BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Hintertuxer Gletscher

Reviews Hintertuxer Gletscher

70% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3721 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, geen vlakke stukken, gezellige après-ski en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en minder kindvriendelijk.

Wat vind jij van Hintertuxer Gletscher?


Beoordelingen van gebruikers

  • ThomJ
    ThomJ 10 april 2018 · 12:50

    De Gletscher heeft een mooie afwisseling in pistes, maar niets is echt heel stijl. De leukste pistes liggen wat mij betreft boven het Tuxer Fernerhaus. Het is wel jammer dat er veel sleepliften zitten op het hogere stuk, want onder andere de piste 8 is echt een heerlijke autobahn. Één tip die ik iedereen wil geven zijn de skiroutes 13 en 13a. Ik had het gevoel dat maar weinig mensen die doen, maar ze zijn echt de moeite waard. Je voelt je echt heel ver van alles af, ik vond het een bijzonder gevoel.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • berrie2
    berrie2 24 juni 2017 · 18:07

    Het viel me zwaar tegen. Ik was er eind maart 2017. Een aantal gletschers bezocht, waarvan Hintertux verreweg de slechtste sneeuw had. Waar de Kaunertaler en (vooral) de Pitztaler echt geweldige sneeuw hadden, was de sneeuw op Hintertux vooral ijzig. Ik vond de pistes ook lastig. Een blauwe was spijkerhard en dieprood. De rode aan de achterkant vond ik zwart. Een skiroute gedaan: spijkerhard. Geen pretje. Ik zat in de lift met andere Nederlanders die een andere skiroute hadden gedaan, en die waren daar nog minder over te spreken. De dalafdaling was wel leuk en goed te doen, ondanks de warmte. Met goede sneeuw zijn de skiroutes wel erg leuk, verwacht ik. Want qua route en afwisseling zijn ze erg leuk.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Maxpep
    Maxpep 2 mei 2014 · 12:25

    Voor de tweede keer op een late wintersport (meivakantie), hintertux is een prachtig gebied, (helaas) veel hobbelige, stijle delen, waarna je wel op een prachtige, gigantische vlakte komt en veel snelheid kan maken. Bij slecht weer kan het hier heel erg spoken! Groot minpunt is dat je stukken rode piste moet afdalen om bij een blauwe piste te kunnen komen, ook lijkt er relatief weinig geprepareerd te worden. Desondanks een aanrader!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Markv
    Markv 14 april 2014 · 20:41

    Van 11 april tot 13 april 2014 naar de Hintertuxer gletsjer geweest om te skiën. Op donderdagavond na het werk vertrokken, en in Frankfurt am Main overnacht. Daar nog even gezellig een biertje gedronken en toen slapen. Na het ontbijt rond 07•00 vertrokken, en reden om 12.15 Juns binnen, een plaatsje vlak voor Hintertux. Na omkleden en de tas in Hotel Eden achter te hebben gelaten, stonden we om 13.00 al bovenaan de gletsjer! Heerlijk geskied, onder het genot van een af en toe doorkomend zonnetje. Na afloop getrakteerd op een concert van Brings, welke een openluchtconcert verzorgde op de piste . Dit was onderdeel van de Koelse Woche welke het 10 jarig jubileum had bereikt. Was een perfecte sfeer, en goede muziek! Daarna nog een super gezellige avond in de Tenne (apres ski bar), en de volgende dag ontbeten en rond 9.15 weer op de pistes. Helaas was het weer een beetje minder, en was de top volledig opgeslokt in de wolken, rare gewaarwording: leek wel skiën met een blinddoek voor. Gelukkig werd het later op de dag beter, en hebben we toch nog mooi wat kilometers gemaakt! Sneeuw kwaliteit was tot 2600m echt perfect. Lekker hard, maar geen ijsplaten. Het laatste deel van de afdaling (richting 2000 m) werd de sneeuw vanaf een uur of 1 echt steeds meer pap. Maar bovenin perfecte condities. Volgende dag om 10.00 uur vertrokken, om s avonds rond 18.30 aan het avondeten te zitten. Een absolute aanrader wat mij betreft voor een shortski trip!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Kicks
    Kicks 4 juni 2013 · 00:25

