Reviews Janské Lázne - Cerná Hora

66% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.3 op basis van 3724 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, kindvriendelijk en goedkoop.
Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, beperkte off-piste, matige variatie in pistes, matig aanbod eten op de piste en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Janské Lázne - Cerná Hora?

Reviews van gebruikers

Demtsjenko
8 november 2019 · 10:01

Vorig jaar zijn we voor het eerst in lange tijd weer op wintersport geweest in de week rond Oud en Nieuw. Omdat we met 4 families gingen, 8 volwassenen en 8 kinderen (5 - 13 jaar) en velen van hen nog nooit geskied hadden hebben we gekozen voor een betaalbaar, overzichtelijk gebied. Het gebied Cerna Hora - Pec bestaat uit verschillende skigebiedjes op korte afstand van elkaar: Janské Lazne (ca. 18 km piste) Pec Pod Snezkou (14 km piste), Cerny Dul (9 km piste), Mala Upa (6 km piste), Velka Upa (2,5 km piste) en Svoboda nad Upou (1 km piste). De gebieden zijn eenvoudig met de auto te bereiken, hoewel goede winterbanden een must is, omdat de wegen niet altijd helemaal vrij van sneeuw worden gemaakt. Er rijden ook gratis skibussen tussen de gebieden. Tussen Janské Lazne en Pec Pod Snezkou rijdt een omgebouwde pistebully.

Wij verbleven in het dorpje Svoboda nad Upou en hebben alleen geskied op de pistes van Svoboda en Cerny Dul. Svoboda kent 3 sleepliftjes en evenveel (blauwe) pistes. Een ideale leeromgeving voor de kinderen. Cerny Dul is uitgebreider en ook voor de iets gevorderde skiër leuk om te skiën. Hier zijn ongeveer evenveel rode als blauwe pistes te vinden. De pistes waren goed onderhouden. Groot voordeel van deze twee gebiedjes is dat alle pistes naar een centraal punt beneden leiden. Verdwalen is er voor de kinderen (en mensen met een beroerd richtinggevoel) dus niet bij als ze alleen op pad gaan.

De meeste liften zijn prima onderhouden en wachttijden waren er niet of nauwelijks. Als je al een keer moest wachten was dit niet meer dan 3 minuten. De pistes waren over het algemeen dan ook lekker rustig. Vooral voor de beginners was dat prettig. Het liftpersoneel was vriendelijk, zeker voor de kinderen. De standaardgrap van enkele liftbedienden om een losse stang aan te geven bij de sleeplift bleef leuk voor de kleinsten. Uit het feit dat ze probeerden alle kinderen om beurten een keer voor joker te zetten blijkt dat ze erg goed opletten wie er bij de lift staat. Geeft toch een stukje betrokkenheid aan. Het kinderland/oefenweide in Cerny Dul is erg goed met onder andere een lopende band en veel leuke poortjes en objecten. Met name mijn jongste van 5 vond dat een fijne plek en stoer om zo zelfstandig mogelijk te skiën.

Alle kinderen en enkele volwassenen hebben privélessen gevolgd via skischool ETC. Dat is erg goed bevallen. De dames spraken geen Nederlands, maar waren heel lief voor de kinderen en deden het erg leuk. Op dag twee gingen de jongste deelnemers (5 - 8 jaar) al prima van blauwe pistes af en op dag drie zelfs van rode pistes. Bijkomend voordeel is dat deze skilessen omgerekend slechts €10 per deelnemer per uur les waren. Hiermee komen we meteen op een van de belangrijkste pluspunten van Tsjechië als wintersportland: het prijsniveau. Voor het huren van een basale skiset betaal je ongeveer € 55 - € 60 voor 6 dagen. Een skipas voor 6 dagen voor het hele gebied is € 150 voor een volwassene, € 128 euro voor kinderen en kinderen t/m 5 zijn gratis. Als je niet van het hele gebied gebruik maakt kan het voordeliger zijn om losse dagkaarten te kopen. De prijzen voor dagkaarten zijn per deelgebiedje namelijk verschillend. De prijzen zijn laag, maar relatief stevig als je het vergelijkt met grote skigebieden in de grote wintersportlanden.

