BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Hochkönig

Reviews Hochkönig

84% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3722 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, rustig, goed eten op de piste, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Weinig après-ski

Wat vind jij van Hochkönig?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast547
    Gast547 6 september 2018 · 12:07

    Geweldig gezellig dorp, super skischolen (2), prachtige pistes waarbij de Natrunberg vanaf aankomend jaar aangesloten is op de rest van het gebied en je dus net als in Dienten zo naar de lift loopt. Betaalbaar overnachten en eten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • peterpos
    peterpos 31 maart 2018 · 23:33

    Mooi gebied. Ligt niet heel hoog. Afdalingen zijn leuk en afwisselend. Voor de echte beginners soms wat moeilijk. Maar kun je een beetje skiën dan kun je overal komen. De Konigstour is prima te doen in drie uurtjes. Meestal niet heel druk. Al is het in Maria Alm vaak net iets langer wachten bij de lift dan in de rest van het gebied. Minpuntje vond ik dat het in Maria Alm erg vaak mistig was en je vaak per lift maar één afdaling had. Het gebied is ook geen 112 km groot. Maar storend vond ik dat niet.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast030
    Gast030 4 maart 2018 · 21:29

    Het was geweldig! Ik ben vandaag terug gekomen en mis het nu al. Ik ben met familie en vrienden naar Dienten en geweest, waar we letterlijk vanuit het appartement naar de lift konden skiën. Vorig jaar was ik ook in Dienten, maar het is zeker niet saai. Door dat je makkelijk naar plaatsen als Mülbach en Maria Alm kan verveel je je nooit. Ik heb 4 keer geskied, maar daar zat ook 2 jaar pauze tussen waardoor mijn niveau niet heel hoog is, voor mijn niveau waren er goede pistes, maar voor een van mijn vriendinnen ook die geweldig skiët. Haar zusje is wat minder goed en ook veel jonger en die heeft zich ook geen moment verveelt. Voor ieder wat wils dus! Een heel lekker, maar druk, restaurant aan de rode piste bij Dienten is de Deanterin (als je het zo schrijft). Zeker heen gaan als je in Dienten bent.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 24 juni 2017 · 17:26

    Wat een uitstekend skigebied is dit zeg! Door de ligging pakt het relatief veel natuursneeuw mee en dat was te merken aan de sneeuwkwaliteit. Daarnaast is het piste-aanbod zeer divers en heb je maar weinig pistes per lift, waardoor de kilometers ook echt als een tocht aanvoelen. Boven op de Aberg en boven Mühlbach zijn de beginnerszones, waar heerlijk brede carvepistes liggen. In Maria Alm heb je nog het bergje van Natrun, met alle kleuren piste. Voor de beginner is er op de Aberg het meeste te doen, maar overal zijn wel goede combinaties van makkelijker en moeilijker pistes te vinden. Alleen de afdaling van de Gabühel is ronduit pittig, omdat deze zuidhelling al snel een buckelparadijs is. De diverse dorpen ademen behoorlijk was sfeer, en zijn redelijk aan te rijden. Maria Alm trouwens veruit het makkelijkste, zonder enige bergweg. Kinderen kunnen in Dienten en Maria Alm in het dorp lessen. Mühlbach heeft Hochkeil als rustig natuursneeuwparadijs, Maria Alm heeft Hinterreit als verrassende oefenberg en Dienten heeft majestueuze loipen die relatief lang begaanbaar zijn door de hoge ligging. Vervelen doe je je hier niet snel, maar als dat dan toch het geval is kun je op dezelfde pas vanuit Mühlbach vrij snel naar St. Johann Alpendorf komen, vanuit Dienten in het Gasteinertal en, mits je de Salzburger Superski Card hebt, vanuit Maria Alm naar Leogang.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Rene
    Rene 2 februari 2016 · 15:42

    Wellicht niet het meest uitdagende gebied waar ik ooit geweest ben, maar daardoor niet minder genoten. De pistes zijn stuk voor stuk pistes die je keer op keer kan doen zonder dat ze gaan vervelen. Heerlijk brede knalpistes. We vonden het zelf fijn dat we centraal in Dienten zaten, zodat we elke ochtend vrij waren welke kant van het gebied we op wilde gaan. Dat is natuurlijk anders als je in Mulbach of Maria Alm zit. We zouden de volgende keer weer voor Dienten kiezen in ieder geval. Rustig dorp, dat zeker, maar vonden we zelf wel prettig. Prijzen op de piste zijn prima, niet te duur maar ook niet heel goedkoop.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast795
    Gast795 16 november 2014 · 21:56

