Reviews Kitzbühel - Kirchberg

88% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.6 op basis van 67 beoordelingen.

Sterke punten: Uitbundige après-ski, uitstekend voor beginners, kindvriendelijk, voldoende off-piste, goede variatie in pistes, formidabel eten op de piste, eenvoudig bereikbaar en goede mogelijkheden voor tochten.

Wat vind jij van Kitzbühel - Kirchberg?

Reviews van gebruikers

SleeVanEee
9 maart 2020 · 13:31

Bij ons verblijf in Bramberg hebben we één dag in het deelgebied Jochberg-Pass Thum geskied.
Wat ons opviel zijn veel redelijk oude liften. Vooral de blauwe pistes liggen redelijk ongunstig op de berg. Veel paden die dan weer dalen en daarna weer stijgen waardoor je vaak moet prikken om de volgende top te halen.
Helaas moet je deze pistes vaak wel gebruiken om je door het deelgebied te verplaatsen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast328
16 maart 2019 · 10:43

Slecht geprepareerde pistes met oude gondels. Slecht eten in de hutten.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast980
27 februari 2019 · 17:12

Uitgebreid gebied met veel afwisseling voor de skiër. Als je niet van skiën houdt moet je hier niet zijn, erg weinig te doen op de piste en in het dorp. Het personeel van de Bergbahnen zelf is onvriendelijk. De service is buitengewoon beroerd.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
NPemmetje
11 februari 2019 · 11:25

Ik ben hier alleen geweest en zowel op de piste's als in het dorp mij prima kunnen vermaken. Het skigebied is ruim opgezet en de liften van hoge kwaliteit. jaarlijks worden er liften vernieuwd wat de doorstroming alleen maar ten goede komt. Blijf vooral niet hangen bij de steinbergkogel en de Pengelstein maar ga ook verder het gebied in (met name via de 3S baan naar jochberg en Resterhohe) daar ligt een aantal heerlijke rode en zwarte pistes (63, 62, 60 en 61) lunch bij Barenbadalm (bij de haard!) een tent waar ze geen friet verkopen en je geen vegetariër moet zijn want dan zit je alleen aan de soep. Plek is top en de kaart uitgebreid. Ik als vegetariër heb wel heerlijk kunnen eten bij Hochbrunn Alm… zeer toffe bediening en een uitgebreide kaart. Ik had de salade geitenkaas en deze was heerlijk! Uitzicht op de zwarte 16B maar je kunt er ook komen via de blauwe 16. Lekker Italiaans eten in het dorp? ga dan naar Hostaria… echt top!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast612
1 juli 2018 · 09:05

Nog steeds een van mijn favoriete gebieden. Heerlijk pistes met veel lange afdalingen. Leuke tentjes op de piste voor drankje of hapje. Voor het skien maakt eigenlijk niet uit in welk dorp je zit. De tocht van de ene zijde van het gebied naar de andere is mooi in een dagje te doen. Als je de tijd hebt wacht dan op gondel 1 bij de oversteek…glazen vloer!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast616
22 februari 2018 · 11:55

Het dorp Kirchberg is ontzettend mooi. Ik vind het een erg gezellig en authentiek dorp. Apres ski is er genoeg al vind ik het de laatste jaren wel behoorlijk plat worden en de sfeer wat onaangenamer. Desondanks genoeg biertjes gedronken in de Schatzi’s bar. Het Skigebied zelf is zeker met Kitzbuhl enorm groot echter niet heel erg snowboard vriendelijk. Toch een heleboel stukken moeten ‘klunen’ als je te weinig vaart had. Daarnaast was het pisteplan onduidelijk. We waren continu aan het zoeken waar we nou eigenlijk heen moesten. Al met al een gezellige vakantie gehad.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast176
16 november 2017 · 13:54

Erg leuk ski gebied. Voor ieder wat wils. Met een groep met diverse niveau’s genoeg opties. Erg leuk om via de 3S verbinding naar ‘de andere kant’ te gaan.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Bennie
24 juni 2017 · 17:53

Door omstandigheden heb ik me alleen in het gedeelte Resterhöhe begeven en slechts één keer de oversteek met de 3S gemaakt. Dat (kleine) gedeelte maakte dusdanig veel indruk dat ik graag terug zou komen. Goed geprepareerde pistes met veel variatie. Soms breed, glooiend, bochtig en met diverse uitzichten. Druk is het aan die kant van het gebied ook niet, mede omdat er niet veel dorpen in de buurt liggen. Eigenlijk kun je overal prima blauwe pistes vinden en worden de kinderlanden onderaan de hellingen goed bijgehouden. Bovenaan bij de Panoramabahn ligt ook een kinderland (net zoals op diverse andere plekken) en deze zijn goed ingericht voor de eerste meters glijden.
Tochten maken gaat hier als de beste, en heb je niet genoeg aan dit gebied kun je eenvoudig oversteken naar SkiWelt. Voor de sfeer zal je wel in Kirchberg en Kitzbühel moeten zijn, want Hollersbach is echt een gat, Mittersill meer een inkoopsstad dan op toerisme georiënteerd en Jochberg een familiedorpje.
De parkeerplaats in Hollersbach

