Reviews Idre Fjäll

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7 op basis van 2 beoordelingen.

Wat vind jij van Idre Fjäll?

Reviews van gebruikers

Markv
3 januari 2020 · 15:14

Super skigebied om met de familie naartoe te gaan! Klinkt ver weg, maar eigenlijk ervaar je de reis als 2x 5 uur. 1x van Nederland naar Kiel (DE) en van Oslo (NO) naar Idre (SE).
De boottocht van Kiel naar Oslo is een drijvend entertainment gebeuren met meerdere restaurants, zwembad, bioscoop etc. Voelt niet als reizen, maar als een extra vakantiedag. Daarbij heb je hier je overnachting ook direct bij in zitten, slapen en reizen gelijktijdig. Kan er wel aan wennen!
Idre zelf is geen ski omgeving voor de kilometervreter. Ben je nu gewend (en wil je niet anders) dan 60+ kilometers op een dag maken, ga hier dan niet hier na toe. Het is Winterberg ++ zou ik zeggen wat piste aanbod betreft. Maar wel veel,veel rustiger, en super goede sneeuw kwaliteit. Wij zijn nu twee keer geweest in de kerst periode en alleen maar vorst gehad met top piste condities en geen afgeragde pistes aan het einde van de dag. Daarnaast kun je er prachtig langlaufen, met de honden slee op pad en bijvoorbeeld met een sneeuwscooter erop uit trekken. Grootste voordeel, zeker met de familie, vindt ik de locatie van de huisjes ten opzichte van de piste: 150 meter lopen en je bent vanuit het huisje op de piste. Hier kun je je kinderen (mits ze de basis onder de knie hebben) ook goed “los” laten. Het is er heerlijk rustig op de pistes, en de Zweden en Noren welke hier overwegend komen zijn rustig en relax. De gesjeesde types ben ik hier nog niet tegen gekomen (gelukkig). En voor mij als BBQ liefhebber de kers op de taart tijdens de lunch: op meerdere plekken de mogelijkheid om worstjes hamburgers etc de grillen direct op de piste. Super gezellig (nationale sport in zweden worstjes grillen) waar je ook makkelijk contact maakt met de lokale bevolking.Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring