Zijn er accomodaties in de buurt van de Hochzeigerbahn?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Hochzeiger

Naar aanleiding van een artikel in de reiskrant van de Telegraaf van dit weekend (wintersporteditie) zijn we nieuwsgierig geworden naar het skigebied Hochzeiger in het Pitztal in Oostenrijk.
Natuurlijk is er heel veel informatie op Google te vinden, maar 1 ding kan ik niet vinden, misschien dat iemand hier er een antwoord op heeft.

Ik heb het idee dat je altijd met een skibus of eigen vervoer naar de Hochzeigerbahn moet. Klopt dat?
Wij willen eigenlijk liefst een accomodatie op loopafstand van de liften.

In het "plaatsje" Liss zitten aantal appartementen. Dus dan is alles op loopafstand. Wel lastig om iets te boeken veel is al voorgeboekt.

Het skigebied is zeer klein met moderne liften, geen wachtijden dus ideaal voor (kleine) kinderen.
's avonds is er weinig/niets te beleven. Beetje Apres ski tot 18:00 want dan zijn de laatste skibussen vertrokken.

kaitanger heb je ook nog huisje staan en is iets veder lopen dan liss maar onder de gondel staan allemaal kasten waar je met je pasje van het appartement krijgt open kan maken en waar je je ski/snowboardt spullen in kan doen en is ook nog verwarmt dus kan je op je gewonnen schoenen naar de lift lopen echt ideaal

groet,
lars

Hoi,

Wij gaan voor de 4 keer nu naar het hochzeiger skigebied,voor ons is het top(gezin van 4).
We verblijven in kaitanger(loopafstand vanaf de gondel) nu weet ik dat de meeste accomodatie’s gelijk geboekt worden voor het jaar erna,dus heel moeilijk tussen te komen,zeker in de vakantieperiode’s.

Je kan ook in het plaatsje Jerzens verblijven,de skibus rijdt af en aan en onder aan de gondel zijn skilockers,dus geen gesleur met je spullen.

Als je voor de "apres-ski"gaat moet ik je teleur stellen,je kan best een biertje drinken na het skieen maar er is geen hoempapa tralala gebeuren.

Als jullie gaan veel plezier
Peter.

Wij zijn 3 jaar geleden in hotel Sonneck geweest. Dichter bij de lift kan je niet komen. Je hoeft alleen de straat over te steken. De skiverhuur zit naast de lift en daar naast zit de kinder weide. Het skigebied zelf is niet al te groot maar bijna alle liften zijn modern en snel. Wij zijn in de kerstweek geweest en vonden het gezellig druk en geen lange wachttijden bij de lift. Verder ligt het skigebied aan de zonnige zijde met mooie blikken richt het dal.

May the ski force be with you !!

Allemaal bedankt voor jullie reacties!
Gelukkig zijn wij niet op zoek naar een gebied met apres ski. Met een gezin met 5 kinderen ben je ''s avonds zo totall-loss dat je bijna tegelijk met je kinderen naar bed gaat… ;)
Wij gaan al jaren naar een klein dorpje in Zwitersland, maar de prijzen voor skipassen en verhuur liggen daar behoorlijk hoog. En met 5 kids op les gaat aardig in de prijzen lopen…

Waar kan ik evt chalets/appartementen online vinden die in de buurt van de gondel liggen?

Goedemorgen Eliza,

Wat je kan doen is een aanvraag plaatsen op pitztal.com.
Dan unterkunft-anreise aanklikken,vervolgens Jerzens,en de rest invullen wat voor jullie van toepassing is.
Dan krijg je vanzelf reacties van de plaatselijk verhuurders,of ze nog wat vrij hebben.

Succes Peter.

Skipassen zijn in dit gebied "gratis" Dus tel uit je winst met 5 kids

•Kinder bis Jahrgang 2007 und jünger erhalten Freifahrt.
•Kinder von Jhg. 2006 bis 2003 erhalten einen "Bambini-Freipass", fahren also gratis, wenn
1 Elternteil einen Hochzeiger Skipass kauft. Beim Kartenkauf ist ein entsprechender Ausweis vorzulegen. (Die Kinderermäßigung wird ausnahmslos nur gegen Vorlage eines Familienpasses oder Vorlage eines separaten Ausweises der Kinder und Eltern gewährt - amtlicher Lichtbildausweis. Bei Nichtvorlage muss der volle Kinderpreis bezahlt werden.)
•ermäßigte Kindertarife auf Hochzeiger Skipässe von Jhg. 2002 bis 1997 (bzw. ab Jhg. 2006, wenn kein Elternteil einen Skipass kauft)

Hey,

Jerzens klinkt inderdaad wel als een ideale keuze in jullie geval:

  • relatief goedkope lifttarieven, zeker voor de kinderen!
  • mooi skigebied
  • in Liss en Kaitanger kan je dicht bij de liften logeren
  • bij de liften zijn depots/lockers (bést wel onmiddelijk bij aankomst ernaartoe gaan om iets te huren)

Alle hotels van Liss zijn aangeduid op google maps (voldoende inzoomen), met contactgegevens en website erbij:
https://maps.google.be/maps?q=Jerzens,+%C3%96sterreich&h…

Enige nadeel: de jongste tijd is Jerzens/Hochzeiger een locale geheimtip geworden "die niet altijd meer even geheim is". Appartementen worden dan ook vaak vroeggeboekt, ook door Oostenrijkers & Zwitsers.

Hallo,
wij hebben voor volgend jaar al geboekt in hotel Alpenfriede in Jerzens. Skibus stopt voor de deur, de pisten worden dagelijks met kanonnen besneeuwd indien nodig, de skipassen kosten belachelijk weinig (onze kids skiën zelfs gratis). Dit kan dus niet anders dan meevallen (hopen we ;-))
Het hotel zelf krijgt ook vrij goede kritieken maar vooral, de prijs is ook belachelijk laag. Dus als je voor een spotprijs geen 5* verwacht, kan het niet mislopen hé.

Plaats een reactie