Uitzicht vanaf de Resterhöhe

Snowboardermeer dan 10 jaar ervaring
MiyukiJan
30 mei 2017 · 10:30

Er zijn zo veel pistes zijn die uitnodigen om vaker te doen. Voor mij staat piste 77 op eenzame hoogte: steile stukjes afgewisseld met wat vlakkere gedeelten, waar je gemakkelijk weer af kan remmen. Ook erg leuk zijn rode pistes 70, 65, 60, 21; zwarte pistes 63 en 23 en op blauw: 30/31 en 27 dalafdaling. Vergeet ook niet skiroute 34 een keer te proberen. Daarnaast veel moderne liften en leuke tentjes. Topper: nr.3 de Hanglalm. Minpuntjes: sommige vlakke en buckelpistes zijn nodig om het gebied te doorkruisen, aan de Hollersbach kant van de 3s. Het kan soms redelijk druk zijn op de piste, maar de liften hebben meestal voldoende capaciteit.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
18187
30 januari 2017 · 12:23

Mooie wintersport bestemming. Enkele dagen in Mittersill gezeten, goede plaats om te verblijven. Met de skibus binnen enkele minuten in Hollersbach, waar je met de gondel zo het gebied in gaat. Vooral de pistes bij Jochberg lagen er erg goed bij (ook qua zon). De pistes aan de kant van Hollersbach liggen in de middag snel uit de zon waardoor het er in januari snel koud was. Hier kun je wel wat rekening mee houden zodat je maximaal in de zon actief bent. Eten hebben wij veel gedaan aan de verbindingspistes tussen Hollersbach en Kitzbuhel/Kirchberg. Veel restaurants liggen hier in de luwte zodat er weinig wind staat. Hier is het ideaal om even te relaxen. Mooi gebied en goede pistes!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast634
12 januari 2017 · 15:48

Ik had nog maar weinig ervaring, maar vond dit een mooi skigebied met veel variatie. Omdat we in een heel rustige periode zijn geweest, hebben we heel veel pistes kunnen doen. We hadden maar 4 dagen en zaten in Kirchberg, maar zijn toch 2x met de 3S naar de overkant geweest. Dit is absoluut aan te raden, veel leuke en mooie blauwe en rode pistes daar! Onder andere 62, 64 en 66. Maar ook de Kirchberg-kant is leuk met fijne pistes richting het dalstation van Pengelstein en natuurlijk de heerlijke langste afdaling van het gebied vanaf de Steinbergkogel naar onderaan de Fleckalmbahn (16/26, roze omrande lijn op de kaart). Ik vond de door deze site aangeraden piste 25 juist een afknapper. Dat kwam misschien ook omdat deze er bij ons niet zo goed bij lag, maar vooral het smalle eerste deel bij de afgrond zonder hek is niet fijn voor beginners. Smal kan zeker ook wel heel mooi en leuk zijn zoals de 20 richting Kitzbühel en de 76 naar Pass Thurn (die laatste is wel wat traag dus wel bijprikken af en toe, maar dus ideaal voor beginners, ook omdat maar weinig mensen deze nemen). Ik raad het gebied dus zeker aan, maar dan wel vooral voor skiërs want voor snowboarders zitten er wel wat veel langzame stukken in.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Skietewilly
8 maart 2016 · 22:35

Top bestemming, twee keer geweest. Eerste keer Kirchberg, laatste keer Hollersbach. Gebied dus van beide zijden goed verkent. Mooie pistes en super liftcapaciteit. In Kirchberg erg gezellig qua après ski! Hollersbach/Mittersill ook erg leuk aangezien we dit keer met hele familie gingen, deze kant is wat rustiger. Maar juist hierom ook erg gezellig aangezien je dan toch meer in familie sfeer gaat. Kortom: aanrader.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Taan7 maart 2016 · 13:09

Gereisd in voorjaarsvakantie 2016. 26-2 t/m 05-03

  • Prima skigebied. Groot zat! Wij zaten in Kirchberg. Slechts 1 dag met de 3s naar de andere kant gegaan.
  • Voor de echte beginner zijn de mogelijkheden wat te beperkt. Alleen piste 18 is dan echt geschikt. Er zijn gerust wel meer makkelijke stukken, maar daar kom je niet zo makkelijk.

  • De kleuren van de pistes zijn wat vreemd. We hebben blauwe pistes gehad die behoorlijk pittig waren, maar ook rode en zwarte die gewoon simpel waren.

  • Sommige blauwe paadjes (piste 25) mogen wel wat beter beveiligd worden. Als je een foutje maakt kukel je zo de afgrond in. Daar laat ik mijn kinderen liever niet vanaf gaan.

  • Ik heb als snowboarder weinig moeite gehad met de verbindingspistes. Je ziet de langzame stukken meestal wel aankomen zodat je vaart kunt maken.

  • Er is genoeg uitdaging te vinden in het gebied, ook off-piste.

  • Jammer dat de skischool en oefenhelling niet onderaan een dalafdaling/lift liggen, maar ergens waar je niet naartoe kunt skiën.
    Hierdoor gaat er best veel tijd van de les verloren aan reizen met de skibus. Ook als ouder moet je best vroeg weer terug om op tijd je kinderen op te halen.

+!! Nederlandse Skiles. Onze kinderen 5-8jr hebben hierdoor toch meer plezier aan de lessen gehad.

