BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Kitzsteinhorn - Maiskogel

Accommodaties Kitzsteinhorn - Maiskogel

Als er één dorp juist bij Nederlandse wintersporters populair is dan is dat Kaprun wel. Bij het dorpje Kaprun vind je dus ook zeer veel accommodatie. In Kaprun vind je veel appartementen, hotels, chalets en pensions in alle prijscategorieën. Veel van deze accommodatie concentreert zich in en rondom Kaprun, maar er zijn ook voldoende appartementen, hotels, chalets en pensions beschikbaar in de dorpen die rondom Kaprun liggen, zoals Schüttdorf, Bruck, Fusch, Pieshofen of Maisdorf. Natuurlijk vind je in de grotere buurman Zell am See ook een ruime keuze aan accommodatie.

Verschillen tussen de dorpen

Het skigebied van Kitzsteinhorn-Kaprun bestaat uit de gletsjer van de Kitzsteinhorn en het skigebied van de Maiskogel. Wanneer je in accommodatie in Kaprun verblijft dan ben je altijd op acceptabele afstand van een van deze twee skigebieden. Voor de gletsjer moet je altijd een stukje met de auto of met de skibus. Het gezellige Kaprun kent veel hotels, appartementen, chalets en pensions. Inmiddels is het dorp behoorlijk gegroeid, dus niet alle accommodatie in Kaprun ligt dichtbij de lift of in het centrum. Je kan uiteraard ook verblijven in dorpen in de buurt van het skigebied van Kitzsteinhorn - Kaprun. Je kan dan denken aan een appartement of hotel in Schüttdorf, Bruck, Fusch, Pieshofen, Zell am See of Maisdorf. Je zit dan wel wat verder weg van de liften van Kitzsteinhorn - Kaprun, maar zeker als je in Schüttdorf of Zell am See verblijft dan kan je altijd omhoog bij de Schmittenhöhe.

Prijsniveau

Het prijsniveau van de accommodatie in Kaprun-Kitztsteinhorn is vergelijkbaar met andere skigebieden in Oostenrijk. Uiteraard betaal je net even wat meer wanneer je dichtbij de liften of in het centrum verblijft. Kaprun kent vijf viersterren hotels. Over het algemeen is de accommodatie in de dorpen die in de buurt van het skigebied van Kitzsteinhorn - Kaprun liggen, zoals Bruck, Fusch, Pieshofen of Maisdorf net even wat goedkoper. Een ander verhaal is de accommodatie in Zell am See en Schüttdorf, waar je minimaal net zo veel geld kwijt bent voor een hotel, appartement, pension of chalet als in Kaprun.

Accommodatie thema's