Reviews Kleinwalsertal - Oberstdorf

92% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.1 op basis van 89 beoordelingen.

Sterke punten: Super kindvriendelijk, voldoende off-piste, goed eten op de piste, buitengewoon makkelijk bereikbaar en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Druk en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Kleinwalsertal - Oberstdorf?

Reviews van gebruikers

Gast162
16 maart 2020 · 22:43

We waren met ons gezin, 2 volwassenen en 2 kinderen van 8 en 9, een lang weekend (afgelopen weekend) naar dit gebied. Voor de kinderen was dit de 2e wintersportvakantie.
Wij vonden het een zeer prettig gebied wat ideaal was vanwege de volgende zaken:

  • Voor onze kinderen met nog maar maar beperkte ervaring bood het gebied meer dan voldoende afwisseling en voldoende lange afdalingen
  • Het gebied is zeer goed aan te rijden. Binnen 7 uur waren we er.
  • Relatief gezien goed betaalbaar vergeleken met andere wintersportgebieden
  • Zelfs als het druk is heb je daar in de meeste gebieden totaal geen (over)last van
  • Zo goed als overal goede liften

Minpunten

  • Op veel plaatsen alleen mogelijkheid om contant te betalen, dus neem genoeg cash en specifiek muntgeld mee voor parkeerautomaten. (Zouden ze echt wat aan moeten doen naar mijn idee)
  • Gebieden zijn niet met elkaar verbonden, dus met bus of auto naar andere gebieden reizen. Overigens prima te doen en wij vermaakten ons ook prima voor een hele dag in 1 gebied. (Dus eigenlijk niet eens minpunt)

Al met al, superleuke wintersport gehad. Niet eens alle gebieden af kunnen gaan in deze 4 dagen, maar zeker het gebied Ifen is zeer aan te raden, supermooie (en brede) pistes en uitzicht, een supermoderne gondellift en mooie diverse afdalingen.
Ook afdaling van de Kanzelwand is zeker een aanrader in het gebied Fellhorn/Kanzelwand.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Uli-Skipulli
27 januari 2020 · 10:13

Sneeuwzeker!
Prima skigebied met veel variatie, goed en snel bereikbaar vanuit Nederland.
Gemoedelijke omgeving en inwoners van het dal.
Deels zéér moderne skiliften en besneeuwingsmogelijkheden.
Goede prijs- kwaliteit verhouding.
Skigebied leent zich ook prima voor een short-ski en biedt daarnaast veel off-piste mogelijkheden.
Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, maar zeker geen massa- kinderskischool fabriek vergeleken met andere skigebieden

Geen levendige après-ski.
Skigebied deels aaneengesloten.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast134
15 januari 2020 · 18:44

Leuk gebied voor beginnende skiërs of families met kinderen. Makkelijk te bereiken. De dorpjes zijn klein maar allen met een dorpskern en kerk(klok). Daardoor gezellig.
Geen uitdagende pistes.
Prima lokatie als je skiën en wandelen wilt combineren.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast268
10 januari 2020 · 20:12

Leuk gebied, prima pistes voor alle niveaus en best sneeuwzeker. Après-ski is wat beperkt maar wel voldoende leuke restaurantjes. Belangrijkste reden om hierheen te gaan is de afstand/reistijd. Voor 3 daagjes skiën bijv. is t goed te doen.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast110
8 januari 2020 · 21:43

Mooi gebied met prima voorzieningen, zelf een B&B geboekt in Oberstdorf. Ook de baan in Ifen is een aanrader, erg leuke afdalingen te doen. Ook is er gebruik gemaakt van 3 dagen privéles, goed te regelen daar. In februari 2019 hier een mooie week wintersport ervaren!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
mukkie
28 december 2019 · 09:27

Ideaal voor families met kinderen. Niet ver rijden.

Met familieSkiër
GertSkietOok
26 oktober 2019 · 15:19

toplocatie, lekker dichtbij, leuke variatie aan bergen en pistes, goed eten in de kleine berghutjes en mogelijkheid om te touren met een gids.

TIP: als je met de bus gaat, zorg dat je voor half 10 of na half 11 op pad gaat anders zitten ze vol klasjes.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast078
14 oktober 2019 · 12:56

Het gebied biedt heel veel voor een redelijke prijs. Zeer geschikt voor beginners en families maar ook voor de gevorderde zijn er uitdagende pistes. Het gebied is niet volledig op elkaar is aangesloten maar je kunt er ook voor kiezen om elke dag een ander gebied te verkennen. En anders pak je de gratis skibus. Ben er tot nu toe 3x geweest en het bevalt mij mij elke keer weer. Tis niet te vergelijken met bv. het Zillertal maar zo’n groot gebied zo dichtbij voor die prijs is echt een topcombi.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast033
6 oktober 2019 · 12:39

Leuke skigebieden. De zeer fanatieke skiër zal er misschien snel uitgekeken zijn.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast356
4 september 2019 · 12:44

In Januari 2019 1 week geskied in Kleinwalsertal, wij verbleven in Riezlern.
Dit was ons eerste, maar zeker niet ons laatste, bezoek aan dit dal.

