BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Kleinwalsertal

Reviews Kleinwalsertal

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3765 reviews.

  • Sterke punten: Voldoende off-piste, goed eten op de piste, super kindvriendelijk, buitengewoon makkelijk bereikbaar en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en druk.

Wat vind jij van Kleinwalsertal?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast879
    Gast879 6 december 2018 · 22:11

    Lekker skiën in heerlijk kneuterig gebied

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • AtlasTales_Erwin
    AtlasTales_Erwin 28 oktober 2018 · 16:25

    Heerlijk rustig gebied. Ifen en de Walmendingerhorn zijn wat mij betreft de grote aanraders, zeker voor de gevorderde wintersporters. Ifen heeft een paar hele mooie rode en zwarte pistes en vooral prachtig uitzicht. Op de Walmendigerhorn tref je lekkere racebanen en een mooie lange dalafdaling. De Heuberg is de plek voor de eerste meters op de plank of latten. De Kanzelwand en de Fellhorn hebben beiden vooral hele fijne dalafdalingen, de rest van het gebied is een beetje eenzijdig met veel dezelfde soort redelijk korte pistes. De deelgebieden zijn niet echt lekker met elkaar verbonden, maar als je in Kleinwalsertal zit en niet in Oberstdorf ben je overal zo met gleitwegen, een klein stukje lopen of even met de bus. Een toplocatie voor een shortski.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast675
    Gast675 14 mei 2018 · 16:31

    Het leukste en levendigste dorp is Riezlern. In HIrschegg is niet veel te doen, de hotels zijn hier uiteraard ook prima en je kunt er een paar mooie afdalingen maken, maar Mittelberg biedt net dat kleine beetje meer levendigheid. Met de skibus zit je binnen 10 minuten bij alle mogelijke liften/deelgebieden en de bus rijdt zeer frequent dus je hoeft nooit lang te wachten. de gebieden Walmendingerhorn, Ifen en Kanzelwand zijn de meest gangbare gebieden om aan te doen bij een vakantie in het Kleinwalsertal. Echter Sollereck en Oberstdorf kunnen met dezelfde skipas worden aangedaan. Het gebied is super voor gezinnen met kinderen en families waarbij er ook mensen zijn die niet skien. Kinderen kun je al redelijk snel 'loslaten' op de pistes ook omdat er best nog een aantal sleep liften zijn (en dat vind ik voor kinderen net even iets prettiger dan een stoeltjes lift...). Voor wandelaars is het zowel 's zomers als 's winters een paradijs, ook als je geen klimgeit bent. De afstand vanaf Nederland (Utrecht) is echt maar 800 km en daarvoor hoef je ook nog eens niet langs Munchen, Rosenheim, Salzburg of Kufstein. Kleinwalsertal is zeer sneeuwzeker door de unieke ligging. De drukte die door sommigen wordt genoemd heb ik nog niet ervaren (2016, 2017 en 2018) tijdens de voorjaarsvakanties, zeker niet in vergelijking met andere "grote" namen. Ja, je moet soms even wachten maar ik heb slechtere ervaringen met Saalbach-Hinterglemm, Serfaus, St. Anton of Gerlos. Het zou leuk zijn als de gebieden met elkaar verbonden zouden zijn of op zijn minst de Ifen met Heuberg, maar door de huidige opzet is het wel juist weer een veilige omgeving voor de kids. Het zelfde geldt voor de sleepliften die met name in Mittelberg-Hirschegg zijn te vinden, ik heb liever dat mijn kind op d'r kont omhoog wordt gesleept in een sleeplift dan dat ze er even naast 'zit' in een stoeltjes lift. Ieder nadeel heeft z'n voordeel zullen we maar zeggen. De prijzen zijn normaal voor Oostenrijk, niet goedkoop maar ook niet duurder dan andere gebieden in Oostenrijk. Het gebied is perfect voor eigenlijk iedere skier, van beginner tot expert. Omdat je het gebied bijna geheel kan doorkruisen om blauwe pistes is het voor families en beginners perfect, maar de aanwezigheid van mooie rode en zwarte afdalingen maakt het gebied voor gevorderde skiers ook zeer geschikt. Je kunt weliswaar geen dagtocht maken van Kaltenbach naar Konigsleiten en terug, MAAR je kunt wel lunchen met de gezinsleden die of niet skien of gewoon niet zo snel skien 😉 en dat is ook wat waard.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast453
    Gast453 30 maart 2018 · 13:09

    Prima gebied. Hoewel er krokusvakantiewas tijdens ons verblijf, niet al te druk. Veel hotels aan de pisten en skien tot het dal is mogelijk mede door sneeuwzekerheid. Tip is piste 1 Walmendingerhorn, een mooie rode afdaling van circa 4,5 kilometer. Het zou voor de toekomst wel leuk zijn als de gebieden Ifen en Heuberg\Walmendingerhorn met een vebindingslift vanaf Passern tot Ifen gekoppeld worden. Je krijgt dan 1 gebied waarbij het mogelijk is zonder busverbinding vanaf Walmendingerhorn tot Ifen toe skien. Ifen is ook een prachtig gebied, als was het daar wel druk en enigzins lastig om te komen (parkeren tot 500 meter vanaf de pisten of met overvolle bus). Een verbinding op termijn is dus een prima idee.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • KenDust
    KenDust 29 januari 2018 · 10:06

    + offpiste, gezellig, niet druk, niet duur, sneeuwzeker en niet al te ver van de lage landen. - losse gebieden te bereiken met auto of openbaar vervoer. soms wat verouderde liften.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast619
    Gast619 1 oktober 2017 · 15:25

    Super leuke vakanties gehad daar Heerlijk gebied om te skiën

    Met familie Skiër
  • TeTe
    TeTe 18 april 2017 · 15:53

    Top skigebied. Heb er leren skiën. In de krokusvakantie voor de derde keer er geweest. Het is rustig. Wat veel mensen zeggen dat het niet verbonden is klopt, ik stoorde me er niet aan ofzo. Wat mensen zeggen over de niet moderne liften snap ik deels. Ifen waren eerst twee ouder liften. Afgelopen jaren waren er 3 liften. 2 oude en 1 nieuwe. Komend jaar zijn er 3 nieuwe. Andere 'gebiedjes' kun je ook echt niet oud noemen. Ben niet bij de Nebelhorn geweest, dat zou dan eventueel één oud gebiedje kunnen zijn. Fijne skipas. Ze hebben voor de kleine gebiedjes een aparte skipas en één skipas voor alles. Stel je leert skiën bij Söllereck, waarom zou je dan een pas kopen voor heel het gebied als je weet dat je alleen daar blijft. Slim bedacht. Het is een gemoedelijk skigebied zonder al te veel après ski. Wandelaars zie je veel (vooral in Ifen). Houd je van tochten is het niet heel erg leuk maar de komende jaren gaat Kleinwalsertal er iets aan doen. Maar ik heb geen glazen bol dus weet niet hoe dat is. Kleinwalsertal, the place to be. Echt een kei goed gebied.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast710
    Gast710 5 maart 2017 · 17:19

    Wij verbleven in Mittelberg. Een prima uitvalsbasis voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Voor de februarivakantie vonden we het nog relatief rustig. Kleinwalsertal rijdt gemakkelijk aan en is relatief kort rijden vanuit Nederland. Klein nadeel is dat het gebied bestaat uit 4 kleinere skigebieden die je met auto of bus kunt bereiken. Sonnealpe vonden wij het beste bergrestaurant. Zowel skiënd als vanuit het dorp met een stoeltjeslift te bereiken. Aanrader!