Zowel Svoboda als Cerny Dul hebben voldoende mogelijkheden voor eten en drinken. Ook hier zijn de prijzen laag. Voor een blikje cola op de piste betaal je € 1,60 en voor warme chocomel (echte gesmolten chocolade) slechts € 0,40. De laatste avond zijn we in een restaurant gaan eten met 16 man. Allemaal hoofd en nagerecht en twee drankjes en we moesten € 180 afrekenen.

Pluspunten

  • leuk gebied voor skiën met kinderen en beginners
  • zo goed als sneeuwzeker
  • pistes worden goed onderhouden (veel sneeuwkanonnen)
  • rustig gebied met vrijwel geen wachttijden (ook niet bij skiverhuur)
  • goedkope accommodatie
  • goedkope skihuur, skipassen, skilessen en eten en drinken

Minpunten

  • klein gebied dus niet voor ervaren skiërs die meters willen maken
  • weinig afwisselend gebied/pistes
  • het gebied is laag dus het hooggebergtegevoel is afwezig
  • weinig tot geen apres-ski (voor wie dat zoekt)
  • skipassen relatief duur voor wat je krijgt, maar nog steeds goedkoop
Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast148
15 september 2018 · 13:42

Wij vonden Janske Lazne een aanrader, er zijn 2 extra pistes geopend in 2017/2018. Bovendien is er nu een verbinding vanuit Janske Lazne met Pec Pod Snezkou waardoor je nu 44km aan pistes hebt. De gegevens op deze site zijn erg gedateerd. De ontwikkeling van dit gebied gaat erg hard. Het zullen nooit de Alpen worden maar het is sneeuwzeker, je hebt er pistes voor gevorderde en beginners. Bovenal erg goedkoop tov alle andere skigebieden in europa.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast879
5 april 2018 · 01:34

Leuk skigebied ten opzichte van het Sauerland. Maar het haalt het niet bij de Alpen qua mogelijkheden. Voor diezelfde hoeveelheid kilometers 900+ zit je vooraan in de Alpen waar de pistes beter en uitgebreider zijn voor de gemiddelde en gevorderde skiër.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast876
19 februari 2018 · 23:32

Redelijk mooi gebied, met beter wordende verbindingen naar pec pod, via de snow tour. Zeer gevaarlijke sleetocht, zonder beveiliging net naast diepe afgronden, en hou alsjeblieft je slee goed vast op de piste-oversteekplaatsen. Veel oud-oostblokkers zijn ongemanierde kinkels, dat wel, en ze vinden hun eigen taal een echte wereldtaal, vandaar dat ze er ook geen enkele andere spreken. Je kiest best een goede moment uit, want aan de liften kan het onmenselijk druk zijn, en dan valt de ongemanierdheid nog eens extra op. Maar als je daar wat doorheen kijkt, is het een ruwe diamant, waarvan ik in de toekomst veel moois verwacht. Een goede ski-verbinding ipv de skitour via snowcat, en een weekje opvoeding voor onze oostblokkers, en dan heb je voor de startende tot gemiddelde skiër een echte topper aan Janske/Pec Pod

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast426
2 januari 2017 · 10:46

Prima gebied om met een clubje studenten naar toe te gaan. Zoals bij de meesten wel bekend is Tsjechië spotgoedkoop en is dat ook de reden dat wij inmiddels voor het vijfde jaar op rij gaan. Qua pistes is het niet te vergelijken met de Alpen, alles is wat kleiner maar de kwaliteit is over het algemeen prima. Er worden ieder jaar meer liften bij gebouwd en zo wordt het ook voor snowboarders een stuk prettiger om iedere keer de berg op te komen (minder slepen, meer beter). Wat het soms een beetje lastig maakt is dat de Tsjechen matig Engels spreken, maar met een woordje Duits kom je er vaak ook wel. Ideaal gebied voor een budget wintersport, niet doen als je lange tochten wilt maken en elke dag andere pistes wilt zien. Leuke bijkomstigheid na het skiën, je kunt voor een tientje pp. in de omliggende dorpen/steden heerlijk uit eten.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Nathalie
22 februari 2016 · 12:55

voor de eerste keer skiën in janske lazne

ik zou er niet direct zelf naar toe gaan, daar het een heel klein skigebied is en ja niet echt voor beginners omdat je direct met rode piste’s zit.

en vond de Tsjechen niet echt vriendelijk tegenover de toeristen in dit gebied

ik had een paar kindjes bij voor les aan te geven en moest echt ook ‘onbeleefd’ zijn om te altijd bijeen te houden voor in te stappen in de lift en in de skibus

wel een ervaring rijker

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
RemiVisser
25 december 2014 · 23:32

