Ischgl voor niet skiërs

Dit onderwerp gaat over de bestemming Ischgl

Hallo
Met kerst en nieuw gaan we naar Ischgl.
Het is onze eerste keer in dit gebied.
Er gaat een koppel mee dat niet zal skiën. Alle info van de plaatsen die we zeker moeten doen (zowel voor skiërs als niet-skiërs) zijn van harte welkom!
Groeten,
T

Als ze van zuipen houden, zitten ze in Ischgl wel goed. Ook zit er een blote tietenbar.

Tja Ischgl is wereldwijd bekent voor het uitgaan.En voor de sneeuw zekerheid in April/Mei.Ik hoop dat het stel wat mee gaat en niet op de ski’s staat van uitgaan houden.
Anders kan je misschien beter naar een ander rustiger minder duur gebied gaan.

Toplocatie als je een goede ervaren skier bent! Veel rode en zwarte pistes. Goede restaurants en top apres-ski zowel op de pist als in het dorp Ischgl. Wij zaten in Aurikel Corso Appartementen aan de voet van de piste en bij de 2 liftstations die je van 1300 naar 2300 mrt brengen. Super locatie waarbij je bij terugkomst direct kan aansluiten bij de apres-ski. Ischgl is een bijzonder leuk dorp, maar als je niet gaat skien lijkt het mij weinig mogelijkheden bieden. Je ziet er idd in de avond (redelijk) veel zeer dronken mensen rond waggelen:-)

Gerardo1301

In voor- en naseizoen (als t in dorp sneeuwvrij is) kun je misschien al/nog elektrische mountainbikes huren. Zijn ook wandelroutes aanwezig, waarvan eentje langs bouwwerken die gelinkt zijn aan artiesten die er hebben opgetreden (grote houten fles: message in a bottle, grote paraplu’s: embrella, etc). Verder veel hotels met zwembad/welness en inderdaad goede keukens.

Je kan als voetganger met een vijftal liften in Samnaun komen. Dat is best een leuk ritje en je kunt in Samnaun leuk winkelen. Daar zijn ook flink wat winterwandel routes. Het lijkt me dat er in het Paznauntal ook genoeg te winterwandelen valt. Ischgl zelf is overdag erg rustig maar tijdens de après ski gaat het los. In de andere dorpen is het een stuk rustiger.

Je kunt in Ischgl en de omgeving best leuk wandelen of mischien een leuke sneeuwschoenwandeling maken, bijv ook via de Schmugglerroute. Ook schaatsen is mogelijk en anders is een uitstapje naar Landeck of Bludenz mischien nog wel leuk.

S avonds rodelen, boulderen in Galtur, welness is er genoeg! Landeck is niet zo ver weg. Met de gondel omhoog om te lunchen in de zon, Pardorama!

Uit eten gaan en uitgaan/apres ski is er genoeg…

Plaats een reactie