Sneeuwzekerheid

Dit onderwerp gaat over de bestemming Drei Zinnen Dolomiten

Wij willen met 2 kinderen van 4 naar het sporthotel sillian in het Hochpustertal. Hoe sneeuwzeker is het daar? De afstand vanuit het noorden van het land is ook behoorlijk. Iemand ervaring?
Mvg. Edwin

Het ligt aan de zuidkant van de Alpen en krijgt daardoor minder vaak sneeuw als de noordkant. Menige winter is het dan ook voornamelijk groen in het dal.
Van de andere kant, als het er sneeuwt sneeuwt het er ook vaak zwaar dankzij het vocht van de Middellandse Zee. Dat was bv. afgelopen winter regelmatig het geval.

Zeker 15 keer naar dit skigebied geweest en altijd voldoende sneeuw gehad! Zowel om te skien als om te langlaufen. Onze kinderen hebben daar leren skien. Het sporthotel had toen een eigen skihellinkje voor de hele kleintjes. Ze zijn daar zeer kindvriendelijk. Wat afstand betreft: wij vertrokken altijd al op vrijdag. Hadden een overnachting in zuid-Duitsland en reden het laatste stuk op zaterdag. We waren er dan op het einde van de middag. Het is zo’n 1400 km.Een goed alternatief is de Italiaanse kant. In Sexten hebben ze een hele leuke skischool. De afstand is niet veel meer als naar Sillian.

@Marry: Utrecht - Sillian is ‘slechts’ 1040 kilometer. 1400 kilometer zou wel heel erg veel zijn. ;)

Sillian is inderdaad een mooi overzichtelijk skigebied. Het heeft één van de langste dalafdalingen van de Alpen. Het skigebied komt overigens niet alleen op één centrale punt uit. Je kan namelijk vanaf de hoogste top (Thurntaler) ook in het dorpje Ausservillgraten uitkomen. Van daaruit gaat gelukkig ook weer een stoeltjeslift terug naar het hoofdgebied.

Om te overnachten zou Ausservillgraten zelfs gezelliger (en goedkoper) zijn dan Sillian, maar ook wel meer afgelegen. In Sillian zit je meer in de bewoonde wereld.

Het skigebied is zoals gezegd goed te combineren met een dagje skiën in Italië bij Sexten.

Plaats een reactie