BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Kappl

Reviews Kappl

79% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3705 reviews.

  • Sterke punten: Geen vlakke stukken, super kindvriendelijk, eenvoudig bereikbaar en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten

Wat vind jij van Kappl?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast875
    Gast875 9 augustus 2018 · 15:01

    Top skigebied voor gezinnen, wel wat klein voor gevorderden.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast528
    Gast528 24 maart 2018 · 13:07

    Ik raak niet uitgekeken op dit gebied. Brede prachtige rode pistes. Veel NL skileraren. Pistes zeer geschikt voor kinderen. Ook veel uitdaging buiten de pistes.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast004
    Gast004 9 maart 2017 · 22:00

    Aanrader om met kinderen naar toe te gaan. Veel Nederlandse skileraren en een heel leuk kinderpark. Alle pistes komen op hetzelfde punt uit. Voor meer uitdaging kun je een combi skipas nemen om ook in Ischgl te skiën.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • florisveenhoff
    florisveenhoff 18 januari 2017 · 22:30

    Een jaar of 5 geleden voor het eerst als jong kind naar Kappl geweest met een grote groep van familie en vrienden. De twee/drie keren als kind heb ik mij enorm vermaakt in het skigebied. Skileraren hadden gevarieerde lessen met veel uitdaging. De pistes liggen er in principe netjes bij en de sfeer was toen redelijk goed. In de voorjaarsvakantie van 2016 zijn we weer teruggegaan met een minder grote groep en deze vakantie viel ons erg tegen. De sfeer was voor ons gevoel een beetje verdwenen uit het knusse dorpje en de gezelligheid die zich vanaf 17.00 uur van de piste verplaatste naar de Schaffstal was ook volledig zoek. Het leek uitgestorven geworden en de meeste Nederlanders om ons heen vertelde ons dat ze naar Ischgl afreisden elke ochtend om vervolgens in Kappl goedkoop te kunnen overnachten. Ook het niveau van de pistes is in twijfel te trekken. De blauwe pistes zijn vaak paden die je eigenlijk al snel hebt gezien en het skiën op de rode pistes vergt erg veel aandacht. Om Kappl niet al te negatief weg te zetten wil ik wel toevoegen dat het gebied zeer kindvriendelijk is en oogt. Verschillende oefenpistes met overdekte tunnelbuizen en skileraren die de verantwoordelijkheid op een leuke manier neerleggen bij de kinderen. Ook is het in Kappl voor het grootste deel zonnig met toch voldoende sneeuw. Voor een keer skiën met jonge kinderen is het nog wel aan te raden, maar zelf zou ik er niet meer terugkomen vanwege met name het wegvallen van de sfeer en het beperkt aantal ontspannen pistes.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • RT
    RT 7 januari 2017 · 08:27

    Zijn in de kerstweek hier geweest met 2 families en opa en oma. Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 11. Geschikt gebied voor families waarbij de (jonge) kinderen in de les gaan. Skipas niet zo duur. En kinderen t/m 8 skiën gratis! Hart van het skigebied is midden op de berg. Daar zit het restaurant 'Sunny Mountain', de skischool, crèche, oefenweides voor beginners en een skishop. Ideaal. Skiles is onze kinderen bevallen.Voornamelijk Nederlandse leraren. Ook de zeer goedkope crèche in het Sunny Mountain gebouw. Vonden de jonge kinderen in de loop van de week zelfs leuker dan skiën! Skigebied biedt voor ieder wat. Blauwe pistes vonden we wat tegenvallen. Zijn meestal (smalle) paden. De rode zijn echter goed te doen als je al iets kan skien. Door de magere sneeuwomstandigheden hebben we niet kunnen profiteren van alle off-piste mogelijkheden. Die zijn hier echt super veel. Heeft ons zeer verrast. Je kan echt overal naar beneden komen. Een echt freeride gebied. Aanrader is de Lattenabfahrt helemaal van boven tot dorp te nemen. Is mooi lang en afwisselend. Ook nog een dagje Ischgl gedaan. Mooi gebied. Wel dubbele prijzen tov Kappl. Verder vriendelijke personeel. Geen wachtrijen in onze week. Prima Spar en bakker in het dorp. Qua route zijn we via de Arlberg tunnel gereden en dat beviel heel goed. Qua wandelen zijn er wel wat paden, maar niet goed aangegeven, helaas. Pad naar beneden over rodelpiste is te doen. komt in dorp weer uit.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast185
    Gast185 17 december 2016 · 09:28

