan wij weer naar Harrachov, Hotel Billy Horec. Harrachov is super wegens omstandigheden kunnen wij alleen wandelen maar geweldige routes.o.a naar de waterfal Mumlava. 's Avonds een bowlingavondje doen Met de taxi erheen kost bijna niets. De rodelbaan is een aanrader. En lekker eten in een van de restaurantjes bv Bleu Cafe. Een bezoekje aan de bierfabriek en het kristalmuseum. Kortom wij gaan nu voor de 7e maal en met heel veel zinen gaan genieten.

    Met familie Skiër
  • Michel
    Michel 23 oktober 2012 · 14:41

    Het is een gezellig dorp maar 's avonds is het zeer rustig (kan een pluspunt zijn), het aantal pistes is zeer beperkt er is maar een berg. De prijzen zijn laag en het materiaal is redelijk goed, daarbij wordt er wel goed les gegeven. De apres ski is niet zoals in Oostenrijk maar daarin tegen zijn de accomodaties wel redelijk goed. Ben je een gevorderde skieer is dit niks, wil je het een keer proberen dan is dit wel de plek om het te doen. Voor de rest is er weinig te doen, persoonlijk ga ik nooit weer.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Familie met kinderen
    Familie met kinderen 25 februari 2012 · 19:35

    Harrachov is een leuk ski gebied met een beperkt aantal pistes (binnen een halve dag heb je ze allemaal gehad). Wij waren met kids dus tijdens hun lessen hebben we lekker geskied. Jammer dat de les-piste nu net een andere ski pas had (Ski Areal Hilbert). Bij goed weer (mn. weekend) zijn de rijen bij de liften lang. Harrachov is ideaal om de kids te leren skieen, skilessen zijn goed en betaalbaar. Vergelijk Harrachov niet met Oostenrijk mensen zijn er gereserveerd en de service is aangepast aan het prijsniveau (laag).

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Marcel
    Marcel 14 februari 2012 · 07:51

    Wij komen al jaren in Harrachov en gaan binnenkort weer. Het is er prima vertoeven. De pistes worden uitstekend geprepareerd in de avond. Voor gevorderden is het ook prima te doen als je genoegen neemt met kortere afdalingen dan in gerenommeerde wintersportlanden. Het eten is goed en goedkoop. Het dorp en de pistes liggen bij elkaar wat gunstig is als er mensen bij zijn die niet skiën. Tussen de middag kan je dan gezamenlijk ergens wat eten. Dit zie je in populaire skilanden nauwelijks. Een leuke tip: goed eten en daarna dansen bij live muziek. Dit kan in Pod Certa'kem. Aan het einde van de hoofdstraat nabij het busstation, over de brug direct rechts tegen de berg.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anneke
    Anneke 29 januari 2012 · 15:47

    Gelukkig !!!! We gaan weer!! Ja, wij gaan volgende week weer naar Harrachov, voor de 8ste keer. Steeds in het zelfde pension n.l. U STUDNY . Daar voelt het voor ons als thuis komen. En hoezo schaggie mensen??? Onze ervaring is dan toch heel anders!! Wij zijn zéér tevreden. Maar misschien ben jij niet op je best als je na een avondje doorzakken weer als eerste op de piste wil staan. Wij zijn ook vaste klant van de plaatselijke winkeliers en vooral bij de juwelier ( Roy ) hebben wij een service mee gemaakt , die je in NED. maar zelden ziet. Ga daar eens binnen!!Wij hebben er een vriend bij! En eten bij Ploc is een feestje, vooral wild is daar super. Nog nooit hebben wij negative ervaringen gehad in Harrachov.

    Met vrienden 6 tot 10 jaar ervaring
  • Dr. Bibber
    Dr. Bibber 3 januari 2012 · 21:39

    Leuke omgeving om te leren skien vooral met kids. Zeker omdat het hier echt goedkoop is. Echter als je een ervaren skier bent heb je hier niets te zoeken. Je zit langer in de skiliften dan dat je aan het skien bent. Wel erg goedkoop hier. Kids lessen 10 euro per uur. Ski-huur 10 euro per dag. Uit eten ook erg goedkoop en goed. De mensen zijn hier wel erg nors. Al met al een leuke vakantie maar volgend jaar toch weer snel naar Oostenrijk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2011 · 00:26

    Wij zijn de eerste keer in Harrachov geweest en het is daar super! Dus volgend jaar gewoon weer! Het is al helemaal leuk als je met een hele groep gaat! Je vermaakt je wat met z´n allen, het kost daar niks en het is hartstikke leuk! Echt een aanrader!