    Een mooi en gezellig skigebied. We zijn met de nieuwjaarsperiode naar dit skigebied gegaan en dit is ons helemaal goed bevallen. Er zijn geen lange wachttijden aan de liften en er zijn lange, brede pistes. Alleen s'ochtends hadden wij goede sneeuwcondities maar s'middags niet. Er zijn niet heel veel après-ski mogelijkheden maar er zijn wel enkele leuke bars op de pistes. Dit skigebied is zeker en vast een aanrader.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 26 maart 2012 · 17:23

    Sinds 2012 een aaneengesloten skigebied van 150 km. Mogelijkheid van 32km hochkonigrondje! Mooi familiegebied. Nog niet te druk. Niet teveel nederlanders.

    Met familie Skiër
  • Marco K
    Marco K 6 maart 2012 · 13:21

    Vorige week (voorjaarsvakantie) met een aantal vrienden naar Maria Alm/Hochkonig geweest. Na een boel negatieve verhalen (onder andere op wintersporters.nl) kom ik toch erg positief terug! Ten eerste kent het gebied veel nieuwe liften (van 1 a 2 jaar oud) waardoor er ook in de vakantie amper wachtrijen zijn en je snel weer boven staat. Daarbij komt dat de liften en pistes ook goed op elkaar aangesloten zodat je niet hoeft te lopen met je materiaal. Ook het skigebied is mij meegevallen. Op de kaarten lijkt het misschien allemaal wat uitgerekt maar dit maakt het gebied juist leuk, en ten hoogte van elk dorp hebben de pistes weer hun eigen karakter. Daarnaast heb je op verschillende plekken mooie vergezichten en zijn de dorpjes nog relatief authentiek gebleven. Voor apre ski kan je (in tegenstelling tot wat de meeste mensen zeggen) ook best wel terecht in Hochkonig. Wij verbleven in Maria Alm, waar toch echt wel apre ski barretjes en terrassen te vinden zijn (oke, het is geen Saalbach-Hinterglemm o.i.d.) maar als je wilt dan kan je er een leuk feestje bouwen. Overigens kent het dorpje ook een paar tenten die tot laat in de nacht open blijven. Al met al heb ik erg genoten van mijn verblijf in Hochkonig.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Fam. uit Monster
    Fam. uit Monster 20 november 2011 · 12:33

    Wij komen hier al jaren en hebben het er geweldig. Prachtige pistes en veel gezelligheid. Heerlijk skiën van Hinterthal naar Mulbach. of richting A berg bij Maria Alm. Heerlijke dagtochten met goede voorzieningen en restaurants genoeg. Overal zijn de mensen gastvrij en behulpzaam. Wij zullen zolang we kunnen hier zeker terug komen.

    Met familie Skiër
  • G. Martens
    G. Martens 18 oktober 2011 · 10:58

    Wij komen al vele winters op wintersport in Maria Alm. Afgelopen januari bij Haus Sion een top vakantie gehad. Wij vinden de Höchönig een top skigebied. Vooral nu er een nieuwe lift van Hintermoos naar Hinterthal gekomen is. Hierdoor kunnen wij in Maria Alm op die skies stappen en doorskieën tot aan Muhlbach. Super! Mooi geprepareerde pistes, gezellige betaalbare restaurants en in januari gelukkig geen massa toerisme. Wij verheugen ons op de komende winter, wanneer de lange sleeplift in Dienten vervangen is!!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • frans
    frans 24 mei 2011 · 09:17

    A en F jan 2011 Wij zijn voor de eerste keer in dit gebied geweest en logeerde in een prima hotel te maria alm. Wij zijn gemiddelde skiers en hebben een hekel aan hectische gebieden. dat is hier niet het geval. een fijn en rustig skigebied. te maria alm heb je het natrun gebiedje, ideaal om in te skien en om een dag rustig aan te doen. naar de a-berg een perfecte busverbinding(om het kwartier). de a-berg is een heerlijk skigebied met zowel blauwe, rode en zwarte pistes. heel leuk voor beginners dat de dalafdaling blauw is. de sneeuw was trouwens prima en dat ook middels een goede piste verzorging. minpuntje;de rode piste 10 naar hintertahl is pittig en niet door iedereen te doen, maar je bent met de skibus vanuit het liftstation bij de a-berg zo in hinterthal alwaar je het gebied verder in kunt. de gondellift te hinterthal was dit jaar voor het eerst geopend, wat een flinke verbetering is. de sfeer in dit gebied is rustig en ontspannen. het is geen gebied voor feestvierders en voor echte sportieve skiers. voorheen zijn wij verschillende keren in saal bach hinterglemm geweest en dat is ook een fantastisch gebied. de sfeer is daar echter totaal anders en dat is nu juist de plaats voor feestvieders en mensen die naast het skien nog wat anders willen. voor jonge mensen geweldig voor ons ouderen te druk. later dit jaar in maart zijn wij nog twee weken gaan skien te soll ,skigebied de "skiwelt". ook een fantastisch gebied maar ook veel meer een "skicircus". en een ander "sportiever publiek". in geval komen wij zeker terug in maria alm.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ria
    ria 7 maart 2011 · 12:38