    van 29 mei 2013 t/m 2 juni 2013 lang weekend doorgebracht op de Hintertux gletscher met drie man. Laag seizoen, dus lekker rustig en gunstige tarieven. We logeerden in Mayrhofen, ook dichtbij de gletscher. De brede afdalingen zijn mooi en de off piste mogelijkheden enorm. Dit ook daar het alle 4 de dagen heeeel veel sneeuwde, echt super. Jammer enkel dat het er inderdaad af en toe spookte, soms zag je door nevel/sneeuw/bewolking maar één meter voor je. Hierdoor geen gebruik kunnen maken van de brede afdalingen, bang dat je ergens uitkwam waar je niet hoorde. Tijdens één zo'n ochtend zijn we allen zo duizelig geworden dat we moesten stoppen. Ikzelf ben nog beginner maar heb me ondanks de slechte weersomstandigheden erg goed vermaakt.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 04:38

    Waar we op vrijdagmiddag 8 juli nog drie van de tien excentriekelingen waren die de pistes van Hintertux bevolkten, temidden van de beekjes die uit de pistes ontsprongen en waar kanaaltjes werden gegraven om het water weg te leiden van de sneeuw, leek het op zaterdag 15 oktober wel alsof half Tirol was uitgelopen om hier te gaan skiën. De wachttijden bij de zes geopende sleepliften waren fors, in ochtend tot wel een kwartier. Gelukkig waren er geen wachttijden bij de stoeltjeslift en de cabinebaan. In de middag waren de wachttijden minder lang. Begin juli hadden we een leuke skidag gehad op de twee hoogst gelegen hellingen plus het snowpark met in totaal 6 verschillende afdalingen (Gefrorene Wand en Olpener) plus de afdaling naar het Tuxer Fernerhaus. Half oktober waren bovendien de Schlegeis-Gletscher met één afdaling en de Kaserer met vier verschillende afdalingen en met een toegangspiste en een uitgangspiste geopend. In het druk bezette snowpark werden gewaagde sprongen gemaakt. In juli trainden nog vele internationale juniorenteams in de ochtend. Op 15 oktober hadden veel lokale skiverenigingen hun slalomafdalingen uitgezet. Ik heb zelden zoveel goede skiërs bij elkaar gezien. Leuk om te doen is het geleide bezoek door de gletsjer.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Erik
    Erik 14 januari 2012 · 18:16

    Volgende week voor het derde jaar naar dit mooie gebied. Geen beginners bijna geen ongelukken en korte of geen wachttijden buiten de schoolvakanties. Super gebied en in de gletsjerbar erg gezellig. Bovenaan meest linkse piste nemen, even tegen de wind in. (de meesten skiën daar voorbij, scherpe bocht naar links en voldoende snelheid ander moet je lopen) We komen eraan !!!!!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Roelien1976
    Roelien1976 16 december 2011 · 23:13

    Afgelopen week 2 dagen op de Hintertuxer Gletscher doorgebracht. Mooi ruim en overzichtelijk gebied, met vier ervaren (10 jaar) skiërs ondanks het behoorlijke niveau van de afdalingen prima te doen. Pistes werden op bepaalde plaatsen wel snel ijzig. Al met al een aangename kennismaking, zeker nog eens voor herhaling vatbaar!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bart
    Bart 2 november 2011 · 12:46

    Eind oktober hier een week geweest. Als je Solden kent dan heb je hier niets te zoeken. In de omschrijving staat dat er ook overdag gebullyd word. Tja ze rijden rond maar een piste prepareren is kennelijk te veel gevraagd. Voor het funpark maar een paar shapers zodat het park om 14:00 uur al dicht gaat. Temperaturen waren toch rond de min 10. Heel veel internationale teams aanwezig om te trainen, maar deze zijn allen erg asociaal (op piste en bij het eten). Om vervolgens in de middag in het dal te gaan hardlopen??? Vooral de Oost-Europese ploegen zijn hier kampioen. Maak dan een aparte rij voor deze "topsporters". Om te eten kun je beter naar sommerhaus gaan (zo als alle paralympiers). De eerste afdaling van de gefrorene wand is binnen een half uur een hobbelpiste waar zelfs gevorderde boarders moeite mee hebben. Bij wind waai je van de 12 af. Klasjes worden met pistebully's naar een makkelijke piste gebracht. Werkelijk alle liften draaien op een belachelijk laag tempo en kennelijk is het gewenst om je bij elke lift zo asociaal mogelijk te gedragen en vooral voor te kruipen. De rode 3 is tegen tuxer ferner haus (let op alleen cash betalen) 1 grote ijsbaan die men kennelijk in stand laat voor de bankrekening van de plaatselijke artsen. De voor ons bekende Oostenrijkse vriendelijkheid is hier ver te zoeken, kennelijk zit er iets in het water. Ik schat in dat in het hoog seizoen de gletsjer alleen per skibus te bereiken is.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Kor@
    Kor@ 28 november 2010 · 23:15