Uitstekend skigebied
leuke pistes en alles netjes geprepareerd.
Voor beginners heel leuk maar ook voor mij als gevorderde skiër was er van alles beleven
Dit jaar ga ik zeker weer

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast731
25 maart 2014 · 16:18

Het is bij ons inmiddels traditie om het wintersportseizoen met een klein weekje Tjechie af te sluiten, zo ook twee weken geleden. We waren er dit jaar voor de 3e keer en waren enkel bij Spindleruv Mlyn geweest in de voorgaande twee jaren.

De weersomstandigheden waren niet optimaal in Spindleruv, en zo gaf onze hoteleigenaresse ons Janske Lazne als tip. Hier zou het ietwat kouder zijn waardoor de kwaliteit/hoeveelheid van de sneeuw beter was. Best apart aangezien de twee gebieden toch niet zo ver van elkaar vandaan liggen.

Qua gebied komt Janske Lanze toch wel in de buurt van Spindleruv Mlyn. We waren verrast (net als in Spindleruv) door de lengte van de pistes. Qua stijlheid zit het voornamelijk tussen blauw en rood waardoor het voor beginnende skiers heerlijk skien is, maar als gevorderde skier heb ik me ook goed vermaakt. De grootte van de gebieden in Tsjechie zijn natuurlijk niet te vergelijken met gebieden in bijvoorbeeld Oostenrijk, maar je kunt er leuk skien voor een zeer goede prijs! En eerlijk is eerlijk… veel pistes zouden niet misstaan in Oostenrijk.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast373
29 december 2013 · 14:33

Leuk ski gebied voor gezinnen.
Er worden steeds meer ski liften ( en dorpen) met elkaar verbonden.
Wel leuk is de ski-tour bij Janzke Lazne. De verbinding met andere dorpen gaat redelijk met sneeuwmobile ( ook best leuk met kinderen) door een bos skiën en daarna wat sleepliften en een grote stoeltjeslift verder. Helaas moet je op het laatste dus wel een ski bus terug nemen. Dan is het een lange zit en de bus vertrekt maar 1 keer in het uur. Even goed vooraf kijken dus zodat je eventueel eerst even kunt genieten van een lunch ofzo ipv een uur wachten op de bus.

Er zijn ook veel polen en deze zijn niet altijd even vriendelijk ze hebben bijna altijd haast en willen vooraan in de lift rij staan ( ook als er bijna geen rij is). Het was erg druk in het dorp en bij het parkeren maar dit zag je dan weer niet terug op de pistes en bij de liften. Dat ging verder allemaal best vlot. Het gebied is vrij sneeuw zeker, zeker met de sneeuwmachines kun je nog lang door skiën als het dooit en al een week geen sneeuw is gevallen ?.

Eten hier is ook prima voor een prima prijs.

Veel plezier

Met familieSkiër
Gast956
29 december 2012 · 12:42

Leuk skigebied! Voor beginners is het een goed gebied om te beginnen. Voor gevorderden is het misschien iets minder leuk. s’Avonds kon je ook skiën. Dat was erg leuk!! Veel te doen en een erg gezellige sfeer. Ook mooi was dat alles behoorlijk goedkoop was! ?

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast956
29 december 2012 · 12:42

Leuk skigebied! Voor beginners is het een goed gebied om te beginnen. Voor gevorderden is het misschien iets minder leuk. s’Avonds kon je ook skiën. Dat was erg leuk!! Veel te doen en een erg gezellige sfeer. Ook mooi was dat alles behoorlijk goedkoop was! ?

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
gijoy
26 februari 2012 · 16:35

Afgelopen dagen in 3 gebieden geweest (Janske Lazne, Spindleruv Mlyn en Herlikovice) en vond het hier best leuk. Erg klein dus je pakt vaak dezelfde piste en ze zijn allemaal niet erg uitdagend (zwarte piste is eerder donkerblauw/lichtrood), maar wel in goede staat en vermakelijk. Alles is spotgoedkoop. In het dorp is volgens mij vrij weinig te doen.
Groot pluspunt is dat ze een moderne cabinelift hebben die je vlot boven brengt, in tegenstelling tot de andere gebieden waar ik was. Daar hadden ze enkel trage stoeltjesliften. Bij ons was het erg rustig (vrijdag in februari vakantie) en konden vrijwel direct de cabine inlopen, maar ik begrijp dat dat weleens anders is.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Alexandra
14 september 2011 · 19:20