    Wij zijn net terug uit Maria Alm. Ouders skien en kinderen boarden. Het weer was wisselend, soms bewolkt,soms volop zon. Ondanks dat er de laatste tijd weinig sneeuw is gevallen, konden we prima skien. Het voordeel was zelfs dat er niet zoveel hobbels en bobbels waren. Bijna de hele A-berg wordt besneeuwd dus de hele week was ook de dalafdaling mogelijk. Het was ook niet echt druk, na half 4 waren wij soms met 4 man op een piste. Overdag zijn er wel veel skiklasjes maar daar heb je geen last van. Beneden aan de A-berg kun je heerlijk eten, redelijke prijs, alles vers en het ziet er fantastisch uit. Ik kijk al uit naar volgend jaar, dan is waarschijnlijk de sleeplift in Dienten vervangen. Echt een fijn, ontspannen gebied. PS Ik heb ingevuld dat ik een expert skier ben( meer dan 10 jaar ervaring) maar goed skien kan ik niet. Alle pistes waren voor mij goed te doen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • pepijn
    pepijn 23 februari 2011 · 15:21

    een leuk gebied maar net in de de dooi kan je helaas geen dalafdaling meer maken. verder is het een mooi gebied met goeie en veel snele liften er zijn vooral veel rode pistes dus voor kinderen niet al te goed!! hulp krijg je snel met een ongeval. en de pistes zijn goed de restaurants ook!! een aanrader als het hoogwinter is dan heb je de beste kwaliteit anders heb je minder sneeuw.

    Met familie Skiër
  • Rob van Oirschot
    Rob van Oirschot 23 januari 2011 · 11:05

    Wat ik even kwijt wil. In maart gaan wij voor het eerst naar dit gebied. Sinds ik ben gaan skiën ben ik twee maal in de Wildschönau geweest en verder altijd in Ellmau (skigebied Wilder Kaiser). Na zoveel jaren leek het ons tijd om eens een ander gebied aan te doen wat redelijk rustig is. Wat ik nu eigenlijk kwijt wil is het volgende. Vaak lees ik in reviews dat mensen en dan vooral Nederlanders een gebied niet uitdagend vinden vanwege het ontbreken van zwarte pistes. Wat blijkt in de praktijk dat er inderdaad veel Nederlanders op de zwarte pistes te vinden zijn. Wat ook blijkt is dat deze Nederlanders grote files veroorzaken omdat ze flink aan het stuntelen zijn op deze zwarte pistes. Na 1 of 2 uur zijn zij dan blij dat ze beneden zijn oftewel compleet bezweet of in een helikopter/banaan. Ik vraag mij af of deze mensen wel weten wat wintersporten is. Wintersport is lekker skiën en zoveel mogelijk. Genieten van de omgeving en op zijn tijd wat eten en drinken. Wintersport is de hele sfeer van het moment dat je op staat tot het naar bed gaan en niet kunnen zeggen tegen de mensen thuis: "Ik ben de zwarte piste af gegaan" ( je wilt alleen niet weten hoe) Ik kan zelf redelijk een zwarte piste af komen maar vermijd deze als het enigszins kan en dan niet vanwege de angst maar omdat ik in die ene week per jaar dat ik op wintersport ga ik zoveel mogelijk wil skiën.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • kris
    kris 11 januari 2011 · 09:17

    Prachtig gebied. Niet alle sleepliften zijn weg, dat is voor 2011-2012. Maar het is een prachtig én sneeuwzeker gebied. Als er ergens sneeuw ligt , dan ook hier! Ik verblijf meestal in Mühlbach, een no-nonsens dorp. Niet direct voor de feestende meute, al kan het. Voor de fervente wintersporter een echte aanrader !