    Met familie Skiër
  • erikmolen
    erikmolen 10 maart 2011 · 16:33

    in de voorjaarsvakantie van 26/2 t/m 5/3 in harrachov geweest met de kinderen. Iedereen heeft genoten. Mooi weer, redelijke sneeuw ('s middags een beetje minder door de zon) maar iedere ochtend weer prima geprepareerde pistes. Niet een groot skigebied zoals de trois valee e.d. maar prima in orde voor de beginners en de niet te veel eisende gevorderden. Hotel fit-fun is groot en toch gezellig (geen haute cuisine) de tjsechen moeten alleen nog wel even de boel rokersvrij maken. Skischool JPK doet het heel goed met de kinderen (ondanks de taalbarriere (beetje duits en engels)). Een echte aanrader, mooi gebied, aardige mensen en hele prettige prijzen en dat op maar 1000 km van den haag. Volgend jaar weer.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kevin
    Kevin 1 februari 2011 · 15:09

    Wij zijn in de kerstvakantie voor de tweede keer naar harrachov geweest. We hebben eerst verbleven in hotel Sklar, wat erg luxe is, en waar het je aan niks ontbreekt. En je hebt elke dag een ander buffet. Later zijn we (omdat het kortingsarrangement over was) verhuisd naar resident harrachov, wat ook een erg goed appartementen complex was. We hebben heerlijk kunnen skieen, en de piste's zijn steil zat (er is ook een zwarte piste aanwezig). In de periode dat we in het appartementen complex zaten zijn we steeds bij andere restaurants gaan eten. We hebben overal zeer goed gegeten, maar een echte aanrader is restaurant/pension 7. Er is een goede service en het eten is er verrukelijk. Wij hebben ook nog in het blue café gegeten, maar daar was het eten duurder, en minder lekker. Al met al hebben we weer een geweldige vakantie gehad, een die ook weer voor herhaling vatbaar is!!!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Henk
    Henk 22 januari 2011 · 17:31

    Nog even geduld, dan mogen we weer naar Harrachov. Zalig eten in ons pension Verde Rosa met kinderen en kleinkinderen voor ook nog eens weinig geld. Het wordt daar de vierde keer. Het lessen bij Classicskischool in kleine groep is goed bevallen, fijne en goede instructeurs. Alleen het opstarten van de groepen ging elke keer chaotisch. Dus dit jaar eerst een paar dagen zelf wandelen (echt mooie routes) en rustig beginnen. Tot nu toe geweldige sneeuw gehad elke keer en een top vakantie.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Amsterdammertje
    Amsterdammertje 3 januari 2011 · 14:47

    Afgelopen jaar naar Harrachov geweest met de familie, ik hoop volgend jaar met m'n vriend te gaan. Het was geweldig! Heerlijk gegeten in het hotel (compleet de naam vergeten, een Pension) en leuke après-ski. De club was 4 dagen per week open en de bars elke avond. Je moet wel goed uitkijken; er is een Heinekenbar (€2,50 per biertje) maar ook Tsjechische barretjes met pooltafels waar het maar een euro per pint kost. Het snowboarden was leuk. De pistes waren niet te lang (in Oostenrijk sta ik na een kwartier gewoon te trillen op mn benen) en de rijen vielen wel mee. Voor gevorderden waarschijnlijk iets minder; hoewel de rode piste aan de achterkant van de berg voor mij toch iets té extreem was ?

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2010 · 11:38

    Wij zijn net terug van een week skivakantie in Harrachov. Er lag veel sneeuw 150 cm op de piste!! Voor ons was dit de eerste keer skieen en we hebben les gehad bij ski school PLOC. We kregen prive les voor de prijs van een groep, omdat ze te weinig mensen hadden om een groep mee te vormen. We hadden een erg vriendelijke en kundige ski lerares. Zij sprak zowel Duits als Engels. We mochten ook de dagen na de lessen ons ski materiaal in hun depot bewaren..kosteloos!!. Daardoor hoefden we niet elke dag het materiaal naar de piste te slepen. Het hotel (Orea Vital Sklar) was netjes ingericht, fijn zwembad, schoon en lekker eten (elke dag ander buffet). Het dorp zelf is niet groot, maar je hebt er alles wat je nodig hebt. Zelf zijn we niet uit geweest, dus van het nachtleven weten we weinig. Wij komen zeker terug!!!

