BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Kitzsteinhorn Kaprun

Reviews Kitzsteinhorn Kaprun

73% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.9 op basis van 3782 reviews.

  • Sterke punten: Geen vlakke stukken en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en druk.

Wat vind jij van Kitzsteinhorn Kaprun?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast624
    Gast624 16 januari 2018 · 10:41

    Hoog en daardoor super sneeuw, brede pistes, vriendelijk, niet echt lastig op een paar stukjes van de "black mamba" na Op sommige plaatsen wat druk waardoor je je in moet houden als je echt even wilt knallen, waar de pistes zich wel voor lenen, zoals de rode 11 Niet geschikt voor een week omdat het een vrij klein gebied is Een prima uitstapje als je in Zell am See zit zoals wij

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast638
    Gast638 6 april 2017 · 16:41

    Positief: Redelijk snel boven als er beneden in het dal geen rij is dan. Negatief: Erg druk, wachtrijen (begin April?), sleepliften op de gletsjer, liften niet op elkaar afgestemd. Gletsjerjet 3+4 gecombineerde stoel/cabine, maar daardoor kwetsbaar en staat te vaak stil. Mij viel op dat er weinig piste preparatie is. Er zijn betere gebieden zoals Stubai en Sölden. Ik ga hier niet weer.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • sjorsdk
    sjorsdk 28 oktober 2016 · 12:46

    Na de afknapper bij Zell am See een verademing op en rond de gletscher van Kaprun. Vanwege het heerlijke weer smolt de sneeuw in het lager gelegen Zell am See en veranderde alle pistes binnen een mum van tijd naar een knollenveld. De Kitzsteinhorn had geen last van de hoge temperaturen vanwege de hogere ligging. Er zijn meerdere heerlijke carve pistes te vinden, het is speels ingedeeld en de ski routes zijn erg leuk om te doen. De pistes bovenop zijn net biljartlakens en perfect om het skiën te leren en vertrouwd te raken met de kleur rood, want stijl is het daar niet! Er zijn zelfs oudere kaarten te vinden waar die pistes ook gewoon blauw zijn. Voor velen is rood een mentale kwestie en daar kan die piste je heel goed bij helpen! Voor een gletscher gebied vond ik de pistes heel divers. Een week met 2 of 3 uitstapjes naar Zell am See en eventueel de maiskogel (beide in de skipas) is prima te doen! Overigens heb ik als snowboarder nergens hoeven te steppen, een mooi pluspunt.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • KarelJansma
    KarelJansma 18 maart 2016 · 11:34

    De Kitzsteinhorn heeft snelle moderne liften en mooie brede pistes. Beginners gaan hier veel mooie blauw en rode vinden. Echt moeilijk wordt het op de piste nooit: er zijn wel wat skiroutes die uitdaging bieden. Wat ik jammer vind is dat alle pistes/liften op een relatief klein gebied liggen. Je hebt altijd het gevoel dat je in het midden van het gebied zit, uithoeken zijn er niet en je bent ook nooit een rondje aan het touren. Ook vind ik het jammer dat ik na een dag snowboarden niet naar beneden kan skiën, maar in de rij mag aansluiten bij de liften naar beneden. En qua drukte: Wij zaten er in een niet-vakantie week, maar de pistes waren toch redelijk druk. Bij de liften is dat geen probleem, die hebben een hoge capaciteit, maar het voelt toch wat massaal daardoor.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast511
    Gast511 12 maart 2016 · 15:08

    Kaprun is echt een super skigebied! Met de gletsjer heb je altijd sneeuwzekerheid wat het gebied erg ideaal maakt. En wanneer het weer wat minder is heb je altijd nog dergelijke opties waar je ook heen kunt te skien. Ook ben ik zeer tevreden met de lessen die aangeboden werden in Kaprun. Echt een dikke TOP!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast454
    Gast454 7 januari 2016 · 12:58

    Wachttijden bij de liften +/- 15 minuten Lag genoeg sneeuw, helaas de dag dat wij er waren veel sneeuw, dit zorgde voor een slecht zicht waar het bij mij gevaarlijk aanvoelde, het was moeilijk de bulten in de piste te zien. sneeuwzeker door de hoogte. Voor een dag prima te doen!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rob64
    Rob64 20 december 2015 · 16:47

