BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Jungfrau Region

Reviews Jungfrau Region

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 3737 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, rustig, eenvoudig bereikbaar, sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Jungfrau Region?


Beoordelingen van gebruikers

  • Thijs_A
    Thijs_A 9 maart 2015 · 19:10

    Wij komen nu al enkele jaren in de Jungfrau region. Het gebied is prachtig met uitzicht op de hoogste toppen in de Alpen. Daarnaast is het doorgaans erg rustig en zijn de pistes van goede kwaliteit. De liften naar Männlichen en Kleine Scheidegg mogen wel een keer vernieuwd worden, al zijn daar wel plannen voor. Er is genoeg uitdaging voor jong en oud, zowel op als buiten de piste. Dit gebied is echt een aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast689
    Gast689 10 februari 2015 · 15:56

    Zelf ga ik met mijn familie ieder jaar weer naar Mürren. Ik vind het er echt fantastisch! Super mooi panorama, rustig zowel in het dorp als op de piste én super sneeuwzeker. Je kunt hier helemaal ontspannen. Vorig jaar 1x naar een ander gebied gegaan maar toch komen we weer terug naar Mürren. Dat zullen we altijd doen!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast752
    Gast752 27 januari 2015 · 16:24

    We zijn hier nu al meer dan 20 jaar naar toegekomen en vinden dit nog steeds een mooi gebied. Vooral de afdalingen naar het dorp zijn zeer aangenaam (zowel van First als van Scheidig). Leuke is dat me nu heel wat resto's en bartjes heeft bijgemaakt langsheen de pistes en dit voor alle prijsklasses. Groot voordeel is dat het precies/maximaal 8 uur rijden is . Alles is tot in de puntjes geregeld ... maar alles is heel duur geworden - zeker nu de Zwitserse frank gelijk staat aan de Euro. Als je met een familie van vijf gaat skiën is het heel duur geworden. Jammer want het is ene heel mooi gebied zeker ook voor het wandelen naar en naast de skipistes.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast011
    Gast011 27 december 2014 · 15:29

    zeer mooi skigebied Het grootste nadeel is dat je met een treintje naar boven moet. Op het treintje zit je als sardientjes in een blik. Ook zijn er lange wachttijden als je in de namiddag de trein moet nemen. Er rijdt slechts een trein om de 30 à 45 minuten.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 15 november 2014 · 20:15

    Geweldig skigebied. Jungfrau Region bestaat uit drie deelgebieden die door middel van bus/gondel/trein met elkaar verbonden zijn. Op de zuidhelling van Grindelwald (1050m) ligt het gebied First. Dit is vooral voor families en kinderen erg leuk. Een stuk of 50 km piste vindt men hier. Er zijn ook een paar zwarte, pittige afdalingen voor gevorderden. Vanaf hier heb je ontzettend mooi uitzicht op onder meer Wetterhorn, Schreckhorn en Finsteraarhorn. Verder heb je hier mooie wandel- en sleeroutes! Het grootste en interessantste gebied is dat van Kleine Scheidegg - Männlichen (110 km piste), welke zowel vanaf Grindelwald als Wengen te bereiken is. De afgelopen jaren is hier veel in de infrastructuur geïnvesteerd. Je skiet onder de spectaculaire Eiger, Mönch en Jungfrau. De pistes zijn voornamelijk rood. Voor de gevorderde skiër is de wereldbekerafdaling van de Lauberhorn naar Wengen (1250m) een aanrader. De Hundschopf is erg indrukwekkend. Enig nadeel hier is de gondelbaan van Grindelwald naar Wengen, hier kan het nog wel eens druk zijn en deze stamt uit de jaren '70. Er zijn echter plannen om deze te gaan vervangen (V-bahn). Het derde gebied ligt aan de andere kant van het Lauterbrunnendal en bestaat uit Mürren - Schilthorn (50 km piste). Mürren (1600m) is, net als Wengen, een autovrij dorp. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en het is ontzettend romantisch om hier een keer te verblijven. De Schilthorn is gebruikt als filmlocatie in de James Bond 007-film On Her Majesty's Secret Service. Het gebied is niet perfect. Her en der zijn de verbindingen niet optimaal en men staat niet binnen tien minuten op de ski's bovenin het gebied. Echter maakt het landschap ontzettend veel goed en qua pistes is het een erg leuk gebied. Ook offpiste is hier wel het een en ander te vinden en voor niet-skiërs zit het gebied qua sleeën en wandelen geweldig in elkaar.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 14 oktober 2014 · 20:49