    Prima skigebeid. Eerste keer was in oktober 2008. Kon toen alleen maar skien tot aan het op 2600m gelegen Tuxer Ferner Haus. Vorig jaar ben ik in november gegaan, toen kon je skien tot aan de op 2100m gelegen Sommerberg Alm. Prima gebied, leuk tussendoortje als voorbereiding op het grotere werk in januari. Zolang je maar kan skien tot 2600m is het gebied niet zo geschikt voor beginnende skiers omdat je bovenaan bij de Gefrorene Wand op 3250m hoogte alleen de keuze hebt uit een (niet al te makkelijke) rode en een zwarte piste. Het skiniveau ligt gemiddeld erg hoog op de Gletscher. Eigenlijk helemaal geen beginners gezien in oktober, wel veel luitjes van de landenteams. In november zijn er wel wat beginners omdat de lager gelegen blauwe pistes dan ook besneeuwd zijn.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Peter
    Peter 4 november 2010 · 20:56

    Op onze aankomstdag zondag 31 oktober was de gletscher gesloten vanwege storm. Gelukkig nam de wind af en konden we vanaf maandag skien. Het was erg druk bij de liften en op de pistes. Dit vanwege vrije dagen in Duitsland en Belgie (allerheiligen). Het niveau van de skiers op de gletscher lag hoog. Er waren veel landen-teams en skiclubs aanwezig. Als je op deze gletscher gaat skien moet je geen afkeer hebben van sleepliften want anders blijven er te weinig pistes over. Ikzelf heb liever moderne stoeltjesliften maar toch heeft zo'n sleepliftje wel iets. Het voordringen van de zogenaamde jonge profis bij de liften vond ik genant. De pistes en de indeling van het gletschergebied vond ik heel goed. Voor een vroege ski-vakantie een aanrader.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Daan
    Daan 24 september 2010 · 22:54

    ik ben samen met mijn vader 1 dagje naar de gletscher geweest vanuit mayrhofen. We hadden de hele dag prachtig weer alleen boven op (3250 m) was het -12 en stond er een ijskoude wind die natuurlijk niet hielp maar de sneeuwconditie en het uitzicht maakte dat wel 100 keer goed.

  • Anoniem
    Anoniem 29 november 2009 · 19:44

    Wij vonden het heel leuk in Hintertux alleen bovenin kreeg onze dochter last van ademhaling problemen en buikpijn. Onze fototoestel begaf het boven jammer genoeg zodat we helaas geen mooie foto\'s hebben.

  • Anoniem
    Anoniem 18 augustus 2009 · 19:39

    08-augustus-2009 de hele dag sneeuw. De volgende dag lange afdalingen over verse sneeuw van 3250 naar 2660 meter. Prima sneeuw condities midden in de zomer! Beoordeel zelf >>>

    Enjoy and Have Fun !!

  • Anoniem
    Anoniem 21 mei 2009 · 14:28

    Tegenwoordig kan je alleen ski?in de zomer boven de 3000 m (op de gletsjer). De afdaling naar 2600 m sluit in de loop van juli door te weinig of geen sneeuw. En dan nog! Op deze slinkende gletsjer komen veel stenen te voorschijn en worden er grote delen met een speciale plastiek afgedekt! Dus je hebt maar een piste van 200 m hoogteverschil..., dus alla Winterberg in de winter... Andere opties zijn: Les Deux Alps, Tignes, Saas Fee, Zermatt, Stelvio, Schnalsertal, M?al, Kaprun, Dachstein. De laastste 2 staken het zomerski?bij te weinig sneeuw. Er zijn noch gletsjerskigebieden maar deze sluiten in de loop van mei of juni!

