Reviews Hochkönig

84% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.3 op basis van 3722 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, rustig, goede variatie in pistes, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Weinig après-ski.

Wat vind jij van Hochkönig?

Reviews van gebruikers

Quick
21 mei 2020 · 21:55

Afgelopen januari zijn we vanaf onze accommodatie in Radstadt een dagje naar Hochkönig geweest. Het was zo'n dag waar je aan denkt bij een perfecte wintersportdag: kaiserwetter, strak geprepareerde pistes, besneeuwde bomen, koud, nagenoeg windstil en relatief rustig op de pistes. We begonnen in Mühlbach am Hochkönig om te starten met de Königstour. Tot aan Dienten vond ik vooral de rode 11 en 14 heerlijk. Mooie, relatief rechttoe rechtaan rode pistes, maar wel lekker steil.

Op de Gabühel hebben we op het terras van de Steinbockalm in de zon koffie gedronken. Vervolgens hebben we onze weg vervolgd naar Maria Alm, wat eruit zag als een gezellig, pittoresk dorpje. De Aberg heeft een paar zwarte, korte maar steile, noord-georiënteerde pistes, zoals bijvoorbeeld de zwarte 16. Erg leuk. Maar ook voor beginners zijn op de Aberg en de Natrun genoeg blauwe, brede pistes te vinden. De blauwe 10, die over een graat loopt, is een aanrader met geweldig uitzicht op de Hochkönig en het Dachsteinmassief.

We hebben geluncht op het kleinschalige terras van de Thoraualm. Dit hutje is echt een aanrader! Een oude berghut met binnen slechts een paar tafels, een kleine houten bar en een haardvuur. De tent wordt gerund wordt door een familie (opa en oma, zoon en vrouw of vriendin). Geweldig eten en zeer attente bediening. De Thoraualmjause is een feest.

De rode 21 vanaf de Gabühel naar Dienten vond ik ook leuk, maar is voor beginners misschien wat veel van het goede. De sneeuw was hier in de namiddag wat zachter omdat deze piste op een zuidoosthelling ligt. In drukkere periodes zal dat wel een buckelveld opleveren. Bovendien zijn de laatste tien meter voor de skibrug een soort rare kurkentrekker met daarvoor een paar erg steile meters, dus daar zag ik om me heen het een en ander misgaan.

Hochkönig is een leuk, uitgestrekt, sportief skigebied. De Königstour is een leuke tocht om te doen en staat goed aangegeven, maar pistes daarbuiten zijn ook zeker een aanrader. De pistes zijn erg fraai en de afdalingen zijn ondanks de geringe hoogteverschillen niet kort te noemen. De moderne liften zijn over het algemeen lekker lang en staan op strategisch goede plekken. Er zijn weinig smalle verbindingspistes of andere paden. De pistes zijn mooi breed en liggen lekker ver uit elkaar. De dorpen ogen knus, sfeervol en gemütlich. En die sfeer hangt ook in het gebied zelf, ondanks dat drukkere, bekende skigebieden als Flachau, Kaprun en Saalbach op een steenworp afstand liggen. En had ik al gezegd dat je mooie uitzichten hebt? Natuurlijk op de slechts 2941 meter hoge, maar majestueuze Hochkönig, maar bijvoorbeeld ook op het Dachsteinmassief en de Großglockner?

Wij komen zeker nog eens terug in 'Der Gipfel der Gefühle'. Al is het maar om de zwarte 1 naar Mühlbach te skiën, want daar ben ik niet aan toegekomen. Wel is het een gebied waar je snel het gevoel hebt op één lijn heen en weer te skiën. Ook is het gebied doorkruisen voor beginners wat lastiger, en voor gevorderden en kilometervreters misschien net wat te beperkt qua opties. Maar met de ski amadé pas kun je in mooie andere gebieden in de buurt terecht. Ideaal om die met Hochkönig te combineren, behalve als je in Maria Alm verblijft.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
MaaikeL
19 februari 2020 · 08:29