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2010 · 11:34

    Nou de ervaringen zoals die van de jaren voor 2008 beschreven zijn, die zijn toch wel erg achterhaald. Het is heerlijk als het niet barst van de hele ervaren ski? en snowboarders. De piste voelt als een herlijke wandeling en je kan ook best hard gaan. Er is ook ruimte genoeg. Onder in "Rotunda" kun je tegen de piste aan best een erg gezellige apres ski hebben...zonder al te veel herrie en ze zijn er hartstikke vriendelijk in Harrachov. Begin je zelf met een vriendelijk gebaar,dan komt alles goed. Lessen is ook prima, ski's huren niet duur en wel goed. Iets eten op de piste...heel eenvoudig. Dus zoek je extreme luxe dan is het handig om iets kostbaars te gaan bezoeken in bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Itali?Niet vergeten dat de levensstandaard in Tsjechi?ok iets anders ligt. Voor mensen die van elkaar kunnen genieten en tevreden kunnen zijn met wat er is, is het heerlijk. Zaterdag ga ik er met een vriendin heen. Misschien wel leuk om ook andere vrouwen daar bij Rotunda te ontmoeten, maar ook gemengde stellen. Een fijne vakantie ook voor jullie

  • Anoniem
    Anoniem 13 januari 2010 · 16:27

    Wij gaan voor de 4e keer naar Tjechie (3e keer Harrchov).Met een meter sneeuw, gezellig hotel en lekker (maar gewoon) eten is het er geweldig. Het is niet te vergelijken met Oostenrijk, Frankrijk etc. maar dat mag je ook niet doen voor die prijs!! Mensen die Harrachov lopen af te kraken moeten gewoon 3x meer betalen en naar Oostenrijk gaan (PUNT)

  • Anoniem
    Anoniem 13 november 2009 · 15:41

    Wij skie?niet,wandelen heel veel, goed aangegeven.Van alles te koop [levensmiddelen]Wij gaan al voor het 7de jaar heen altijd sneeuw gehad met kerst en oud en nieuw.Staan met de camper op camping Jirska.

  • Anoniem
    Anoniem 23 oktober 2009 · 15:42

    Wij zijn vorig jaar naar Harrachov geweest, er was maar 1 lift open omdat er niet genoeg sneeuw lag om alle pistes open te doen. Veel Nederlanders in Harrachov zelf. Leuke sfeer!

  • Anoniem
    Anoniem 28 september 2009 · 14:47

    Ik kom al jaren in Harrachov met vrienden en familie en kinderen. We hebben hier allemaal leren ski? Je kunt er lekker uit eten (niet duur!) en er zijn gezellige barretjes. Ook al zijn we inmiddels redelijk ervaren, we vinden het er gewoon leuk. De volgende vakantie is alweer geboekt.

  • Anoniem
    Anoniem 28 maart 2009 · 20:52

    Dit jaar voor het eerst in Harravhov geweest. Voor een gezin is het een uitstekend skigebied. Wij hebben goede lessen gehad. Het hotel Harrachov Inn ligt vlak bij de pistes dus hoefden wij maar kort te lopen. Hotel is eenvoudig maar zeker goed en vriendelijke mensen. Prijs voor een gezinsvakantie is echt goedkoop. Voor beginnende skie?echt aan te raden!!

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 20:18

    Dit jaar naar Harrachov geweest, er lag meters sneeuw en het was echt geweldig. Heerlijk sfeertje daar in Harrachov en het skieen was leuk. De mensen die Harrachov afzeiken zijn gewoon rare mensen, want het was echt geweldig.

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2009 · 10:50

    Net terug van een weekje met de kinderen en kleinkinderen. Heel goede herinneringen. Verde Rosa was het pension: Wij hebben het er heel goed gehad. De skilessen zijn me goed bevallen. Kortom wij hebben een prima vakantie gehad: Zijn wij gewoon te snel tevreden, of hebben we gewoon geluk gehad? Ik herken niets van die negatieve toon die andere reacties over deze plek kenschetsen. Alleen de TOM TOm heeft ons een verkeerde route ernaar toe gegeven, daardoor moesten we met sneeuwkettingen over onhandige wegen!

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2009 · 16:50

    Ik heb in mijn hele ski ervaring nog NOOIT maar dan ook echt nog nooit zo\'n slechte ski vakantie gehad werkelijk waar alles is slecht: De service, bij de pistes een half uur tot 45 min wachten die \"knodels\" zijn ook niet lekker. mensen zijn chagareinig en het appartement waar we insliepen kregen we een matras van 160 cm pas dus NOOIT echt GEEN aanrader

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2009 · 17:41

    Ik ben pas in Harrachov geweest, was echt zonde van mijn geld!... Je bent zo beneden en je staat een uur te wachten bij de lift... Voor mensen die voor het eerst op wintersport gaan is het een leuk gebied, maar voor mensen die al langer skieen is het echt drie keer niks! Verder is het dorp wel leuk, alleen de mensen zijn erg onvriendelijk.

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2009 · 17:30

    Ik ski al heel wat jaartjes en ik ging voor het eerst naar tjechie harrachov en vond er Niks aan het zou verboden moeten worden hele slechte pistes. Ik snap wel leuk voor beginners maar voor ervaren een echte flop. het dorpzelf is wel leuk niks op aan te merken

  • Anoniem
    Anoniem 3 januari 2009 · 19:26

    Eind januari gaan we voor de 12e keer naar Harrachov en weer heb ik er zin in. Voor de 11e keer in Hotel Karolina. Eenvoudig, netjes, schoon en vooral heel aardige mensen. Ik begrijp dat een gevorderde skier, in Harrachov, weinig uitdaging vind. Dat doen we dan niet meer. Voor langlaufen is het een ideaal gebied met veel keus. En waar vind het nog een halve liter bier op de piste voor nog geen euro.