    De 6,9 die ik zag staan moet echt een vergissing zijn. In het dorp ligt de Maiskogel en Zell am See ligt op steenworpafstand. Waar Kaprun bekend om is is natuurlijk de mogelijkheid om op de gletsjer te skiën. Om mooi gebied (ja niet gigantisch groot) maar zeker een gebeid waar je je uitstekend kunt vermaken den de sneeuw vaak van uitstekende kwaliteit is. Natuurlijk ook door zijn hoge ligging. Wat mij betreft een dikke 8!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bastiaan87
    Bastiaan87 28 oktober 2015 · 09:12

    Een prima skigebied voor de gehele familie. De Miaskogel is een ideale familieberg om de eerste stappen in de sneeuw te zetten. Voor de gevorderden is de Kitzsteinhorn een prima uitvalsbasis. Alhoewel dit gebied voor de echt gevorderden wellicht wat makkelijk is. Een aantal skiroutes kan uitkomst bieden. Qua après-ski geen uitbundige taferelen, maar om rustig een biertje te drinken zijn er voldoende mogelijkheden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast459
    Gast459 21 maart 2015 · 15:09

    Top Skigebied met vele ruime pistes en moderne liften. In de meivakantie kan je hier ook nog perfect skien en in de herfstvakantie begint het seizoen weer al. Het dorp Kaprun is heel gezellig en authentiek. We verbleven hier in Piste Chalet Kaprun.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • willemsen377
    willemsen377 25 november 2014 · 23:41

    Kaprun is een gemoedelijk en gezellig skidorp, skigebied is uitstekend! Niet te groot en massaal, leuke tentjes op de pistes, goed niveau horeca. Het is helemaal niet duurder dan een ander skigebied in Oostenrijk, de prijzen vallen zelfs nog mee. Het uitzicht op het plateau van de Kitzsteinhorn is fenomenaal! Het gebied is zeer aan te bevelen, wij komen terug!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Nicksterr
    Nicksterr 14 september 2014 · 10:36

    Heerlijk kunnen skiën afgelopen jaar met vrienden! Altijd zeer goede sneeuwcondities gehad. Soms hoefde we niet eens te wachten voor een skilift en konden we meteen instappen. Hoewel het er op de gletsjer vaak vrij koud is, is het zeker de moeite waard. Ook om weer terug te gaan. Veel gezelligheid, lekkere pistes / Off-pistes en heerlijke sneeuw! Dit gebied is zeker aan te raden!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast397
    Gast397 12 maart 2014 · 13:03

    In de eerste week van Februari voor het eerst in dit gebied geweest. Ontzettend mooi uitzicht en heb volop genoten. Het gebied is niet super groot maar zeer vermakelijk en het is voor ieder niveau toegankelijk. Er zijn 2 funparken aanwezig + halfpipe. Deze parken zijn goed onderhouden en zijn gevarieerd. Aankomend week ga ik er weer heen voor een paar dagen. Ik vind dit gebied echt de moeite waard om vaker te bezoeken.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Coudron
    Coudron 17 februari 2013 · 21:33

    Afgelopen krokusvakantie in Kaprun geweest. Goede pistes, vooral op de gletsjer was er een prima piste om je techniek bij te schaven. Al zou een stoeltjeslift ipv een ankerlift hier wel wat comfortabeler zijn. De wachtrijen vallen zeer goed mee aan de liften en overal vriendelijk en behulpzaam personeel. Ook de horeca is zeer modern en een super aprés ski tent onder aan de piste. Als je hier bent moet je zeker de Gipfelbahn nemen naar de top van de gletsjer voor een fantastisch zicht! Na een week heb je het wel allemaal gezien maar er zijn nog een paar mooie off piste routes voor de meer ervaren skieërs. Je kan met je skipas ook nog terecht in het gebied van Zell am See waardoor je ook nog wat kan afwisselen.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast031
    Gast031 15 januari 2013 · 12:17

    Eerste week van de kerstvakantie op wintersport geweest in Kaprun. Prachtig weer gehad, veel sneeuw en zon op de Kitzsteinhorn. Rustige pistes, voldoende plaats in de horeca en niet hoeven wachten voor de skilift. Wat wil je nog meer tijdens de schoolvakantie!!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Michel
    Michel 13 november 2012 · 23:39

    Skiën op een gletsjer is altijd apart zeker hier waar je tot 3000 meter kan gaan, de pistes zijn breed en ruim en ondanks de drukte si het aardig rustig op de pistes. Ga je naar boven vergeet dan niet even stil te staan bij het moment die opgezet is nadat er brand geweest is in de tunnel die je ziet voordat je met de gondels naar boven gaat. Op 11 november 2000 overleden 155 personen nadat de trein in brand vloog in de tunnel, de tunnel zelf is afgesloten en kan je nog zien en ook de rail erna toe.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Nick
    Nick 9 september 2012 · 18:04