    Prachtige coulissen, dat moet je een keer gezien hebben. Het skigebied zelf is ietsje tegenvallend, qua grootte en verbindingen. Veel korte pistes, prikstukken. Vanuit centrum Grindelwald doe je er echt een uur over om om de ski's te staan, dat is jammer. Eerst met de skibus naar de lift dan heel lang wachten bij de cabinebaan en dan een half uur in de lift: de skileraar die bij ons in lift zat had een boek bij zich om de tijd te doden. Je kunt ook met het treintje, dat is leuk, maar ook langzaam. Leuk en prachtig voor één keer, vanwege het prachtige landschap en de Jungfraujoch, maar als skigebied iets minder.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast457
    Gast457 3 januari 2013 · 13:09

    Een prachtig skigebied! De Jungfrautop, top of Europe, is echt de moeite! Als je heel goed weer hebt, zie je heel de jura, gletjers, ... Echt zeker de moeite waard. Kwa pistes, zeer goed te doen! Veel rode pistes. Maar de afdalingen naar Grindelwald is er echt een uitsteker !!!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast528
    Gast528 2 januari 2013 · 15:03

    Mooi gebied, maar wel jammer dat je, als je Grindelwald zit of met de trein of met de lift naar het skigebied moet en dat kost je in beide gevallen toch bijna 45 minuten. De naar Mannlichen dateer van 1978, dat kan echt niet meer. De uitzichten zijnfenomenaal, dat wel...

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Johan Hendriks
    Johan Hendriks 30 november 2011 · 12:09

    Prachtig gebied. Als je jezelf de rust gunt om niet alles op een dag te willen dan is het gewoon genieten. De ene dag Schilthorn en Mürren en de andere dag Kleine Scheidegg en Männlichen, vervolgens nog naar First. Waar kan je dat, uit drie gebieden kiezen? Voor de kilometervreters is het waarschijnlijk minder omdat de drie gebieden eigenlijk niet zijn samen te vatten in een dag. Maar wil je genieten van de imposante omgeving en de verschillende gebieden dan is de Jungfrau regio een must!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ROb
    ROb 29 oktober 2011 · 11:42

    Ik vind het nog steeds een van de mooiste (ski)gebieden en sommige kritiek deel ik absoluut niet. Ik ken geen ander gebied met zo'n efficiente infrastructuur waardoor ook bv winterwandelaars aan aan hun trekken kunnen komen (ik organiseer voor een pers.ver, dus ook niet skiers, sta open voor tips). De drie gebieden zijn inderdaad niet met elkaar verbonden, maar waarom zou je van het ene naar het andere gebied willen? Je kunt ook gewoon per dag een gebied kunnen. Daarbij kun je met enige planning een heel eind komen. Wij gingen 's morgens wel naar Scheidegg om uiteindelijk af te dalen naar Grund, bus naar de Firstbahn en nog even omhoog. Schilthorn gebied ben je in no-time, maar dan niet skieend via Scheideg, maar gewoon even met het treintje via Zweilutschinen en Lauterbrunnen en dan de bus naar Stechelberg.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • natje666
    natje666 16 oktober 2011 · 13:18

    ik vind het skigebied in grindelwald echt de moeite!!! er zijn wel wat minpuntjes maar dat heeft ieder skigebied wel. bij mij is grindelwald een beetje thuiskomen. en je hebt ook ander winterse activiteiten : zoals wandelen en vooral SLEEEN

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2011 · 16:47

    Jungfrauregion, wat een geweldig gebied met heel veel mogelijkheden. Voor de beginners/kinderen heb je oefenweides en blauwe pistes. Op de blauwe pistes moet je af en toe wel prikken, maar hoe vaker je de piste doet, hoe beter je 'm leert kennen. Dus later weet je waar je snelheid moet maken. De rode pistes zijn ook zeer zeker goed te doen, in het First-gebied zijn veel brede pistes, waardoor je de ruimte hebt. Heerlijk! Speciaal voor de Nederlanders die hun geld niet uit willen geven aan de lunch op de piste, was er een verwarmde picknikruimte waar je je eigengesmeerde brood op kon eten, wat een service!! De liften waren over het algemeen erg goed. Alleen de Fallbodenlift duurt erg lang. De rode piste vanaf de Lauberhorn is toch wel favoriet met al die heuveltjes waar je overheen kunt springen. Voor de rest was er veel sneeuw, toch wel mooie dagen gehad! Ik beveel dit gebied zeker aan iedereen aan! Het was een geweldige ervaring