  • Anoniem
    Anoniem 27 december 2008 · 23:34

    Wij zijn net terug uit Harrachov. We hebben een leuke vakantie gehad. Zaten in hotel FitFun. Is erg klantonvriendelijk. Spreken geen engels en amper duits. Vooral als er problemen zijn snappen ze je helemaal niet meer???? Eten is iedere dag hetzelfde buffet en ook nog eens koud. Kerst diner was een ramp. Hotel is zeker niet geschikt voor oudere mensen en mensen met kleinere kinderen. Er lag genoeg sneeuw maar de piste\'s naast het hotel gingen niet open. Wel iets verderop maar daar moest je weer een aparte kaart voor kopen. Wij hebben geen parkeer geld hoeven te betalen zoals ik van anderen weet die het wel moesten betalen. Wel moest ik aan het eind een rekening betalen van drankjes die wij niet genuttigd hadden. Anderen hebben deze waarschijnlijk op ons kamernummer gezet. Het water in het zwembad is koud en de chloorlucht is enorm. Een aantal persooneelsleden zijn wel vriendelijk. Ze moeten daar erg hard werken voor een klein beetje geld (16 uur per dag voor ong. 160 euro per maand)De polite is erg uit om buitenlanders te bekeuren. Zonder licht rijden overdag kost je 500 kronen en even bij de bank parkeren mag ook niet als je geen boete wil betalen van 500 kronen. Ondanks dit hebben wij ons prima vermaakt doordat er genoeg nederlanders in het hotel zaten en we overdag prima in de sneeuw konden zijn. Voor ons is het wel zeker dat we hier nooit weer naar toe gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 21 oktober 2008 · 20:54

    ik ben er pas heen geweest ben net 1 week terug nou ik vond het walgelijk wat een saai dorp ik verbleef in het golden hotel niet doen hoor . het eten in het hotel was heel vies het personeel kwam heel onprofesioneel over het eten is heel onhygienisch

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2008 · 12:46

    Voor kids ok.Alles lijkt goedkoop,maar per geskiede kilometer is het een duur gebied.We zaten in hotel fit fun.Daar absoluut geen ski\'s huren.Ze besodemieteren je waar je bij staat.In het dorp zelf krijg je bij de huur een kortingspas voor de lift.Ook erg lullig is dat je bij uitchecken nog eens 700 kr.parkeergeld moet betalen.Geld wisselen ;doe het bij een bank.Die burootjes in het dorp wisselen alleen de prijzen op het bord buiten als je 10000 kr.wilt.Staat er in kleine lettertjes bij.In het dorp is een supermarkt van een vietnamees en die wisselt wel normaal.

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2008 · 17:51

    begrijp me niet verkeerd, Harachov is erg mooi er hangt een gezelige sfeer, maar voor skie-vakanties is het niet geschikt. Elk jaar word het drukker en de hellingen zijn niets voor mensen die vaker dan twee keer op skies en/of snowboards hebben gestaan.

  • Anoniem
    Anoniem 15 februari 2008 · 12:52

    als beginner die al blij wordt van een babyheuveltje is harrachov erg leuk. Elke avond een ander restaurantje genomen en eigenlijk nooit slecht gegeten. Prijs kwaliteit prima. Voor gevorderde skieers kan ik me voorstellen dat het allemaal wat simpel is. Sneeuw had wat meer mogen zijn, maar ach in nederland hebben we het helemaal niet. Algemene conclusie: voor ons beginners met een klein kind helemaal leuk, een beetje op skietjes rondkrabbelen, lessen kun je per stuk doen als je zin hebt, je hoeft niet meteen 4 ochtenden te doen, priveles of met 2 personen ofzo is goed te betalen en daar leer je ook gelijk veel van. Kids op sleetje, in zn moonboots en zn dikke ijsberenpakken, stop er af en toe een broodje worst en wat frites in en ze zijn gelukkig...helemaal top, voor ons voor het hele gezin. Vorig jaar was het harrachov, dit jaar gaan we pec pod snezkou proberen, schijnt ook leuk te zijn voor beginners met kinderen, want ik ben niet zo fanatiek dat ik nu ineens gevorderd ben...