    Afgelopen crocusvakantie ben ik naar kaprun geweest en dit jaar was echt "het jaar" met de meeste sneeuw! Nog nooit zo'n goede omstandigheden gehad! Ik had 3 dagen zon en 3 dagen volop sneeuw. Op een dag was het zelfs -40 s'nachts! Met 135km piste is het een super skie gebied! Dit is echt geen 6,9 waard hoor. Van mij mocht het mooi een dikke 8,5 zijn! Het was zeker de moeite waard! "AANRADER"

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast542
    Gast542 16 augustus 2012 · 10:26

    Heerlijk Soignies met 135 km piste zijn de pistes van Kaprun en de kitzsteinhorn geweldig! De sneeuwzekerheid is bijna 100%. Dit gebied is zeker een 8.5 waard!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • F Severijn
    F Severijn 11 april 2012 · 11:14

    Om af te kicken toch nog even op het laatst gegaan. Net terug uit Kaprun, 3 dagen op de ski met pasen. Mist en sneeuw de eerst twee dagen. De laatste dag een kadootje, op de piste 15 tot 20 cm poeder. En het bleef de hele dag maar sneeeeeuwen. Wij,de ouders, naast de piste tot bijna aan de knieen in de poeder en de kinderen tergelijke tijd de eerste poeder ervaring op doen op de piste. Heerlijk, nu is het nog moeilijker om te wachten tot de volgende keer skien.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 04:10

    Vanaf Kaprun was het op zaterdag 22 oktober 2011 een korte klim naar het dalstation van de Kitzsteinhorn-gletsjer. ‘s Middags om 1 uur maakten we de eerste afdaling van de Kitzsteinhorn door de verse sneeuw met bijna continue een ongekend mooi uitzicht op het groene dal en het meer van Zell am See. Het was zonnig, onbewolkt en gezellig druk, maar bij geen enkele lift waren wachttijden. Alhoewel de piste nog niet geopend was, werden er al door veel skiërs de dalafdaling naar Langwied op 1976 m hoogte gemaakt. Wij hebben gedurende de middag tussen de top op 3029 m en Alpincenter op 2452 m alle pistes en liften benut. En soms zelfs op vers voor onze neus geprepareerde pistes geskied. Onze dochter kwam aan haar trekken met de vele sprongetjes die te maken waren naast de pistes. Onderwijl was het ook leuk om naar de vele stunts in het snowpark te kijken. Het skigebied ziet er erg modern uit. Met als letterlijke en figuurlijke topper het tegen de Kitzsteinhorn geplakte fantastische topstation op 3029 m hoogte met een restaurant, een treintje naar de skipistes, een filmzaal en een museale wandeling door een 360 m lange uitgehakte tunnel door de top van de berg naar een uitzichtplatform.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • LRNT
    LRNT 7 maart 2012 · 13:28

    Laat je als gevorderde niet afschrikken door de het gegeven dat hier 0km zwarte piste is. Er zijn 5 al eerder genoemde X-pistes, mooie ongeprepareerde pistes die zwart-niveau hebben. Het is op de gletsjer een stuk kouder dan in Zell am See, dat vind ik een nadeel, maar hier op de Kitzsteinhorn is er dan weer een heel groot funpark aanwezig. Genoeg mogelijkheden om te grinden en te jumpen. Jammer dat er nog zoveel trage sleepliften zijn.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Boris
    Boris 30 januari 2012 · 13:51

    Net terug gekomen. Maiskogel is leuk voor beginners, als gevorderde zul je echt de gletsjer op moeten. Het was laagseizoen, en met extreem veel sneeuwval, dus was top op de gletsjer. Mooie brede pistes, zo goed als alles was open, leuk funpark... Een aantal "X-pistes" die ongeprepareerd blijven, en daarnaast meer dan genoeg off-piste mogelijkheden. Het dorp is daarintegen wat tegengevallen. Meer ingericht voor families, weinig apres-ski mogelijkheden, "geen" stapmogelijkheden. Accomodaties zijn niet zo duur, Skipas vond ik wel erg duur, horeca is totaal niet duur.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • menno
    menno 9 januari 2012 · 10:28