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Judith
    Judith 26 oktober 2010 · 23:50

    Prachtig skigebied. Elk jaar is hier wel een investering gedaan. Sleepliften zijn weg, en men kan zonder busje weg en weer Maria-alm skiën. Echt nog een geheimtip, en mag zo blijven voor mij!

  • Anoniem
    Anoniem 25 september 2009 · 17:22

    Dit gebied gedaan als daguitstap vanuit Saalbach. Positief : - Mooie zichten, en leuk voor ne keer op en af tot aan de andere kant van het gebied en terug na een intensieve Saalbachskidag - Leuke skiroute gedaan in Mariaalm (nr.17) Negatief (vanuit standpunt van sportieve ski? - Zogezegd 160 km maar op 1 dag heb je het er wel gezien - Soms nog oude sleepliften

  • Anoniem
    Anoniem 25 maart 2009 · 20:36

    maart 2008 Voor het eerst kennisgemaakt met het gebied. Prima mogelijkheden voor de gemiddelde skieer. Vanuit Muhlbach kun je een uitstekende tocht maken via Dienten naar Maria Alm. Omgekeerd is helaas niet mogelijk (wordt wel met de aanleg van een nieuwe gondel aan gewerkt). Maria Alm is een rustig dorp. Voor apres-ski biedt het weinig. Maar een restaurantje voor een goede maaltijd of een dorpscafe voor een goede capucino is aanwezig. Als het even kan komen wij er terug.

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2009 · 11:25

    Mijn ervaring in het skigebied is heel goed. Er zijn leuke pistes te vinden voor beginners en gevorderden. Het gebied leent zich ook uitstekend om eens een tocht te skie? hoewel de verbinding tussen de dorpen niet altijd even goed is. Het kan gebeuren dat je een stuk met de bus moet rijden om weer terug te komen. De restaurants op de pistes zijn altijd heel gezellig en druk bezet. Dat kan ervoor zorgen dat het zoeken naar een plaatsje, vooral met een grote groep, wat langer kan duren, maar de sfeer is heel gezellig. Het eten smaakt goed, maar voor een maaltijd van topkwaliteit hoef je er niet te komen. Omdat het skigebied niet groot is, klopt het dat de prijzen in verhouding soms hoog liggen. Toch is mijn ervaring met betrekking op het skiverhuur niet zo. De huur is niet hoger dan die in een groot, bekend skigebied, en de service is uitstekend. Het is geen probleem om van ski\'s naar snowboard te switchen, zonder extra kosten. Ook kun je de hele dag door binnenlopen als er iets mis is het met materiaal, en je wordt goed geholpen. Het is geen groot skigebied, en de ver gevorderde ski?zal weinig uitdaging hebben aan dit gebied, toch is het voor mij, als gevorderde plezier ski? een fantastisch gebied, waar in een mooie omgeving, tussen gezellige en behulpzame mensen op een leuke manier geskied kan worden, door beginners, gevorderden, jonge en oude ski?.

  • Anoniem
    Anoniem 8 december 2008 · 14:39

    kom hier al 30 jaar;in de maanden december/januari en februari.Bijna altijd ruim voldoende sneeuw. Voor de beginnende en gevorderde skieer voldoende mogelijkheden; mogelijkheden met skipas om in het hele Amadeskigebied te skieen;hier maakt slechts een enkeling,volgens mij, gebruik van.Mijn advies is dan ook een andere prijs voor de liften in Muehlbach/Dienten/Hintertahl/Aberg,als comninatie aan te bieden. Uitgaansmogelijkheden zijn zeer beperkt;het is een prachtig gebied,zeer zeker voor gezinnen met kinderen.

  • Anoniem
    Anoniem 25 november 2008 · 15:31

    Ik kom hier van 1980, tijdje dus. Over al deze jaren vrij sneeuwzeker. Afwisselende pistes, zowel erop als er naast. Sfeer genoeg, wachttijden bijna onbestaand. Maar ik ga niet te veel goeds schrijven daar het hier buiten seizoen echt rustig is. Ik las dat sommigen het hier duur vinden ... sorry, maar tegenwoordig is enkel de lucht gratis, en dan nog. Hier vind je haast geen chalets tegen bodemprijzen, waar je al je meegenomen levensmiddelen kan nuttigen. Ik weet plaatskes waar je U voor 10¤ haast te pletter kan eten en met drank erbij 15¤ betaald. Maar we houden het rustig daar, hopelijk nog vele jaren ?

