BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Meiringen-Hasliberg

Reviews Meiringen-Hasliberg

93% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3706 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, kindvriendelijk, eenvoudig bereikbaar en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Meiringen-Hasliberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • Jst81
    Jst81 17 februari 2018 · 12:20

    Voor de 2e maal op rij Hasliberg bezocht. Het gebied mag gerust uitdagend genoemd worden. Voor ervaren skiërs echt een pareltje. In het hoogseizoen is het niet overvol en het gebied wordt bezocht door voornamelijk goede skiërs waardoor het tempo op de pistes vrij hoog ligt. Het gebied staat bekend om zijn familie/kindvriendelijkheid, maar hier moet ik een kanttekening bij maken. In vergelijking tot Oostenrijkse gebieden is het totaal niet kindvriendelijk. Het kinderland bij Bidmi is inderdaad mooi echter de stap naar de eerste blauwe piste is erg groot. De meeste blauwe pistes bevatten veel rode passages en de rode pistes kunnen soms doorgaan voor zwart. Bovendien is er maar 1 skischool met vnl Zwitsers sprekende leraren. Zij trekken de Zwitserse kinderen overduidelijk voor, nu 2x ervaren. De jongste had wel een Nederlandse leraar, die was top! In het gebied tref je nergens mooie brede autobahnen aan. De pistes in het algemeen zijn smal en speels. Uitzondering zijn de pistes vanaf Alpentower, echter ook deze vallen niet onder de categorie super breed. Pistes worden over het algemeen matig geprepareerd en de hogere pistes en liften sluiten erg snel bij iets minder goed weer of wanneer föhn opsteekt. We hebben het daar nu wel gezien en hebben gemerkt dat het dit jaar veeeeeel drukker was dan in 2017. Op zoek naar een nieuw kindvriendelijker en rustiger gebied voor 2019.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • olivier2003
    olivier2003 4 maart 2016 · 08:41

    heel erg mooi en lekker rustig. Heel erg sneeuwzeker en vaak goeden sneeuw. Echt een enorme aanrader

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • iefdw
    iefdw 14 februari 2016 · 21:50

    Wij zijn net terug van een weekje in Meiringen-Hasliberg. Wij zijn een gezin met twee jonge kinderen (4 en 7) en ik moet zeggen dat we een fantastische week hadden. Het is een mooi en kindvriendelijk gebied. Rustige, vaak brede pistes. Genoeg afwisseling (skiën boven boomgrens, tussen de bomen en tot in dal). We zijn uiterst tevreden over de skischool. Na de les wat tijd doorbrengen met de kids in Bidmi. Onze onervaren kids gingen na de vierde lesdag al mee van de blauwe pistes. Genieten! De enige momenten dat het druk was op de pistes was wanneer de bovenste liften gesloten waren door de sterke südfohn die voorbije een paar dagen heerste. Een aanrader voor wie een rustige skivakantie met kinderen wil!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast359
    Gast359 27 februari 2015 · 15:11

    Voor de derde keer hier met ons gezin tijdens de krokus (Noord). Het is er altijd lekker rustig en sneeuwzeker. Vooral de goede bereikbaarheid en rust op de gevarieerde pistes heeft ons hier steeds weer gebracht. Tussendoor altijd een dagje sleeën op de Schwarzwaldalp als afwisseling. Met skipassen is de bus dan gratis en prachtig uitzicht op de Eiger.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jochem
    Jochem 3 maart 2013 · 12:33

    Mooi skigebied voor beginners en families. Het gebied is niet groot, maar (met uitzondering van de weekenden) lekker rustig. Je ziet er veel families met kinderen. Voor snowboarders is het gebied niet ideaal omdat er behoorlijk wat vlakke stukken in de pistes zitten. Tussen de hoogste pistes zijn er mooie mogelijkheden om off-piste te gaan. Het is Zwitserland, dus de prijzen zijn wel een stuk duurder dan in Oostenrijk.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 30 december 2011 · 20:04

    Erg leuk gebied. De rode pistes vielen me op, die zijn erg leuk, en erg mooi. De zwarte piste is leuk, en goed te doen omdat 'ie goed geprepareerd wordt, en er weinig bochten in zitten. Heerlijk voor de snelheid!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • SunnyKat
    SunnyKat 13 december 2011 · 11:07

    Heerlijk rustig gebied. Vrij prijzig. We komen hier al meer dan 10 jaar in een privé- accomodatie. Ook de twee (inmiddels oude) bordercollies zijn hier welkom.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anita
    Anita 21 juni 2011 · 16:51

    Leuk gebied om te wintersporten. Waar we vorig jaar nog moest klunen, was nu een sleepliftje gekomen. Hele verbetering ! Waar je wel rekening mee moet houden: Het is er belachelijk duur ! Dat is de enige reden waarom wij iets anders gaan zoeken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 19 mei 2009 · 04:45

    Wij zaten , februari 2008, in Hasliberg Hohfluh boven Meiringen op 1000 meter. Geweldig uitzicht op Junkfrau, Monch en Eiger. Met bus in kleine 10 minuten naar gondel. Ook avondskien; zeer leuke ervaring. Goed skigebied met mooie pistes. Een min was dat de pistes overdag niet, al was het maar een keer op bepaalde plekken, geprepareerd werden. Snel bereikbaar vanuit NL ;geen grote files zoals naar Oostenrijk met de Krokus.

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2009 · 20:10

    Heel leuk skigebied, mooie omgeving. Wachttijd vanaf Meiringen naar Bidmi middenstation toch in krokusvakantie 40 tot 45 minuten, als je eenmaal boven bent zijn de wachttijden prima. Leuke afdalingen en prachtig uitzicht. Zeker voor de kinderen een leuk skigebied met de bospaden. Mooie brede rode piste\'s maar ook smalle en een zeer leuke blauwe afdaling naar station wasserwendi (twing). Erg comfortabel ook de liften, gondels en stoeltjesliften, vrij weinig sleepliften. Wij gaan er volgend jaar weer heen.

  • Anoniem
    Anoniem 2 november 2008 · 13:03

    In januari 2008 ben ik met een groep van 30 personen naar dit fantastische gebied geweest. We konden vanaf onze verblijfplaats \"kruipend\" naar de ski lift die je in 10 minuten naar boven (het centrale punt) brengt. Het weer was over het algemeen perfect, maar zelfs met een dag flinke sneeuwval (30-50 cm) waren er nog een paar liften en pistes open. Voor kinderen is het perfect en voor beginners ideaal. Als u honger/dorst heeft zijn er genoeg hutjes op de berg waar je prima kunt eten en drinken voor een goede prijs! Al met al een mooi gebied, met uitstekende faciliteiten.

  • koopman b.j.
    koopman b.j. 2 januari 2007 · 21:59

    kom al jaren hier mooi gebied niet te groot niet te druk net goed. Weinig nederlanders en heel leuk voor de kinderen!!! ook in meiringen in hotel is gezellig!!!! doet echt niet onder voor A of FR. wel veel relatief smalle pistes en daardoor wat zwaarder vind ik persoonlijk

  • Ernst van Duffelen
    Ernst van Duffelen 18 augustus 2006 · 17:45

    voor de kinderen een uitstekend gebied, zowel beginner als gevorderde skier kan goed terecht. Heel fijn zijn ook de off-piste mogelijkheden (als er verse sneeuw is) veel traverses mogelijk en leuke bosafdalingen mogelijk. echt een toppertje, meestal geen probleem met de liften, wel een knooppunt (15 min wachttijd)rond de lunch tijd vanaf het middenstation.

>