    Kom nu 7 jaar in Kaprun. Door de gletscher is het sneeuwzeker. In combinatie met Zell am See (7 minuten rijden vanuit Kaprun) en de Maiskogel in het dorp is het een mooi en afwisselend ski-gebied dat denk ik net iets geschikter is voor beginners dan gevorderden. voor de afwisseling kun je ook een dag skiën in Saalbach-Hinterglem (20 min rijden) of het gebied rond Kitzbuhel (20 min rijden naar lift in Niedernsil). Bij slecht weer in het dal wordt het wel erg druk op de gletscher (en in de Tauern Spa) en andersom, bij slecht weer hogerop, is het erg druk op de maiskogel en in zell am see.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • peter
    peter 30 december 2011 · 12:33

    ik snap niet dat ze hier een 6,9 voor geven dit mocht zeker een dikke 8,5 zijn! Een prachtig skigebied 45 km piste in totaal met off psite 60 a 70 km ! wederom fantstisch!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • David
    David 24 oktober 2011 · 15:07

    goed en mooi skigebied met 130km piste in totaal met de europasportregion! En er ligt veel sneeuw op de kitzsteinhorn! En de maiskogel is super en ze hebben er lekkere brede pistes!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Simon
    Simon 21 oktober 2011 · 22:18

    We zijn er geweest een prachtig groot gebied! En we hebben een dag met sneeuw gehad er viel 70cm in 1 dag! Het is zeker de moeite waard Ps) het is in het dorp heel gezellig!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Nick Romijn
    Nick Romijn 21 oktober 2011 · 21:56

    Kaprun is een geweldig skigebied en de maiskogel is lekker breed! De gletsjer is altijd sneeuwzeker en in totaal bij kaprun 40km de gletsjer en 20 bij de maiskogel en voor kleine kinderen is er de lechnerberg waar je lekker brede pistes heb!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Rudy
    Rudy 22 augustus 2011 · 00:20

    Vandaag topdag gehad op de pistes. Vanaf een uur of 08.00 uur lekker geskied. Pistekwaliteit rondom goed te noemen. Rond een uur of 11.00 uur werd kwaliteit aanzienlijk minder. Kortom; eind augustus skieen echt een aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • alice kok
    alice kok 20 februari 2011 · 21:55

    Super Pulver Sneeuw, dat vindt je de hele winter van november tot dik eind mei, op de pistes van Kaprun . Het is nooit te laat of te vroeg om naar Kaprun te gaan. Heerlijke herfstvakantie met in het dal prachtige kleuren en op de piste VERSE ECHTE sneeuw. Ook in de zomervakantie top om in de sneeuw te ravotten en s morgens een afdeling of wat te maken - blauwe piste - helemaal boven. wel goede zonnebrand meenemen want het gaat daar 10x zo snel. Wat te denken van de mei-vakantie, ook zo'n vergeten stukje heerlijke sportieve vakantie

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 8 december 2010 · 11:50

    We zijn dit jaar in januari er geweest voor de eerste keer, ik ben al een gevorderde ,mijn partner een beginner, voor beiden enorm veel mogelijkheden .We hebben er erg genoten een prachtig skigebied. We gaan er volgend jaar weer heen!!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Harm
    Harm 12 november 2010 · 13:37

    Met vrienden 6 / 7 / 8 november op de gletsjer in Kaprun wezen snowboarden. Het was het zogenaamde "White Start" weekend en dankzij de hoge ligging van de gletsjer waren er toch een aantal pistes open, naast alleen de gletsjer. De gletsjer lag er zaterdag 6 november prachtig bij, onder een strakblauwe hemel met een heerlijk zonnetje. Het was druk, want in een plaatselijke krant had een advertentie gestaan dat mensen voor de helft een skipas voor die dag konden kopen. De wachttijden bleven echter aanvaardbaar; we hebben één keer een kwartier voor een sleeplift moeten wachten, maar verder was de doorstroming prima. Alleen de service bij het restaurant (iets met Gletsjermühle of zoiets) liet te wensen over. We moesten erg lang wachten en zelfs na 4 keer vragen hebben we niet hoeven te betalen. Zondag was het wisselend bewolkt met harde wind en veel minder mensen, waardoor het sowieso in het restaurant beter toeven was. Maandag 8 november hadden we het geluk dat het de hele nacht had gesneeuwd (en de rest van de dag ook overigens!) waardoor we een prachtig vers poederkleed konden betreden! Het was genieten tot en met en het was wederom helemaal niet druk! Geen wachttijden bij de liften. De Kitzsteinhorn is een prachtig gebied voor een short-ski om er weer even in te komen voordat het echte wintersport geweld losbarst. Er waren naast de gletsjer nog een paar rode pistes open die naar de het restaurant op 2400 meter hoogte gingen. Verder was er nog een piste open die naar een stoeltjeslift aan de linkerkant leidde waar nagenoeg niemand gebruik van maakte dus ook daar was het heerlijk snowboarden. Ook sommige stukken die niet open waren waren (vooral maandag) prima te betreden. De gratis busverbinding vanuit Kaprun is prima en brengt je in 10 minuten tot aan de kabelbaan die je in no-time naar boven brengt..