  • Anoniem
    Anoniem 24 november 2008 · 14:15

    Komen hier al 10 jaar goed skigebied en piste als je weet waar je wezen moet zijn er echt goedkopen hotels hou je van gezelligheid en geen zuipfeesten ga dan naar hochkonig de drank en eten is hier betaalbaar

  • Anoniem
    Anoniem 23 november 2008 · 11:13

    Ik ben samen met een vriendin vorig jaar naar Muhlbach geweest en zijn allebei 20 jaar. Wij geven allebei al een aantal jaar skilessen in Oostenrijk en vonden Muhlbach 1 van de leukste en klantvriendelijkste stadjes! Ook vonden wij het fijn dat er weinig Nederlanders waren en het gebied heerlijke rust uitstraald. Ik heb ook heel wat jaartjes in gebieden gezeten waar je overal nederlands hoorde, dit gaf ons wat meer vakantie gevoel! De pistes zijn goed geprepareerd, je hoeft niet lang te wachten bij de liften en als je uitgekeken bent binnen je stadje kan je een mooie tocht maken. Wat betreft de mogelijkheden voor gevorderde skieers, vind ik dat er juist genoeg mogelijkheden zijn. Er zijn minder zwarte pistes, maar daarin tegen hele mooie brede rode pistes waar je heerlijk op kunt skieen. Daarintegen moet je natuurlijk wel weten hoe je daar komt! Voor beginners zijn er ook hele mooie blauwe pistes en dit jaar is er een uitbreiding gedaan vanuit Muhlbach, heerlijk voor de beginnners die niet iedere keer op het zelfde kleine stukje willen skien. Het uitgaan is inderdaad iets minder, maar het wordt niet voor niets een familie gebied genoemd voor jonge gezinnetjes. Dus kom je voor het feesten en de apres ski kun je beter een ander gebied opzoeken. Voor ons een geweldige ervaring en wij kiezen er ook dit jaar voor om daar weer naartoe te gaan!

  • Anoniem
    Anoniem 24 oktober 2008 · 15:04

    Mooi skigebied met de mogelijkheid om van Maria Alm naar M?ach te toeren. Je moet alleen op ? bepaald stuk(tussen de Aberg-Langeck en de Gab? naar Dienten) met de bus of met de auto. Ook de Natrun is een echte aanrader, veel mensen zullen dit hausgebiet van Maria Alm misschien als simpel bestempelen, dit is echter niet waar want er is een mooie rode piste met een echte \"steilhang\".

  • Anoniem
    Anoniem 14 april 2008 · 15:44

    Voor ons een al jaren weerkerend genoegen om richting Maria Alm te reizen.Eerst alleen om te ski?maar nu ook in voor/najaar. De rust en schitterende natuur zorgen dat alle stress verdwijnt. Een puur onthaastingsoord!Prachtig wandel/nordicgebied met gezellige hutten voor de hap en snap!Richting Dienten kun je dagen klimmen/wandelen en vergeet niet het knusse restaurantje bij de bakker op het plein.Lekker eten kun je in Maria Alm bij Zum Bauernkasten.Ober in lederhosen en altijd een smakelijk maal voor een leuke prijs.Kortom een dorp voor de levensgenieter die de puurheid van dit bergdorp weet te waarderen met en zonder sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2008 · 17:22

    Duur skigebied met weinig mogelijkheden voor de gevorderde skieer. Beperkte apres-ski. Wel een mooie omgeving als je van saai en klein houdt. Hinterthal heeft 1 mini-supermarktje met verlepte groenten en geen vlees en bij aankomst sta je een uur in de rij voor je huurski\'s samen met vele andere nederlanders >zucht<. Kortom geen aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2008 · 15:53

    Een pracht van een skigebied, ook voor ervaren skiers, wij ski?reeds 30 jaar en vinden dit een van de beste gebieden.Veel mogeliijkheden zowel blauw, rood en iets minder zwart, veel diepsneeuwmogelijkheden! Het is er vooral rustig, aan de prijs van de abonnementen mocht men wel wat veranderen, ze zijn absoluut te duur en niet kind nog gezinsvriendelijk!! Gepensioneerden betalen ook volle pot wat in de meeste andere skigebieden niet het geval is. Het abonnement heeft mogelijkheden die niemand gebruikt, je kan er terecht in meerdere skigebieden, maar deze liggen zo ver uit elkaar en het skigebied Maria Alm-Mulbach heeft mogelijkheden genoeg, het zou een verbetering zijn mocht men een beperkt abonnement kunnen krijgen alleen voor dit gebied(hopelijk zou dat ook iets aan de prijs doen). De mogelijkheden voor tourski?zijn ook super, je moet ze alleen weten, er is weinig uitleg over te vinden.Het is wat sfeer betreft een echt familieskiegebied met een zeer vriendelijke bediening.