    Ski al ruim 15 jaar met familie in kerstperiode. Na de eerste 4 jaar terechtgekomen in Kappl en nooit meer weggegaan. Ook in slechte omstandigheden, en die waren er vaker met kerst, altijd kunnen skien. Zo nu hou ik op, teveel reclame leidt tot teveel drukte!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast944
    Gast944 2 december 2014 · 20:10

    Al 6 jaar met de kerst, veel zon en erg sneeuwzeker . Aardige mensen mooie afdalingen gezellige restaurants en natuurlijk ook s avonds een keertje rodelen. Kortom dit jaar weer naar kappl. Richard uit beesd

    Skiër
  • AustriaFreak
    AustriaFreak 16 november 2014 · 16:47

    Zeer goede vakantie gehad in kappl. Het skigebied is compact en overzichtelijk. Veel blauwe pistes die goed zijn om te oefenen. De zwarte piste is ook een uitdaging. Verder zit er een goed restaurant bij en de skiliften zijn goed onderhouden.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast211
    Gast211 5 januari 2014 · 22:03

    Zeer slechte skischool!!!!! Jonge onervaren skileraren, sommige NL en met niet eens een diploma. Ons zoontje van 4 jaar hebben ze de 2e dag verloren!!!! Hij was vanaf het begin aan weg, volgens de lerares en ze had geen idee waar hij was. Dat was 1,5 uur na aanvang skiles, en niemand was op het idee gekomen hem te gaan zoeken. Gelukkig hebben wij hem weer gevonden, en hebben wij hem de rest van de week maar zelf les gegeven.

    Met familie Skiër
  • Gast707
    Gast707 16 oktober 2013 · 12:46

    kappl is een mooi skigebied goed voor beginer als gevorderden klein funpark maar wel mooi goed stijle pistes le kunt het zeggen als heel goed

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast185
    Gast185 27 november 2012 · 01:49

    We komen al jaren met de kerst in kappl erg gezellig, ik heb hier mijn grootste ski ervaring opgedaan. Mensen zijn vriendelijk en stappen kun je in ischgl .

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Lotte
    Lotte 17 februari 2012 · 18:08

    Kappl is een super gezellig en mooi skigebied in dit skigebied kan je hele goeie lessen nemen en de mensen zijn er vriendelijk Ik ben er 4 jaar geweest en heb er veel plezier gehad

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2012 · 13:22

    vele vele jaren skieen in kappl. 2e week januari. heel heel veel sneeuw. fototoestel kwijt met super foto's van de sneeuw.fototoestel is te vervangen maar foto's niet. zoeken zoeken zoeken en terug gevonden boven bij de gondel. de mannen van de gondel hadden het in bewaring genomen. wat een supermensen die komen skieen in kappl en het fototoestel afgeven. nogmaals vele dank. a/f

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • S.
    S. 16 januari 2012 · 16:14

    Wij komen al heel lang in Kappl. Het is een leuk gebied voor zowel beginners als gevorderden. De Apres Ski is gezellig en mocht je het groter en meer willen dan neem je een taxi voor een prikkie naar Ischgl en ga je naar de Kuhstall. Helemaal te gek! Off piste mogelijkheden zijn er ook zeker en er zijn ook genoeg faciliteiten om te lunchen tussen de middag!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • f/a
    f/a 2 januari 2012 · 21:15

    na vele jaren op verschillende pistes geskiet te hebben in europa, komen we al 13 jaar terug in kappl. voor ons onze heimat. super!!! floor en annet