Ga er al jaren heen samen met mijn ouders, broer en wat vrienden. Met een groep van ca. 18 man is het altijd reuze gezellig. Al moet ik zeggen dat ik er nu wel een beetje uitgekeken ben op de skies en een paar keer heb geprobeerd te snowboarden, maar skieën vind ik toch leuker en daarom zou ik wel een keer naar een ander gebied willen. Verder niks op aan te merken!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Alexandra
14 september 2011 · 19:20

Ga er al jaren heen samen met mijn ouders, broer en wat vrienden. Met een groep van ca. 18 man is het altijd reuze gezellig. Al moet ik zeggen dat ik er nu wel een beetje uitgekeken ben op de skies en een paar keer heb geprobeerd te snowboarden, maar skieën vind ik toch leuker en daarom zou ik wel een keer naar een ander gebied willen. Verder niks op aan te merken!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
gerwind11 september 2011 · 13:48

In 2005 en 2007 hier geweest. In 2005 heb ik hier skiles genomen. Een leuk maar erg klein gebied. Als je 2 jaar skiervaring hebt dan is dit gebied al snel te klein. Wel kun je hier ook avondskieen.
Verder een aardig dorpje maar veel is er niet te doen.
Voor beginners zeer de moeite waard.
Nadeel is dat het laatste gedeelte van de aanrijroute de nodige tijd in beslag neemt.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Joke
2 maart 2011 · 16:49

Leuk voor de beginnende skieer, minder voor de gevordeden, dan ben je in 1 dag uitgekeken.
Er is 1 hele kleine zwarte afdaling( meer rood volgens mij).
Veel blauw/rood en na 2 seizoenen op de ski allemaal makkelijk te doen.
Er is weinig tot geen uitdaging, je staat in het gunstigste geval alweer binnen 10 minuten een half uur voor de lift te wachten.
Heel erg druk op de piste en bij de liften, dat krijg je natuurlijk als het redelijk goedkoop is.
Erg veel polen daar en die zijn niet altijd even beleefd.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
peter25 januari 2011 · 13:24

wij zijn er 7 keer geweest, een zeer goedkoop gebied voor het skieen en zeer goedkoop uit eten, al zijn de prijzen inmiddels al wel verdubbeld sinds het begin dat we er waren

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
3 maart 2010 · 19:33

voor de geoefende skiers raden wij dit gebied af, je hebt in een ochtend wel het hele gebied gezien, de verbindingen vd ene lift naar de ander is niet optimaal, vaak skies uit en stukje omhoog lopen. afdalingen niet lang.
Zaten in hotel avondster goed bevallen, en heerlijk eten, misten alleen een zithoek met kussens. Hotel is erg mooi gelegen aan een rustig paadje, kan vanuit het hotel als er voeldoende sneeuw ligt zo de piste op skien. Prijzen allemaal spotgoedkoop. Neem alleen wel voldoende geld mee, in het dorp janske lazne maar twee pinautomaten en op is op, en je moet bijna overal contant betalen.

4 maart 2009 · 15:50

Zijn nu voor de tweede keer naar Janske Lazne geweest is ons prima bevallen erg veel sneeuw dit jaar maar dat mag de pret niet drukken
Zeer vriendelijke mensen bij skischool K&K in Janske Lazne er is echt alles mogelijk zeer goed sinds dit jaar nieuw restaurantje aan de piste is goed maar soms moet je lang wachten dat is minder verder is het ons perfect bevallen gaan volgend jaar zeker weer prijs kwaliteit verhouding is gewoon goed makkelijk naar toe te reizen kortom zeer positief.

19 februari 2009 · 22:51

wij zijn al 3 jaar in dit gebied geweest en hebben het er elk jaar naar ons zin gehad. prijzen extreem laag voor goede lessen ski/snowboarden (¤25,- voor 2 uur priveles p.p. veel mogelijkheden om te langlaufen ook tochten van 11 km.(pittig) heb zelf een aantal jaar gelanglauft en toch blijven de tochten zwaar en. lang als je wilt. afdalingen voor ski en snowboard vrij kort 15 ?0 minuten als je redelijk gevorderd bent. geen apres-ski mogelijkheid en bijna geen off-piste. wachten bij liften duurt alleen lang als je er in zit gaat het wel. lekker eten in restaurants op nog geen 15 min rijden ander skigebied 15 min. rijden. AANRADER!!!