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2010 · 23:48

    Het is niet terecht dat de km's van de 3 gebieden samengetrokken worden want in de praktijk ski je alleen in M?n of in Wengen en dat laatste wil je wel voor een dag combineren met het buiten Grindelwald gelegen gebied van First maar gezien de lange tijd die ermee gemoeid is doe je dat maar een keer. Prachtig om zonder auto's in Wengen rond te lopen: lekker kneuterig zoals anderen ook al zeiden. Niets aan beton ! De liefhebber weet de kroeg ook daar wel te vinden, zoals Tiffany's, maar gelukkig weinig oostenrijkse apres ski lol ! Voor tieners is het tochtje met de slee omhoog en dan naast de ski piste op een rodelbaan, nou ja gewoon een bumpy pad, waanzinnig leuk. De opmerking over de verplaatsing van de lift: dat is omdat de vorige aan de rand vh bos door een lawine bedolven is!

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2009 · 21:18

    Mooi gebied qua landschap. Indeling van het gebied is slecht, aansluitingen niet optimaal. Met name de treinverbindingen zijn traag (wel romantisch). Regelmatig moet met prikken omdat pistes te vlak zijn. Dit komt zelfs op een zwarte pistes voor! Plaatsing van liften is niet optimaal waardoor men omhoog moet lopen voor de volgende lift. Het Schilthorn gebied is skieend vanuit de andere gebieden nauwelijks te bereiken (auto is betere optie), kaartjes zijn hier misleidend. Ook First en Kleine Scheidegg/Mannlichen sluiten niet aan. Daarnaast eindigen de rode dalafdalingen van First bij een bushalte.

  • Anoniem
    Anoniem 20 december 2009 · 12:13

    Mijn ervaring met het skigebied is al zo\'n 30 jaar(ook in Frankrijk en Oostenrijk geskied). Dit geeft aan dat de lokatie blijft boeien. Het is de combinatie van fantastisch skien en een waanzinnig mooie omgeving. Het ligt stijf tegen de Jungfrau, Monch (4000-ders) en Eiger Noordwand. Het skigebied is in drie stukken te verdelen waarbij je het beste per dag ? gebied skiet. Het middengebied, Kleine Scheidegg, is het meest uitgebreid. Met het treintje omhoog vanuit Lauterbrunnen ?anuit Grindelwald. De pistes varieren van wandelpad, langs het treintje of door de bossen tot mooie (een paar)zwarte pistes. Ook het parcours van de lauberhorn rennen, de klassieke afdaling van Wengen, is soms opengesteld voor skieen. Links van Wengen is het First gebied. Persoonlijk vind ik dit minder interessant om te skieen. Het is zuid ge?nteerd met veel zon en dus meestal mindere sneeuw. De rechterzijde van het gebied is de Schilthorn. Voor skieen is dit echt fantastisch. Voor het skieen van de top (2999 m, James Bond) heb je wel echt skiervaring nodig. Op je ski-abonnement mag je niet naar beneden met de cabine. Kortom, ik verheug me alweer op komend voorjaar om met de kinderen daar heerlijk te gaan skien. Anders dan andere gebieden is een huisje aan de piste minder te vinden of je betaalt er voor. Het ge?ende vervoermiddel zijn de bergtreintjes, zit in het skiabonnement, met een reistijd van ca. drie kwartier.