Conclusie:
Best veel minnetjes opgeschreven, maar mijn gevoel is positief hoor. Ik zou zelfs nog wel een keer kunnen gaan.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast497
1 maart 2016 · 15:34

Mooi uitgestrekt skiegebied. Genoeg uitdaging voor de gevorderde skiërs en veel mogenlijkheden voor beginners. Een echt familiegebied met veel Nederlanders.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast507
10 januari 2016 · 20:36

Heerlijke week gehad in Kirchberg februari 2015. Mooie pistes en gezellig uitgaan in de avond. Gereisd met de skitrein ook dit is goed bevallen.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast184
11 oktober 2015 · 11:52

heel leuk gebied om te skiën! Voor ieder wat wils, ook als beginner kun je veel van het gebied zien. Pistes goed onderhouden, goede liften. Erg leuk om een tochtje te maken en met de 3S naar de andere kant te gaan.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast806
28 oktober 2014 · 11:44

Leuke locatie alleen veel verbindingspistes welke voor snowboarders als irritant kunnen worden ervaren.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast762
4 augustus 2014 · 13:05

Ja gaat er al sinds 1999 heen en ik ben een beetje verliefd op dit skigebied winter en zomer maar echt het is so geweldige skigebied goeie verbindingen ga met KI-WEST en je ben in Westendorf ga met de 3sbahn en je ben in Jochberg/Pass Thurn en ja de Prijzen liever geen commentaar haha maar echt een super gaaf leuk gezellig skigebied met trouwens de beste skileraren(s) en misschien een nadeel of voordeel heel veel Nederlanders!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Coudron
9 maart 2014 · 13:31

Net terug van een weekje skiën in het gebied van Kitzbühel en zou er perfect nog een weekje willen bijdoen. Het gebied is zo uitgestrekt dat je op een week alle pistes niet kan gedaan hebben. Wij logeerden aan het middenstation van de panoramabaan aan de resterhohe.
Nadeel hiervan is wel dat dit deel van het gebied bestaat uit een aantal liften die parallel naast elkaar opgesteld staan waardoor je telkens een redelijke vlakke blauwe piste moet nemen om naar het volgende deel te gaan. Gelukkig zijn de rode pisten onder deze liften zeer leuk en nodigen uit om een aantal keer af te dalen. Om terug te gaan moet er dan wel een hele reeks moderen liften genomen worden om uiteindelijk bij een verouderde vierpersoonslift te komen waar op het eind van de dag snel een hele hoop file staat.
Om aan de 3S lift te komen ben je van hieruit al snel 2,5uur onderweg en dit moet je natuurlijk ook in de terugweg bijrekenen.
Het skigebied van Kitzbühel - Kirchberg vond ik zeer goed in mekaar zitten, voor iedereen is er wel een leuke piste en er is meestal ook een alternatief bij stijle pistes. Wat ook leuk was is dat er een heleboel pistes in de schaduw liggen wat na de middag wel leuk meegenomen is. Ook de hahnekam lag er goed bij op een paar papperige stukken na. Wel spijtig dat er twee stukken hiervan niet geprepareerd worden.
Ook zijn er heel veel leuke hutten. Vooral waar er bediening is is het lekker eten. De beste hut volgens mij was Tony alm aan de dalafdaling nr77. Een mooie hut waar je nog de echte traditionele gerechten kan eten aan een redelijke prijs.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast183
31 december 2013 · 00:36

Prachtig skigebied, erg gevarieerd dus voor elk niveau voldoende aanbod.
Alle voorzieningen (skibus, liftanlagen, pistenpreparaties, etc.) zijn optimaal. Je krijgt wel waar voor je toch altijd wat prijzige skipas.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast121
19 maart 2013 · 19:47

Gevarieerd en uitgestrekt skigebied met mooie pistes. Op sommige plaatsen nog wel trage liften, wat je niet zou verwachten voor een skigebied van dit kaliber met hoge prijzen voor liftpassen. Leuke berghutten gezien met goed eten voor over het algemeen redelijke prijzen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast038
25 november 2012 · 20:52

Heerlijk skigebied! Je kunt alle kanten op, van beginner tot gevorderd!
De restaurantjes zijn erg gezellig, maar wel prijzig. Aanrader is om eten van thuis mee te nemen! We love kirchberg

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast286
20 november 2012 · 11:22

Echt een ontzettend leuk skigebied.
Ben er nu 3 jaar geweest en het verveelt nooit. Wij zijn met een groep van 10 gegaan waarvan een deel gevorderd was en een deel gemiddeld en een paar beginners ook zaten er kinderen bij en iedereen heeft zich kostelijk vermaakt. We zijn een keer in een appartement geweest en een keer in Rosslwirt. Beiden erg goed bevallen. de mensen zijn erg vriendelijk. Het is een overzichtelijk skigebied en ook al gaat iedereen zijn eigen gang je veel herkenningspunten of plekken waar je als beginner en gevorderde weer samen kunt komen om bijv. wat te drinken. Er zijn op de piste voldoende restaurants en barretjes en in het dorp zijn deze ook ruim voldoende aanwezig. Skipas is wel prijzig! In het dorp zijn ook voldoende winkels en supermarkten. Omdat het dorp ook zo overzichtelijk is kun je gemakkelijk allemaal je eigen gang gaan.
Al met al een super aanrader voor groepen en gezinnen!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast286
20 november 2012 · 11:22