+punten:
Lieflijk, typisch Oostenrijks, goede sneeuw, vriendelijke mensen, geen drukte/massa, deels heel moderne liften (Ifen), reële prijzen voor skipas en eten en drinken.

  • Misschien niet meest "state-of-the-art" gebied van de Alpen (denk dan aan Ischgl, St Anton, Sölden, SFL, maar wel heel interessant én prachtige natuur.
  • Geen gebied met 150km + aan skipistes, maar wel veel variatie in de deelskigebieden.

Ook is ons opgevallen dat het een echt "Schneeloch" is. Je kunt nog een biertje (of 2… of zelfs 3…) drinken zonder failliet te gaan.
Een ander pluspunt is de geringe reisafstand vanaf NL. ( 740km vanaf Arnhem)

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Roy83
14 januari 2019 · 18:51

Ik ben afgelopen weekend in Kleinwalsertal (KWT) geweest. Dat is dus het weekend waarin er een aantal dorpen in Oostenrijk van de buitenwereld zijn afgesloten, het lawine niveau op veel plekken op een enorm hoog niveau is en er sneeuwrecord naar sneeuwrecord sneuvelt.

Eerst algemeen:
Ik heb het erg naar mijn zin gehad! Ik heb in alle deelgebieden heerlijk geskiet, ik vond de apresski boven verwachting gezellig (maar ben geen doorgewinterde apres skiër) en vond het dorp waar ik zat, Riezlern, een prima uitvalsbasis. Ik was positief verrast door het goede busnetwerk, de nieuwe liften in Ifen en de variatie tussen de verschillende gebieden.

Echte tegenvallers waren er eigenlijk niet, maar, als doorgewinterde Italië ganger, vond ik het eten op de piste weinig bijzonder. Niet slecht, prima prijs, maar meer ook niet. Ik denk dat je qua apres ski ook avonden hebt dat het niet helemaal ‘aan’ gaat bij Platform en dan is er eigenlijk geen alternatief.

Belangrijke troef is natuurlijk ook de bereikbaarheid; je bent er zo vanuit Nederland, je hebt geen lastige klimmetjes en vooral snelweg. Je zou verwachten dat het dan ook erg druk is, maar dat viel wel mee. Maar, ook al was het laagseizoen, bij een aantal sleepliften sta je gewoon nog even in de rij en op de zaterdag was het bij Kanzelwand ook nog best druk. Ik heb 4 deelgebieden bezocht.

<b>Heuberg</b>
Heuberg is bijzonder. Het ligt tussen de huizen, tussen de bomen en lijkt op de kaart klein, maar het viel wel mee. De blauwe piste bij de gondel/stoeltjes lift is heerlijk om je eerste bochten te draaien, je kan makkelijk daarna door naar de andere liften en het was, op een wachtrijtje bij de sleepliften na, heerlijk rustig op de piste. Supergoede busverbindingen met Ifen en Kanzelwand (beiden elke 10 minuten). Dit gebied is verbonden met Walmendingerhorn, maar daar ben ik niet aan toe gekomen. Wat ik ervan begrijp is dat de verbinding eigenlijk 2 blauwe glijpaden zijn.

<b>Ifen</b>
Na de lunch ben ik in Ifen geweest. Het was de enige zonnige dag en dat kon je merken; het was wat drukker op de piste en de afdalingen waren al wat verspoort (ik denk dat de preparatie ook minder was ivm de enorme sneeuwhoeveelheden). De uitzichten zijn echt heel mooi, je bent met de hypermoderne lift zo weer boven voor weer 800 hm over blauw, rood of zwart. Erg leuk, groot genoeg voor een dag.

<b>Kanzelwand</b>
Ik was met een beginner en Kanzelwand viel daardoor wat tegen. Het zicht was erg slecht, dus we besloten eerst de dalafdaling terug naar Riezlern te doen. Die was erg leuk (wel wat druk), lag er goed bij en was lekker afwisselend. Toen weer naar boven en richting Fellhorn afgedaald. Het zicht werd snel al iets beter, maar door alle verse sneeuw lagen er op de blauwe pistes om 11:00 kniehoge buckels en op de rode heuphoge. Voor de beginner was dat geen doen, maar we zijn toch richting Fellhorn het gebied door afgedaald en ik vond het wel een mooi gedeelte. Misschien wat eentonig, omdat alles op één helling ligt, maar ik vond de piste afwisselend, de liften modern en een mooie mix van goed te doen rood en blauw. Hier kan je je zeker de hele dag prima vermaken, maar wij zijn na een snel broodje naar Sollereck gegaan