  • simpelslim1
    simpelslim1 28 februari 2017 · 11:37

    Voordelen : Zeer kindvriendelijk. Ook zonder ouders kunnen jongere kinderen makkelijk zelf op pad. De pistes zijn overzichtelijk. Er zijn genoeg betaalbare chalets/appartementen en hotels halfpension of niet op loopafstand van de pistes. Sneeuw zeker en zeer makkelijk bereikbaar vanuit Nederland Goede busverbindingen tussen de dorpen Riezlern en Ifen zijn het leukst Nadelen: Er zijn geen hele grote pistes om tourtochten te maken. Riezlern komt het meest in de buurt. Ideaal voor families met kinderen tot ongeveer 15 jaar.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast112
    Gast112 28 februari 2017 · 11:14

    Alles goed bereikbaar met auto of bus . genoeg hotels en appartementen dichtbij de gondels/skipistes

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast198
    Gast198 16 februari 2017 · 22:26

    Dit jaar bij het Riezlernhof gelogeerd, super hotel met prachtige kamers! Positieve punten van het ski gebied: -Heerlijk rustig buiten het seizoen! -Goed voor beginners. -Mooie dal afdaling in Riezlern! Negatieve punten: -Minder voor gevorderen. -Pistes zijn af en toe wat smal. -Mogelijkheid tot tochten niet mogelijk. -Gebieden sluiten niet aan elkaar aan. Samenvatting: Leuk voor een paar dagen, maar niet voor een hele week skien. Als gevorderd skier raak je snel uitgekeken.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast422
    Gast422 16 februari 2017 · 14:45

    Omgeving van Kleinwalsertal is prachtig; ondanks dat je tien minuten voor je bestemming pas de alpen in rijdt, heb je het gevoel dat je midden in de Alpen staat. Wat ik opvallend vind, is dat veel mensen Kleinwalsertal duur vinden. Ik ben het hier niet mee eens: - Als je aantoont dat je student bent (met studentenkaart), krijg je een fikse korting op je skipas. Voor jongeren is een skipas dus betrekkelijk goedkoop; - De bus richting Oberstdorf (Duitse kant) is inderdaad niet gratis, maar als je vanuit Riezlern of Mittelberg gewoon blijft zitten dan is er geen buschaffeur die je aanspreekt om te betalen. Behalve als je aangeeft dat je naar Oberstdorf gaat; - De accomodaties zijn super goedkoop, veel goedkoper dan andere (net iets grotere) skigebied als bijvoorbeeld Serfaus Fiss Ladis

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast155
    Gast155 15 februari 2017 · 21:22

    Verrassend leuk gebied. Niet al te ver van Nederland en daardoor ook voor een kort verblijf zeer geschikt. De gebieden zijn niet aaneengesloten maar skibussen rijden af en aan en je bent overal zo. Qua pistes is er genoeg variatie en voor ieder wat wils. Weinig après-ski maar ach je hebt maar één leuke tent nodig en die was er. Wij verbleven in een hotelletje in Riezlern met veel leuke restaurantjes en skilift op loopafstand. Het gebied Ifen is prachtig qua natuur en moet zomers ook geweldig zijn. Zelfs in de winter trekt het veel wandelaars aan.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast572
    Gast572 15 februari 2017 · 20:28

    Mooi niet aaneengesloten gebied. Ifen is een prachtig gebied met pittige afdaling. Bereikbaar met skibus. Gebied Heuberg is zeer leuk voor beginners en je hebt hier verbinding van Hirshegg naar Mittelberg. Gebied Mittelberg bevat pittige rode afdalingen. Bij Riezlern kun je de lift pakken waarna je kunt afdalen naar Oberstdorf en Riezlern. Apres ski in Hirschegg en Mittelberg is zeer lauw. In Riezlern onder de lift en aan deansere kant van de weg is de apres ski leuk . De echte feestbeesten moeten hier niet zijn. Voor jonge gezinnen is het hier erg leuk.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • anouckdijkslag
    anouckdijkslag 15 februari 2017 · 18:38

    Erg mooi gebied, niet erg druk waardoor je lekker rustig kan skiën zonder de drukte van mensen om je heen. Er is een goede verbinding met bussen door het hele gebied, wat wel een nadeel bij de bussen is de verbinding tussen Riezlern en Obersdorf. Vooral het plaatsje Ifen is erg mooi en je moet er zijn geweest! Een echte aanrader in Ifen is de blauwe piste helemaal rondom naar beneden, voor de iets ervarendere skiër is de rode piste de andere kant rondom erg mooi! Kortom, erg genoten van de vakantie die we hier hebben gehad!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • rumcola
    rumcola 15 februari 2017 · 16:54

    Kleinwalsertal (in combinatie met Oberstdorf) zijn eigenlijk een aantal kleinere en grotere gebiedjes die onderling verbonden zijn d.m.v. de bus, uitgezonderd de Nebelhornregio. Het positieve is dat er het laatste jaren flink geïnvesteerd is in nieuwe liften (kortere wachttijden), bredere afdalingspistes (beter toegankelijkheid) en sneeuwkanonnen. Met name dat laatste heeft er voor gezorgd dat het schitterende gebiedje Ifen meer mogelijkheden heeft en voor volgend seizoen moet dit met nog een nieuwe lift nog beter worden. Het grootste gebied Fellhorn-Kanzelwand heeft in t hoogseizoen helaas wat wachttijden om boven te komen, vooral als je vanuit Riezlern (Kanzelwandbahn) omhoog gaat. Boven zijn deze wachttijden nauwelijks aanwezig behalve bij de 2 persoonsstoeltjeslift

    die als verbinding geldt van de Fellhorn richting de Kanzelwand. Al met al zijn de gebieden bij elkaar afwisselend skieën en voor de beginner en gevorderde skiër voldoende uitdagend. Voor degenen die meer van zwarte afdalingen houden moet je echt bij Ifen of de Nebelhornbahn zijn. Grootste nadeel is dat je skipas niet op het hele bus traject geldig is als je vanuit de Riezlern naar Oberstdorf of V.V. wilt gaan. Ook voor wandelaars is er genoeg te beleven, vele mooie wandelingen in het dal en als je geluk hebt is de wandeling op het Gottesackerplateau open met geweldige uitzicht. Daarnaast die de Panoramaweg vanaf de Heubergbahn richting Mittelberg/Baad een schitterende (hoogte)weg. Helemaal achterin het dal kun je daarnaast een moo

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast982
    Gast982 15 februari 2017 · 15:33

    Zeer gezellig gevarieerd skigebied, met de ski-bus zijn de verschillende gebieden rondom vlot bereikbaar. Eveneens tour en off piste mogenlijkheden in overvloed indien de condities dit toelaten. De apres ski mocht een beetje levendiger.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Kees4
    Kees4 15 februari 2017 · 11:14

    Vele malen in Kleinwalsertal geweest. Riezlern als uitvalsbasis.Het grootste pluspunt is de reisafstand/tijd en daarnaast de relatieve rust. Begrijp me niet verkeerd, in de krokus is het hier zeker niet rustig, maar doordat het dal alleen vanuit Oostenrijk snel aan te rijden is heb je minder last van Duitse dagjesmensen. De pistes zijn over het hele gebied zéér gevarieerd. De Ifen is een genot om vanaf te dalen en een vers geprepareerde Kanzelwand is ook niet te versmaden. Voor ieder wat wils. Nadelig is het feit dat de deelgebieden nog niet zijn samengevoegd tot één groot skigebied. Geen zorgen, de bus brengt je snel naar waar je wezen moet. De verbinding naar het Duitse Oberstdorf (skibus) is ook erg leuk. Voor de jongere skiers die het "vak" nog moeten leren is Kleinwalsertal een perfecte stap na bijvoorbeeld een jaar Winterberg. Er zijn een aantal zeer goede skischolen en zij vangen je kinderen echt goed op. Er is genoeg te doen om je met je hele gezin een week lang te vermaken en dit maakt Kleinwalsertal tot een top familie bestemming. Kleinwalsertal in a nutshell : + reisafstand + mogelijkheden met gezin + Ifen - Relatief kleine deelgebieden - Piste preparatie laat soms te wensen over

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • TeTe
    TeTe 18 januari 2017 · 10:20