  • Anoniem
    Anoniem 12 februari 2008 · 09:58

    Wij zijn er al 3 jaar naar harrachov geweest dit jaar gaan we weer. Pension waar we zitten echt goed(Pretty). Maar een paar keer gaan wordt het wat saaier. Hopelijk licht er dit keer weer sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 10 februari 2008 · 12:41

    goede piste,voor beginners perfect,wel erg weinig apres-ski vertier,goede nette appartementen,vorig jaar harrachovka appartement,nu hotel proberen van zelfde eigenaar,in restaurantjes erg druk s\'avonds,weinig voor de jeugd(15,16,17)te beleven.

  • Marc
    Marc 1 december 2007 · 13:39

    wij zijn inmiddels drie jaar in harrachov geweest, eerste jaar was het leukste, lekker beetje snowboarden/skien voor weinig geld. Ik heb wel gemerkt dat het ieder jaar weer een stuk duurder is geworden. En de prijzen zijn inmiddels hoger dan ze aan skifaciliteiten te bieden hebben vinden wij. t zijn wel een paar hele kleine piste-tjes met heel veel mensen! Wij hebben er een paar jaar best wel lol gehad en ook \'s avonds maar gaan er niet meer terug. Skien/boarden is er te beperkt, zeker ook omdat t niet sneeuwzeker is, net als vorig jaar toen de sneeuwcondities echt dramatisch waren!! Opvallend trouwens... in de maanden dan de meeste mensen hun reis boeken geeft de site altijd aan dat er wat sneeuw ligt, bekijk je de webcam van harrachov, dan is t ineens helemaal groen... mmmm...

  • luus en wim
    luus en wim 27 november 2007 · 12:50

    Gaan in december voor de vierde keer naar Harrachov, logeren altijd in het Riwo Skicentrum. Goedkoop tot zeer goedkoop. Er zijn hier geen minpunten. Het hotel is inmiddels wel op vele delen gerenoveerd. Vlak bij de pistes. Apres Ski is inderdaad wel wat minder, maar het drankje en de bar in het hotel is oke. Er is een bowling baan in het centrum waar wij dan ook elke keer wel heen gaan. Het kleine centrum is best gezellig, kleine winkeltjes met veel wintersportartikelen. Betaal alleen nooit wat ze vragen, je kan en mag hier afdingen. Er is ook een heerlijk ijssalonnetje waar wij nu al naar verlangen. Affijn 21 december vertrekken wij met de bus een heerlijke complete reis. Voor ieder die gaat geniet ervan het is er super. Fam. Meijer uit Amsterdam

  • Richy
    Richy 24 november 2007 · 08:14

    Leuk ski gebied alleen als snowboarder moet je soms veel naar de piste of liften lopen. Verder kun je er goed en goedkoop eten en drinken. Wanneer je met een grote groep bent kun je beter van te voren gaan reserveren anders heb je weinig kans op een plaats. Lessen is niet duur maar voor kinderen is het soms moeilijk te begrijpen inverband met de taal. Men spreekt daar redelijk Engels en Duits dit wordt wel ieder jaar beter. Voor mensen die niet skieen of snowboarden zijn er leuke winkels en vele kleding kraampjes met goedkope skikleding. Wij gaan in dit jaar voor de 7 keer naar Harrachov.

  • Johnny
    Johnny 8 november 2007 · 19:14

    Leuk gebied voor beginners! maar als je er een paar maal bent geweest word het wat minder. Ben er zelf 3 maal geweest en Harrachov heeft zijn tijd voor mij gehad qua pistes. Ga dit jaar naar Oostenrijk, wil wel wat nieuws ontdekken, maar de prijzen zullen mij tegen vallen daar in verhouding met Tsjechi?Uitgaan is trouwens wel leuk in Harrachov wel leuk, en mijn pension stond maar 50 meter van de piste!

  • Bernadette van der Laan
    Bernadette van der Laan 7 november 2007 · 10:11

    Harrachov is leuk. Twee jaar geleden ben ik met Big Foot Vakantiereizen gegaan naar Pension Marketa. Is goed bevallen. Leuk dorp met veel gezellige kroegjes. Ook is er in Harrachov een leuke discotheek. De pistes waren prima en de sneeuw was super. Een aanrader; helemaal voor gezinnen met jonge kinderen.

  • Madam
    Madam 19 maart 2007 · 20:25

    Het was erg leuk, ik was zelf beginnend skier, dus voor mij was het goed! Zijn bij Classic Ski School geweest, hier ben ik zeer tevreden over, geven goed les en de sfeer was erg leuk

  • Hanzen
    Hanzen 25 februari 2007 · 16:07

    De skischool B+B bij Zakouti is zeer geschikt voor kinderen tot 10 jaar die nog niet veel skie ervaring hebben. hotel sklar is een zeer luxe hotel, relatief duur maar wel goed.