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Fleur
    Fleur 19 november 2011 · 10:01

    Het was echt suppern leuk. Wij zijn gaan skiën met de hele familie in feberuarie 2011. Heel lekke weer gehad en elke dag kunnen skiën.Allene op het eine van de dag is het heel druk bij de dalafdaling.OOk in de middag is het best druk bij het midden station. Maar voor de rest prima skigebied voor kinderen en beginners. Ook zijn er hele aardige leraren en leraressen. Veel daarvan zijn Nederlanders, dat is wel een voordeel.Maar alles bij elkaar een SUPPPPER LEUKE WEEK!!!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • heidi
    heidi 3 april 2011 · 18:36

    Wij gaan nu al 11 jaar naar Kappl en vinden het geweldig. Onze kindjes hebben ook nog nooit gevraagd om ergens anders te gaan skiën. Ze hebben zelfs al vriendjes gemaakt die ze ginder weer zien.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • A
    A 2 maart 2011 · 20:20

    2e keer in Kappl, prima ski mogelijkheden. Ideaal voor gezinnen. Bv 5e gezinslid gratis skihuur en gratis skipas, typisch nederlands om hier op te letten? nee gewoon erg klantvriendelijk! Uitwijkmogelijkheden naar het modaine Ischgl, See en Galtur. Allen op rijafstand (max 30 minuten) Ook de oudere kinderen (12-16 jaar) hebben voldoende uitdagingen. Kappl zelf is erg overzichtelijk waardoor je de kids ook eens alleen op pad kunt sturen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • reinier
    reinier 27 februari 2011 · 19:53

    Klein schalig gebied met 40 km ski piste, na max 10 minuten in de cabine en naar sunny mountain, het hart van Kappl's skigebied, hierdoor kom je je vrienden en kinderen altijd weer tegen!, bijna alle ski pistes komen hier samen en daarom is het mogelijk ites minder uitdagend maar altijd erg gezellig. Door de beperkte lengte van de pistes is het rond les tijd wel erg druk met klasjes, persoonlijk vindt ik dit een nadeel, aan het eind van de week stoppen de meeste klasjes en kun je nog 2 3 dagen heerlijk genieten van het prachtige gebied, prima prijzen bij de bars en restaurant, apres ski in de schapenkooi onder aan de dal afdaling, altijd gezellig en na 17:30 dicht (helaas).

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • reinier
    reinier 27 februari 2011 · 19:53

    Klein schalig gebied met 40 km ski piste, na max 10 minuten in de cabine en naar sunny mountain, het hart van Kappl's skigebied, hierdoor kom je je vrienden en kinderen altijd weer tegen!, bijna alle ski pistes komen hier samen en daarom is het mogelijk ites minder uitdagend maar altijd erg gezellig. Door de beperkte lengte van de pistes is het rond les tijd wel erg druk met klasjes, persoonlijk vindt ik dit een nadeel, aan het eind van de week stoppen de meeste klasjes en kun je nog 2 3 dagen heerlijk genieten van het prachtige gebied, prima prijzen bij de bars en restaurant, apres ski in de schapenkooi onder aan de dal afdaling, altijd gezellig en na 17:30 dicht (helaas).

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Wim
    Wim 26 februari 2011 · 10:04

    Het dorp Kappl zelf ligt hoger tegen de bergflank en is een rustig skidorp met smalle straten, versnipperde wijkjes en hoogteverschil. Om naar het dalstation van de Dias-kabinebaan te geraken kun je de uitlopers van de dalafdaling gebruiken, maar vermits Kappl en het skigebied meer zuidelijk gericht is, heb je later op het seizoen geen sneeuw meer, wel op de dafafdaling maar niet op de skiwegjes die uitmonden op de dalafdaling. Met de skibus geraak je snel 100m hoger in Kappl dorp. Vermeldenswaardig zijn de Lattenafdaling die vanaf de top slingert doorheen het prachtige bergmassief en vanaf 1800m aansluit op de dalafdaling. Daarnaast is Kappl uitermate kindvriendelijk. Sinds 2007 investeerde de Kappl-bergbanen in infrastructuur met ingrepen zoals Sunny Mountain Erlebnispark met Sunny Mountain restaurant met eigen kinderopvang, kinderopvang in de skischool + een eigen Skikarussell met meerdere lange rolbanden. Voor uitgaansmogelijkheden moet je vooral naar iets hoger gelegen Ischgl trekken. Overnachtingen zijn ook iets meer betaalbaar dan in Ischgl.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2008 · 16:51