    Kleinwalsertal is een mooi skigebied Voordelen ? 1. Het is goed te doen voor kinderen en beginners. Ik heb er leren skiën bij een skischool. Er zijn veel skischolen met kwaliteit. 2. Het is dichtbij vanaf Eindhoven maar 728 km met vooral snelweg. 3. Het is sneeuwzeker in 2015/2016 kon er tot eind april ge⛷ worden. 4. Het is gewoon ???? Gezellig. Het is skigebied bij een dorp en geen dorp bij een skigebied. 5. Het skigebied is in twee landen ???? Met een skipas. 6. Rustig op de pistes 7. Veel off-piste mogelijkheden 8. Kindvriendelijke pistes en hotels met burmi (mascotte van Kleinwalsertal) Nadelen ? 1. De mini gebiedjes zoals Ifen en de Kanzelwand niet met elkaar verbonden via pistes (wel via gratis bus). 2. Weinig tot geen Après ski 3. Weinig moderne liften (in Ifen is afgelopen zomer ☀️ wel alles vernieuwd) 4. De mensen die heel het jaar in Mittelberg wonen staan niet volledig achter het skigebied.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Camiel
    Camiel 25 november 2016 · 15:25

    Heel erg leuk gebied voor een paar daagjes wintersport. Ook om te wandelen uiterst geschikt. Kleine (niet goed verbonden) gebieden en druk bij de liften waren wel nadelen. In maart 2016 daar geweest en we gaan in januari 2017 weer, ben benieuwd of de nieuwe lift in Ifen zorgt voor minder drukte bij de liften. Conclusie: ideaal gebied om skiën/snowboarden te combineren met mooie wandelingen (wij nemen namelijk altijd onze hond mee, ochtend snowboarden, in de middag wandelen met de hond). + Dichtbij vanuit Nederland + Mooi wandelgebied - Weinig uitdaging voor gevorderde / lange tochten - Verouderde liften

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast673
    Gast673 29 maart 2016 · 14:14

    leuk ski gebied. Alleen jammer dat de skipassen zo duur zijn. Wel veel mogelijkheden zoals langlaufen, wandelen er is altijd wel iets te doen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Maxski
    Maxski 25 februari 2016 · 14:58

    Leuk skigebied met teveel sleepliften en oude 2 persoonsgondels. De skipas staat absoluut niet in verhouding tot het piste aanbod en liften. Mittelberg en Hirschegg zijn op een oncourante manier middels glijpistes met elkaar verbonden. Kanzelwand/Fellhorn op zich wel aardig. Ifen is schitterend maar de liften erg traag en verouderd. Verder zijn erg relatief weinig berghutjes langs de pistes. Na 4 dagen heb je het hier wel gezien. Simpelweg te weinig uitdaging op de pistes.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast844
    Gast844 23 januari 2016 · 23:01

    Voor het eerst sinds ruim 15 jaar weer terug in het Kleinwalsertal. Opvallend en tekenend is dat er in die tijd nagenoeg geen liften zijn vervangen. Positieve opvallers zijn de 8 zitter gondelbaan bij de Fellerhorn en de Parsennbahn met stoeltjes en gondels. Bijzonder negatieve uitvallers zijn de drie uiterst verouderde gondelbanen op de Nebelhorn (rustige doordeweekse dag wachttijd + reistijd omhoog >30min), de oude Walmedingerhornbahn en de oude stoeltjesliften in Ifen. Hoewel zeker de bovenste stoeltjeslift in Ifen destijds een technisch hoogstandje was (afkoppelbare tweezitter) is de capaciteit ontoereikend. Ook de ontbrekende verbindingen tussen de gebieden afgewogen tegen de hoofdprijs qua liftpas maakt het rendement laag als je in het hoogseizoen veel staat te wachten. In het laag- en tussenseizoen valt dit echter goed mee. Eerdere plannen voor verbinding Ifen-Heuberg zijn eerder gesneuveld/weggestemd. Er liggen nu nieuwe plannen voor toch een verbinding vanuit Ifen naar Walmedingerhorn en de Heuberg. Off-piste zijn er veel mogelijkheden en er is veel omgerepte natuur om op uit te kijken. Tevens zijn de vele skiroutes een leuke afwisseling voor de meer ervaren skiër. Beginners kunnen goed uit de voeten op de Heuberg. Er zijn voldoende leuke hotels/pensions/appartementen aan of bij de piste. Hier ligt de prijs-kwaliteirverhouding aanmerkelijk gunstiger. Bezoek voor een leuke afwisseling het kleine gebiedje Sollereck door de week. De rode afdalingen langs de 2km lange sleeplift tussen de bomen zijn erg mooi. Hetzelfde geldt voor de blauwe afdaling buitenom op Ifen. De ervaren skiër is snel uitgekeken, maar een lang weekend of alternatieve activiteiten (wandelen, langlaufen) maken veel goed. Wij gaan pas weer terug als de schakeling tussen Ifen en de rest van het gebied een feit is.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ankiepankie
    ankiepankie 1 oktober 2015 · 18:45

    In 2014 was ik in het Kleinwalsertal. Omdat ik grote, rustige Franse gebieden gewend was, was het even wennen, maar heb toch leuke dagen gehad! Ik schreef er deze review over! http://www.ditisanne.nl/anne-reist-travel-blog/oostenrijk/wintersport-...

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast819
    Gast819 12 maart 2015 · 22:07

    Lange wachttijden bij de liften, een aantal oudere liften en sleepliften, vaak druk op de pistes. Capaciteit niet berekend op het aantal mensen.

    Skiër
  • Hessel
    Hessel 4 maart 2015 · 11:50

    Kleinwalsertal is een beetje een haat-liefde bestemming. Verouderde liften tegen een flinke prijs voor de liftpas. Lastige verbindingen met name tussen Kanzelwand en de Heuberg en Ifen met de rest van het gebied. In de weekends schreeuwend druk met dagjesmensen (met name Kanzelwand). Maar tegelijk: Je bent er vrij snel, accommodatie is minder prijzig dan in de topgebieden en doordeweeks is het allemaal wat rustiger (buiten hoogseizoen). Het pisteaanbod is divers, beginners kunnen in Heuberg goed uit de voeten, voor gevorderden is er meer dan genoeg aanbod. Walmendingerhorn biedt mooie varianten, Ifen de steviger pistes. Kanzelwand biedt ook leuk terrein, zowel on als off piste. Ook de dalfdaling van Fellhorn is uitdagend genoeg. Ondanks de negatieve punten, is Kleinwalsertal toch een bestemming waar ik regelmatig terug kom.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast475
    Gast475 1 december 2014 · 17:15

    Ben hier begonnen met skiën als klein kind. Nu sinds 2 jaar ben ik hier begonnen met freeriden. Voor het freeriden is dit denk ik een prima gebied om te beginnen (ben zelf 16).

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast658
    Gast658 6 februari 2014 · 19:59

    wij komen sinds 20 jaar in Kleinwalsertal in de zomer en winter. In de winter is het goed vertoeven in de vele hotels, pensions en restaurants waar je voor redelijk geld kunt verblijven. het skigebied in uitgestrekt en via bus bereikbaar. Wel is de prijs van de skipas steeds duurder geworden en niet meer in verhouding tot wat geboden wordt. Een stevige renovatie in het Ifengebied en nieuwe en betere verbindingen tussen de skigebieden zijn een must om in de toekomst interessant te blijven t.o.v. andere gebieden. Wij verblijven in het aparthotel in Mittelberg en dit hotel is de afgelopen jaren flink gerenoveerd en vernieuwd. Alles onder een dak is ideaal voor zowel gezinnen als groepen skiërs, die een weekendje over komen. In een 6 uur ( 750 km) vanaf Eindhoven is het tevens ideaal om snel even een paar dagen of een lang weekend te vertoeven. In de zomer zij er ontelbare wandelmogelijkheden voor beginners tot de echte berggeiten en ook de ATB gaat steenvast mee. Sinds kort zijn we fanatiek aan het golfen en ook in dit gebied liggen er een flink aantal banen binnen de 30 km.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • ankiepankie
    ankiepankie 6 februari 2014 · 13:42

