skien in april

Dit onderwerp gaat over de bestemming Hochzillertal - Hochfügen

Wij zouden met de paasvakantie volgend jaar naar Oostenrijk willen gaan skien. Is dit gebied de eerste week van april nog ideaal om te skien?

Zal er volgend jaar weer zoveel sneeuw zijn? Indien ja, waar dan??? Probeer de statistieken van dit dorp eens te bekijken…
Maar zekerheid heb je haast nooit hé! Ik ben nu net nog in Mühlbach geweest. Dit is een zeer laag gelegen skigebied, en het was gewoon prachtig. Op praktisch alle pistes perfect te skiën, donderdag was minder. Dus, even Googlen naar je skigebied en statistieken bekijken, en daarna kansberekening!

Hochfügen is een van de sneeuwzekerste skigebieden van Oostenrijk (niet gletsjer)!
De pistes zijn er open tot mei door de vele pistes rond en boven de boomgrens. Voor de ganse dag een goede sneeuwkwaliteit te hebben, moet je toch richting 2500/3000 m gaan… .
Vb Ischgl, Obergurgl,… . Aan de noordrand ligt er bijna altijd sneeuw vanaf 1000 m. Terwijl dit in de Inneralpen (vb Sölden, Serfaus) vrijwel altijd boven de 1500 m is!
Om dit te weten te komen, heb je natuurlijk statistieken vb op deze leuke Deense site: http://www.skisport.dk/snevejr/oestrig/

Ik zou de reisorganisatie Danski.dk raden, ze hebben zeer goedkope ski vakantie naar verschillende locaties in de Alpen

Plaats een reactie