Prachtig mooi en heerlijk gebied. Hele mooie lange blauwe en rode pistes. Goede verbindingen en nergens hoeven prikken. Vanuit Dienten ideaal in het midden van het gebied de beide andere kanten/bergen uitstekend te bereiken. Heel veel goede en gezellige eetgelegenheden. Skischool Dienten pal voor onze deur, leuke les voor de jongste. Konden wij met de oudere 2 op pad. Top gebied, Dienten gunstige ligging, Maria Alm gezelliger dorpje. Volgend jaar komen wij terug.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
lve
2 januari 2020 · 13:39

Heerlijk gebied om te skiën. Lekker rustig tijdens de Kerst. Vanuit Dienten kun je het gebied goed verkennen. Bovendien zit je in het dorp bijna direct bij de lift. Er zitten veel leuke hutten in dit gebied. Uitbundige apres ski vind je hier niet. Maar het is perfect voor een familie skivakantie.

Tijdens de 1e kerstweek, was de blauwe afdaling naar het dorp Dienten op de Bürglalm nog gesloten. Pas op de laatste dag werd deze geopend. Beginners kunnen dan alleen via de rode pistes terug naar het dorp. Omdat je via de stoeltjeslift niet terug naar het dal mag, zijn blauwe pistes vanuit Dienten niet bereikbaar zonder een terugkeer via een rode piste. Beginners zou ik daarom niet aanraden om naar Dienten te gaan. Vanuit Mühlbach of vanaf Maria Alm kun je wel blauwe pistes skiën tot in het dal. Of met een gondel terug naar het dal.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast982
31 oktober 2019 · 11:15

Super skigebied met schitterende panorama's op het Hochkönig massief. Geen wachttijden bij de lift en brede lange afdalingen tussen de bomen. Erg sneeuwzeker gebied en heel veel sfeervolle Alms op de pistes waar je heerlijk kan eten en aan het einde van de dag een kleine apres ski kan doen. Mühlbach am Hochkönig is heel goed bereikbaar, slechts 10 minuten rijden vanaf de snelweg en 45 minuten vanaf Salzburg Airport. In de dorpen zelf niet veel apres ski en meer geschikt voor gezinnen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast348
27 april 2019 · 16:01

Zoals reeds aangegeven, een geheimtip, ik heb Hochkönig pas 3 jaar geleden ontdekt en was onmiddelijk verkocht. Prachtig skigebied, en 2 jaar op een rij betere sneeuwcondities dan in de naburige skigebieden Saalbach/Hinterglemm. Het dorp DIenten in het midden van het gebied ligt het hoogste en is de place to be voor mensen die van wintersport houden zonder wachttijden, door de centrale ligging kan je kiezen of je richting Mühlbach of Maria Alm gaat, afhankelijk van de sneeuwcondities. Direct de zuidhelling of de andere richting Hinterthal, in elke situatie pistes die de eerste uren bijna prive zijn. Dit jaar net voor Pasen nog een short-ski met vrienden en die waren ook onmiddelijk gecharmeerd door de skimogelijkheden. Zeer fijne hutten (Deantnerin, Tiergartenalm, Bründlstadl,…), en de gemoedelijke atmosfeer. Een aanrader is verblijf in de nieuwe appartementen van The Peak in Dienten, prachtige appartementen top uitgerust met privesauna, boven een kleine supermarkt en op wandelafstand van de liften en de restaurants. Mij zie je elk jaar weer terug 😉

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Roko
27 april 2019 · 01:10

Ik sluit mij aan bij de review van @Bennie.

In januari 2019 voor het eerst een paar dagen in Hochkönig geweest, kort na de enorme dump. Los daar van is dit echt een aanrader! Wat een uitgestrekt gebied! Het pakt behoorlijk wat sneeuw mee, zeker in vergelijking met de buren Dorfgastein of Alpendorf. Vanaf december 2018 is Maria Alm compleet verbonden met de Aberg en dus verder met Dienten en Muhlbach. Ik kan mij voorstellen dat dit een flinke verbetering is en de druk op de skibussen heeft weggenomen. In alle aspecten is dit gebied een aanrader.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast201
4 januari 2019 · 11:01

Echt een top gebied! Wij gaan in Februari voor 20e keer naar Mühlbach, dit zegt wel genoeg over het gebied.