  • erik f
    erik f 21 januari 2007 · 11:48

    Wij zijn begin 2005 hier wezen skieen. Leuk overzichtelijk gebiedje. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Prijs/kwaliteit verhouding is ook goed. Wel wat minpuntjes; lange wachttijden bij de liften, 's avonds was het in het centrum erg luidruchtig en niet alle Tsjechen zijn klantvriendelijk. Soms merk je n.l. dat de oude Oostblokachtige bureaucratie nog niet is verdwenen. Desondanks is Tsjechie een aanrader voor mensen die nog niet te hoge eisen stellen aan de moeilijkheidsgraad van de pisten en die tevens niet te veel willen betalen.

  • Bunny
    Bunny 8 januari 2007 · 15:43

    Wij gaan nu voor het derde jaar naar Harrachov en het is ons tot nog toe erg bevallen! Vorig jaar ook kinderen mee gehad, hadden les in het Engels en in het Duits, maar dit was voor hen goed te volgen. Mede door de goede uitleg, met simpele bewoordingen van de skileraren! Voor gevorderden minder geschikt, maar als je als gevorderde les zou nemen, leer je weer aparte dingen! Eten is goed, niet duur, bediening niet zo vriendelijk, maar een goede fooi doet wonderen! Het ziekenhuis is iets minder, de dokterspost in Harrachov zelf is wel super!

  • Fam Meijer
    Fam Meijer 3 januari 2007 · 10:58

    Harrachov is super gaan nu voor de derde keer erheen. Zelfde hotel. Het is er gezellig, ook voor wandelaars, slede tochten, mooie bossen, zeker voor beginners en de middenmoot een super gebied. Goedkoop zeker weten, elkker eten alles in buffetvorm. Eenvoudig hotel maar schoon. Riwo skicentrum (maar wat wil je voor de prijs). En ja er komen meer jaren dat wij er weer heen gaan. Nu kunnen wij al niet wachten 19 januari 2007 vetrekken wij. Wim, Luus en Nikola Meijer

  • Mensonides
    Mensonides 26 december 2006 · 15:43

    We gaan dit jaar voor de 5e keer naar Harrachov, een fantastische plek voor langlaufers, kilometers lange loipen, goed verzorgd, prijskwaliteit heel goed, leuke retaurantjes en een gezellig dorp, voor ons de ideale wintersportplek!!

  • Snowboarder
    Snowboarder 21 augustus 2006 · 10:19

    Ben 2 keer in harrachov geweest, eerste keer was ik nog beginner dus hoefde ik niet veel de liften te gebruiken. Gelukkig maar want er stond een rij van 20-30 minuten. En voor de sleeplift was het helemaal een ramp 30 mins wachten voor een klein stukje omhoog ! Maar nu even het goede van het gebied: Er zijn prachtige langlauf gebieden, en er is een 'bunnyhill' in de buurt bij jpk skischool, waar het een stuk rustiger is (nadeel je moet apparte skipas hebben). Als je eenmaal boven was was het niet verschikkelijk druk de pistes waren vlak bij elkaar en het was prachtig daarboven.De zwarte Piste was kort maar hij was wel goed te doen. Voor gevordenen zou ik er niet naar toe gaan!Er zijn daar gewoon teveel beginners en weinig 'gevordernen' pistes. Er is een klein fun park met 3 railingen 1 grote schans en 1 kleine schans en 1 box (onder skilift). Er is op de piste een apres-ski hut waar je lekker kunt zitten (als het niet te druk is). En gluhwein kunt drinken.Ik geloof dat het geen pretje is om in hotel Bellevue te zitten want daar zit dat naast en het apres-ski hut draait de hele dag tot 9 uur keiharde muziek. Er is s'avonds ook avondskien, dan is het echt een stuk rustiger. Dan kan je iets van 5-6 keer omhoog in 3kwartier. Een goede tip: Probeer vroeg bij de lift(8 uur) te zijn dan heb je nog 2 uur om rustig te skien zonder een lange rij ! En savonds nartuurlijk. Verder had ik ook les dat Beviel me prima, aardige leraren (niet allemaal). En sommige willen ook wel off-piste gaan als je dat vraagt ? Dus harrachov is uitstekend voor beginners maar matig voor gevordenen!

  • Tess
    Tess 21 augustus 2006 · 09:59

    Everdien, wij gaan ook voor het eerst volgende week naar Tsjechië en ook ik weet niet of er een nederlandse skischool is. Wij hebben ook kinderen in dezelfde leeftijd. Het is voor de kinderen misschien moeilijk als ze geen nederlands sprekende leraar hebben. Er zijn genoeg nederlandse kindertjes dus ik maak me er maar niet zo druk om. Ik word in ieder geval heel enthousiast van alle verhalen hier en ervaringen.

  • t van wijk
    t van wijk 21 augustus 2006 · 09:56

    in de voorjaarsvakantie kunnen de liften de aantallen wachtenden niet aan langer wachten bij de lift dan van boven naar beneden gaan. wel een goedkoop gebied maar nog lang geen Oostenrijk of Zwitserland.