Echt een ontzettend leuk skigebied.
Ben er nu 3 jaar geweest en het verveelt nooit. Wij zijn met een groep van 10 gegaan waarvan een deel gevorderd was en een deel gemiddeld en een paar beginners ook zaten er kinderen bij en iedereen heeft zich kostelijk vermaakt. We zijn een keer in een appartement geweest en een keer in Rosslwirt. Beiden erg goed bevallen. de mensen zijn erg vriendelijk. Het is een overzichtelijk skigebied en ook al gaat iedereen zijn eigen gang je veel herkenningspunten of plekken waar je als beginner en gevorderde weer samen kunt komen om bijv. wat te drinken. Er zijn op de piste voldoende restaurants en barretjes en in het dorp zijn deze ook ruim voldoende aanwezig. Skipas is wel prijzig! In het dorp zijn ook voldoende winkels en supermarkten. Omdat het dorp ook zo overzichtelijk is kun je gemakkelijk allemaal je eigen gang gaan.
Al met al een super aanrader voor groepen en gezinnen!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Remko2
25 oktober 2012 · 10:27

Het gebied van Kirchberg strekt zich via Kitzbuhl en Jochberg uit naar Pass Thurn waardoor je flink wat kilometers kunt maken over zeer afwisselend terrein. Over het algemeen overheersen de brede blauwe of (licht)rode pistes, maar er zijn ook een paar stevige steile afdalingen te vinden. Persoonlijk vind ik de afdaling van Pengelstein naar Aschau erg lekker omdat deze vol gas te nemen is. Aan sfeervolle berghutten geen gebrek overigens, mocht je daar tijd voor hebben ?

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Marcel
30 maart 2012 · 17:20

Ben een week in Kirchberg geweest. Leuk, gezellig en levendig plaatje. Skigebied is leuk en afwisseld. De Allstarcard is een echte aanrader. Ben deze week ook naar Kaprun, Brixen en Saalbach/Hinterglemm geweest. Vandaag regen in Kirchberg en omgeving daarom heerlijk kunnen skieen in Hinterglemm met echte verse sneeuw. Met de skibus is alles goed bereikbaar. Met eigen auto meestal gratis parkeren. Minpunt in deze periode is de onaangekondigde sluitingen van skiliften voor een dag. Ook niet uptodate op de website.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Niels5
1 februari 2012 · 21:33

Kirchberg is een leuk skidorp met gezellige aprèsski. Het skigebied is voor Oostenrijkse begrippen vrij groot, naar mijn mening niet ideaal voor snowboarders; veel verbindingspistes en vlakke stukken. Er zijn veel ‘kleine’ skihutjes waar je lekker kan eten, iets wat wij opvallend vonden in vergelijk met de andere skigebieden die wij bezocht hebben. De pistes zijn mooi en breed. Zeker een aanrader voor beginners; het gehele gebied is goed te doorkruisen middels blauwe pistes. Naar onze smaak wel een beetje teveel vernederlandst, maarja dat kan voor een ander juist leuk zijn.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Bruges4life23 januari 2012 · 18:26

Wij gaan al 10 jaar naar Kitzbuhel. Ik vind dit één van de prachtigste gebieden die er is. Veel beter dan Zell Am See/Kaprun, dat ik 5 jaar geleden bezocht heb.
De pistes zijn top, voor elk wat wils! Wie klaagt over de ‘vlakke’ pistes langs de hahnenkamm/kitzbuhel, kijkt dan volgens mij toch niet genoeg op zijn plannetje, je kan er namelijk afslaan naar de rode 19 en vandaaruit richting Pengelstein of Kitzbuhel gaan. Apres ski is er heerlijk & de mensen zijn er zeer vriendelijk. Kortom een topbestemming

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
15 februari 2010 · 20:18

Net een weekje terug van Kirchberg. Met enkele jaren ervaring in Frankrijk (2x valtho), Oostenrijk (Mayrhofen) en Zwitserland (Laax), een korte impressie:

PISTE:
Redelijk veel blauw. Wel redelijk wat routes uit te stippelen incl. dalafdaling. Rood is in nabijgelegen dorpen/gebieden te vinden. We zijn 2x naar Scheffau gereden. We hadden voor bijna 20 euro meer de All star skipas. Scheffau heeft m.i. een mooier gebied, echter iets kleiner. All in all in de gebieden: veel ijsplaten, ook al halverwege de dag. We hebben ook elke dag wel sneeuwval gehad.
Piste aanduidingen zijn niet echt kloppend met de werkelijkheid. Blauw is soms donkerblauw en rood is soms lichtrood of juist donkerrood. Opvallend: Redelijk wat vlakke stukken (irritant voor borders of skiers met minder sterke armen) en zelfs omhoog lopende stukken na een lang vlak stuk (!) Piste architect heeft niet nagedacht. Daarnaast redelijk wat kruisingen van pistes! Nog niet eerder zoveel gezien in 1 vakantie! In Scheffau was het daarnaast ook eens een ander systeem: mbv liftnummers werden de pisten aangeduid. Er waren dus meerdere 13-blauw’s die naar lift 13 leidden…