Mooie brede en lange afdalingen en gezellige barretjes aan de piste waar je heerlijk kan genieten tot in de late uurtjes. Ik zie veel reacties dat er weinig apre ski mogelijkheden zijn, dit is echter niet het geval. Aan elke piste grenst wel een caroussel waar je lekker kunt feesten totdat het donker is. Het dorp is echter wel wat rustiger, hier heb je twee barretjes waar je s’avonds nog lekker kan vertoeven.

De uitzichten die je hier hebt zijn werkelijk adembenemend. Het mooie is dat het gebied nog niet echt door toeristen ontdekt is; geen wachtrijen voor de liftjes, geen extreme druktes op de piste’s.

Al met al echt een aanrader voor de echte wintersport liefhebber.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast547
6 september 2018 · 12:07

Geweldig gezellig dorp, super skischolen (2), prachtige pistes waarbij de Natrunberg vanaf aankomend jaar aangesloten is op de rest van het gebied en je dus net als in Dienten zo naar de lift loopt. Betaalbaar overnachten en eten.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
peterpos
31 maart 2018 · 23:33

Mooi gebied. Ligt niet heel hoog. Afdalingen zijn leuk en afwisselend. Voor de echte beginners soms wat moeilijk. Maar kun je een beetje skiën dan kun je overal komen. De Konigstour is prima te doen in drie uurtjes. Meestal niet heel druk. Al is het in Maria Alm vaak net iets langer wachten bij de lift dan in de rest van het gebied. Minpuntje vond ik dat het in Maria Alm erg vaak mistig was en je vaak per lift maar één afdaling had. Het gebied is ook geen 112 km groot. Maar storend vond ik dat niet.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast030
4 maart 2018 · 21:29

Het was geweldig! Ik ben vandaag terug gekomen en mis het nu al. Ik ben met familie en vrienden naar Dienten en geweest, waar we letterlijk vanuit het appartement naar de lift konden skiën. Vorig jaar was ik ook in Dienten, maar het is zeker niet saai. Door dat je makkelijk naar plaatsen als Mülbach en Maria Alm kan verveel je je nooit. Ik heb 4 keer geskied, maar daar zat ook 2 jaar pauze tussen waardoor mijn niveau niet heel hoog is, voor mijn niveau waren er goede pistes, maar voor een van mijn vriendinnen ook die geweldig skiët. Haar zusje is wat minder goed en ook veel jonger en die heeft zich ook geen moment verveelt. Voor ieder wat wils dus! Een heel lekker, maar druk, restaurant aan de rode piste bij Dienten is de Deanterin (als je het zo schrijft). Zeker heen gaan als je in Dienten bent.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Bennie
24 juni 2017 · 17:26

Wat een uitstekend skigebied is dit zeg! Door de ligging pakt het relatief veel natuursneeuw mee en dat was te merken aan de sneeuwkwaliteit. Daarnaast is het piste-aanbod zeer divers en heb je maar weinig pistes per lift, waardoor de kilometers ook echt als een tocht aanvoelen. Boven op de Aberg en boven Mühlbach zijn de beginnerszones, waar heerlijk brede carvepistes liggen. In Maria Alm heb je nog het bergje van Natrun, met alle kleuren piste. Voor de beginner is er op de Aberg het meeste te doen, maar overal zijn wel goede combinaties van makkelijker en moeilijker pistes te vinden. Alleen de afdaling van de Gabühel is ronduit pittig, omdat deze zuidhelling al snel een buckelparadijs is. De diverse dorpen ademen behoorlijk was sfeer, en zijn redelijk aan te rijden. Maria Alm trouwens veruit het makkelijkste, zonder enige bergweg. Kinderen kunnen in Dienten en Maria Alm in het dorp lessen. Mühlbach heeft Hochkeil als rustig natuursneeuwparadijs, Maria Alm heeft Hinterreit als verrassende oefenberg en Dienten heeft majestueuze loipen die relatief lang begaanbaar zijn door de hoge ligging. Vervelen doe je je hier niet snel, maar als dat dan toch het geval is kun je op dezelfde pas vanuit Mühlbach vrij snel naar St. Johann Alpendorf komen, vanuit Dienten in het Gasteinertal en, mits je de Salzburger Superski Card hebt, vanuit Maria Alm naar Leogang.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Reneadmin
2 februari 2016 · 15:42