<b>Sollereck</b>
Erg klein, maar erg gemoedelijk. De gondel brengt je snel boven en daar vind je nog 2 sleepliften met best wel lekker rode en zwarte pistes. De lange blauw afdaling is erg simpel, maar daardoor tot einde dag heel goed te doen en ik, als wat meer ervaren skiër, vond hem ook heerlijk. De langere rode afdaling heb ik niet gedaan, omdat je dan met een sleeplift die er 18 minuten over doet naar boven moet, dat is iets te veel van het goede. Volgens mij gaat dat ooit een stoeltjeslift worden en dan is dit ook een leuk gedeelte. Wel klein, maar voor beginners prima voor een dag of 2, maar als je even gas geeft heb je het zo gezien. Een echt familiegebied.

Qua apresski ben ik bij Platform geweest, waar het dak er op zijn Duits nog best van af ging, mede dankzij de 2 hilarische dj’s. Geen opgefokte toestanden, geen Hollandse muziek, gewoon gezellig, maar het ging nog behoorlijk los. Wil je veel gebieden bezoeken, dan is Riezlern denk ik de beste uitvalsbasis, maar eigenlijk is alles goed aangesloten. Ik vond het super voor een weekend, ik zou er zo weer heen gaan, maar voor een hele week vond ik het zelf wat te beperkt.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast879
6 december 2018 · 22:11

Lekker skiën in heerlijk kneuterig gebied

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Erwindb
28 oktober 2018 · 16:25

Heerlijk rustig gebied. Ifen en de Walmendingerhorn zijn wat mij betreft de grote aanraders, zeker voor de gevorderde wintersporters. Ifen heeft een paar hele mooie rode en zwarte pistes en vooral prachtig uitzicht. Op de Walmendigerhorn tref je lekkere racebanen en een mooie lange dalafdaling. De Heuberg is de plek voor de eerste meters op de plank of latten. De Kanzelwand en de Fellhorn hebben beiden vooral hele fijne dalafdalingen, de rest van het gebied is een beetje eenzijdig met veel dezelfde soort redelijk korte pistes. De deelgebieden zijn niet echt lekker met elkaar verbonden, maar als je in Kleinwalsertal zit en niet in Oberstdorf ben je overal zo met gleitwegen, een klein stukje lopen of even met de bus. Een toplocatie voor een shortski.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast675
14 mei 2018 · 16:31

Het leukste en levendigste dorp is Riezlern. In HIrschegg is niet veel te doen, de hotels zijn hier uiteraard ook prima en je kunt er een paar mooie afdalingen maken, maar Mittelberg biedt net dat kleine beetje meer levendigheid.
Met de skibus zit je binnen 10 minuten bij alle mogelijke liften/deelgebieden en de bus rijdt zeer frequent dus je hoeft nooit lang te wachten.
de gebieden Walmendingerhorn, Ifen en Kanzelwand zijn de meest gangbare gebieden om aan te doen bij een vakantie in het Kleinwalsertal. Echter Sollereck en Oberstdorf kunnen met dezelfde skipas worden aangedaan.
Het gebied is super voor gezinnen met kinderen en families waarbij er ook mensen zijn die niet skien. Kinderen kun je al redelijk snel ‘loslaten’ op de pistes ook omdat er best nog een aantal sleep liften zijn (en dat vind ik voor kinderen net even iets prettiger dan een stoeltjes lift…). Voor wandelaars is het zowel 's zomers als 's winters een paradijs, ook als je geen klimgeit bent.

De afstand vanaf Nederland (Utrecht) is echt maar 800 km en daarvoor hoef je ook nog eens niet langs Munchen, Rosenheim, Salzburg of Kufstein. Kleinwalsertal is zeer sneeuwzeker door de unieke ligging.

De drukte die door sommigen wordt genoemd heb ik nog niet ervaren (2016, 2017 en 2018) tijdens de voorjaarsvakanties, zeker niet in vergelijking met andere “grote” namen. Ja, je moet soms even wachten maar ik heb slechtere ervaringen met Saalbach-Hinterglemm, Serfaus, St. Anton of Gerlos.

Het zou leuk zijn als de gebieden met elkaar verbonden zouden zijn of op zijn minst de Ifen met Heuberg, maar door de huidige opzet is het wel juist weer een veilige omgeving voor de kids. Het zelfde geldt voor de sleepliften die met name in Mittelberg-Hirschegg zijn te vinden, ik heb liever dat mijn kind op d’r kont omhoog wordt gesleept in een sleeplift dan dat ze er even naast ‘zit’ in een stoeltjes lift. Ieder nadeel heeft z’n voordeel zullen we maar zeggen.