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 6 maart 2010 · 17:37

    Een zeer overzichtelijk gebied, mede doordat je na het uitstappen uit de Glecherjet 2 (de 2e gondel, die je naar 2452 meter brengt) eigenlijk een groot deel van het gebied letterlijk kan overzien. Er zijn snelweg-brede blauwe pistes, ook hooggelegen, waarop het ondanks de drukte prima ski?is. Daar doorheen verweven zijn er enkele rode pistes, zeg maar zijwegen, die wel wat uitdaging bieden maar waarvan er jammer genoeg niet veel zijn. Ook enkele als rood aangeduide pistes zijn eigenlijk donkerblauw. Door de hoogte van het gebied is de sneeuwconditie prima. Aanrader is even te gaan kijken bij het Volvo Ice Camp, alwaar enkele iglo's zijn gebouwd alwaar je kan overnachten. Dit hebben wij gedaan (wel maanden van tevoren reserveren); een hele bijzondere ervaring om het gebied om 5 uur leeg te zien lopen en met een klein gezelschap achter te blijven. Wij hadden hier een zonnige dag, terasjesweer, met nog steeds prima sneeuw, maar ook een dag met mist en sneeuwval: Nog steeds leuk ski?door dikke laag losse sneeuw en 0,0 zicht. Wel koud! Ik denk dat beginners hier prima uit de voeten kunnen en dat gevorderden na 2-3 dagen uitgekeken zijn. Mooi gebied met goede liften en fijne sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 5 juli 2009 · 19:41

    beste Anoniem, Woensdag 14 januari 2009 om 13:35 ik ben van 13 tot 17 mei geweest en toen was er heel veel goede sneeuw het was wel m\'n eerste keer skien maar naar mijn idee en volgens anderen die wel al skie ervaring hadden was het prima sneeuw als u mijn hele verhaal wilt lezen staat het hier onder PS: er staat boven mijn verhaal wel van anoniem want toen had ik nog geen account maar ik ben die die met school ging en over het eten klaagd

  • Anoniem
    Anoniem 4 december 2008 · 12:56

    Ik ben in mei 2007 met school naar een hotel geweest op de gletsjer 2500meter. Dat was eg superrelax, zelfs met overdekte voetbalveldje, sauna, fitness etc, alleen het eten was niet te vreten, he Daan ? Het skigebied is niet heel uitdagend, maar je kunt ook off piste bijv. Toen ik er was was er bijna niemand, geen wachttijden dus.. En dan is het uitzicht op het dal helemaal geweldig. Een super week gehad! Groete Max

  • Anoniem
    Anoniem 7 september 2008 · 14:14

    ik zou graag willen weten wanneer het ski seizoen begind want ik wil weten wanneer ik weer sneeuw op de sneeuwcams kan vinden PS?ie annoniem hier boven ben ik. ik had toen nog geen accound aangemaakt

  • Anoniem
    Anoniem 5 september 2008 · 20:07

    Ik ben met mijn school naar kaprun geweest het was apsoluut toppie ik heb me geen moment verveel maar ik ging ook wel in de week na de voorjaars vakantie dus met wachtijden heb ik niet temaken gehad het was ook mijn eerste ski ervaaring dus ik kon er niet heel veel van maar de 4e (en helaas laatste) dag kon ik het aardig goed. verder was het weer super en de sneeuw mooi. de uitzichten op de eerste 3 dagen maakte het snertweer op de 4e dag helemaal goed. alleen het varkensvoer dat we in het restaurant voorgezet kregen was echt niet te eten het vlees was rauw en de patat ook. maar volgens de leiding kwam dat door het feit dat we in een keer met honder man aankwamen. en dat de kok daar niet op had gerekend. op het eten na was het echt een super vakantie die ik nooit ga vergen. Daan PS: ik ga proberen mijn ouder overtehalen om komende voorjaarvakantie weer te gaan.

  • Otto
    Otto 29 december 2007 · 21:31

    Net terug van een weekje Kaprun in de kerstvakantie. Leuk gebied zeker voor beginners en voor onze kinderen een groot succes met leuke begeleiding van de grote skischool daar (die bij de Intersport winkel). Wel weinig echte sneeuw en tegen einde van de week nogal ijzig met dun laagje poeder. Rood/zwarte pistes zeer beperkt, en inderdaad veel nationaliteiten maar dat maakt het wat mij betreft juist wel aantrekkelijk.