    Ben eind januari geweest in Kappl en het was in 1 woord geweldig. Heerlijke pistes, geen wachttijden, leuke restaurants, mooi weer, goede sneeuw, kortom een perfecte week. Ben je op zoek naar Apres Ski, dan moet je niet naar Kappl maar om uit te rusten des te meer.Je kunt heerlijk uiteten voor een leuke prijs en het huren van ski\'s valt ook enorm mee. Kappl zit bij mijn favorieten!!!

  • Anoniem
    Anoniem 4 februari 2008 · 18:10

    ik kom al 4 jaar in dit gebied. Het is een leuk dorp, wel klein maar gezellig. Mooie pistes en mooi skigebied, een beetje aan de kleine kant. Sommige liften zijn erg modern en andere juist niet, maar al met al een mooi skigebied. Het enige nadeel is de Talabfahrt die aan het einde van de dag erg druk is en erg slechte sneeuw heeft.

  • Hans
    Hans 10 april 2007 · 12:53

    Kappl is een klein dorp dat steil tegen de berg is geplakt. Skigebied niet erg groot maar wel mooie lange rode afdalingen. Vooral de Lattenabfahrt is een aanrader. Tot aan het middelstation uitstekend. De dalafdaling gaat over een lang pad en dat vind ik persoonlijk niet altijd even leuk, zeker als de sneeuw niet meer zo goed is. Wel leuk is dat je uiteindelijk bijna dor het dorp zelf skiet. Gelogeerd in hotel Auhof vlak naast het dalstation van de kabinebaan. Goed hotel, prima eten, kamers iets gedateerd maar schoon en compleet en sanitait werkt goed. Apres-ski vlak naast hotel. Verder uitgaan stelt niet veel voor, daarvoor moet je naar Ischgl.

  • Jeffry
    Jeffry 21 augustus 2006 · 10:19

    Week 11 - 2006. Prachtig weer en mooi skigebied. Ietwat beperkt in de km. skipiste maar buiten het seizoen heel goede pistes en absoluut niet druk. Voor zowel beginner als gevorderde goede breede pistes. Leuke dalafdaling met veel diversiteit in de piste.

  • Hans Herms
    Hans Herms 3 maart 2006 · 12:40

    Kappl ligt in het Paznauntal op circa 1250m hoogte, de verschillende wijken liggen tegen de zuidhelling, en hebben dus redelijk wat zon. Vanuit de verschillende wijken kun je naar het dalstation skiën of rijdt er een skibus. Door de verspreide ligging is Kappl niet echt een gezellig dorp, maar wel verkeersluw. Het dalstation ligt in het dal, aan de doorgaande weg. Het skigebied zelf ligt op voornamelijk zuidelijk gerichte hellingen onder de Ablittkopf (2720m). Deze top scheidt het Paznauntal het Arlberggebied van elkaar. Het skigebied van Kappl is niet zo uitgebreid als dat van het buurdorp Ischgl, maar biedt genoeg mogelijkheden voor 2 a 3 skidagen. Met de 4-persoonsgondel (vaak wachttijden in het hoogseizoen) ga je naar de Diasalp, waar een 4-persoonsstoeltjeslift je weer hoger brengt. Met de komst van de 4-persoonslift naar de Ablittkopf, hoef je nu eigenlijk niet meer in sleeplift te staan. De Lattenabfahrt (8km) is prachtig gelegen, maar heeft vaak slechte sneeuw door de zuidelijke ligging.

>