    Een leuk gebied voor een lang weekend; als gevorderde skieër ben ik er na vier dagen wel een beetje uitgekeken. Afgelopen zaterdag was het erg zonnig én een vakantieperiode voor sommige Duitse gebieden dus was het behoorlijk druk. De pistes zijn niet superuitdagend maar wel leuk om te doen; wel op de Kanzelwand veel kortere pistes dus je zit erg veel in de liften. De Fellhornafdaling naar het dal is wel wat langer (2,5 km) maar ook erg druk dus die heb je na drie keer ook wel gezien. Het gebied Mittelberg-Heuberg hebben we niet gedaan omdat het zo warm was en dat gebied zo laag ligt, dus de kans op slechte sneeuw ook groter is. De Nebelhorn was voor ons wat te ver weg vanuit Riezlern. In Ifen zijn de afdalingen langer en kun je prachtig naar het dal skieën (als er tenminste genoeg sneeuw ligt want daar hebben ze geen sneeuwkanonnen) maar daar is de lift weer enorm traag, ook omdat er veel wandelaars in- en uitstappen wat voor veel vertraging zorgt. De skipas vond ik wel enorm prijzig in verhouding met het gebied; 150 euro voor 4 dagen vind ik echt belachelijk hoog; dit benadert de commerciële grote gebieden als Saalbach en Serfaus enz. Restaurants op de pistes zijn prima, genoeg plek en prima eten voor normale prijzen. De restaurants in het dorp zijn 's avonds wel snel vol en moet je in het weekend echt ver van tevoren reserveren (de leuke restaurants dan!)! Het grootste voordeel van dit gebied is dat het goed aan te rijden is voor een lang weekend (ca. 8 uur rijden); toch is het het overwegen waard om een uurtje langer in de auto te zitten en naar een groter gebied te rijden; voor de skipasprijs hoef je het niet te laten!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast183
    Gast183 3 februari 2014 · 13:05

    Druk chaotisch gebied. Filerijden en lange wachttijden bij de liften. Wij vonden vooral de mensen die op en bij de piste werkzaam waren niet erg hulpvaardig. De bussen zaten ook altijd vol. En het ergste vonden we dat de prijzen voor de liften in geen verhouding staan met wat er geboden wordt. Jammer, maar de volgende keer echt ergens anders.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast534
    Gast534 26 februari 2013 · 14:52

    Van alles wat in het Kleinwalsertal. Of je nou wilt skien, snowboarden of langlaufen (ik heb het er alledrie gedaan) een super gebied! Sneeuwzeker, geen lange wachtrijen, gezellige dorpssfeer, authentiek, prachtige natuur en goed betaalbaar. Een aanrader is Vakantiehuis Verdoorn. Zowel voor een grote groep, als een kleiner gezelschap, modern en luxe vakantiehuis. www.vakantiehuiskleinwalsertal.nl voor meer informatie.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast772
    Gast772 24 januari 2013 · 13:03

    Wij komen inmiddels ruim 4 jaar in het Kleinwalsertal en iedere keer in de drukke periode (Kerst of Carnaval). Voor de kinderen is het een ideale plek om het skien te leren en voor de ouders is er de keuze tussen dalskigebied of de 4 toppen. Daardoor is er voldoende keuze en beleving van beginner tot gevorderde. Overnachtingsmogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig, de bevolking is zeer vriendelijk en de bereikbaarheid is optimaal. Skigebied is middels busverbinding met elkaar gekoppeld, dat wordt jaarlijks verbeterd trouwens. Wij komen er graag terug.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Joost Hagemeijer
    Joost Hagemeijer 21 januari 2013 · 23:17

    Zie http://freshpow.eu/blog/files/b51a3ed4937ad75a6538b9a7bdf27c15-3.html... Gaaf gebied. Leuk voor beginners- ervaren skiërs en snowboarders. Geweldig voor freeriders! Mooie off piste mogelijkheden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast636
    Gast636 14 januari 2013 · 22:20

    Gisteren teruggekomen van tweede keer Kleinwalsertal. We verbleven in een hotel in Mittelberg en dan is het hele gebied goed te bereiken. Het Kleinwalsertal is eigenlijk vooral geschikt voor gevorderden, met uitzondering van de Heuberg waar ook beginners goed kunnen skiën. De Nebelhorn en de Kanzelwand zijn leuke, uitdagende bergen. Mijn favoriet is de Ifen waar gewoon hele leuke rode en zwarte pistes liggen. Ook gaan hier veel mensen buiten de pistes om naar beneden. Het nadeel van de Ifen is de verouderde stoeltjesliften. De capaciteit gaat nog wel maar de snelheid laat echt te wensen over. Je zit er gewoon te lang in. Een ander nadeel van het Kleinwalsertal is dat de skigebieden niet met elkaar verbonden zijn. De bussen zijn prima en rijden elke 10 minuten maar het is natuurlijk leuker om van de ene naar de andere berg te kunnen skiën. Een initiatief om de gebieden op elkaar aan te sluiten en de liften op de Ifen te moderniseren is weggestemd door de bevolking die vreest voor nog meer skivolk wat slecht is voor de natuur en het karakter van het Kleinwalsertal.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast658
    Gast658 29 december 2012 · 20:26

    Voor de 2e keer in het Kleinwalsertal geweest (Mittelberg, Aparthotel). Sinds de laatste keer in 2008 is het hotel in positieve zin verandert. Er is aandacht besteedt aan zowel de buitenkant en binnenkant. Het Kleinwalsertal is zijn concurrentiepositie aan het verliezen tov andere grote bekende skigebieden zoals Arlberg, Paznauntal (Ischgl,Galtur, Kappl) Wilderkaiser en Serfaus/Fiss/Ladis, Solden, Brand en Montafon. De prijzen voor de skipas zijn relatief hoog en naderen de prijs van Serfaus, Ischgl en Sankt Anton. Deze skigebieden zijn echter groter, hoger en hebben een veel beterer infrastructuur (liftcapaciteit met veel snelle, moderne liften die logisch in verbinding staan). Hoewel wij lekker geskied hebben in het Kleinwalsertal, gaan de meeste skigebieden maar tot 1900 meter. Hoogteverschil is beperkt (700-800 meter). De skigebieden zijn niet aangesloten op elkaar en daarmee bestaat het Kleinwalsertal uit circa 4-5 kleine skigebieden met slechts enkele liften. Vandaag geskied op Ifen. Dit skigebied doet zelfs Tsjechisch aan met 2 zeer oude, 2-persoons stoeltjesliften en een sleeplift. Onbegrijpelijk dat een dagkaart hier de 40 euro nadert.... Sneeuwzeker is het Kleinwalsertal in elk geval. Vanuit het westen droppen oceaandepressies hier veel sneeuw net als iets verderop op de Arlberg. Het Kleinwalsertal doet er verstandig aan de Liftgesellschaft eens naar de prijzen van de skipassen te laten kijken. Omdat in andere grote gebieden de kinderen gratis skien (tot 8 jaar) en hier in het Kleinwalsertal niet, is het Kleinwalsertal duurder dan bijv. Lech en Sankt Anton terwijl het skigebied en infrastructuur van het Kleinwalsertal technisch gezien zeer beperkt is. Het lijkt erop of het skigebied zich, na het opkomende succes van de laatste jaren, nu uit de markt aan het prijzen is. Verder valt op de oostenrijkers hier erg gastvrij en aardig zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 3 december 2012 · 21:00