  • Connie
    Connie 23 oktober 2007 · 18:34

    Nooit meer naar Kaprun, wat een vreselijk dorp en laten we het niet hebben over de maiskogel, 1 bergje en dat is het. De gletscher is wel mooi maar erg druk. Er zijn zeker mooiere gebieden in Oostenrijk om te skieen.

  • Karin
    Karin 21 oktober 2007 · 13:22

    Leuk dorpje voor beginners. Voor gevorderden is er niet zoveel te beleven. Offpiste mogelijkheden zijn wel aardig, met name op de glacier. Kleed je wel goed aan op de glacier want het kan er erg koud zijn. Al bij al is het niet het meest uitdagende skigebied. Een leuk alternatief voor Zell am See, en niet meer dan dat.

  • Tjerk
    Tjerk 3 april 2007 · 11:04

    van 10 tot 17 maart zijn we in Kaprun geweest, vanwege de voorspelde hoge temperaturen en daardoor slechtere condities op de Maiskogel zijn we alleen naar de Kitzsteinhorn geweest. Het was onze eerste wintersportvakantie en vooraf hadden we deze bestemming gekozen om de sneeuwzekerheid en met opzet buiten de krokusvakantie omdat het dan rustiger zou zijn. Het eerste was waar, sneeuw genoeg, maar dat laatste hebben we geweten, het was in onze ogen óntzettend druk, als nergens goede sneeuw ligt weet men Kaprun wel te vinden zeg. Nadeel dus overvolle skibussen en zelfs files vanuit het dorp naar de gletscher en veel gedrang en gedoe bij de gondels naar boven. De wachtijden bij de liften op de pistes vielen op zich nog mee in de restuarants was het natuurlijk ook druk. Tip: pas je schema aan en ga zolang skien als de grote massa eet en pas eten als de rest weer gaat skien. Het perfecte weer, zeven dagen volop zon, + 14 graden en blijvend goede sneeuw maakten alles goed. Er zijn inderdaad veel oost-europeanen, nadeel is dat je ze niet verstaat en zij jou niet, je kunt ze dus niets duidelijk maken, bovendien trekken ze zich ook nergens iets van aan en doen alsof de hele wereld van hen is, persoonlijk hebben we er niet zoveellast van gehad, maar of dit voor Kaprun wel zo goed is vragen we ons af. Een ander nadeel vonden wij de aanwezigheid van de vele(groepen)snowboarders, die zich soms erg hinderlijk gedroegen, blijkbaar is de Kitzsteinhorn hét gebied, voor beginnende skiers zoals wij was het goed oppassen geblazen, maar uiteiendelijk went alles en je leert er mee omgaan. Waarom zijn er geen aparte pistes voor snowboarders? of zouden ze het niet meer leuk vinden als ze geen skiers meer tegenkomen? Tenslotte, voor aprè-ski moet je niet in Kaprun zijn, het was er gewoon saai en stil, maar misschien kwam dit ook wel door het weer, met + 17 graden en het voorjaar in het hoofd, lijkt aprè-ski ook ver weg.

  • Chris Sleijpen
    Chris Sleijpen 21 maart 2007 · 10:17

    Wij zijn net terug van een weekje in Zell am See. En omdat daar zo weinig sneeuw lag zijn wij natuurlijk ook een aantal dagen in Kaprun geweest. Natuurlijk was het er nogal druk omdat er nergens in de nabij gelegen gebieden sneeuw lag. Een uitstekend genied voor snowboarderds want er liggen 3 verschillende funparken. Het is een mooie getsjer met goed geprepareerde pistes en veel liften. Het grote nadeel is dat er nogal een aantal drukke knel punten zijn bij de liften waar je dus best een 30 tot 40 minuten in de wachtrij kan staan eer dat je in de lift mee kunt naar boven. Het grote nadeel van dit gebied is ook dat men de oost europeese toeristen aantrekt met behoorlijke kortingen op hun skipassen. Deze mensen zijn alleen maar ingesteld op skiers en duwen je gewoon naar achter zodat zij voor kunnen. Ik heb geen gehuurd materiaal maar van mij eigen en dan is het dus heel naar als mensen met opzet op je snowboard staan te timmeren met hun ski stokken. We hebben ook met lokale bewoners gesproken over dit soort taferele en wij waren niet de enige die hier over klaagde. Eind conclusie: Mooi gebied, strakke pistes, veel te druk wegens knelpunten in de liften indeling...