De prijzen zijn normaal voor Oostenrijk, niet goedkoop maar ook niet duurder dan andere gebieden in Oostenrijk.

Het gebied is perfect voor eigenlijk iedere skier, van beginner tot expert. Omdat je het gebied bijna geheel kan doorkruisen om blauwe pistes is het voor families en beginners perfect, maar de aanwezigheid van mooie rode en zwarte afdalingen maakt het gebied voor gevorderde skiers ook zeer geschikt. Je kunt weliswaar geen dagtocht maken van Kaltenbach naar Konigsleiten en terug, MAAR je kunt wel lunchen met de gezinsleden die of niet skien of gewoon niet zo snel skien 😉 en dat is ook wat waard.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast453
30 maart 2018 · 13:09

Prima gebied. Hoewel er krokusvakantiewas tijdens ons verblijf, niet al te druk. Veel hotels aan de pisten en skien tot het dal is mogelijk mede door sneeuwzekerheid. Tip is piste 1 Walmendingerhorn, een mooie rode afdaling van circa 4,5 kilometer. Het zou voor de toekomst wel leuk zijn als de gebieden Ifen en Heuberg\Walmendingerhorn met een vebindingslift vanaf Passern tot Ifen gekoppeld worden. Je krijgt dan 1 gebied waarbij het mogelijk is zonder busverbinding vanaf Walmendingerhorn tot Ifen toe skien. Ifen is ook een prachtig gebied, als was het daar wel druk en enigzins lastig om te komen (parkeren tot 500 meter vanaf de pisten of met overvolle bus). Een verbinding op termijn is dus een prima idee.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
KenDust
29 januari 2018 · 10:06
  • offpiste, gezellig, niet druk, niet duur, sneeuwzeker en niet al te ver van de lage landen.
  • losse gebieden te bereiken met auto of openbaar vervoer. soms wat verouderde liften.
Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast619
1 oktober 2017 · 15:25

Super leuke vakanties gehad daar
Heerlijk gebied om te skiën

Met familieSkiër
tessaneedssnow
18 april 2017 · 15:53

Top skigebied. Heb er leren skiën. In de krokusvakantie voor de derde keer er geweest. Het is rustig. Wat veel mensen zeggen dat het niet verbonden is klopt, ik stoorde me er niet aan ofzo. Wat mensen zeggen over de niet moderne liften snap ik deels. Ifen waren eerst twee ouder liften. Afgelopen jaren waren er 3 liften. 2 oude en 1 nieuwe. Komend jaar zijn er 3 nieuwe. Andere ‘gebiedjes’ kun je ook echt niet oud noemen. Ben niet bij de Nebelhorn geweest, dat zou dan eventueel één oud gebiedje kunnen zijn. Fijne skipas. Ze hebben voor de kleine gebiedjes een aparte skipas en één skipas voor alles. Stel je leert skiën bij Söllereck, waarom zou je dan een pas kopen voor heel het gebied als je weet dat je alleen daar blijft. Slim bedacht. Het is een gemoedelijk skigebied zonder al te veel après ski. Wandelaars zie je veel (vooral in Ifen). Houd je van tochten is het niet heel erg leuk maar de komende jaren gaat Kleinwalsertal er iets aan doen.
Maar ik heb geen glazen bol dus weet niet hoe dat is. Kleinwalsertal, the place to be. Echt een kei goed gebied.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast710
5 maart 2017 · 17:19

Wij verbleven in Mittelberg. Een prima uitvalsbasis voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Voor de februarivakantie vonden we het nog relatief rustig. Kleinwalsertal rijdt gemakkelijk aan en is relatief kort rijden vanuit Nederland. Klein nadeel is dat het gebied bestaat uit 4 kleinere skigebieden die je met auto of bus kunt bereiken. Sonnealpe vonden wij het beste bergrestaurant. Zowel skiënd als vanuit het dorp met een stoeltjeslift te bereiken. Aanrader!

simpelslim1
28 februari 2017 · 11:37

Voordelen :

Zeer kindvriendelijk. Ook zonder ouders kunnen jongere kinderen makkelijk zelf op pad. De pistes zijn overzichtelijk.

Er zijn genoeg betaalbare chalets/appartementen en hotels halfpension of niet op loopafstand van de pistes.

Sneeuw zeker en zeer makkelijk bereikbaar vanuit Nederland

Goede busverbindingen tussen de dorpen

Riezlern en Ifen zijn het leukst

Nadelen:

Er zijn geen hele grote pistes om tourtochten te maken. Riezlern komt het meest in de buurt.