DORP:
Weinig van gezien eigenlijk, afgezien van restaurants en apres ski. Redelijk rustig eigenlijk aan het eind van de dag. 's Avonds valt het allemaal ook mee. Wel dronken lui, maar goed, da’s standaard in dit soort dorpen. We zaten net buiten het dorp, vlakbij Spertendorf. Goed te lopen. Denk wel aan sneeuwkettingen of ‘r?arts fahren’

STAPPEN:
Veel Nederlanders (90% klopt idd wel), vergelijkbaar met Valtho. De Eisbar is voor de carnavalvierders het walhalla (lees: alleen nederlandstalig afgewisseld met een enkel dance nummer). Persoonlijk mijn slechtste avond uit ooit ervaren. En dan te denken dat er ook wachtrijen buiten staan… Wel goed dat beveiliging dit in de gaten houdt. Het is er kei-druk. De London Pub is meer mijn tent, maar wordt pas later op de avond druk en zeker tegen 10-11 uur. Afwisseling van NL en voornamelijk dance. Supergezellig. Vergelijkbaar met de Yorinbar en Le monde in Valtho. De apresski tent aan het water (niet de Tiroler) was rustig en had veel duitstalige lui. Bier is redelijk tot duur, maar goedkper dan Frankrijk.

RESTAURANTS:
Redelijk geprijsd vgl met Frankrijk. Ook wel redelijke kwaliteit. Niet uitzonderlijk, maar goed, waar is dat wel voor een normale prijs. Vergeet verder maar die shoarma zaken, wat een ranzige zooi is dat ?

15 februari 2010 · 01:14

Kirchberg was ook dit jaar weer fantastisch. de pistes zijn uitstekend geprepareerd en de liften kunnen de mensenstromen uitstekend aan.
Aanrader voor rustige pistes is het gebied tussen jochberg en passturn. De niet op de andere gebieden aangesloten kitzbuheler Horn is een paradijs voor wie van brede vlakke pistes houdt en ook vrij rustig.
Opvallend is dat dit gebied echt uitstekende pisterestaurants heeft, vooral wanneer je kiest voor de tentjes waar je nog wordt bediend. Het zelfbedieningsrestaurant pengelstein kun je beter mijden. aanraders. Steinbergkogel, hochbrun en panoramarestaurant.
Wil je niet tussen de dronken en schreeuwende jongeren verpozen kies dan voor een hotel buiten het centrum van Kirchberg. Als je komt voor de apresski en feest is het centrum van Kirchberg the place to be.

28 januari 2010 · 11:30

Ik kom al 30 jaar in Kirchberg, heb het gebied zien groeien! Ik denk dat het een gebied is wat voor ieder wat wils heeft. Ben ook in andere gebieden geweest, maar nergens was het zo goed op elkaar aangesloten als in Kirchberg. Verder kun je er alles vinden, van klein berghutje tot groot restaurant. Verder zijn er zoveel verschillende soorten en maten aan pistes en kun je er eigenlijk altijd wel skieen, ongeacht wat het weer is. De skipas geeft ook gratis toegang tot de bussen en korting op het zwembad in kitzbudel, wat na een dagje skieen best lekker is. Dus echt een aanrader, zowel voor beginner als gevorderden!!!

27 januari 2010 · 21:04

skigebied is wel leuk al is alles erg aan de vlakke kant. Voor ervaren skieers is er weinig uitdaging in dit gebied. Met een all stars skikaart kun je alle skigebieden in de buurt bezoeken wat wel echt een aanrader is. Eten boven op de piste is ook geen pretje, bijna allemaal uit de kluiten gewassen vreetschuren waar je te veel betaald voor te slecht voedsel. Je moet echt de kleine hutjes op de berg bezoeken en zorgen dat je op tijd terug bent met de grote s gondel. Hoewel je met een all star kaart overal voor nop met de bus mee kunt

25 maart 2009 · 08:28

Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring in ski?zowel tweemaal per jaar. Ik vind dit skigebied mooi en zeer uitgestrekt. Je kan er een dag reizen, zorg wel dat je op tijd terug de oversteek maakt met de S-baan. Wij hadden dit jaar veel sneeuw en wind waardoor wij bijna alleen op de pisten waren en zo de weg een beetje uit het oog waren verloren, waardoor we niet op tijd aan de S-baan waren, met gevolg dat we piste 76 moesten volgen en de taxi moesten nemen, deze weet de prijs wel 42¤. De afdalingen zijn zeer mooi, jammer dat je altijd de bus moet nemen. Je kan niet tot in het dorp ski? je komt ongeveer 2 km verder aan.
Voor de Apr?ski moet je zeker niet gaan, zeer jonge mensen en zeker teveel Nederlanders (90%), deze mensen voelen zich overal thuis en zijn te gemeen??? Toch zijn er een paar zaken die erg mooi van inrichting zijn maar waar weinig volk is. Twee zaken zitten vol Nederlanders en worden ook uitgebaat door hun, Eisbar en London pub. De Tiroler is een zeer mooie zaak, maar wat weinig volk. Ik heb niets tegen Nederlanders, maar teveel is teveel. Vergelijk het met een varkensstal, als deze te vol zit is het ook geen pretje om hier binnen te gaan???