Wellicht niet het meest uitdagende gebied waar ik ooit geweest ben, maar daardoor niet minder genoten. De pistes zijn stuk voor stuk pistes die je keer op keer kan doen zonder dat ze gaan vervelen. Heerlijk brede knalpistes.

We vonden het zelf fijn dat we centraal in Dienten zaten, zodat we elke ochtend vrij waren welke kant van het gebied we op wilde gaan. Dat is natuurlijk anders als je in Mulbach of Maria Alm zit. We zouden de volgende keer weer voor Dienten kiezen in ieder geval. Rustig dorp, dat zeker, maar vonden we zelf wel prettig.

Prijzen op de piste zijn prima, niet te duur maar ook niet heel goedkoop.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast795
16 november 2014 · 21:56

Een mooi en gezellig skigebied. We zijn met de nieuwjaarsperiode naar dit skigebied gegaan en dit is ons helemaal goed bevallen. Er zijn geen lange wachttijden aan de liften en er zijn lange, brede pistes. Alleen s’ochtends hadden wij goede sneeuwcondities maar s’middags niet. Er zijn niet heel veel après-ski mogelijkheden maar er zijn wel enkele leuke bars op de pistes. Dit skigebied is zeker en vast een aanrader.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
26 maart 2012 · 17:23

Sinds 2012 een aaneengesloten skigebied van 150 km. Mogelijkheid van 32km hochkonigrondje! Mooi familiegebied. Nog niet te druk. Niet teveel nederlanders.

Met familieSkiër
MarcoK
6 maart 2012 · 13:21

Vorige week (voorjaarsvakantie) met een aantal vrienden naar Maria Alm/Hochkonig geweest.

Na een boel negatieve verhalen (onder andere op wintersporters.nl) kom ik toch erg positief terug!

Ten eerste kent het gebied veel nieuwe liften (van 1 a 2 jaar oud) waardoor er ook in de vakantie amper wachtrijen zijn en je snel weer boven staat. Daarbij komt dat de liften en pistes ook goed op elkaar aangesloten zodat je niet hoeft te lopen met je materiaal.

Ook het skigebied is mij meegevallen. Op de kaarten lijkt het misschien allemaal wat uitgerekt maar dit maakt het gebied juist leuk, en ten hoogte van elk dorp hebben de pistes weer hun eigen karakter. Daarnaast heb je op verschillende plekken mooie vergezichten en zijn de dorpjes nog relatief authentiek gebleven.

Voor apre ski kan je (in tegenstelling tot wat de meeste mensen zeggen) ook best wel terecht in Hochkonig. Wij verbleven in Maria Alm, waar toch echt wel apre ski barretjes en terrassen te vinden zijn (oke, het is geen Saalbach-Hinterglemm o.i.d.) maar als je wilt dan kan je er een leuk feestje bouwen. Overigens kent het dorpje ook een paar tenten die tot laat in de nacht open blijven.

Al met al heb ik erg genoten van mijn verblijf in Hochkonig.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Fam. uit Monster
20 november 2011 · 12:33

Wij komen hier al jaren en hebben het er geweldig. Prachtige pistes en veel gezelligheid. Heerlijk skiën van Hinterthal naar Mulbach. of richting A berg bij Maria Alm. Heerlijke dagtochten met goede voorzieningen en restaurants genoeg. Overal zijn de mensen gastvrij en behulpzaam.

Wij zullen zolang we kunnen hier zeker terug komen.