Ideaal voor families met kinderen tot ongeveer 15 jaar.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast112
28 februari 2017 · 11:14

Alles goed bereikbaar met auto of bus . genoeg hotels en appartementen dichtbij de gondels/skipistes

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast198
16 februari 2017 · 22:26

Dit jaar bij het Riezlernhof gelogeerd, super hotel met prachtige kamers!

Positieve punten van het ski gebied:

-Heerlijk rustig buiten het seizoen!
-Goed voor beginners.
-Mooie dal afdaling in Riezlern!

Negatieve punten:

-Minder voor gevorderen.
-Pistes zijn af en toe wat smal.
-Mogelijkheid tot tochten niet mogelijk.
-Gebieden sluiten niet aan elkaar aan.

Samenvatting:

Leuk voor een paar dagen, maar niet voor een hele week skien. Als gevorderd skier raak je snel uitgekeken.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast422
16 februari 2017 · 14:45

Omgeving van Kleinwalsertal is prachtig; ondanks dat je tien minuten voor je bestemming pas de alpen in rijdt, heb je het gevoel dat je midden in de Alpen staat.

Wat ik opvallend vind, is dat veel mensen Kleinwalsertal duur vinden. Ik ben het hier niet mee eens:

  • Als je aantoont dat je student bent (met studentenkaart), krijg je een fikse korting op je skipas. Voor jongeren is een skipas dus betrekkelijk goedkoop;
  • De bus richting Oberstdorf (Duitse kant) is inderdaad niet gratis, maar als je vanuit Riezlern of Mittelberg gewoon blijft zitten dan is er geen buschaffeur die je aanspreekt om te betalen. Behalve als je aangeeft dat je naar Oberstdorf gaat;
  • De accomodaties zijn super goedkoop, veel goedkoper dan andere (net iets grotere) skigebied als bijvoorbeeld Serfaus Fiss Ladis
Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast155
15 februari 2017 · 21:22

Verrassend leuk gebied. Niet al te ver van Nederland en daardoor ook voor een kort verblijf zeer geschikt. De gebieden zijn niet aaneengesloten maar skibussen rijden af en aan en je bent overal zo. Qua pistes is er genoeg variatie en voor ieder wat wils. Weinig après-ski maar ach je hebt maar één leuke tent nodig en die was er. Wij verbleven in een hotelletje in Riezlern met veel leuke restaurantjes en skilift op loopafstand. Het gebied Ifen is prachtig qua natuur en moet zomers ook geweldig zijn. Zelfs in de winter trekt het veel wandelaars aan.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast572
15 februari 2017 · 20:28

Mooi niet aaneengesloten gebied. Ifen is een prachtig gebied met pittige afdaling. Bereikbaar met skibus. Gebied Heuberg is zeer leuk voor beginners en je hebt hier verbinding van Hirshegg naar Mittelberg. Gebied Mittelberg bevat pittige rode afdalingen. Bij Riezlern kun je de lift pakken waarna je kunt afdalen naar Oberstdorf en Riezlern. Apres ski in Hirschegg en Mittelberg is zeer lauw. In Riezlern onder de lift en aan deansere kant van de weg is de apres ski leuk . De echte feestbeesten moeten hier niet zijn. Voor jonge gezinnen is het hier erg leuk.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
anouckdijkslag
15 februari 2017 · 18:38

Erg mooi gebied, niet erg druk waardoor je lekker rustig kan skiën zonder de drukte van mensen om je heen. Er is een goede verbinding met bussen door het hele gebied, wat wel een nadeel bij de bussen is de verbinding tussen Riezlern en Obersdorf. Vooral het plaatsje Ifen is erg mooi en je moet er zijn geweest! Een echte aanrader in Ifen is de blauwe piste helemaal rondom naar beneden, voor de iets ervarendere skiër is de rode piste de andere kant rondom erg mooi!
Kortom, erg genoten van de vakantie die we hier hebben gehad!

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
rumcola
15 februari 2017 · 16:54

Kleinwalsertal (in combinatie met Oberstdorf) zijn eigenlijk een aantal kleinere en grotere gebiedjes die onderling verbonden zijn d.m.v. de bus, uitgezonderd de Nebelhornregio. Het positieve is dat er het laatste jaren flink geïnvesteerd is in nieuwe liften (kortere wachttijden), bredere afdalingspistes (beter toegankelijkheid) en sneeuwkanonnen. Met name dat laatste heeft er voor gezorgd dat het schitterende gebiedje Ifen meer mogelijkheden heeft en voor volgend seizoen moet dit met nog een nieuwe lift nog beter worden. Het grootste gebied Fellhorn-Kanzelwand heeft in t hoogseizoen helaas wat wachttijden om boven te komen, vooral als je vanuit Riezlern (Kanzelwandbahn) omhoog gaat. Boven zijn deze wachttijden nauwelijks aanwezig behalve bij de 2 persoonsstoeltjeslift