  • Anoniem
    Anoniem 4 december 2009 · 14:41

    Half Maart 2009 met 12 mannen in Grindelwald. 11 Skie? en ik een snowboarder... De sneeuw was tot in het dal perfect (bij aankomst) we hadden geluk er was in jaren niet zoveel geweest. De hele uitstraling van dorp en gebied is voornamelijk kneuterig. Maar wel op een goede manier. Aardige mensen, schattige treintjes, gondels uit het jaar 0 (heel langzaam en erg klein). Hier en daar wat betere en snellere liften maar ook de nieuwere baan naar gebied First doet er erg lang over om boven te komen. Lekker afwisselend gebied dat je moet leren kennen om niet steeds te moeten steppen met je snowboard. De kant van Scheideck kent veel paden die je beter kan mijden als boarder. (erg leuk om 11 skiers vrolijk prikkend in de verte te zien verdwijnen...) Dalafdalingen aan beide kanten zijn geweldig. Maar je moet het dus wel treffen met sneeuw tot in het dal. Richting Eiger erg veel ijs ipv sneeuw, bijna de hele winter in de schaduw zal hier meespelen. Op First zijn de mooiste runs en is wel wat te verkennen off piste. 5 dagen waren wel genoeg, was de sneeuw naar het dal minder dan was het ook een veel mindere ervaring geweest. Omgeving is ongelofelijk, die bergen en ijsvelden.. uniek! Plus: Gezellig, authentiek, paar mooie lange dalafdalingen, prijzen vallen mee (echt!). Min: Slechte liften en verbindingen, ijs naar Wengen, veel vlakke stukken, niet hele gebied te bereiken door te lange transfertijden.

  • Anoniem
    Anoniem 23 oktober 2009 · 20:34

    Gaan weer naar Jungfrau Region. De afwisseling van het gebied en ook het feit dat je naast lekker skien en snowboarden ook heerlijk kunt sleeen blijf ik fantastisch vinden.(er zijn verschillende routes, hoop dit jaar de langste sleeroute een keer te doen). ik ben nog lang niet uitgekeken op het gebied.

  • Anoniem
    Anoniem 19 oktober 2009 · 10:08

    De omgeving is prachtig, maar als skigebied komt de jungfrau region veel te kort. De verbindingen tussen de gebieden Murren, Kleine Scheidegg en First zijn zeer slecht en het duurt eindeloos als je van Kleine Scheidegg naar bijvoorbeeld First wilt komen. Vanuit Murren is dit per ski gewoon niet mogelijk! Vanuit Kleine Scheidegg moet je eerst naar Grindelwald skien, dan lopen, dan een bus, dan een gondel. En op de terugweg een halfuur in de langzaamste gondel van Europa. Het duurt een halfuur van Grindelwald naar het bergstation. Wachten bij liften komt vaak voor, zowel bij de gondel in Wengen als de stoeltjesliften op de berg. In het hele skigebied moet je regelmatig prikken om de vlakke of omhooglopende pistes over te komen. Ook vaak als je net de lift uitkomt. Er is maar 1 route terug naar Wengen (rood en blauw, maar blauw betekent: prikken), die aan het eind van de dag behoorlijk druk is. \'s Ochtend is het wel een mooie afdaling. In de beschrijving op deze site staan ook nog wat foutjes: Op de Eiger ski je niet van 2800 meter maar van ongeveer 2300. Ook de Lauberhorn is ongeveer 2300 meter hoog en geen 2900 meter. De meeste pistes liggen onder de 2200 meter, wat ook vaak betekent dat de sneeuwconditie niet optimaal is.

  • Anoniem
    Anoniem 19 april 2009 · 17:17

    Berglandschap is grandioos. Als het zonnig is, liggen de pistes van First vrijwel de hele dag heerlijk in de zon. Dat geldt niet voor de andere gebieden (Kleine Scheidegg, Wengen, M?n/Schilthorn). Voor gevorderden is de afdaling van de top van de bijna 3000 m hoge Schilthorn (vanuit het draairestaurant Piz Gloria) een must: een zwarte piste die afhankelijk van de sneeuwgesteldheid in het eerste deel behoorlijk pittig kan zijn. Na bochten draaien in Schuss op topsnelheid naar beneden om het het prikken op het daarna volgende bergpad zo veel mogelijk te beperken. In First zijn de heuvels voor degenen die niet in volle snelheid naar beneden durven vervelend omdat ze daarna de volgende helling naar boven niet halen. Voor anderen juist leuk. Nadeel voor beginners in Kleine Scheidegg is dat blauwe pistes vaak alleen via rode pistes aansluiten. Minpunten in het algemeen: het nieuwe pistekaartje ingevoerd in 2008/2009 is een ramp. Het heeft de rechte-lijnen systematiek van een gestileerd metrokaartje waardoor geen goede indruk te krijgen is van de richting van de helling van sommige pistes. Op sommige ori?atieborden staan enkele nummers van pisten die niet meer bestaan, terwijl nieuwere pistes niet worden vermeld. Reizen met de trein van de ene kant van het gebied (b.v. vanaf Grindelwald) naar de andere kant (M?n/Schilthorn), wat op zich er mooi is, duurt zo lang dat er bijna geen tijd meer overblijft voor het ski? Neem liever de auto. In het algemeen: sterk aan te raden gebied vanwege afwisseling en berglandschap en de vaak fraaie bospistes (vooral in First). Gevorderden zijn er met een dag of drie wel klaar mee als ze niet steeds op dezelfde pistes uit willen komen.