19 november 2008 · 11:17

Ik ga al 17 jaar naar Janske.Steeds met de Kerst. Alles heb ik zien evolueren, prijzen maar ook de sevice en de mogelijkheden. Toch ga ik steeds terug omdat het een gezellige ontspannen en vrij sneeuwzeker gebied is. (slechts 2x lag er zeer weinig sneeuw)

25 maart 2008 · 20:05

Wij zijn 2 keer met een hele groep vrienden in Janske Lazne geweest, waar we goed konden skien. De pistes worden goed onderhouden en geprepareerd.
Het Hotel ( Vecernice) was heel gezellig,Zeer geschikt voor kinderen. De keuken is zeer goed met een uitgebreide menukaart. Een aanrader voor het hele gezin

20 januari 2008 · 16:41

Wij gaan dit jaar voor de derde keer, voor beginners zeker een aanrader. Ideaal is een hotel op de piste, zo van de piste je hotelkamer in.
Prijs-kwaliteit prima. met kinderen een betaalbare vakantie.

6 januari 2008 · 23:53

Ben het niet eens met vorige schrijvers dat er niets voor kinderen zou zijn: boven op de cerna hora is een prachtig grote oefenweide waar ze eindeloos kunnen sleeen.

6 januari 2008 · 23:51

Leuk hoor Janske Lazne. Simone, de bazin van de skischool spreekt goed Engels (als enige in het hele gebied geloof ik) en is zeer hulpvaardig. We waren met skiers, snowboarders en wandelaars: iedereen was enthousiast, tja die prijzen daar…(hoelang nog)
Het seizoen begint er eigenlijk pas met kerst. Voor die tijd hebben ze hun zaakjes nog niet goed voor elkaar: geen goede verbindingen nog van de dorpjes uit de omgeving naar Janske Lasne. We gaan vast terug

ton
30 december 2007 · 13:23

We zijn dit jaar voor 't eerst op wintersport gegaan.
De pistes van Janske Lanze zijn perfect om te leren,
zeer goede leraren; zijn bereid om de technieken meerdere keren goed uit te leggen. We gaan er zeker volgend jaar weer naar toe.

wouter
9 december 2007 · 10:18

leuk gebied met veel mogelijkheden alleen voor onze kinderen is er weinig tot niets .
jammer dat je er met de taal moeilijk uitkomt
maar zeer zeker de moeite waard om er heen tegaan.

Janette
24 oktober 2007 · 09:12

Wij zijn al 3 jaar geweest en je ziet ieder jaar een stuk verbetering. De wachttijden bij de gondel zijn teruggebracht van 1,5 uur naar 10 minuten. Er wordt hard gewerkt om te concurreren met de bekende gebieden, terwijl de prijs nog steeds zeer aantrekkelijk is. Het is een heerlijk gebied om tot rust te komen en te genieten van de enorm prachtige natuur. Aanrader: maak ook eens een wandeling langs de pisten. Afrader: neem niet de sleetjes-route, dit is te gevaarlijk, veel hobbels en kuilen. Maar oordeel zelf maar eens.

23 februari 2007 · 13:28

Net terug uit dit gebied (vanwege slechte sneeuwkwaliteit eerder dan gepland). Hotel bovenaan de gondel was gemiddeld, maar biedt vanwege ligging niet veel mogelijkheden. Naar andere gebieden skieen (bv. Pec Pod Snezkou, dat overigens véél mooier is!!) is wel mogelijk maar via 4 km langlaufpad. Om terug te komen in Janske Lazne kun je gebruik maken van de (gratis) skibus (laatste rit 16:30 uur) maar houdt rekening met de laatste gondel omhoog om 16:00 uur. Al met al geen herhaling voor ons: het kost niks, maar in ons geval hadden we ook een skivakantie van niks…

wilma
18 januari 2007 · 14:47

wij komen nu al ruim 11 jaar in janske lazne altijd met een grote groep van jong tot middelbaar we hebben het hier zien groeien tot een zeer welvarend skigebied dan te bedenken dat toen wij er voor het eerst kwamen alles vanuit een oude caravan werd besproken (skiles)