die als verbinding geldt van de Fellhorn richting de Kanzelwand. Al met al zijn de gebieden bij elkaar afwisselend skieën en voor de beginner en gevorderde skiër voldoende uitdagend. Voor degenen die meer van zwarte afdalingen houden moet je echt bij Ifen of de Nebelhornbahn zijn.
Grootste nadeel is dat je skipas niet op het hele bus traject geldig is als je vanuit de Riezlern naar Oberstdorf of V.V. wilt gaan. Ook voor wandelaars is er genoeg te beleven, vele mooie wandelingen in het dal en als je geluk hebt is de wandeling op het Gottesackerplateau open met geweldige uitzicht. Daarnaast die de Panoramaweg vanaf de Heubergbahn richting Mittelberg/Baad een schitterende (hoogte)weg. Helemaal achterin het dal kun je daarnaast een moo

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast982
15 februari 2017 · 15:33

Zeer gezellig gevarieerd skigebied, met de ski-bus zijn de verschillende gebieden rondom vlot bereikbaar. Eveneens tour en off piste mogenlijkheden in overvloed indien de condities dit toelaten.
De apres ski mocht een beetje levendiger.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Kees4
15 februari 2017 · 11:14

Vele malen in Kleinwalsertal geweest. Riezlern als uitvalsbasis.Het grootste pluspunt is de reisafstand/tijd en daarnaast de relatieve rust. Begrijp me niet verkeerd, in de krokus is het hier zeker niet rustig, maar doordat het dal alleen vanuit Oostenrijk snel aan te rijden is heb je minder last van Duitse dagjesmensen.
De pistes zijn over het hele gebied zéér gevarieerd. De Ifen is een genot om vanaf te dalen en een vers geprepareerde Kanzelwand is ook niet te versmaden. Voor ieder wat wils.
Nadelig is het feit dat de deelgebieden nog niet zijn samengevoegd tot één groot skigebied. Geen zorgen, de bus brengt je snel naar waar je wezen moet. De verbinding naar het Duitse Oberstdorf (skibus) is ook erg leuk.
Voor de jongere skiers die het “vak” nog moeten leren is Kleinwalsertal een perfecte stap na bijvoorbeeld een jaar Winterberg. Er zijn een aantal zeer goede skischolen en zij vangen je kinderen echt goed op. Er is genoeg te doen om je met je hele gezin een week lang te vermaken en dit maakt Kleinwalsertal tot een top familie bestemming.

Kleinwalsertal in a nutshell :

  • reisafstand
  • mogelijkheden met gezin
  • Ifen
  • Relatief kleine deelgebieden
  • Piste preparatie laat soms te wensen over
Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
tessaneedssnow
18 januari 2017 · 10:20

Kleinwalsertal is een mooi skigebied

Voordelen ?

  1. Het is goed te doen voor kinderen en beginners. Ik heb er leren skiën bij een skischool. Er zijn veel skischolen met kwaliteit.
  2. Het is dichtbij vanaf Eindhoven maar 728 km met vooral snelweg.
  3. Het is sneeuwzeker in 2015/2016 kon er tot eind april ge⛷ worden.
  4. Het is gewoon ??? Gezellig. Het is skigebied bij een dorp en geen dorp bij een skigebied.
  5. Het skigebied is in twee landen ??? Met een skipas.
  6. Rustig op de pistes
  7. Veel off-piste mogelijkheden
  8. Kindvriendelijke pistes en hotels met burmi (mascotte van Kleinwalsertal)

Nadelen ?

  1. De mini gebiedjes zoals Ifen en de Kanzelwand niet met elkaar verbonden via pistes (wel via gratis bus).
  2. Weinig tot geen Après ski
  3. Weinig moderne liften (in Ifen is afgelopen zomer ☀️ wel alles vernieuwd)
  4. De mensen die heel het jaar in Mittelberg wonen staan niet volledig achter het skigebied.
Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Camiel
25 november 2016 · 15:25

Heel erg leuk gebied voor een paar daagjes wintersport. Ook om te wandelen uiterst geschikt. Kleine (niet goed verbonden) gebieden en druk bij de liften waren wel nadelen. In maart 2016 daar geweest en we gaan in januari 2017 weer, ben benieuwd of de nieuwe lift in Ifen zorgt voor minder drukte bij de liften. Conclusie: ideaal gebied om skiën/snowboarden te combineren met mooie wandelingen (wij nemen namelijk altijd onze hond mee, ochtend snowboarden, in de middag wandelen met de hond).