  • Anoniem
    Anoniem 3 februari 2009 · 16:46

    We zijn er nu 4 keer geweest en tussendoor ook wel naar andere plaatsen, maar deze blijft de beste. Eindeloos ski plezier en sneeuwzeker altijd goede sneeuw gehad. Zie al uit naar de 22 Feb dan gaan we er weer heen voor een weekje skiplezier. De kaartjes van de pistes zijn goed, hoewel ik me kan voorstellen dat als je nieuw bent het een kluwe is door de vele afdalings mogelijkheden. De skilift naar boven kan druk zijn, dat klopt maar ja iedereen wil dan ook altijd op de zelfdetijd naar boven, half uurtje eerder uit de veren en klaar is kees.

  • Anoniem
    Anoniem 3 februari 2009 · 08:02

    Kneuterigheid ten top: oud materiaal, regelmatig prikken en lopen, pistes die in het niets eindigen waardoor je weer met de bus of trein moet en niet te vergeten de lange wachtrijen in de ochtend. Ondanks deze \'negatieve\' punten biedt het gebied voldoende om het een bezoek waard te maken. Geweldig lange afdalingen, schitterende uitzichten en viendelijke mensen. Daarnaast is juist de kneuterigheid, wat zich vertaald in de liefde voor de natuur, een verademing vergeleken met de ski-industrie?van bv Frankrijk.

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2009 · 12:59

    De kaarten van de pistes zijn ook helemaal niet duidelijk. En de verbindingen zijn ook niet ideaal, vooral op M?lichen. De pistes mogen er dan breed zijn, voor een beginner (of een oudere of een voorzichtige skie? is het niet evident om meerdere aansluitende blauwe pistes te vinden. De rode pistes liggen er nl. keihard bij en zijn best wel pittig. Verder vonden we het vervelend om de bus te nemen, die meestal tsjokvol zat. Het bergtreintje was wel leuk. Piste 36 op Kleine Scheidegg zou mogen aangeduid staan als langlaufpiste, we hebben er meer gestapt, dan geskied. En sommige blauwe pistes op First gaan eerst steil naar beneden en vervolgens als een muur naar boven. Niet echt veilig voor beginners. We hebben er veel zien klimmen...

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2009 · 12:55

    Grindelwald heeft 3 troeven:Eiger, M? en Jungfrau.Het dorpje zelf stelt niet veel voor (er rijdt druk verkeer door).De beste pistes liggen in First. Minpuntje: er is maar een kleine parking voor de deur, waardoor op je een lagergelegen parking moet staan en ettelijke meters mag tsjokken tot aan de kabelbaan.Kleine Scheidegg vonden we ook tof, alleen ski je in de schaduw als je de dalafdaling neemt.De pistes op M?lichen lagen er keihard bij, de rode dalafdaling is zeker niet aan te raden voor beginners. (periode 11.01.2009-18.01.2009).