  • Dennis
    Dennis 8 maart 2007 · 16:41

    Kaprun is een sneeuw zeker gebied vanwege de hoogte. Echter als de sneeuw in de lagere gebieden slecht is zoals dit jaar dan kan het erg druk zijn. Ook de hoogte brengt met zich mee dat je een tijdje onderweg bent voordat je helemaal boven bent. De uitzichten bij helder weer maken het dan wel weer goed. Voor beginners is het een prima gebied met brede pistes voor de cracks is het denk ik te beperkt om een zich hier te vermaken. Sfeer en faciliteiten zijn gewoon goed. En het is zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken.

  • Steven
    Steven 8 maart 2007 · 09:18

    Kaprun is een niet al te groot sneeuwzeker gebied! Ik ben begin februari in kaprun geweest en kan op een erg leuke vakantie terugkijken. Het nadeel is dat je een stukje moet rijden naar de gletsjer en dat je na een paar dagen de gletsjer wel gehad hebt. Je kunt dan gemakkelijk ook een dagje uitwijken naar Sell am See (+/- 3 km).

  • José
    José 28 februari 2007 · 16:50

    Het gletscher gebied op de Kitzsteinhorn van Kaprun is fantastisch! Zowel voor de ervaren skier als voor de beginner maar ook voor de wat kleinere kinderen is het een leuk en overichtelijk gebied. We zijn in de krokusvakantie geweest (17 t/m 24 februari 2007), helaas daardoor wel erg druk maar het prachtige weer maakte héél veel goed! Wij zorgden ervoor dat we om half 9 's ochtends op de piste stonden (liften gaan vanaf 8.00 uur) zodat je nog een paar uur heerlijk op mooi geprepareerde pistes naar beneden kon, voordat de grote meute naar boven kwam. Dan kun je vervolgens ook op tijd weer terug en hoef je niet 3 kwartier in de rij staan om met de gondel naar beneden te gaan. Voor de lunch is het niet nodig om naar de grote vreetschuur te gaan (Alpin Centre Big Apple); daar is het inderdaad vreselijk. Het is bijvoorbeeld heel goed toeven bij de Krefelderhütte. Zorg dan ook dat je nét voor de grote drukte daar zit; na het eten lekker nog even in de ligstoelen genieten van (in ons geval) de zon; en hup weer lekker op de latten. Wij komen zeker nog een keer terug! Misschien nog een keer in mei....

  • JOB123456
    JOB123456 19 februari 2007 · 19:18

    Ik ben afgelopen jaar begin mei in kaprun geweest. geeft een speciaal gevoel dat op de gletscher gewoon volop sneeuw ligt terwijl de temperatuur in het dal rond de 20 graden ligt. sneeuw op de pistes was uitstekend (ook nog in mei) wel een nadeel dat de meeste pistes blauw waren en de rooie die er waren ook niet echt uitdagend zijn.

  • famillie Buurman
    famillie Buurman 18 februari 2007 · 18:35

    Wij zijn vandaag op de maiskogel geweest, dat vonden wij een leuk gebied. Op deze site staat dat er sneeuw ligt, dat klopt wel maar in het dal ligt alleen sneeuwkanon sneeuw op de pistes. Boven is er wel verse sneeuw.

  • erik
    erik 11 februari 2007 · 21:29

    ik ben nu 2x naar kaprun geweest wel allemaal buiten het hoogseizoen had geen last van wachttijden en de prijs is ook goed ligt er natuurlijk aan waar je wat gaat drinken met zell am see en de maiskogel is het zeer goed te doen daar mijn favoriet is toch echt de maiskogel vrijwel niemand op de piste en gewoon een leuk stukje om te knallen ga nu eind feb weer dus even kijken hoe druk het dan is maar voor mij is kaprun een toppertje!