  • Dichtbij vanuit Nederland
  • Mooi wandelgebied
  • Weinig uitdaging voor gevorderde / lange tochten
  • Verouderde liften
Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast673
29 maart 2016 · 14:14

leuk ski gebied. Alleen jammer dat de skipassen zo duur zijn. Wel veel mogelijkheden zoals langlaufen, wandelen er is altijd wel iets te doen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Maxski
25 februari 2016 · 14:58

Leuk skigebied met teveel sleepliften en oude 2 persoonsgondels. De skipas staat absoluut niet in verhouding tot het piste aanbod en liften. Mittelberg en Hirschegg zijn op een oncourante manier middels glijpistes met elkaar verbonden. Kanzelwand/Fellhorn op zich wel aardig. Ifen is schitterend maar de liften erg traag en verouderd. Verder zijn erg relatief weinig berghutjes langs de pistes. Na 4 dagen heb je het hier wel gezien. Simpelweg te weinig uitdaging op de pistes.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast844
23 januari 2016 · 23:01

Voor het eerst sinds ruim 15 jaar weer terug in het Kleinwalsertal. Opvallend en tekenend is dat er in die tijd nagenoeg geen liften zijn vervangen. Positieve opvallers zijn de 8 zitter gondelbaan bij de Fellerhorn en de Parsennbahn met stoeltjes en gondels. Bijzonder negatieve uitvallers zijn de drie uiterst verouderde gondelbanen op de Nebelhorn (rustige doordeweekse dag wachttijd + reistijd omhoog >30min), de oude Walmedingerhornbahn en de oude stoeltjesliften in Ifen. Hoewel zeker de bovenste stoeltjeslift in Ifen destijds een technisch hoogstandje was (afkoppelbare tweezitter) is de capaciteit ontoereikend. Ook de ontbrekende verbindingen tussen de gebieden afgewogen tegen de hoofdprijs qua liftpas maakt het rendement laag als je in het hoogseizoen veel staat te wachten. In het laag- en tussenseizoen valt dit echter goed mee. Eerdere plannen voor verbinding Ifen-Heuberg zijn eerder gesneuveld/weggestemd. Er liggen nu nieuwe plannen voor toch een verbinding vanuit Ifen naar Walmedingerhorn en de Heuberg. Off-piste zijn er veel mogelijkheden en er is veel omgerepte natuur om op uit te kijken. Tevens zijn de vele skiroutes een leuke afwisseling voor de meer ervaren skiër. Beginners kunnen goed uit de voeten op de Heuberg. Er zijn voldoende leuke hotels/pensions/appartementen aan of bij de piste. Hier ligt de prijs-kwaliteirverhouding aanmerkelijk gunstiger. Bezoek voor een leuke afwisseling het kleine gebiedje Sollereck door de week. De rode afdalingen langs de 2km lange sleeplift tussen de bomen zijn erg mooi. Hetzelfde geldt voor de blauwe afdaling buitenom op Ifen.
De ervaren skiër is snel uitgekeken, maar een lang weekend of alternatieve activiteiten (wandelen, langlaufen) maken veel goed. Wij gaan pas weer terug als de schakeling tussen Ifen en de rest van het gebied een feit is.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ankiepankie
1 oktober 2015 · 18:45

In 2014 was ik in het Kleinwalsertal. Omdat ik grote, rustige Franse gebieden gewend was, was het even wennen, maar heb toch leuke dagen gehad!

Ik schreef er deze review over! http://www.ditisanne.nl/anne-reist-travel-blog/oostenrijk/wintersport-…

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast819
12 maart 2015 · 22:07

Lange wachttijden bij de liften, een aantal oudere liften en sleepliften, vaak druk op de pistes. Capaciteit niet berekend op het aantal mensen.

Skiër
Hessel
4 maart 2015 · 11:50

Kleinwalsertal is een beetje een haat-liefde bestemming. Verouderde liften tegen een flinke prijs voor de liftpas. Lastige verbindingen met name tussen Kanzelwand en de Heuberg en Ifen met de rest van het gebied. In de weekends schreeuwend druk met dagjesmensen (met name Kanzelwand).

Maar tegelijk: Je bent er vrij snel, accommodatie is minder prijzig dan in de topgebieden en doordeweeks is het allemaal wat rustiger (buiten hoogseizoen). Het pisteaanbod is divers, beginners kunnen in Heuberg goed uit de voeten, voor gevorderden is er meer dan genoeg aanbod. Walmendingerhorn biedt mooie varianten, Ifen de steviger pistes. Kanzelwand biedt ook leuk terrein, zowel on als off piste. Ook de dalfdaling van Fellhorn is uitdagend genoeg.

Ondanks de negatieve punten, is Kleinwalsertal toch een bestemming waar ik regelmatig terug kom.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast475
1 december 2014 · 17:15

Ben hier begonnen met skiën als klein kind. Nu sinds 2 jaar ben ik hier begonnen met freeriden. Voor het freeriden is dit denk ik een prima gebied om te beginnen (ben zelf 16).