    Inmiddels heb ik een aantal keren in het Kleinwalsertal geskied. Wij hebben er wel voor gekozen om in Oberstdorf te zitten aangezien je vanaf daar de in mijn ogen twee leukste bergen kunt benaderen: de Fellhorn en de Nebelhorn. In iets meer dan 6 uur ben je vanuit de regio Eindhoven op de plaats van bestemming: allemaal autobaan en ook het laatste stuk binnendoor is tegenwoordig tot bijna aan de rand van het dorp 4-strooks. Je hoeft geen bergen op dus ook bij sterke sneeuwval is het eenvoudig te bereiken. Ook de prijzen in Oberstdorf voor eten/drinken en overnachting zijn zeer laag als je dat vergelijkt met andere ski-oorden. Het dorp zelf is autovrij en gezellig met allerlei winkeltjes en restaurantjes. De Nebelhornbahn ligt aan de rand van het dorp en is te voet of met de dorpsbus prima te bereiken. Eenmaal boven heb je een aardige keuze aan pistes en je kunt ook kiezen voor een dalafdaling die je weer in Oberstdorf brengt. Vanaf het station van Oberstdorf kun je ook met de gratis ski-bus naar de Fellhorn die qua skigebied een stuk groter is dan de Fellhorn. Je kunt je hier prima vermaken op de vele pistes en middels de Kanzelwand-piste ski je zo maar Oostenrijk in. Eenmaal beneden kun je vanaf daar met de bus ook nog naar de Walmendingerhorn (kan ook rechtstreeks vanuit Oberstdorf). Eenmaal gedaan, maar ik vond de Walmendingerhorn t.o.v. de Fellhorn wat klein. Vanaf de Fellhorn kun je ook weer de dalafdaling maken waarna je met de bus weer terug kunt naar Oberstdorf. Tenslotte kun je ook nog kiezen om een dagje op de Söllereck te skiën: klein en met de Höllwieslift wel een enorm lange steile sleeplift wat eigenlijk al een ervaring op zich is. Kortom: wil je even een dag of 3 skiën dan is het Kleinwalsertal ideaal!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • M.Mosselman
    M.Mosselman 14 maart 2012 · 09:38

    In de krokusweek naar Mittelberg geweest. Ook wij verbleven in Aparthotel. Prima acco incl faciliteiten en restaurant. Skischool bodmen-baad top; flexibel en leuke/goede skileraren. Zowel wij als kinderen erg naar hun zin gehad. Alleen mittelberg gezien als skigebied ivm 1ste jr les van de kids (4 en 7 jr), geen kilometervreter gebied maar wel knus en gemoedelijk met een paar mooie rode afdalingen. Volgend jaar weer en dan op ontdekkingstocht naar de andere skigebieden welke eenvoudig te bereiken zijn vanuit Mittelberg!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • paul
    paul 31 december 2011 · 19:01

    Kom de laatste 6 jaar ieder jaar naar het kleinwalsertal. Verblijf dan in Riezlern goed te bereiken met de auto. Prima skigebied Ski meestal op de kanselwand. Soms Sollereck of Iffen Is met de Walserbus goed te doen Kortom , een aanrader

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marijke
    Marijke 31 mei 2011 · 11:42

    Wij hebben 3 jaar geleden een appartement gekocht in Het Kleinwalsertal. Daarvoor had ik nooit gehoord van dit gebied, want we gingen altijd naar Hinterglemm. Maar we hebben dit gebied in ons hart gesloten, want zowel winter als zomer is het er prachtig. Gezellige hutten en goede restaurants en prachtige wandelwegen. Skien,snowboarden en vooral langlaufen s'winters is een ware belevenis. Kijk op onze website www.kleinwalsertal.nu

    meer dan 10 jaar ervaring
  • Frank
    Frank 6 februari 2011 · 12:32

    Uitstekend gebied voor beginners die zich verder willen ontwikkelen. Ook voor kinderen is dit een prima gebied om te leren skiën al dan niet in een ski klas. Op zaterdag en zondag drukker vanwege weekend skiërs uit Duitsland.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Erik
    Erik 6 januari 2011 · 19:55

    Wij komen al meer dan 20 jaar in het Aparthotel in Mittelberg. Sinds begin 2010 hebben wij een eigen appartement geschikt voor 4-6 personen. Gratis zwembad, parkeergarage, sauna's, tevens een goed en betaalbaar restaurant. Kleinwalsertal is zeer zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen en voor de zomerperiode voor mensen die van wandelen houden, maar ook voor de fanatieke skiers heeft het gebied genoeg te bieden! Kijk op onze website voor meer informatie over ons te huren appartement: www.kleinwalsertal-vakantie.nl

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Barry
    Barry 26 november 2010 · 20:46

    Sinds enige jaren breng ik met mijn gezin de Kerst- en krokusvakantie door in Kleinwalsertal. Jaar in jaar uit blijft het geweldig! Dichtbij Nederland, veel pistes (120km) van beginnerspistes tot zwarte buckelpistes en skiroutes. Sneeuwzeker, echt élk jaar dik pak sneeuw gehad!, en goede skischolen met Nederlandstalige skileraren voor de kinderen, veel "gemutliche" restaurantjes zowel aan de piste als in de dorpjes over de prijskwaliteit ben ik ook zeer te spreken. Het gebied biedt voor de échte skicracks onder ons misschien te weinig uitdaging, dan zou ik ervoor kiezen om off-piste te gaan, dit is wel heel goed mogelijk. Wij verbleven voorheen altijd in het Aparthotel, maar dit werd ons een beetje te massaal, druk bij het ontbijt, druk in parkeergarage ed... Sinds 3 jaar zijn we te gast in Landhuis Annnemargrethe. Hier huren wij elk jaar een appartement, zeer zeker een aanrader; ruime appartementen, heel schoon, veel rust ruimte en privacy.. en minstens zo belangrijk: de alpenweide rond het huis biedt veel speelmogelijkheden in de sneeuw voor de kids! Want als de kinderen tevreden zijn.. zijn de ouders dat ook. Kleinwalsertal is zeer zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen en mensen die van wandelen houden, maar ook voor de fanatieke skiers heeft het gebied genoeg te bieden!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2010 · 22:44

    Wij komen al meer dan 20 jaar in dit geweldige dal. Begonnen met ons gezin en gaan sinds 7 jaar met (schoon) kinderen en de kleinkinderen. We verblijven altijd in het Aparthotel, gezien je daar alle faciliteiten onder een dak hebt. Echt een geweldig hotel voor elk wat wils. Wij vinden het daar zo leuk, dat we nu zelf een appartement hebben gekocht. Deze verhuren wij ook. Wilt u ook eens naar het mooie Kleinwalsertal, kijk dan eens op www.kleinwalsertalhuren.nl

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 november 2010 · 22:39

    Wij komen al meer dan 20 jaar in dit geweldige dal. Begonnen met ons gezin en gaan sinds 7 jaar met (schoon) kinderen en de kleinkinderen. We verblijven altijd in het Aparthotel, gezien je daar alle faciliteiten onder een dak hebt. Echt een geweldig hotel voor elk wat wils. Wij vinden het daar zo leuk, dat we nu zelf een appartement hebben gekocht. Deze verhuren wij ook. Wilt u ook eens naar het mooie Kleinwalsertal, kijk dan eens op www.kleinwalsertalhuren.nl

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 19 juli 2010 · 07:49

    Wij komen al meer dan 20 jaar in Mittelberg, kleinwalsertal. Het is er vrijwel sneeuwzeker en de ski mogelijkheden zijn geweldig voor zowel beginners als gevorderden. Het Apartotel met zwembad en goed restauarant is helemaal geweldig, een aanrader dus. Het is ook lekker dicht bij Nederland, ± 850 km.

  • Anoniem
    Anoniem 31 mei 2010 · 22:06

    Wij komen al 20 jaar in het Aparthotel in Mittelberg. De Skischool Bodmen-Baad is voor kinderen echt fantastisch. Afgelopen voorjaar beviel het zo goed dat we zelf een appartementje hebben gekocht in het Aparthotel. Kijk maar eens op www.appartementkleinwalsertal.nl

  • Anoniem
    Anoniem 31 december 2009 · 11:58

    Wij zijn van 18 t/m 26 december in het Kleinwalsertal geweest. Een mooi en fijn gebied om te ski?en te verblijven. Een gebied waar de beginnende en ervaren ski?uitstekend "uit de voeten" kunnen. De pistes zijn allemaal goed bereikbaar met de bus of via de skiroute door het dal. Een aanrader dus. We verbleven in Appartement Capricorno. Hoort bij hotel Steinbock. De piste, de skischool, de skiverhuur en de bus binnen 100m. Geweldige accommodatie en zeer gastvrije mensen. In het hotel kun je uitstekend eten. Wij hebben deze locatie voor het komend jaar weer geboekt.