Met familieSkiër
G. Martens
18 oktober 2011 · 10:58

Wij komen al vele winters op wintersport in Maria Alm. Afgelopen januari bij Haus Sion een top vakantie gehad. Wij vinden de Höchönig een top skigebied. Vooral nu er een nieuwe lift van Hintermoos naar Hinterthal gekomen is. Hierdoor kunnen wij in Maria Alm op die skies stappen en doorskieën tot aan Muhlbach. Super! Mooi geprepareerde pistes, gezellige betaalbare restaurants en in januari gelukkig geen massa toerisme. Wij verheugen ons op de komende winter, wanneer de lange sleeplift in Dienten vervangen is!!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
frans24 mei 2011 · 09:17

A en F jan 2011 Wij zijn voor de eerste keer in dit gebied geweest en logeerde in een prima hotel te maria alm. Wij zijn gemiddelde skiers en hebben een hekel aan hectische gebieden. dat is hier niet het geval. een fijn en rustig skigebied. te maria alm heb je het natrun gebiedje, ideaal om in te skien en om een dag rustig aan te doen. naar de a-berg een perfecte busverbinding(om het kwartier). de a-berg is een heerlijk skigebied met zowel blauwe, rode en zwarte pistes. heel leuk voor beginners dat de dalafdaling blauw is. de sneeuw was trouwens prima en dat ook middels een goede piste verzorging. minpuntje;de rode piste 10 naar hintertahl is pittig en niet door iedereen te doen, maar je bent met de skibus vanuit het liftstation bij de a-berg zo in hinterthal alwaar je het gebied verder in kunt. de gondellift te hinterthal was dit jaar voor het eerst geopend, wat een flinke verbetering is. de sfeer in dit gebied is rustig en ontspannen. het is geen gebied voor feestvierders en voor echte sportieve skiers. voorheen zijn wij verschillende keren in saal bach hinterglemm geweest en dat is ook een fantastisch gebied. de sfeer is daar echter totaal anders en dat is nu juist de plaats voor feestvieders en mensen die naast het skien nog wat anders willen. voor jonge mensen geweldig voor ons ouderen te druk. later dit jaar in maart zijn wij nog twee weken gaan skien te soll ,skigebied de "skiwelt". ook een fantastisch gebied maar ook veel meer een "skicircus". en een ander "sportiever publiek". in geval komen wij zeker terug in maria alm.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
ria7 maart 2011 · 12:38

Wij zijn net terug uit Maria Alm. Ouders skien en kinderen boarden. Het weer was wisselend, soms bewolkt,soms volop zon. Ondanks dat er de laatste tijd weinig sneeuw is gevallen, konden we prima skien. Het voordeel was zelfs dat er niet zoveel hobbels en bobbels waren. Bijna de hele A-berg wordt besneeuwd dus de hele week was ook de dalafdaling mogelijk. Het was ook niet echt druk, na half 4 waren wij soms met 4 man op een piste. Overdag zijn er wel veel skiklasjes maar daar heb je geen last van. Beneden aan de A-berg kun je heerlijk eten, redelijke prijs, alles vers en het ziet er fantastisch uit. Ik kijk al uit naar volgend jaar, dan is waarschijnlijk de sleeplift in Dienten vervangen. Echt een fijn, ontspannen gebied. PS Ik heb ingevuld dat ik een expert skier ben( meer dan 10 jaar ervaring) maar goed skien kan ik niet. Alle pistes waren voor mij goed te doen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
pepijn
23 februari 2011 · 15:21

een leuk gebied maar net in de de dooi kan je helaas geen dalafdaling meer maken. verder is het een mooi gebied met goeie en veel snele liften er zijn vooral veel rode pistes dus voor kinderen niet al te goed!! hulp krijg je snel met een ongeval. en de pistes zijn goed de restaurants ook!! een aanrader als het hoogwinter is dan heb je de beste kwaliteit anders heb je minder sneeuw.

Met familieSkiër
Rob van Oirschot23 januari 2011 · 11:05

Wat ik even kwijt wil. In maart gaan wij voor het eerst naar dit gebied. Sinds ik ben gaan skiën ben ik twee maal in de Wildschönau geweest en verder altijd in Ellmau (skigebied Wilder Kaiser). Na zoveel jaren leek het ons tijd om eens een ander gebied aan te doen wat redelijk rustig is.