  • jack hermans
    jack hermans 11 november 2007 · 22:23

    het jungfrau gebied heeft niet de luxe van oostenrijk of frankrijk maar de omgeving en de mensen maken dit meer dan goed. waar de bergen in oostenrijk ophouden bij 2500 meter gaan ze hier nog tot boven de 4000 meter , met de trein berijkbaar alwaar je ook kan skieen of sleehonden varen of sneeuwschoenwandelingen maken. ik hoop dat ook jullie dit gebied gaan bezoeken zoals de engelsen al deden van rond 1800 . dus en die moesten van veel verder komen vanuit limburg is het 700 km dus dat is goed rijden in een dag , dus een fijne vakantie in het jungfraugebied

  • Bas
    Bas 20 maart 2007 · 14:49

    Wellicht de mooiste bergen van Europa. Gevarieerd gebied met voor ieder wat wils (skier snowboarder, wandelaar). Mijn favorieten. Lauberhorn, afdaling Piz Gloria. Off piste op First. Apres ski is (gelukkig) wat rustiger dan in Oostenrijk. Met uitzondering van de vakanties en zonninge weekends een zeer rustig gebied. Zeer vriendelijke mensen bij liften restaurants etc. Circa 5,5 a 6 uur vanaf Venlo!!!

  • kas
    kas 11 maart 2007 · 14:14

    Voor het eerst in Grindelwald en ondanks dat er geen sneeuw in het dorp lag, waren de omstandigheden boven voortreffelijk. Goed en gevarieerd skigebied en met de trein of bus ben je overal in een mum van tijd.

  • Martin
    Martin 5 maart 2007 · 21:32

    Ben met de kerst naar Grindelwald gegaan en ik kan je wel vertellen dan de vakantie beter was dan we gedacht hadden! De hele week zon en veel sneeuw. Temninste, als je het vergeleek met de andere gebieden. Grindelwald heeft 2 grote skigebieden. Grindelwald-First en Kleine Scheidegg-Mannlichen. De bergen zijn egt heel indrukwekkend. Vooral de Eiger, Monch en Jungfrau. Grindelwald heeft goede apres-ski en zelfs een eigen bioscoop! Grindelwald is echt helemaal tegek waar je zeker heen moet gaan!

  • kruidje
    kruidje 19 januari 2007 · 11:48

    Na vele jaren geskied te hebben in de val d'aniviers, zochten wij een goed gebied dichter bij huis om korte skie-uitstappen (4 dagen) te doen. De jongfrau region is een prachtig ski-gebied in een fantastische omgeving. De bergen zijn zeer grillig en toch geraak je overal met het uitgekiende treinsysteem. Onze favoriet: van op de schilthorn (murren) afdalen tot op 30m van lauterbrunnen station. Dit gebied heeft alles om een trekkende skier gelukkig te maken.

  • D. Basten
    D. Basten 24 november 2006 · 16:21

    Prachtig gebied. Zowel in de zomer als in de winter. We zijn nu al een jaar of 8 elke winter vanuit Grindelwald wezen skieën. Veel pistes die door het bos lopen en een prachtige uitgestrekte piste vanaf Manlichen helemaal naar het dal. Voor de gevorderde skieër is ook een afdaling over de wereldcuppiste richting Wengen zeker de moeite waard.

  • martin
    martin 20 november 2006 · 21:34

    Ik heb er bijna geen woorden voor, zo'n ontzettend mooi gebied heb ik nog nooit gezien. Vele pisten, hoge bergen en veel gezelligheid in het prachtige dorpje grindelwald. Je kan ook langlaufen, wandelen, sleen en veel meer. De Eiger, Monch en Jungfrau zijn overweldigend. Hier moet je absoluut heen gaan. Een plek om nooit te vergeten.

  • rutger
    rutger 16 november 2006 · 14:03

    In wengen kom ik al mijn hele leven bijna jaarlijks. Zowel 's zomers als 's winters is het een heel gezellig dorp. 's Winters is het heel fijn skieen, zeker indien het dorpsstraatje 'wit' is. Dan kun je perfect doorskieen naar je hotel. Het is absoluut een hele slimme zet egweest dat ze de grote cabine naar het centrum van het dorp hebben verplaatst, hierdoor hoef je niet meer dat rot eind omhoog te lopen. Indien je twijfelt, ga gewoon. Je zult het er fatastisch vinden.

  • De Wit
    De Wit 21 september 2006 · 12:27

    Jungfrau Region is een afwisselend gebied. Wengen is centraal gelegen en autovrij (te bereiken met een bergtreintje vanaf Lauterbrunnen). Je kunt ook met de trein verder de berg op richting de Eigergletscher, maar dit duurt vrij lang. Murren en First zijn vrij moeilijk te bereiken, maar zeer de moeite waard. Veel rode pistes die soms behoorlijk pittig zijn en natuurlijk de Weltcup Rennstrecke. Dit is een must voor iedere (gevorderde) bezoeker van het gebied. Vermijd de drukste periode in februari en je hebt een zeer relaxte skivakantie in een van de mooiste skigebieden van europa!