17 maart 2009 · 08:57

Zojuist terug van een vierdaagse trip naar het onder Nederlanders roemruchte Kirchberg.
De skimogelijkheden en offpiste voor gevorderden zijn prima. Topper: De Streif afdaling (waar de Hahnenkammerennen voor profs op gehouden wordt) is een zeer uitdagende extreme skiroute, zeker in ongeprepareerde staat. prettig hierbij is dat er vlakke stukken van de Familienroute tussendoor lopen, waardoor je even de vermoeide benen kunt strekken. Een absolute aanrader voor de skier die een echte uitdaging zoekt!
Aansluitingen en liften in het gebied zijn goed, wachttijden waren minimaal. De bewegwijzering op de pistes zouden aanzienlijk beter kunnen en moeten! KLeuren van de pistes op het kaartje kloppen iha goed met de moeilijkheidsgraad, iets wat elders nog wel eens te wensen over laat.
Een belangrijk nadeel van dit gebied is dat een auto nagenoeg onontbeerlijk is, maar dit wordt gecompenseerd door een redelijk functionerend skibussysteem en een alleszins redelijk prijsniveau.
De roemruchte apr?ski is er, hoewel ondergetekende de bekende Londoner Pub zo ongeveer de meest platte tent vond die hij ooit in zijn lange horecaervaring tegengekomen is! Na een uurtje en vijf bier verder daarom maar de handdoek in de ring gegooid aldaar…

Restaurants in het dorp zijn iha prima en gastvrij, m.u.v. de Italiaan Nabucco, alwaar de chef(!?) het presteerde om ons af te blaffen toen wij om een extra karaf water vroegen… zijn argument was dat hij hier niets aan verdiende(?); vergeet hierbij niet dat wij uitgebreid aan het eten waren aldaar en een van zijn beste en duurste wijnen aan het consumeren waren; onnodig te vermelden dat hij de espressi en grappi die wij nog van plan waren in zijn etablissement te nuttigen op zijn uiterst klantonvriendelijke buik kon schrijven. Eten daar was overigens prima, maar door dit aperte vertoon van zinloze onbeschoftheid verging ons spontaan de eetlust!

Wij verbleven in Hotel Eva, niets dan lof hierover; keurige kamers, uitgebreid ontbijtbuffet en goede en vriendelijke service. Auto is daar bijna noodzakelijk om bij de verschillende liften te kunenn komen.
AL met al een aanrader, ook voor de serieuze skier/gourmet, vraag me alleen af hoe het met de sneeuw daar zit in "mindere" winters, max hoogte van gebeid 2000m.

Met vriendelijke groet

10 maart 2009 · 21:34

Eerste week maart 2 dagen in geweest. Leuke afdalingen, vooral aan de kant van Kirchberg. In Kitzbuhel lijkt er alleen ruimte voor paden te zijn. Alle verbindingspisten zijn verschikkelijk vlak. Ik zou niemand hier een snowboard aanraden (zie je ook niet veel). Zat rest van de week in Skiwelt. voor 24 euro heb je een allstar pas en dat is een geweldige aanrader!!

9 maart 2009 · 17:25

Afgelopen week geweest, zeer mooi gebied. We moesten met onze boards soms wel een stukje steppen tussen de piste verbindingen, dat is toch wel een minpunt maar verder niks dan goeie ervaringen.
We hadden de uitgebreide ski pas dus konden ook naar andere ski gebieden, echt super!
Volgend jaar waarschijnlijk weer.

4 maart 2009 · 20:29

Een ruime week in Kitzb? gezeten en een prima week gehad. Vanaf de Hahnenkamm lift kun je werkelijk alle kanten op. Hahnenkamm beviel goed, net als de Kitzbuheler Horn en Pengelstein.
Voordeel van Kitzb? is de weinig aanwezige zuipende Nederlanders, vind je dit echter helemaal het einde moet je richting Kirchberg.

2 maart 2009 · 10:02

Deze week 1 dag geweest. Wijzelf zaten in Skiwelt (Westendorf) maar hadden een Kitzbuheler Alpen pass (aanrader).

Zijn omhoog gegaan achter bij Ki-West. Daar een prima piste. Over 't algemeen sprak Kirchberg veel meer aan dan Kitzbuhel. Wat een overdreven status heeft dat dorp. Het is aan de onderkant van de Streif (Hahnenkamm) slecht op elkaar aangesloten. Bereid je bij Kitzbuhel vooral voor op lange wandelingen over praktisch horizontale paden - geen aanrader voor snowboarders. Daarnaast is de routebeschrijving op de pistes ronduit rampzalig. Misschien zijn we verwend op dit punt bij Skiwelt, wat uitstekende richtingaanwijzers heeft.

Kirchberg had aangenamere pistes. Pass Thurn en Jochberg hebben we niet bezocht, dus daar kan ik niets over zeggen. Al met al ga ik niet meer naar Kitzbuhel. Je kunt veel leuker skien in Brixen, Westendorf of andere Skiwelt-dorpen, of richting Saalbach-Hinterglemm vertrekken. Tenzij je veel plezier ontleent aan (gedateerde) statusgevoelens bij de term ‘Hahnenkamm’ zou ik aanraden elders je heil te zoeken.

