BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Kasberg - Grünau

Reviews Kasberg - Grünau

93% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3706 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, rustig, goed eten op de piste, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Kasberg - Grünau?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast578
    Gast578 16 maart 2019 · 13:18

    We zijn in de afgelopen 5 jaar zo'n 10 keer wezen skiën in Grunau. Je zou dus zeggen, al met al een goed gebied als je er zo vaak komt. Toch is de score laag! Laat ik eerst aangeven wat er positief is en waarom het gebied ook een 8 zou kunnen verdienen. Voornamelijk de geschiktheid van het gebied voor de beginnende skiër en met name ook de gezinnen die net beginnen is een grote pre. Verder komt de hogere score door het optimale vakantiegevoel welke het Hochberghaus geeft. We hebben dit hotel de eerste keer leren kennen tijdens de lunch, maar zijn daarna altijd naar dit hotel teruggekomen voor de overnachtingen. Het geeft een optimaal vakantiegevoel als je de auto onderaan parkeert en met de kabelbaan en sneeuwscooter bij je hotel wordt afgezet. Verblijf je in het Hochberghaus dan eerst er een bar voor de gasten en nagenieten bij de openhaard is geweldig. Echter is het niet de après-ski waar velen naar zoeken. Dan het skigebied zelf. We zijn als beginnende skiër met het gezin hier erg enthousiast geweest. Echter de laatste jaren zijn er meer en meer problemen geweest met de kabelbanen. Dit laatste jaar (carnaval 2019) zo erg dat een lift afgesloten was voor de gehele week. Hierdoor is direct dan ook de beste helft van het gebied niet beschikbaar. Op zich is dit overmacht, ware het niet dat het keer op keer erger wordt en de organisatie achter de skilift toch werkelijk in gebreke blijft. Denk dan aan: geen communicatie over de status en oplossingen, geen creatieve ideeën om och in bovenste deel te kunnen skiën en tot slot geen compensatie als je een weekkaart hebt. Dagjes mensen kregen bij vragen vooraf wel 25% korting. Is het als geheel aan te raden? Ja, mits je accepteert dat er onzekerheid is in de mogelijkheden tot skiën! Niet zozeer door de sneeuwcondities, deze zijn altijd goed geweest of in ieder geval vergelijkbaar met de andere gebieden, echter wel door de groeiende onzekerheid qua skilift beschikbaarheid.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast177
    Gast177 3 februari 2019 · 19:54

    Heerlijk gebied met kinderen. Prijs-kwaliteit uitstekend.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast786
    Gast786 8 februari 2017 · 16:25

    geweldig skigebied! niet groot maar meer dan genoeg pistes voor een weekje wintersport. kom hier zelf al jaren en nog nooit een nare vakantie gehad. hotel en restaurant hochberghaus is super. zelf hier altijd geslapen. super personeel en altijd gezellig. ze proberen je met alles te helpen als er iets mis is. het skigebied zelf is rustig. weinig wachttijden voor de liften en veel nederlanders tijdens de vakanties.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Meike
    Meike 1 maart 2015 · 15:43

    Geweldig dit! klein maar toch erg leuk. maar 1 stoeltjeslift, 2 gondels en voor de rest alleen 2-persoons-sleepliftjes, maar laat dat de pret niet bederven. ik heb hier vanaf mijn 3e tot mijn 9e hier elk jaar geskied en toen ik 10 was heb ik hier leren snowboarden. heb hier geweldig leren skien (boeken via PBN). we verbleven altijd in grunauhoff, wat klein, gezellig en knus is. doordat we vaste klanten waren (helaas, nu skien we in frankrijk) kenden we het personeel goed en voelden we ons ontzettend welkom. Omdat het skigebied zo klein is kon ik vanaf mijn achtste al met mijn vriendinnetje alleen het skigebied onderzoeken, als je maar om twaalf uur in de jagerspitz was, een prima restaurantje met goed eten (let op: vieze chocolademelk). de sethute (of hoe je het ook schrijft) heeft de lekkerste chocolademelk, lol. klein maar echt geweldig!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast376
    Gast376 4 februari 2015 · 13:18

    Vanaf mijn vierde tot mijn vijftiende hier geskied, ben nu 18 jaar. Een fantastisch gebied voor de beginner en voor kinderen. Een heerlijke tijd gehad met familie, als kinderen konden wij na de skills nog lekker zelf op pad doordat het gebied vrij kleinschalig is. Grunau is een gezellig dorp en de mensen zijn er erg vriendelijk. Ik heb warme herinneringen aan Grunau en zal er zeker nog eens terugkomen!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast094
    Gast094 21 februari 2013 · 21:31

    Zijn al 7 jaar met kerst hier geweest. Altijd voldoende sneeuw gehad en de verhalen over de gemoedelijkheid, goede ski-/ snowboardlessen met Nederlandse kinderen en meestal Nederlandse leraren kloppen helemaal. Kijk met veel plecier hierop terug. Ook de ski-verhuur doet niet moeilijk en lost problemen / wensen op.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast168
    Gast168 10 december 2012 · 00:24

    Gewoon een leuk gebied, goede condities, prima hotel Grünauhof. Je kunt hier prima onthaasten, het gebied is overzichtelijk en afwisselend genoeg. Je kinderen hebben meer dan voldoende om hier te leren skiëen, en als volwassene kun je er ook prima uit de voeten. Grünau zelf stelt niks voor, aprés-ski is er niet maar maak je gewoon zélf in je hotel! We gaan komende Kerstweek weer, 3 families met totaal 12 personen en het ziet er uitstekend uit qua sneeuwverwachtingen! Niet ingelogd, maar recensie van Jaap uit Maarssen.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 13 april 2012 · 21:38

    mooi en knus gebied, prima voor gezinnen met kleine kinderen of voor starters.dit jaar voor de tweede keer geweest met familie en vrienden, reisorganisator PBN regeld alles prima. ksn niet wachten tot volgend jaar.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anita
    Anita 21 juni 2011 · 16:57

    Wij zijn 7 jaar achter elkaar naar dit skigebied geweest. Vooral omdat het een geweldig gebied is voor de kinderen. Zij krijgen over het algemeen les van Nederlandse leraren en zitten met alleen Nederlandse kinderen in het klasje (boeken bij PBN.nl). Wij logeerden altijd in Grunauhof. Ook dat is een aanrader. Betaalbaar en uitstekend eten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • erica welp
    erica welp 15 november 2007 · 13:53

    het is een zeer leuk gebied. ben er al 5 keer geweest en ga in februari weer heen. leuke en behulpzaam mensen. voor ieder wat wils voor zowel beginner als gevorderde.

  • Marjolijn en roderick
    Marjolijn en roderick 18 augustus 2006 · 17:45

    Een hartstikke leuk gebied voor beginners en rustige skieers. Zorg dat je uit de voorjaarsvakantie van de oostenrijkers zelf blijft, want die skieen als gekken. Verder vriendelijke mensen en mooi natuur. Kortom voor herhaling vatbaar voor ons.

>