Wat ik nu eigenlijk kwijt wil is het volgende. Vaak lees ik in reviews dat mensen en dan vooral Nederlanders een gebied niet uitdagend vinden vanwege het ontbreken van zwarte pistes. Wat blijkt in de praktijk dat er inderdaad veel Nederlanders op de zwarte pistes te vinden zijn. Wat ook blijkt is dat deze Nederlanders grote files veroorzaken omdat ze flink aan het stuntelen zijn op deze zwarte pistes. Na 1 of 2 uur zijn zij dan blij dat ze beneden zijn oftewel compleet bezweet of in een helikopter/banaan. Ik vraag mij af of deze mensen wel weten wat wintersporten is. Wintersport is lekker skiën en zoveel mogelijk. Genieten van de omgeving en op zijn tijd wat eten en drinken. Wintersport is de hele sfeer van het moment dat je op staat tot het naar bed gaan en niet kunnen zeggen tegen de mensen thuis: "Ik ben de zwarte piste af gegaan" ( je wilt alleen niet weten hoe) Ik kan zelf redelijk een zwarte piste af komen maar vermijd deze als het enigszins kan en dan niet vanwege de angst maar omdat ik in die ene week per jaar dat ik op wintersport ga ik zoveel mogelijk wil skiën.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
kris
11 januari 2011 · 09:17

Prachtig gebied. Niet alle sleepliften zijn weg, dat is voor 2011-2012. Maar het is een prachtig én sneeuwzeker gebied. Als er ergens sneeuw ligt , dan ook hier! Ik verblijf meestal in Mühlbach, een no-nonsens dorp. Niet direct voor de feestende meute, al kan het. Voor de fervente wintersporter een echte aanrader !

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Judith26 oktober 2010 · 23:50

Prachtig skigebied. Elk jaar is hier wel een investering gedaan. Sleepliften zijn weg, en men kan zonder busje weg en weer Maria-alm skiën. Echt nog een geheimtip, en mag zo blijven voor mij!

25 september 2009 · 17:22

Dit gebied gedaan als daguitstap vanuit Saalbach.

Positief :

  • Mooie zichten, en leuk voor ne keer op en af tot aan de andere kant van het gebied en terug na een intensieve Saalbachskidag
  • Leuke skiroute gedaan in Mariaalm (nr.17)

Negatief (vanuit standpunt van sportieve ski?

  • Zogezegd 160 km maar op 1 dag heb je het er wel gezien
  • Soms nog oude sleepliften
25 maart 2009 · 20:36

maart 2008 Voor het eerst kennisgemaakt met het gebied. Prima mogelijkheden voor de gemiddelde skieer. Vanuit Muhlbach kun je een uitstekende tocht maken via Dienten naar Maria Alm. Omgekeerd is helaas niet mogelijk (wordt wel met de aanleg van een nieuwe gondel aan gewerkt). Maria Alm is een rustig dorp. Voor apres-ski biedt het weinig. Maar een restaurantje voor een goede maaltijd of een dorpscafe voor een goede capucino is aanwezig. Als het even kan komen wij er terug.