1 maart 2009 · 02:56

Veel te veel van die Nederlandse knuppels die alleen maar kunnen drinken. Eenmaal op de piste zijn ze een gevaar voor iedereen in een straal van 500m.
Daar komt nog bij dat het hele gebied erg laag ligt, waardoor er weinig sneeuw valt en het vaak ook erg slechte sneeuw is door de temperatuur

Ik sla Kirchberg over!

20 januari 2009 · 16:28

Dit was de tweede keer dat we er waren. 2 jan gekomen en 10 jan 2009 weer vertrokken. De sneeuw was prima om te boarden. Er is in dit gebied voor iedereen wat te beleven. Wij hebben fijne afdalingen gemaakt van Pengelstein 2 naar Pengelstein 1(Ashau).
Van Pengelstein naar Maier 2 en 1, hierbij moet je wel een stukje steppen. Bij de Steinbergkogel kan je via zwart 34 naar zwart 24 boarden , de zwarte 24 is meer een rode. Heerlijk is het om van gebied naar gebied te gaan dus Pengelstein oversteek met S3 naar Jochberg. Kortom ik ben alweer een tijdje thuis maar ik heb nu alweer zin om te gaan. Dit is een aanrader voor iedereen ook voor de wandelaars.

15 januari 2009 · 22:03

zijn afgelopen jaar in maart geweest naar een klein plaatsje net buiten kirchberg(aschau).we dachten het wordt helemaal niks,want er lag op de heenreis bijna nergens sneeuw.toch eenmaal op de pistes aangekomen bleek dat onze angst voor te weinig sneeuw nergens voor nodig was,want er lag nog voldoende sneeuw,en de pistes lagen erbij als lakens zo mooi.kirchberg is een zeker aan te raden skiegebied voor iedereen met wel of geen ervaring.echt een aanrader!.

13 januari 2009 · 17:24

Ben er nu, ligt genoeg sneeuw, is al de hele week zonnig, moet wel snel wat verse sneeuw bij gaan vallen, kan geen kwaad. Ben vandaag vanaf kirchberg helemaal naar de andere kant geweest (mittersill), met de snowboard. Heerlijk rustig onder weg, geen tot tijd weinig wachttijden!
Kom hier al heel vaak en verveeld nog steeds niet. (huren elke jaar een appartament tegenover die iglo tent vlak voor de Fleckalmbahn), ideaal naast de piste dus!

15 mei 2008 · 11:36

Skibus is ideaal goede verbindingen, skigebied goed.
Apres ski is in de jaren dat er wij er heen gaan erg achteruitgegaan. Begin jaren 2000 zaten zowel de Tiroler als de Londoner propvol, heel gezellig. Nu hij Tiroler weinig te doen, de Londoner is helemaal verbouwd, 1/3 van de bar is afgesloten, veel minder mensen. Proberen ze meer publiek te trekken door een dame met zeer weinig kleren aan op de tafel te laten dansen. Is dat slim? Er komen toch vaak kinderen mee met de apres ski, wie zit daar op te wachten. Wij waren er in de krokusvakantie van NL!

16 maart 2008 · 21:45

Net terug. Het ligt te laaaaaag. Sneeuw? Uitkijken voor de koeien die al weer naar buiten kunnen. Dus niet meer in maart naar Kirchberg. Apres ski = prima. Places to be: London Pub en Eisbar. Wel veel Nederlandstalig. Weinig echte Osterreichese apres-ski hits.

Guido
13 maart 2008 · 13:45

AFgelopen week geweest. Gelukkig heeft het een aantal dagen gesneeuwd, anders waren verschillende dalafdalingen niet mogelijk. Gevarieerd en groot gebied, vooral door de 3S-baan. Nadeel is wel dat je als snowboarder met een sleeplift terug naar de 3S-baan moet als je naar Pengelstein wilt. Een ander nadeel voor snowboarders is de vele blauwe pistes met flauwe of vlakke hellingen. Kunt dan beter rood of zwart nemen.
Verder Kirchberg goede apre-ski. Aanrader is de ice-bar.

Groetjes
Guido

12 maart 2008 · 17:16

Kirchberg, dik in orde… hadden geluk met de aanwezigheid van sneeuw.
Apr?i… ze willen te graag een feesie bouwen… maar verder alles prima in orde… Alleen de bediening, we hebben ze vaak gezegd dat vriendelijkheid niks kost!

Ga er zeker vaker naar toe!

Gruss got

16 februari 2008 · 20:19

het beste skie gebied als je er een keer ben geweest wil je zeker nog een tweede keer en kitzbuhel en kirchberg er leuke apres ski alleeen kitzbuhel wel erg duur maar de pistes zijn gevarieerd en lang en er is veel te doen ook bij slecht weer oa zwembad erg leuk en ijsbaan

16 januari 2008 · 11:50

Leuk als je zeker weet dat de sneeuw goed is. Apres-ski is buitencategorie. Behoort echter niet in de top-20 van beste skigebieden. Misschien net tot de top-10 in Oostenrijk. Ik ben er niet meer geweest sinds ik gewend ben geraakt aan 3Vallees, Zermatt, St. Anton etc.