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2008 · 15:50

    Een pracht van een skigebied, ook voor ervaren skiers, wij ski?reeds 30 jaar en vinden dit een van de beste gebieden.Veel mogeliijkheden zowel blauw, rood en iets minder zwart, veel diepsneeuwmogelijkheden! Het is er vooral rustig, aan de prijs van de abonnementen mocht men wel wat veranderen, ze zijn absoluut te duur en niet kind nog gezinsvriendelijk!! Gepensioneerden betalen ook volle pot wat in de meeste andere skigebieden niet het geval is. Het abonnement heeft mogelijkheden die niemand gebruikt, je kan er terecht in meerdere skigebieden, maar deze liggen zo ver uit elkaar en het skigebied Maria Alm-Mulbach heeft mogelijkheden genoeg, het zou een verbetering zijn mocht men een beperkt abonnement kunnen krijgen alleen voor dit gebied(hopelijk zou dat ook iets aan de prijs doen). De mogelijkheden voor tourski?zijn ook super, je moet ze alleen weten, er is weinig uitleg over te vinden.Het is wat sfeer betreft een echt familieskiegebied met een zeer vriendelijke bediening.

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2008 · 16:53

    Maria Alm is een heel mooi plaatsje.De natuur is prachtig en het stadje is lieflijk. Er staat een mooie kerk en er is geen druk verkeer. Wij komen er nu al weer voor het elfde jaar. Als je flink wil apres skien en feesten dan moet je hier niet zijn Ik bedoel dan jongelui van een jaar of 14 t/m .....Het is meer een plaatsje voor gezinnen met kinderen. Er zijn wel enkele hele leuke apres-ski gelegenheden. Maar na een paar uurtjes wordt het minder druk en wordt er ruimte gemaakt voor de mensen die komen eten. Prijstechnisch gezien is Maria Alm heel aantrekkelijk.Je kunt er in vele restaurants echt goed eten voor een redelijke prijs. De bediening is goed; de mensen zijn heel vriendelijk.Vergeet niet te reserveren in schoolvakanties. Voor de kinderen zijn de skilessen goed.Er is ook altijd in de carnavalsvakantie een hele mooie skishow die door de skimeesters en juffen wordt uitgevoerd. Wat het skien betreft: er is genoeg afwisseling blauw-rood en zwart. Een ervaren skier die tochten wil maken kan goed vooruit in Mullbach Dienten. Je kunt van het ene dorp naar het anderen skien. Ik denk dat voor iemand die vele grote lange afdalingen wil maken op allelei niveau deze streek misschien niet uitdagend genoeg is.Voor ons is het wel een ideaal skigebied. Natuurlijk, anders zouden we niet elk jaar weer terug gaan . Onze zoon vindt het geweldig en wij ook. Maria Alm is een echte aanrader!!!

  • Marion
    Marion 5 februari 2007 · 20:09

    Het gebied is vrij klein en slecht op elkaar aangesloten. Als gevorderde ben je redelijk snel klaar. De busverbindingen in de dorpen zijn echt heel slecht. Half uur wachten is niets. Zorg dus dat je een auto bij je hebt. Apres ski hebben ze nog nooit van gehoord. Maar de, over het algemeen, blauwe pistes zijn heerlijk breed en het gebied is super rustig. Al met al voor 1 week prima maar geen aanrader.

  • Lydia
    Lydia 12 januari 2007 · 21:02

    Maria Alm,een leuk skigebied omdat je vooral voor beginners en kinderen vanaf het dorp op de latten kunt.Een sfeervol dorp en voor elk wat wils.Voor gevorderden vanaf de Aberg naar Dienten -Mühlbach is fijne dag op de ski's.

  • Mloes
    Mloes 21 augustus 2006 · 10:00

    net terug uit Bischofshofen! Was echt super mooi. Lekker weer en veel sneeuw. Veel mooie rode en zwarte pistes, ook blauwe om de techniek nog eens te oefenen. Lekker veel zon en niet te druk. Alleen jammer dat ik geblesseerd raakte, had graag nog even geskied. Maar het is zeker de moeite waard!

>