  • Anoniem
    Anoniem 14 oktober 2009 · 14:19

    Een prachtig skigebied! Wij komen er al drie jaar met ons gezin, en we hebben alweer geboekt voor vorig jaar. Mooie liften, met prachtige pistes, en tot diep in april goede sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 25 maart 2009 · 15:04

    Half maart voor het eerst een weekje in Mittelberg (ferienhaus Annemargrethe) vertoefd en daarmee ook voor het eerst in Kleinwalsertal. Dit gebied is gewoon heel sneeuwzeker. Jaarlijks valt er totaal c.a. 10 meter sneeuw! Het kleinwalsertal is prima met het openbaar vervoer (lees?ski)bus) te berijden. De bussen rijden de gehele dag door en sluiten goed op elkaar aan. Het is geheel gratis (met Allgau gastenkaart die je bij de verblijf krijgt), maar als je naar Oberstdorf (Duitsland) wilt gaan betaal je wel een klein bedrag bij. Qua skigebieden is er voldoende. De uitdagende Walmerdingerhorn, Het gevarieerde Ifen, Het gezellige Dalskigebied waarbij je van dorp naar dorp kunt ski? De Kanzelwandbahn die aan de andere kant op Duits grondgebied over gaat in de Fellhornbahn. En voor de liefhebber heb je nog de Nebelhorn aan de andere kant van Oberstdorf. Wij hadden dat weekje voldoende aan de eerste drie genoemde gebieden. De liften op Ifen zijn niet heel snel (stoeltjes en sleep), daarentegen de lift naar de Walmerdingerhorn (cabine) gaat heel snel. De rest is zoals je mag verwachten. Wandelen is prima te doen in het Kleinwalsertal. Er zijn vele uitgezette wandelroutes en hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Soms lopen de wandelpaden langs de skipistes en heel veel door de natuur. Wij gaan zeker weer terug naar Kleinwalsertal. Bovendien is het ook lekker dichtbij en de drukke wegen rondom M?en worden vermeden.

  • Anoniem
    Anoniem 25 maart 2009 · 15:03

    Half maart voor het eerst een weekje in Mittelberg (ferienhaus Annemargrethe) vertoefd en daarmee ook voor het eerst in Kleinwalsertal. Dit gebied is gewoon heel sneeuwzeker. Jaarlijks valt er totaal c.a. 10 meter sneeuw! Het kleinwalsertal is prima met het openbaar vervoer (lees?ski)bus) te berijden. De bussen rijden de gehele dag door en sluiten goed op elkaar aan. Het is geheel gratis (met Allgau gastenkaart die je bij de verblijf krijgt), maar als je naar Oberstdorf (Duitsland) wilt gaan betaal je wel een klein bedrag bij. Qua skigebieden is er voldoende. De uitdagende Walmerdingerhorn, Het gevarieerde Ifen, Het gezellige Dalskigebied waarbij je van dorp naar dorp kunt ski? De Kanzelwandbahn die aan de andere kant op Duits grondgebied over gaat in de Fellhornbahn. En voor de liefhebber heb je nog de Nebelhorn aan de andere kant van Oberstdorf. Wij hadden dat weekje voldoende aan de eerste drie genoemde gebieden. De liften op Ifen zijn niet heel snel (stoeltjes en sleep), daarentegen de lift naar de Walmerdingerhorn (cabine) gaat heel snel. De rest is zoals je mag verwachten. Wandelen is prima te doen in het Kleinwalsertal. Er zijn vele uitgezette wandelroutes en hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Soms lopen de wandelpaden langs de skipistes en heel veel door de natuur. Wij gaan zeker weer terug naar Kleinwalsertal. Bovendien is het ook lekker dichtbij en de drukke wegen rondom M?en worden vermeden.

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2009 · 15:56

    wij waren er van 23 februari tot 28 februari het was erg goed weer en er lag erg veel sneeuw. goede pistes en restaurants en het was niet te koud gelukkig volgend jaar zeker weer!!!

  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2009 · 17:15

    We zijn van 13 tot 21 februari in het Kleinwalsertal. We verbleven in het Aparthotel, Mittelberg. Het is een erg goed hotel, je loopt zo naar de skischool (was erg goed), bushalte en de eerste lift. Erg veel diversiteit aan pistes, Ifen was erg mooi en Kanzelwand-Fellhorn was ook een erg mooi gebied. Je hoeft de auto niet te gebruiken als je de Allgau Walsercard hebt, je kan bijna overal met de bus komen. De bus naar Ifen is wel bijna altijd vol. We hebben de leukste wintersportvakantie tot nog toe gehad. We gaan volgend jaar zeker terug.

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2009 · 14:33

    Wij gaan al 15 jaar op wintersport in Oostenrijk. Met kerst zijn wij voor het eerst in het Klein Walstertal (Aparthotel) geweest en het is ons zeer goed bevallen. Het Aparthotel biedt alle voorzieningen die je maar kan wensen. Met een skipas kun je gebruik maken van diverse (relatief kleine) mooie skigebieden en weinig wachttijden bij de liften. De apres ski is gezellig maar minder uitbundig dan in bijvoorbeeld Kirchberg. Andere voordelen: makkelijk te bereiken (slechts 800 km v.a. Utrecht)en gratis skibus (ook voor niet skieers).

  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2008 · 15:41

    Het kleinwalsertal is een prachtig gebied ,niet ver van Nederland en toch goede sneeuw condities.Wij gaan al voor de 3 keer naar appartementenhaus de Baar, super geleggen ten opzichten van skiliften en winkels retaurants. Schoon , gezellig, en een gewellidige gastheer en gastvrouw, die veel doen voor hun gasten. We komen er aan !!! Voor familie\'s is het gebied uitstekend, men kan er in de winter ook goed wandelen, prima voor niet skieers.

  • Anoniem
    Anoniem 11 oktober 2008 · 17:48

    We komen hier al 15 jaren. Mooie skigebieden. De gratis bus is ideaal. Nagenoeg geen wachttijden. Ifen en Kanzelwandgebied met Fellhorn zijn super. En bovendien met de auto niet ver van Nederland (800 km). Steeds meer Nederlanders hebben deze streek ontdekt.

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2008 · 17:24

    Na ervaringen in Brixen, Kirchberg, Kitzbuhl en Konigsleiten zijn we °voor het eerst in de krokus hier geweest. Voor gezinnen met jonge (skilerende )kinderen is het helemaal TOP!!!!!!!! Als ouders kun je je goed redden met de pistes om je heen indien je in de middagpauze met je kinderen wilt eten. We zaten in Hotel Rosenhof en ook hier zijn we zeer goed over te spreken. Als de kinderen ouder worden en beter skieen kunnen gaan we naar waasrchijnlijk weer naar de grotere gebieden, maar voorlopig komen we nog lekker hier. Voor volgend jaar hebben we al weer geboekt.

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2008 · 15:50

    Na al jaren te hebben gehoord hoe geweldig t hier is.... Nou t is super. We hebben 2 dagen regen gehad en verder stralend weer. Wij hebben de skilessen geboekt in t hotel(aparthotel walsertal) en dat was perfect geregeld. Kids werden goed begleidt en hadden t super naar hun zin. Als ze s\'middags uit de bus stapten bij DE STEINBOCH, was t direct weer met de sleeplift naar boven om zelf n paar afdalingen te doen en wij ouders konden daar in de \'TENT\" de kids prima in de gaten houden. Door t mooie weer werd de sneeuw wel minder, maar ja; je kunt niet alles hebben toch.. De ouders konden heerlijk op de bus stappen en lekker op de ifen skieen. Super! volgend jaar;zelfde tijd,zelfde plek!

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2008 · 14:56

    Geweldig skigebied. Komen er al 18 jaar en het is nog steeds leuk. Bij skischool Hirschegg naast Walser haus of in B?n-Baad tegen over de tennishal aan de piste zijn de skilessen en leraren ontzettend leuk en gezellig. De skihuur is ook goed. Dit zijn zomers ook bergscholen en dan is er ook van alles te doen. Als beginner is het leuk, maar ook als gevorderder dan kun je met een berggids op aparte plekken komen waar niemand anders skied. Wij genieten er iedere keer weer met volle teugen van en ook de kids willen niet eens wat anders.Kortom een geweldige vakantie in kleinwalsertal!!