22 januari 2009 · 11:25

Mijn ervaring in het skigebied is heel goed. Er zijn leuke pistes te vinden voor beginners en gevorderden. Het gebied leent zich ook uitstekend om eens een tocht te skie? hoewel de verbinding tussen de dorpen niet altijd even goed is. Het kan gebeuren dat je een stuk met de bus moet rijden om weer terug te komen. De restaurants op de pistes zijn altijd heel gezellig en druk bezet. Dat kan ervoor zorgen dat het zoeken naar een plaatsje, vooral met een grote groep, wat langer kan duren, maar de sfeer is heel gezellig. Het eten smaakt goed, maar voor een maaltijd van topkwaliteit hoef je er niet te komen. Omdat het skigebied niet groot is, klopt het dat de prijzen in verhouding soms hoog liggen. Toch is mijn ervaring met betrekking op het skiverhuur niet zo. De huur is niet hoger dan die in een groot, bekend skigebied, en de service is uitstekend. Het is geen probleem om van ski’s naar snowboard te switchen, zonder extra kosten. Ook kun je de hele dag door binnenlopen als er iets mis is het met materiaal, en je wordt goed geholpen. Het is geen groot skigebied, en de ver gevorderde ski?zal weinig uitdaging hebben aan dit gebied, toch is het voor mij, als gevorderde plezier ski? een fantastisch gebied, waar in een mooie omgeving, tussen gezellige en behulpzame mensen op een leuke manier geskied kan worden, door beginners, gevorderden, jonge en oude ski?.

8 december 2008 · 14:39

kom hier al 30 jaar;in de maanden december/januari en februari.Bijna altijd ruim voldoende sneeuw. Voor de beginnende en gevorderde skieer voldoende mogelijkheden; mogelijkheden met skipas om in het hele Amadeskigebied te skieen;hier maakt slechts een enkeling,volgens mij, gebruik van.Mijn advies is dan ook een andere prijs voor de liften in Muehlbach/Dienten/Hintertahl/Aberg,als comninatie aan te bieden. Uitgaansmogelijkheden zijn zeer beperkt;het is een prachtig gebied,zeer zeker voor gezinnen met kinderen.

25 november 2008 · 15:31

Ik kom hier van 1980, tijdje dus. Over al deze jaren vrij sneeuwzeker. Afwisselende pistes, zowel erop als er naast. Sfeer genoeg, wachttijden bijna onbestaand. Maar ik ga niet te veel goeds schrijven daar het hier buiten seizoen echt rustig is. Ik las dat sommigen het hier duur vinden … sorry, maar tegenwoordig is enkel de lucht gratis, en dan nog. Hier vind je haast geen chalets tegen bodemprijzen, waar je al je meegenomen levensmiddelen kan nuttigen. Ik weet plaatskes waar je U voor 10¤ haast te pletter kan eten en met drank erbij 15¤ betaald. Maar we houden het rustig daar, hopelijk nog vele jaren ?

24 november 2008 · 14:15

Komen hier al 10 jaar goed skigebied en piste als je weet waar je wezen moet zijn er echt goedkopen hotels hou je van gezelligheid en geen zuipfeesten ga dan naar hochkonig de drank en eten is hier betaalbaar

23 november 2008 · 11:13

Ik ben samen met een vriendin vorig jaar naar Muhlbach geweest en zijn allebei 20 jaar. Wij geven allebei al een aantal jaar skilessen in Oostenrijk en vonden Muhlbach 1 van de leukste en klantvriendelijkste stadjes! Ook vonden wij het fijn dat er weinig Nederlanders waren en het gebied heerlijke rust uitstraald. Ik heb ook heel wat jaartjes in gebieden gezeten waar je overal nederlands hoorde, dit gaf ons wat meer vakantie gevoel! De pistes zijn goed geprepareerd, je hoeft niet lang te wachten bij de liften en als je uitgekeken bent binnen je stadje kan je een mooie tocht maken. Wat betreft de mogelijkheden voor gevorderde skieers, vind ik dat er juist genoeg mogelijkheden zijn. Er zijn minder zwarte pistes, maar daarin tegen hele mooie brede rode pistes waar je heerlijk op kunt skieen. Daarintegen moet je natuurlijk wel weten hoe je daar komt! Voor beginners zijn er ook hele mooie blauwe pistes en dit jaar is er een uitbreiding gedaan vanuit Muhlbach, heerlijk voor de beginnners die niet iedere keer op het zelfde kleine stukje willen skien. Het uitgaan is inderdaad iets minder, maar het wordt niet voor niets een familie gebied genoemd voor jonge gezinnetjes. Dus kom je voor het feesten en de apres ski kun je beter een ander gebied opzoeken. Voor ons een geweldige ervaring en wij kiezen er ook dit jaar voor om daar weer naartoe te gaan!