  • Anoniem
    Anoniem 3 april 2009 · 18:25

    Ben zelf vorig jaar oktober voor het eerst naar de gletcher in Hintertux geweest. Leuke afdelingen. Ook is het geweldig om de div. landenteams te zien trainen. Het niveau van de meeste skiers lag hoog. Eigenlijk bijna geen beginners gezien. Geen wonder want bovenaan de gletcherbus 3 heb je alleen de keuze uit een rode of zwarte piste. Prima gebied, niet groot maar een lekker tussendoortje voor buiten het seizoen.

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2009 · 02:50

    Ben kerst meerder keren een dagje hier geweest om te skieen. Het is een klein gebied, maar met enkele lekkere pittige pistes. Kan er wel heeeeeeel koud zijn als het waait, wel lekker rustig op de pistes

  • Anoniem
    Anoniem 20 februari 2009 · 10:31

    we komen al 30 jaar met veel plezier twee tot drie keer per jaar op de gletscher ski? er kan van oktober tot juni voldoende en goede sneeuw liggen. het kan er koud en winderig zijn. maar de zon schijnt er ook vaak. hintertux heeft in de loop der jaren enorm ge?esteerd in de skiliften. prachtige grote moderne gondels zodat je niet meer in de kou hoeft te zitten. ze hebben alles perfect georganiseerd daar. in tux zelf zijn mooie viersterren verwenhotels met zeer vriendelijk personeel en goed eten. ze hebben een kleinere bus geregeld die je de hele dag naar de gletscher brengt en terug. het dorp zelf is niet groot maar wel lekker rustig. er zijn een paar mooie sportwinkels.bij het middenstation en onder aan de piste is er genoeg apr?ski. we zijn op meerdere gletschers geweest maar tux steekt er bovenuit. tux heeft ons hart gestolen.

  • Anoniem
    Anoniem 12 januari 2009 · 16:37

    Afgelopen kerst voor het eerst sinds 2 jaar weer naar Tux gegaan en toch wel het eea veranderd; zo is de nieuwe Gletscherbus 1 klaar waardoor ik gedurende de hele kerstvakantie geen minuut heb hoeven wachten op de gletsjer. Er hing een prima sfeer en het viel mij op dat, nu ik redelijk vergevorderd ben met het ski? dat het een prachtgebied is. Mooie, lange en pittige rooie afdalingen, afgewisseld met brede blauwe pistes. Een echte aanrader(of toch niet, blijf maar lekker weg zodat het rustig blijft).

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2009 · 14:35

    Ik ga al een kleine 20 jaar naar het Zillertall. Soms wel 4 keer in het jaar. Varierend van gletcherskien in het voorjaar en najaar tot familie skien met een groep van 10-12 personen in het hoogseizoen. Ondertussen al in de verschillende dorpen geweest van Mayerhofen tot Tux en ook elders (Brixem-Saalbach-Reit-Kitzbuhel). Mijn voorkeur gaat uit naar Lanersbach of Vorderlanersbach in het hoogseizoen. Voldoende sneeuw en skien tot in het dal. Niet zo lange wachttijden en goede sfeer. In voorjaar en najaar natuurlijk naar Tux de gletcher op ergens anders valt er dan niet meer te skien in het dal. Voor de apres ski moet je natuurlijk wel weten maar je moet zijn! Dit kan nog wel eens wat veranderen gedurende de jaren. TIP: Vraag gewoon aan iemand waar het dit jaar gezellig is!? In Lanersbach is dat DJ Mox onderaan de lift in Vorderlanersbach (ook al een jaartje of 8). Op woensdag of donderdag is er op de markt in Lanersbach een dorpsfeest waar ook DJ Mox de muziek verzorgt erg gezellig! In Tuz is het Hohenhaus Tenne, recht voor de gondellift. Mijn ervaringen met skischolen zijn erg goed (Lanersbach als je de juiste hebt!). Gedurende de 1e 5 jaren zijn de kinderen varieerent van 4 tot 12 jaar op skiles geweest en ze hebben het altijd erg gezellig gehad. Begrijp wel dat je zelf er op uit moet om iets te vinden wat JIJ leuk vindt. Haal informatie bij de lokale VVV of vraag het aan de lokale bevolking! Je doet jezelf tekort als je dit niet doet hoor.