  • everdien
    everdien 21 augustus 2006 · 09:56

    helaas ik heb nog geen ervaring met tsjechie maar ik ga er volgende week heen. ik heb alleen een vraagje onze dochter van 5 jaar gaat mee en die moet natuurlijk op les nu is mijn vraag aan jullie weten jullie ook of er een nederlande skischoool is ? bij het boeken hebben wij het na gevraagd en ze zeiden van wel maar ik lees nu ook regelmatig dat dat er niet is . ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want ik zie er anders erg tegen op om mijn dochter op les te doen

  • Krankenozem
    Krankenozem 21 augustus 2006 · 09:48

    Na enkele jaren van afwezigheid gaan we dit jaar weer eens terug naar Harrachov voor beginners perfect! zeker de prijzen een halve liter bier bij Krtka is zeer de moeite waard! ook het uitgaansleven is oke alleen voor de mensen die buiten Harrachov verblijven en in de diepe uurtjes nog een taxi terug willen is het wat minder maar ze hebben wel enkele bushokjes waar je kan schuilen?

  • Van der Meer
    Van der Meer 21 augustus 2006 · 09:43

    Dit jaar gaan we voor het eerst met een grote groep naar Tsjechie. Ik hoor alleen verschillende verhalen over de poolse grens en over de beste route. Weet iemand hier iets over te vertellen?

  • Alberto
    Alberto 21 augustus 2006 · 09:39

    Leuk ski-gebied. Zeker voor de beginners en licht gevorderden.Voor kinderen de ideale plaats om het allemaal onder de "bekende" knie te krijgen. Ga nu voor de 10e keer naar Harrachov.Nog steeds erg leuk en goedkoop! Voor gezinnen is dit de plek om alles te beleven. En voor een pilsje moet je zijn in...... zoek dat zelf maar uit anders wordt het bij ons te druk. Veel plezier in de sneeuw.

  • Skoda
    Skoda 21 augustus 2006 · 09:33

    Jammer dat mensen oordelen voor ze er zelf geweest zijn. Het weegt misschien niet op tegen de km piste elders maar de sfeer is er gezelig. Je kan er heerlijk apresskien eten voor nog geen 10 euro p.p. Zlefs voor wandelaars en langlaufers is het er leuk vertoeven. S'avonds naar de disco of de nachtclub wat wil je nog meer. Lekker en weekje uit voor weinig geld en toch lekker skien.

  • A
    A 21 augustus 2006 · 09:33

    Voor 10 km piste naar Tjechie????? Kan me niet voorstellen dat dat leuk is. Mag misschien goedkoop zijn, echter weegt niet op tegen de ellenlange pistes in Frankrijk (gebieden van honderden kilometers aan pistes)!!!

  • Www.harrachov.tk
    Www.harrachov.tk 21 augustus 2006 · 09:33

    Wij zij al een paar jaar in Harrachov geweest met een gemiddelde groep van 16 personen. Dit gebied hebben wij als zeer prettig ervaren zowel als uitgaans mogelijkheden al voor het skien. goed geschikt voor ouders met kinderen. Ook voor mensen die eens lekker met de hond willen wandelen is het een super gebied. Kortom voor iedereen de moeite waard om heen te gaan. Ongeveer 9 uur rijden als je niet te leang voor de grens moet wachten. iedereen die hier heen gaan veel plezier en restaurant ploch is het beste.

  • ikke
    ikke 18 augustus 2006 · 17:47

    Mooi gebied prachtig leuke en gezellige mensen vriendelijk. Niet al te groot gebied maar heel mooi voor beginners, Harrachov gezellige sfeer. Zelfs s'avonds nog even op de piste waar kan dat nog meer. Voor de kinderen ruimte genoeg om het te leren. En de prijs is heeeeel aantrekkelijk.

  • franny
    franny 18 augustus 2006 · 17:45

    Wij zijn afgelopen kerst met 30 man 1 familie in Harrachov geweest.Wij vonden het allemaal fantastisch de prijzen zijn niet te vergelijken met oostenrijk waar wij al meer dan 15 jaar kwamen. Voor volgend jaar zijn we weer op zoek naar een groot huis of pension.Het enige nadaeel wat ik heb kunnen ontdekken is dat de mensen er niet erg vriendelijk zijn, maar dat heeft onze pret niet mogen drukken.