14 januari 2008 · 19:18

JOh, Dinsdag 13 maart 2007 om 22:35
Wat valt Kirchberg ontzettend tegen. Zo ongezellig als hier heb ik nog nooit meegemaakt. Kom hier al vijf jaar en elk jaar wordt het slechter. Nooit meer!

Nee vind je het gek, Na 5 jaar zou ik er ook op uitgekeken zijn.

thijs
4 januari 2008 · 19:50

geweldig gebied! Zelf mijn vader komt hier al vanaf zijn 16e. Wij slapen altijd bij Sporthotel Kogler in Mittersill. Fantastisch! Het skigebied is geweldig mooi, geschikt voor iedereen. wij hebben altijd lunch onder aan de barenbadkogel. Als je hier tussen 11 en half 12 kont krijg je verse kaisersmarn! Die is de beste die er is! De 3S is een super ervaring. Raad iedereen aan hier heen te gaan.

Sander Boer
3 oktober 2007 · 22:09

Zeer mooi groot skiegebied, komen hier al meerdere jaren, mn. nu de uitbereiding naar Pass-Thurn en Westendorf is het zeer uitgebreid en div. mogelijkheden. Ondanks dat het laag ligt hebben we van de 10 jaar pas 1 keer meegemaakt dat er te weinig sneeuw was. Prijs kwaliteit is zeer super zeker gezien het feit dat Kitzbuhel toch er populair is.

Nick
18 maart 2007 · 16:01

Net terug, leuke week gehad. Fantastisch zonnetje, papperige sneeuw. Apres ski was niet top, wel gezellig. Wel jammer van de verouderde liften, onnodig wachten. Kortom: volgend jaar weer ergens anders heen!

Vince
14 maart 2007 · 15:59

Net terug uit Kirchberg. Nog goede sneeuw op de berg, geen dalafdaling mogelijk. Het is gebeurd met de apres ski. Om 9 uur was het uitgestorven op zaterdag avond ???

JOh
13 maart 2007 · 22:35

Wat valt Kirchberg ontzettend tegen. Zo ongezellig als hier heb ik nog nooit meegemaakt. Kom hier al vijf jaar en elk jaar wordt het slechter. Nooit meer!

Koela
13 maart 2007 · 10:38

Ik ben weer terug van Kirchberg. Helaas was er weinig sneeuw en veel piste leken wel ijsbanen. De volgende keer als ik weer ga skieen ga ik niet meer dat deze plaats toe. ik vond het niet zo leuk…

anoniem
26 februari 2007 · 14:27

Wij zijn in de week van 17 t/m 24 februari in Kirchberg geweest. Heerlijk kunnen skieën, er werd hard gewerkt om iedere dag de pistes weer goed geprepareerd te krijgen. De hele week stralende zon en blauwe lucht maakte het skieën fantastisch. De pistes werden aan het einde van de week wel papperig, bovenin viel het mee, maar de dalafdalingen waren na 14.00/15.00 uur bijna niet meer te doen.

Koela
26 februari 2007 · 09:41

Nou… ik ga dus ook 3 maart naar Kirchberg op wintersport voor 1 week, maar ik zie het somber in op de pistes… Kan iemand mij vertellen hoe exact de condities op de piste zijn? Het is verschrikkelijk dat er zo weinig sneeuw ligt… .

17 februari 2007 · 14:24

Ik kom al jaren in kirchberg en elk jaar veranderd het weer. Er komen steeds nieuwe en snellere liften bij. De sneeuw is over het algemeen goed ondanks dat het hoogste punt maar 2000m is. De afdalingen zijn goed te doen voor iedereen.Als graag buiten de pistes wil skieen dan raad ik je aan om naar powder heaven te gaan. Daar zijn allemaal zwarte pistes (een van 70%) en veel skiroutes.
Door de 3S baan is het gebied kirchberg-kitzbuel aangesloten met de past turn.
op de pas turn is het erg mooi skieen en wat rustiger maar dat kan aan mij liggen.
Ze hebben nu ook het gebied verbonden met het gebied van Westendorf maar als je daar heen wil dan betaal je er wel extra voor.
Er zijn ook plannen om het skigebied van St Johan te verbinden met het gebied kitzbuel.
Maar of dat gebeurt weet ik niet
Het dorp kirchberg is ook harstikke leuk je kan daar goed uitgaan en er zijn veel winkels.
Je moet wel alles met de bus doen maar die zijn gratis als je een skipas hebt.
Ik vindt het nog steeds een geweldig gebied en ga er zeker nog naar terug

kim
23 januari 2007 · 19:39

ik vind het een heerlyk ski gebied… met vooral sexy ski leraren… (H) ook kun je er heerlyk uitgaan !
wie gaan er trouwes deze vrijdag naar kirchberg…
voor die mensen.
zie je dann !!

lars van den bol
6 januari 2007 · 17:05

het is een zeer goed ski gebied alles is er aanwezig, alleen ik vondt de 3S-Bahn wel wat minder leuk de lift hing meer dan 100 meter boven de grond, maar als je in kirchberg of kitzbühel zit dan heb je de 3S-Bahn helemaal niet nodig.
Het is zoal voor beginners, gemiddelden, als gevorderde allemaal goed.
Het is een toppie skigebied
wij gaan dit jaar weer!