  • Michiel
    Michiel 21 augustus 2006 · 10:12

    Het gebied is groot en uitgestrekt, maar ook heel mooi. Veel pistes tussen de bomen, langs huisjes. Vanuit Wilderswil is de reistijd iets te lang naar de pistes; minimaal anderhalf uur om boven aan een piste te staan. Alles gaat met treintjes of langzame kabelbanen (Wengen-Männlichen is wel snel). Als je dichterbij de pistes zit, heb je wel het nadeel dat het veel tijd kost om aan de andere kant van het gebied te komen (Grindelwald - Mürren is een redelijk lange reis waarschijnlijk). Als boarder zijn er wel wat lastige pistes: Pistes zijn soms nogal heuvelachtig (soms gewoon ronduit stijl omhoog; zelfs voor een skiër lastig), dus veel lopen. Goede (fluor)wax en Flow-bindingen kunnen dan net een voordeel zijn. Vooral de blauwe pistes zijn vrij heuvelachtig en vlak; of ze bestaan soms uit smalle paadjes langs de berg waar je als boarder niet echt lekker uit de voeten kan. Over het algemeen zijn de rode pistes prettiger en heel goed te doen, ook als beginner. Geen ervaring met parken, maar op het oog zag het er goed uit. En het was er best rustig toen. En een supertip: sleeën. Iedereen doet er lacherig over, maar het is echt leuk. En dan gewoon houten sleetjes (wel met matje waar je op kan zitten en iets breder dan die hier) waar je nog best goed mee kan sturen. Het gaat hard, het is makkelijk en gewoon heel leuk. Een aanrader is de Eigerrun, en dan vooral het deel van Alpiglen naar Grindelwald. Prijzen op de piste zijn goed te doen. Zeker het bezichtigen waard: de Jungfrau en Schilthorn. Het weer moet wel meezitten, anders is het niet de moeite (check de webcam, want het weer op die hoogte kan totaal anders zijn dan in het dal).

  • vanquish
    vanquish 18 augustus 2006 · 17:40

    Grindelwald behoeft wat mij betreft geen introductie; Unesco werelderfgoed! Jungfrau, Eiger, Monch, Schilthorn (met ronddraaiend panorama-restaurant op 3000 meter hoogte, en te zien in James Bond film), De WK-Rennstrecke naar Wengen, de tandradtrein naar de jungfrau (eindstation op 3500m)het gletschjer ijs-paleis, rondvluchten boven het hele gebied, 15 km lange schlittelweg enz, enz. Niet zo geschikt voor beginners, veel rood en zwart, af en toe blauw. Veel luxe stoeltjesliften met leren bekleding en plastic kappen die je kunt laten zakken, een paar sleepliften en dan de paar gondels en/of de trein die je helemaal naar boven brengen. Alles is mogelijk, het is een prchtig gebied, zowel in de zomer als in de winter. Ik ben zelf nog een keertje wezen wandelen, zelfs op 3600 meter hoogte naar de monchjochshutte.. een hele leuke ervaring! Als het eens slecht weer zou zijn kan je altijd nog naar Bern of Interlaken om te shoppen of zo... Je zal je er niet vervelen....

  • Kwaak
    Kwaak 18 augustus 2006 · 17:30

    Ik ben nu 5 maal in het Jungfrau gebied wezen skien en ben nog niet uitgekeken opdat gebied. Het is zeer gevarieert en uitgestrekt voor iedereen is er ruimte zat.

  • Snowbaordchick
    Snowbaordchick 18 augustus 2006 · 15:29

    Ben in Murren geweest. Voor snowboarders een ramp. Veel paden, dus veel steppen. Daarna veel buckels (dat doet au). Daarom op aanraden van de barman maar naar First gegaan. WHAANZINNIG! Echt super om te boarden. Kost wel veel maar dan heb je ook wat. Dus ff sparen en dan een weekje Grindelwald boeken.

>