  • Anoniem
    Anoniem 9 november 2008 · 13:22

    Een mooi en veelzijdig skigebied met mooie brede pistes op de gletsjer, voor zowel beginners als gevorderden. Veel diversiteit in de afdalingen. De liften zijn snel(met name de gletsjerbussen), waardoor wij geen last hadden van al te veel wachttijden(hoogstens 5 minuten voor de gondel naar de Sommerbergalm).

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2008 · 12:50

    we hebben in hintertux gezeten en dit is geen dorp of iets er is weinig te doen maar je kunt met de bus naar mayernhoven (20 minuten)waar het wel feest is. Wel ligt er onder aan de gletsjer een super mooie kroeg (de tenne). de gletsjer is niet erg groot gebied maar je kan er het hele jaar door terecht. van hieruit kun je met de bus in een keer naar mayernhoven en dit is wel een groot gebied samen met finkenberg en ahorn. als ik weer moest gaan pakte ik een hotel in mayernhoven en kan je dan alle kanten uit want het ligt in het midden.

  • Tom
    Tom 8 december 2007 · 15:02

    De Hintertuxer Gletscher is een mooi, groot gletsjergebied(de op 1-na grootste van de Alpen), met ongeveer 86 kilometer piste. Doordat het op een gletsjer niet erg steil is(omdat er anders geen ijs blijft liggen), zijn de pistesvoornamelijk blauw en rood. Goed voor beginners dus. Het wil wel nogal steil worden n?et Tuxer Fernerhaus(het einde van de gletsjer), vooral met veel ski? willen er nogal eens bulten vormen. Voor beginners kan dit nog wel eens een tandje te zwaar zijn. De liften zijn lang, naar de top(Gefrorene Wand op 3250m), duurt, een kwartier tot 30 minuten. Je moet 2 keer overstappen. Boven wil het nog wel eens koud zijn(-20 of kouder is geen uitzondering), wat niet erg prettig is in ? van de lange slepers.

  • Wim Bloemendal
    Wim Bloemendal 16 november 2007 · 18:13

    Wij gaan elk jaar in November met een ~10 man richting Hinter Tuxer Gletscher. Het kan wel eens koud zijn (advies neem Stroh80 mee, om het eerste hutje aan de choco-rum te gaan). Maar over het algemeen fantastisch om het ski seizoen te beginnen. (Maar niet echt handig voor echte beginners helaas). En de apres ski is helemaal geweldig bij o.a. Hohenhaus Tenne. Dat moet je hebben meegemaakt! Wij zitten zelf altijd in het dorpje Vorderlanersbach, waar ook het cafe van DJ Mox staat, en ook zeer gezellig kan zijn! Kortom voor skien en apres skieen is de Hintertuxer Gletscher (samen met Stubai) in het voorseizoen de best place to be..!!

  • Karin
    Karin 21 oktober 2007 · 13:32

    Hintertux is het ondergeschoven kindje van het Zillertal arena skigebied. De indeling van het gebied is niet echt handig, maar het is wel voor iedereen geschikt! Zeker ook voor families met kinderen, daar je een goed overzicht kunt houden. Eten op de berg is authentiek en spotgoedkoop ivm Mayrhofen of Gerlos. Beetje jammer dat de gletscher zo goed als verdwenen is...

  • Caro
    Caro 22 september 2007 · 22:42

    Mooi skigebied! Voor echte beginners niet helemaal top, maar voor mensen die al eerder hebben geskied is het hartstikke mooi! Jammer was wel dat met een slechte winter de rode pistes erg ijzig worden. Bovenaan is piste 12 een aanrader:breed,rustig,mooie sneeuw en perfect voor beginners én gevorderden

  • paul
    paul 19 september 2007 · 11:23

    wij gaan rond nieuwjaar naar hintertux,we zitten in pensioen/restautant: koessler. kan iemand mij vertellen of dat wat is,en of het skigebied goed is? en hoe de apresski is...?

>