  • Martijn
    Martijn 8 januari 2007 · 22:25

    Er zijn veel blauwe pistes, zoals de meeste gletschers, voor beginners dus uitstekend. Daarbij is er voor beginners veel variaties mogenlijk. Snelle liften. Sfeer hangt er niet echt: er is een grote vreetschuur op de gletscher. In Kaprun zelf is er wel een aardige apresski. Voor gevorderde is de alleen de offpiste echt aantrekkelijk. die overigens wel af en toe lawinegevaarlijk zijn. Maar de gletscher krijgt door het seizoen heen behoorlijk veel sneeuwdumps. Dus regelmatig diepe sneeuw! de negetieve punten die de andere schrijven kloppen geheel: bussen zijn overvol, auto pakken is het beste. En tussen eind december en eind februari moet je er niet zijn, vaak snijdende kou en slecht zicht/mist. Ik heb ooit n seizoen in Zell am see gezeten en heb me een aantal keer gevaagd op die gletscher in januari...daarna ben ik maar weer in Maart s wezen kijken. Ik begrijp dus echt niet waarom mensen daar voor hun lol naar toe gaan in die tijd...Kaprun is dus wel uitstekend in het voorseizoen en in het naseizoen met regelmatig verse sneeuw.

  • Ron
    Ron 8 januari 2007 · 13:54

    Nog een aanvulling op mijn eerdere ervaring: Een nadeel van Kaprun is het feit dat de liften achteraan in het dal zijn, ruim 5 kilometer buiten het dorp. Er rijdt een skibus, maar mijn ervaring daarmee is beperkt. Ik vond het die keren dat ik de bus heb genomen geen aanrader. De bus rijdt niet vaak genoeg (zit daarom nogal vol). Neem dus je eigen auto naar de liften. Parkeren gaat goed en als je vroeg bent ook vrij dicht bij de liften zelf.

  • Ron
    Ron 8 januari 2007 · 13:40

    Ik ben verschillende jaren steeds voor een korte vakantie naar Kaprun geweest. Laat in het seizoen (ver in April) om nog even een paar dagen lekker te skien. Daar is Kaprun dan ook erg geschikt voor, hoog op de gletscher dus lang goede sneeuw. De nadelen van zo'n gletscher zijn wel goed te merken. Het gebied is nogal klein, de variatie in pistes is niet groot, het meeste is blauw en de rode pistes zijn voor gevorderde skiers ook niet al te lastig, dus na een paar dagen heb je het echt wel gezien. Een eerdere opmerking over het weer is natuurlijk flauw, als het slecht weer is is het op een gletscher natuurlijk niet prettig. Er is geen enkele beschutting, dus wind en sneeuw hebben vrij spel. Ik heb er zelf met -24C geskied, dat heeft ook z'n charmes. Anderzijds heb ik er ook geskied met prachtig weer en dan is het een vreemd idee om te weten en te zien(!) dat het in het dal bijna 20 graden kan zijn, terwijl je zelf met een paar graadjes vorst op de gletscher staat te skien. Met het weer moet je dus gewoon geluk hebben. Een groot voordeel van Kaprun is wel dat de hele gletscher in een kom ligt en daarom bij harde wind vrij lang open kan blijven (naar mijn idee langer dan bijvoorbeeld de gletscher in Soelden) Op de gletscher zijn de wachttijden goed te doen, 's ochtends bij de gondels is het wel even wachten, en vervelend genoeg is dat 's middags ook het geval omdat je ook met de gondel weer terug moet. Apres ski bestaat feitelijk niet in Kaprun, daarvoor zul je naar Zell am See moeten. Ik heb er zelf geen ervaring mee, dus kan niet zeggen of het daar leuk is.

  • Ron
    Ron 6 januari 2007 · 23:28

    Wij gaan al jaren naar Kaprun, vooral om de sneeuw-zekerheid van de gletscher. Zowel voor beginners als voor gevorderden zijn er voldoende ski-mogelijkheden om je lekker uit te leven. De gastvrijheid is voor ons verder een doorslag gevende faktor. Als minpunt is wellicht de dagelijkse busreis naar de Kitzsteinhorn te noemen, vooral in de drukke periodes (volle bussen en af en toe wachttijden). Wij zijn zeker enthousiast over Kaprun.

  • Peter Paul de Vries
    Peter Paul de Vries 21 augustus 2006 · 10:19

    Een absolute afrader Kaprun. Geen apres ski. Lange wachttijden, veel voormalige oostblokkers, ver rijden naar piste, koud op de gletscher, vaak sneeuw of wolken. Nooit meer

  • pvb
    pvb 21 augustus 2006 · 10:12

    week 9 2006 kaprun geweest, ski gebied super, bussen verschrikkelijk ze rijden te weinig zodat het te vol wordt zeker met kids, dat was echt een afknapper

  • A
    A 21 augustus 2006 · 09:33

    Tijdens een wintersport in Zell am See (5 jaar geleden) ben ik 1 dag in Kaprun geweest. Conclusie was 1 keer maar nooit weer. Het was daar ijskoud, stond een harde wind, er zijn veel sleepliften en maar een kale bedoening..........

>