  • Sanne
    Sanne 18 augustus 2006 · 17:31

    Voor de 8e keer gaan wij in Februari naar Harrachov. Na 3 jaar niet te zijn geweest gaan we maar weer eens. Het is niet een supergroot gebied maar voor beginners en stelletjes met kinderen zeker de moeite waard. Zelf zijn wij gevorderde en gaan wij meer voor de sfeer en gezelligheid. Gaan met een groep van ca. 40 personen. Ove de liften kan ik zeggen dat het de laatste keer dat wij er waren erg lang wachten was. Heb wel gehoord dat er nieuwe liften zijn dus ben erg benieuwd. Apres-ski is goed te doen en zeker niet prijzig. een euro voor een halve liter bier. Zeer de moeite waard als je voor het eerst op wintersport gaat.

  • fam  uit rijssen
    fam uit rijssen 18 augustus 2006 · 17:30

    het is er heerlijk daar skien voor beginners en kinderen goed eten en drinken goed uitgaan matig heerlijk weekje rust daar we zijn daar alweer voor het 6 jaar

  • ikk
    ikk 18 augustus 2006 · 17:29

    Mooi gebied heel leuk voor beginners en de prijzen zijn het bewijs. Zijn ook in Oostenrijk geweest heel mooi natuurlijk heeeeel druk. Nee Harrachof the place to be, een aanrader voor beginnende skieer.

  • Elke
    Elke 18 augustus 2006 · 16:59

    Wintersport is erg mooi en gezellig... de mensen daar zijn erg vriendelijk en gastvrij. Het is niet duur en het eten is er ook heerlijk! top gebied om te skieën.. super!

  • Bianca
    Bianca 18 augustus 2006 · 16:56

    Ook wij zijn net terug van een gezellig weekje Harrachov. We hadden echt nog een paar dagen langer willen blijven. Wij vonden het echter te druk en te lange wachttijden bij de liften. Blue Cafe was ons favoriete restaurant met leuk gezellig personeel. Bij skischool Classic zijn we allen op les gegaan, goede ervaringen vooral de meiden in het weidje waren voor de allerkleinsten ontzettend leuk. Minpuntje van deze skischool was dat je af en toe stond te wachten en er geen leraar kwam opdagen, maar je altijd wel bij een groepje kon bijspringen. Voor ons echt een topweek, misschien dat we nog eens teruggaan.

  • Dré
    Dré 18 augustus 2006 · 15:36

    Ideaal skigebied voor de lerende skier, ervaren skiers minder mogelijkheden. Eten is erg goed en zeer betaalbaar. Skipas goedkoop, ga je minder dan 5x per dag naar boven, neem dan een 100 puntenkaart, scheelt in prijs. Bediening in restaurant kijk sjaggie maar als je normaal doet krijg je ook een glimlach. Skikleding is in Harrachov erg goedkoop (in de stalletjes) is goed van kwaliteit en je "moet" echt afdingen. Kortom, voor ons (2x volw. waarvan 1 onervaren en 2 [5 & 9 jaar, allebei skiles] was het fantastisch en we gaan volgend jaar weer. Pension Migr is aan te bevelen.

  • everdien
    everdien 18 augustus 2006 · 15:34

    hallo, wij zijn nu weer een paar dagen thuis van het wintersporten.Helaas waren er geen nederlandse skileraren maar dat mocht de pret niet bederven want er waren genoeg nederlandse kinderen . Helaas is onze dochter er vroeg mee gestopt omdat ze de griep kreeg maar door af wisselen met skien kon ik ook gebruik maken van de piste wij hebben echt een top week gehad en wie weet volgend jaar wel weer

  • the four pinguins
    the four pinguins 18 augustus 2006 · 15:33

    hartstikke mooie periode gehad,veel gelachen en beslist niet duur!!we hebben gegeten en gedronken incl.voorafje,drankjes en nagerecht met 11 personenen voor omgerekend 45euro restaurant Praha is een aanrader en je word helemaal gek van die chinezen daar,je moet ook afdingen als je iets koopt er kan soms wel de helft af! wie weet trouwens de HANS KLOK route naar tjechie? gr. Edgar tot volgend jaar

  • marion
    marion 18 augustus 2006 · 15:30

    Wij gaan nu al voor de vierde keer naar Harrachov. Voor beginners zijn de omstandigheden zeer goed. Voor gezinnen met kleine kinderen, de skischolen hebben de boel goed voor elkaar, de begeleiding is goed, en vriendelijk, en me de taal gaat met kleine kinderen makkelijk, het gaat op een speelse manier die voor ieder te begrijpen is(kunt wel wat talen kiezen,duits engels enz).De pistes zijn simpel maar ok, en echte luxe heb je daar niet, maar daarentegen veel gezelligheid! Het huren van spullen is daar ook goed, en voor een nette prijs,net als de lessen!Let op!...BIJ SOMMIGE hotels krijg je extra korting op de skipas, maar daar moet je wel naar vragen! Wij hebben het altijd goed naar de zin gehad, en wensen iedereen die daar naar toe gaan veel plezier! Mocht je nog vragen hoop ik deze te kunnen beantwoorden! vr gr Marion

>