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2008 · 22:29

    Wij hebben een appartement gehuurd in het nieuwe huis WALSER BERGE in Mittelberg gebouwd door Nederlanders. (Hans en Odette ter Braak, www.mittelberg.org) Super mooie appartementen met 1 en 2 slaapkamers en in elk appartement een sauna. Piste, ski-verhuur,ski-school op 250 meter. Een super vakantie gehad in een fantastisch mooi huis voorzien van alle hedendaagse wensen. (Afwasmachine, combi-magnetron,Falt-screen TV met DVD, Senseo, draadloos internet enz.enz.) En volgend jaar gaan we zeker weer.

  • Anoniem
    Anoniem 10 januari 2008 · 11:19

    Kerstvakantie, december 2007. wij zitten nu sinds 2 jaar in het Aparthotel in Mittelberg, we huren daar een appartement. We boeken zelf rechtstreeks bij het hotel. Het bevalt zeer goed. Het hotel heeft alles wat je je kunt wensen, bar, disco kegelbaan ook voor de kinderen bambini club. Het is wel groot en heeft veel kamers, maar wij hebben daar geen last van. Wij boeken altijd met half pension, heerlijk uitgebreid ontbijt, alles is in buffet dus je kan pakket wat en hoeveel je wilt. Het avondeten is altijd een keuze menu wat uitgeserveerd word, daarnaast kun je soep, salades e.d. en toetjes aan het buffet halen. Zo veel je maar wilt. Voor ons een gezin met 1 kind echt ideaal , onze zoon ontmoet altijd wel een leuk speelmaatje. Er zit ook een skischool in het hotel, maar wij gaan naar de skischool die om de hoek ligt. Deze zit aan de piste en heeft ook ski-verhuur e.d. Onze zoon ( 7 jaar) krijgt daar skiles, een compleet pakket incl materiaal en eten tussen de middag , kosten 209,00 euro. Ze hebben ook veel nederlandse leraressen. De lessen kunnen gelijk daar aan de piste plaatsvinden, of de kids stappen gelijk op de bus ( tegenover de skipiste ) en gaan ergens anders heer. Perfect geregeld, goede begeleiding, helemaal top. Dit jaar is hij met de skiklas, naar het ski gebied Wildental geweest, naar Riezerln en naar de Solareckbahn. Wij gaan zelf graag skieen in Ifen, een prachtig uitgestrekt gebied, je zit wel lang in de lift totdat je boven bent maar het is de moeite waard. Dit jaar konden we de Gleitweg nemen tot aan Parsen, en vandaar met de bus 10 minuten naar Ifen. Schitterend skieen. Afgelopen Kerst ontzettend genoten, vriendelijk personeel, goede sneeuw tot drie uur s\'middags de zon. Perfecte omstandigheden. We gaan met de Krokus weer, alhoewel het dan wel drukker zal zijn, we zullen toch weer genieten.

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2008 · 14:53

    Afgelopen oud/nieuw zijn we naar ferienhaus Annemargrete in Mittelberg geweest. Het was er fantastisch!! Het is een prachtig ruim huis met veel luxe. Verder is het een goed skigebied voor jong/oud. De eerste liften zijn op een afstand van 3 minuten lopen. Naast het skieen hebben we veel gewandeld, gerodeld. Ook langlaufen is hier ideaal.Kortom.... het was een zeer fraaie vakantie. Om te herhalen!! We gaan trouwens in het voorjaar terug om er heerlijke bergwandelingen te maken.

  • Anoniem
    Anoniem 7 januari 2008 · 21:29

    Nieuwjaarsweek gevierd in ferienhaus Annemargrethe in Kleinwalsertal. Wat een prachtig wintersportgebied is het toch. En zeer gevarieerd: je kunt er ski? wandelen, snowboarden etc. Het gebied is zeer kindvriendelijk. Complimenten voor ferienhaus Annemargrethe waar het goed toeven was in de luxe en ruime appartementen die overigens superschoon waren.

  • Jonne
    Jonne 28 augustus 2007 · 21:57

    Kom hier al jaren, heb genoeg andere gebieden gezien maar dit is toch weer altijd het leukst. Niet al te veel Nederlanders, goede afstand, super leuk dorp, prima busverbindingen (en ook met de trein uitstekend te bereiken) dikke aanrader dus.

  • Jonne
    Jonne 28 augustus 2007 · 21:56

    Kom hier al jaren, heb genoeg andere gebieden gezien maar dit is toch weer altijd het leukst. Niet al te veel Nederlanders, goede afstand, super leuk dorp, prima busverbindingen (en ook met de trein uitstekend te bereiken) dikke aanrader dus.

  • Roelien
    Roelien 9 februari 2007 · 17:13

    Ik kom al naar Klein Walsertal sinds ik een jaar of 8 was, heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad. Nu ga ik zelf met mijn kinderen en het is er heerlijk. We boeken meestal een appartement zodat je je eigen gang kunt gaan. Het bevalt heel goed, de omgeving waarin je skiet is heel erg mooi, het is weliswaar niet groot meer heel sfeervol en de natuur is prachtig. Ik ben ook wel een paar keer naar Frankrijk geweest en natuurlijk kun je de pistes niet vergelijken met Klein Walsertal, maar toch trekt het kleinschalige van Klein Walsertal mij veel meer. De prijzen zijn nog een beetje normaal en je hoeft niet zo superlang te rijden, wat voor kinderen heel erg fijn is! Ik vind het echt een aanrader voor iedereen: jong, oud, beginner maar zeker ook gevorderden!

  • Martine
    Martine 8 februari 2007 · 22:32

    Wij zijn in januari voor de derde keer in Mittelberg geweest, in het aparthotel Kleinwalsertal (prive appartement gehuur van familie Ter Braak met google "kleinwalstertal ter Braak"zo te vinden). Helemaal super, perfecte ligging en onze 2 meiden hebben er leren skieen in skischool bödmen baad. Les van Jessica en Debbie, nederlandse meiden, helemaal top! Gratis busvervoer tussen skigebieden en heel snel. Binnen 15 minuten zit je van de ene aan de andere kant. Dit jaar helaas te weinig sneeuw gehad en alleen kunnen skieen op 1 piste op de Walmendingerhorn.

  • F vd Broek (Arnhem)
    F vd Broek (Arnhem) 31 januari 2007 · 11:23

    Overigens ga ik volgende keer wel naar een ander hotel of gasthaus. Het eten was erg slecht in het restaurant maar bij de gondelstube (tegenover de kanzelwand was het eten zeeeer goed) Aanrijden was ook heel makkelijk: Arnhem - GRENSOVERGANG A12 - Oberhousen - A3 - Köln - Frankfurt - Wurzburg - A7 - Ulm - Kempten - Immenstadt - Sonthofen - Rubi / Oberstdorf - Kleinwalsertal geen pass of tunnel en je kan bijna de gehele reis op de snelweg. Ik vind dit zeker en vast een tip voor iedereen. Al is het maar om te proberen. Ik hoop dat dit het nieuwe nederland in oostenrijk wordt! ik heb veel meegemaakt maar dit springt er echt boven uit. Ik snapte alleen dat er in Rubi (600 meter) geen sneeuw lag. Rubihorn (1800 meter) 10 cm, oberstdorf dal (700 meter) 5 cm. En gelijk bij de grensovergang bij Oostenrijk / Kleinwalsertal (900 meter) muren van sneeuw (50 cm). Op de kanzelwand net zo hoog als de rubihorn (1850 meter) 70 cm sneeuw. Ik denk dat dit een zeer sneeuwrijk gebied is. Ik ben ook in kaprun geweest maar daar was de sneeuw slechter dan hier. Terwijl meeste mensen zeggen dat sneeuw daar het beste is. Ik ski nu al ruim 14 jaar en ik vond dit de beste sneeuw die ik meegemaakt heb. Groeten Frank

