BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Wat te zien / Doen in Maria Alm, Dienten Hochkönig

Wat te zien / Doen in Maria Alm, Dienten

Dit onderwerp gaat over de bestemming Maria Alm


 • Brianvdz 20-10-12 19:25
  Brianvdz 20 oktober 2012 · 19:25
  Beste Forum Gangers!

  Ik zal me bij deze ook maar meteen even voorstellen, ik ben Brian 17 jaar oud. 1,5 jaar geleden begonnen met boarden ( indoor ) en al snel over gestapt naar de latten want vond dat toch leuker! Heb nu inmiddels ook me eerste Twin-Tips gekocht ( Dynastar ).

  Vorige jaar was de eerste wintersport en dat was bij mij en me ouders zeer goed bevallen dat we dit jaar weer gaan.

  We gaan dit naar naar Hochkönig/Maria Alm/ Dienten, een flink gebied dus. Ik vroeg me daarom af of anderen sneeuw liefhebbers mij wat info kunnen geven over wat ik moet zien/doen en mij de mooiste piste's kunnen verklappen ( zwart,rood,blauw maakt niet uit)

  Groet,

  Brian
 • Elly 20-10-12 21:26
  Elly 20 oktober 2012 · 21:26
  Brian, weet niet in welk dorp je zit? maar als je de Königstour volgt kom je bijna langs alle pistes. De afdaling langs de Kingscab tussen Dienten en Mulbach heeft een leuk funpark. Maria Alm op de Aberg heeft ook een funpark, iets kleiner. Boven aan bij de Aberg heb je als je naar rechts gaat een leuke offpist afdaling.
  In Dienten heb je verschillende off-pist mogelijkheden, boven aan de Burgalm liift kun je afdalen naar de Fischerstube langs de Landesstrasse, moet je alleen met de bus weer terug naar het dorp of liften. Het merendeel van de pistes is rood, Maria Alm heeft de meeste blauwe afdalingen, Bij Mulbach naar beneden vind je een aardige zwarte. Verder zijn er gezellige hutten waar je heerlijk kunt eten, mijn kids gaan ook altijd even naar de Thoraualm voor een onvergetelijke Thorauburger van eigen slacht, boven aan de schwarzeggbahn in Hintermoos (19).
  Hangt er ook vanaf waar je zit of het gunstig is om naar een ander gebied in het ski Amade te gaan skiën.
  Als je nog meer wil weten hoor ik het wel.
  Dienten Die Alte schule
 • Brianvdz 20-10-12 22:15
  Brianvdz 20 oktober 2012 · 22:15
  Bedankt voor zoveel info!!

  ik zit zelf in Hochkönig. Off piste zal ik niet doen want mijn zusje zal in de loop van de week met mij mee op stap gaan en als zij er niet is dan skie ik alleen, dus vind ik off piste niet verantwoord.. onder bv een stoeltjes lift/ ongeprepareerd zal ik wel doen.

  Welke datum gingen jullie naar die regio? Wij gaan namelijk vrij vroeg in het seizoen(?) als de kerst vakantie begint...
 • Elly 20-10-12 22:28
  Elly 20 oktober 2012 · 22:28
  @ Brian, Hochkönig is het skigebied, De dorpjes zijn Maria Alm, Mulbach, Hintermoos, Hintertal en dan heb je Dienten am Hochkönig, bedoel je deze ? Wij zijn daar ook met de Kerst vanaf 20 dec, en zitten in Dienten. Naast en onder de stoeltjesliften zijn leuke diepsneeuw afdalingen, in het zicht van de piste.
  Als jullie in Dienten zitten is het goed te doen om een dagje naar Dorfgastein te rijden, leuk skigebied van 90 km. Met de zelfde skipas.
  Dienten Die Alte schule
 • Brianvdz 20-10-12 23:10
  Brianvdz 20 oktober 2012 · 23:10
  Haha ja die bedoel ik!!

  Bedankt voor de info, ik ga even wat op internet zoeken!
 • Elly 21-10-12 17:12
  Elly 21 oktober 2012 · 17:12
  @Brian, hier nog wat sites waar je info kan opzoeken.
  www.hochkönig.at www.stadl.at www.skiamade.com www.porti-sport.com
  Waar logeren jullie, als je wil kun je een dagje met ons mee het gebied verkennen.
  Weet niet of je op Fb zit maar daar kun je ook veel vinden bij Dienten am Hochkonig en Hochkonig.
  Heftige apres ski moet je niet voor in Dienten zijn maar wij drinken aan het einde van de dag nog wat gezellig in de Brundlstadl of in de dorfstube bij Stephan. Op donderdagmiddag is er de apres ski in Hotel Vital Post met de skilerarenband.
  Dienten Die Alte schule
 • Brianvdz 26-10-12 11:41
  Brianvdz 26 oktober 2012 · 11:41
  Ik stuur je even een PM 😉

Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.