  • F vd Broek (Arnhem)
    F vd Broek (Arnhem) 31 januari 2007 · 11:15

    hallo allemaal, vorige week in kleinwalsertal geweest. We gingen er van uit om naar rubi te gaan (20 km van kleinwalsertal) maar omdat daar geen sneeuw te vinden was hebben we snel een hotel gezocht in kleinwalsertal. we hebben daar in het sporthotel een middelmatige bediening gehad maar wel aardige directie. ik ben er samen met mijn vrouw en 3 kinderen geweest (Jongen van 4, meisje van 6 en jongen van 10) Het was geweldig hoe je die gaste zag vorderen. de kleine van 4 vond het te leuk en wou er blijven wonen. Er waren alleen nederlandse skileraren en 2 duitsers die overigens goed nederlands konden. Mijn kinderen kregen les bij Skishule Riezlern Keßler. mijn vrouw en ik hebben samen geskied en een dag gelanglauft. das ook zeker de moeite waard . we hebben het parcours in oberstdorf gedaan en het parcours in Außerschwende riezlern. van mij krijgt dit dal een dikke 10. Voorheen gingen we naar Saas Fee, Zell am See, Waghrein & Garmisch. Dit is echt het beste skiord wat ik me ben tegen gekomen en zal er ook zolang als ik kan blijven. De reden dat we naar rubi gingen was eigenlijk omdat we niet genoeg geld voor de andere gebieden hadden. maar Kleinwalsertal was zeer goed en niet duur zeker een tip voor elke beginner, met kinderen en gevorderen! Groeten, Frank vd Broek!

  • Fano
    Fano 26 januari 2007 · 10:32

    zeer goede pistes leuke bewoners ik snap niet dat damuls zoveel beter is. kleinwalsertal is zeer goed op de kanzelwand & ifen, Walmedingerhorn is rampgebied daar valt niet lekker te skien. wij overnachten in Außerschwende rechts af als je dal komt binnen gereden.. Groeten, fabian

  • irene verdoes
    irene verdoes 25 januari 2007 · 17:01

    goh dat is ook toevallig!! wij gaan ook naar annamargrethe! we gingen altijd naar hause alpenecho maar sinds 3 jaar gaan we nu naar annamargrethe! deze acco heeft een perfecte ligging en het zijn inderdaad ruime en mooie appartementen!

  • jopie
    jopie 25 januari 2007 · 12:38

    tijdens kerst en oud en nieuw in kleinwalsertal. ondanks slechte vooruitzichten toch lekker kunnen skieen. onvoorstelbaar wat ze doen om de touristen te kunnen laten skieen. Andere jaren veeeel meer sneeuw, toch was de sfeer goed bij de gasten en einheimische. Uiteraard weer het SUPER appartement Annemargrethe geboekt. Zo schoon luxe en ruim , absolute top. super skischool in Bodmen-Bad met vriendelijke leraren. volgend jaar zeker weer!!

  • Irene Verdoes
    Irene Verdoes 25 januari 2007 · 11:38

    hallo allemaal!! ik kom al 18 jaar in Kleinwalsertal we gaan altijd naar Mittelberg en het is geweldig hier! echt waar en als je wilt apres skien moet je naar de steinbock gaan daar is het altijd gezellig! je kan goed skien en in de loop der jaren zijn er een hoop pistes bijgekomen. off piste skien kan ook onder begeleiding van skileraren natuurlijk dan kun je van de walmerdingerhornbahn skien naar Ifen en dat is echt gaaf! en het is gewoon heel gemoedelijk en gezellig. voor de ouderen kun je hier heel mooi wandelen en langlaufen en voor de kinderen zijn er echt goede mogelijkheden met skiles en pistes en scholen. ik ga 10 februari weer hierheen nog ff wachten dus! groetjes

  • Ursi
    Ursi 25 januari 2007 · 10:03

    Vaak in Fonatella skivakantie gemaakt. Voor het skieen vonden wij de wintersportmogelijkheden van het Kl. Walsertal heel beperkt. Tip: Wij bleven in de gratis skibus zitten tot Damüls, waar er een eerste klas skigebied ligt.

  • tim
    tim 23 januari 2007 · 18:13

    mijn ervaring in kleinwalsertal was erg leuk. we overnachten in riezlern, een klein dorpje waar je snel even de boodschappen kan doen en waar je naar boven kan gaan en echt alle kanten uit kan gaan. ifen is erg leuk als je een beetje gevordert bent. er zijn leuke zwarte piste's en leuke Offpiste's. de restaurants zijn gezelig en alles is helemaal niet duur.

  • Jooooooooop
    Jooooooooop 16 januari 2007 · 13:22

    Ha! Zeer mooi skigebied ben er 4 dagen heen geweest laatste week. Jammer genoeg was dalafdaling niet open dus kon ik alleen boven skien, maar er was meer dan genoeg, aardige mensen, leuke apresski, zeker een 10van mij! In de voorjaarsvakantie moet er veelsneeuw ligge ?

  • annemargrethe
    annemargrethe 8 januari 2007 · 19:41

    Het gebied is zeer geschikt voor beginners en gevorderden. Vooral voor gezinnen is het skigebied prettig overzichtelijk. Opa en oma mee? Die kunnen lekker wandelen. Via de Bergschule vele mogelijkheden tot trendsporten zoals off-piste, snowbiken etc. Wij hebben het er al jaren zo fijn dat wij er een huis hebben gebouwd: Annemargrethe in Mittelberg. De mega-sportievelingen onder ons moeten misschien uitwijken naar grotere gebieden. Diegene die prettig wil skiën in een niet te overbevolkt, prachtig berglandschap met een gemoedelijke sfeer is hier aan het juiste adres!

  • Paul
    Paul 15 december 2006 · 15:41

    Super! Super Sneeuw, Geen Lange Wachttijden (licht er wel aan of je in carnavals week gaat of andere keer) 2 jaar geleden 30 minuten wachttijd, dat was niet leuk maar vorig jaar was het telkens doorschuiven in de liften, veel liften bij elkaar wat het maakt dat er geen lange wacht tijden zijn! Super uitgaangelegenheden.. Super Super Super Dal! Vriendelijke mensen, Goede buslijnen, super hotelen

  • Yvonne
    Yvonne 1 november 2006 · 14:41

    Twee jaar heengegaan in het laagseizoen, half maart en begin maart. Er lag meer dan voldoende sneeuw en de condities waren prima. Zeer kindvriendelijke skischolen en kleine groepen. Veel met de (gratis) skibus. Kanzelwand was erg druk bij de lift, Ifen is prachtig. Zaten in Aparthotel in Mittelberg. Algemene indruk was prima, jammer dat je toch wel veel met de (overvolle) skibussen moest doen.

  • Arnold
    Arnold 26 augustus 2006 · 10:35

    Ben hier 2keer geweest,leuk gebied voor beginners,dus ideaal om te leren,dat heb ik zelf ook gedaan hier.Verder heeft het iets gezelligs,mijn ervaring van de acc is ook goed,dus voor nieuwe,beginners zeker aan te raden,voor de wat meer gevorderen zijn Kanzelwand en Mittelberg iets maar groot en lange afdalingen zijn er niet.

  • janneke
    janneke 25 augustus 2006 · 21:00

    Het is een zeer sfeer vol gebied, niet al te groot, maar zeer geschikt voor familie. Prima appartementen over het hele dal. In Riezlern kun je ook nog gezellig uitgaan en winkelen. Van uit Nederland is het goed te rijden, geen file.

  • Rogier
    Rogier 3 maart 2006 · 12:34

    Het aantal skigebieden in het dal is groot, echter het aantal kilometer piste per gebied maar weinig. Het is vooral geschikt voor beginners en de ouderen. De ver-gevorderde skiër heeft het niet echt wat te bieden. Het grootste gebied is niet groter dan 30 km piste (Riezlern/Oberstdorf ) Wel zijn de liften in het gebied op de Fellhorn modern. Van de overige plaatsen valt het soms wat tegen en zijn er soms vrij veel sleepliften. Een leuk gebied voor mensen die nog nooit geskied hebben of die nog niet veel ervaring hebben. Voor de experts onder ons heeft het niet veel te bieden. Alle afdalingen zijn niet moeilijk. Tevens is het leuk voor wandelaars en langlaufers.

>