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast658
6 februari 2014 · 19:59

wij komen sinds 20 jaar in Kleinwalsertal in de zomer en winter. In de winter is het goed vertoeven in de vele hotels, pensions en restaurants waar je voor redelijk geld kunt verblijven.
het skigebied in uitgestrekt en via bus bereikbaar. Wel is de prijs van de skipas steeds duurder geworden en niet meer in verhouding tot wat geboden wordt. Een stevige renovatie in het Ifengebied en nieuwe en betere verbindingen tussen de skigebieden zijn een must om in de toekomst interessant te blijven t.o.v. andere gebieden. Wij verblijven in het aparthotel in Mittelberg en dit hotel is de afgelopen jaren flink gerenoveerd en vernieuwd. Alles onder een dak is ideaal voor zowel gezinnen als groepen skiërs, die een weekendje over komen. In een 6 uur ( 750 km) vanaf Eindhoven is het tevens ideaal om snel even een paar dagen of een lang weekend te vertoeven. In de zomer zij er ontelbare wandelmogelijkheden voor beginners tot de echte berggeiten en ook de ATB gaat steenvast mee. Sinds kort zijn we fanatiek aan het golfen en ook in dit gebied liggen er een flink aantal banen binnen de 30 km.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ankiepankie
6 februari 2014 · 13:42

Een leuk gebied voor een lang weekend; als gevorderde skieër ben ik er na vier dagen wel een beetje uitgekeken.
Afgelopen zaterdag was het erg zonnig én een vakantieperiode voor sommige Duitse gebieden dus was het behoorlijk druk.

De pistes zijn niet superuitdagend maar wel leuk om te doen; wel op de Kanzelwand veel kortere pistes dus je zit erg veel in de liften.
De Fellhornafdaling naar het dal is wel wat langer (2,5 km) maar ook erg druk dus die heb je na drie keer ook wel gezien.
Het gebied Mittelberg-Heuberg hebben we niet gedaan omdat het zo warm was en dat gebied zo laag ligt, dus de kans op slechte sneeuw ook groter is. De Nebelhorn was voor ons wat te ver weg vanuit Riezlern.

In Ifen zijn de afdalingen langer en kun je prachtig naar het dal skieën (als er tenminste genoeg sneeuw ligt want daar hebben ze geen sneeuwkanonnen) maar daar is de lift weer enorm traag, ook omdat er veel wandelaars in- en uitstappen wat voor veel vertraging zorgt.

De skipas vond ik wel enorm prijzig in verhouding met het gebied; 150 euro voor 4 dagen vind ik echt belachelijk hoog; dit benadert de commerciële grote gebieden als Saalbach en Serfaus enz.

Restaurants op de pistes zijn prima, genoeg plek en prima eten voor normale prijzen. De restaurants in het dorp zijn 's avonds wel snel vol en moet je in het weekend echt ver van tevoren reserveren (de leuke restaurants dan!)!

Het grootste voordeel van dit gebied is dat het goed aan te rijden is voor een lang weekend (ca. 8 uur rijden); toch is het het overwegen waard om een uurtje langer in de auto te zitten en naar een groter gebied te rijden; voor de skipasprijs hoef je het niet te laten!

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast183
3 februari 2014 · 13:05

Druk chaotisch gebied. Filerijden en lange wachttijden bij de liften.
Wij vonden vooral de mensen die op en bij de piste werkzaam waren niet erg hulpvaardig. De bussen zaten ook altijd vol.
En het ergste vonden we dat de prijzen voor de liften in geen verhouding staan met wat er geboden wordt.
Jammer, maar de volgende keer echt ergens anders.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast534
26 februari 2013 · 14:52

Van alles wat in het Kleinwalsertal. Of je nou wilt skien, snowboarden of langlaufen (ik heb het er alledrie gedaan) een super gebied!
Sneeuwzeker, geen lange wachtrijen, gezellige dorpssfeer, authentiek, prachtige natuur en goed betaalbaar. Een aanrader is Vakantiehuis Verdoorn. Zowel voor een grote groep, als een kleiner gezelschap, modern en luxe vakantiehuis. www.vakantiehuiskleinwalsertal.nl voor meer informatie.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast772
24 januari 2013 · 13:03

Wij komen inmiddels ruim 4 jaar in het Kleinwalsertal en iedere keer in de drukke periode (Kerst of Carnaval). Voor de kinderen is het een ideale plek om het skien te leren en voor de ouders is er de keuze tussen dalskigebied of de 4 toppen. Daardoor is er voldoende keuze en beleving van beginner tot gevorderde.

Overnachtingsmogelijkheden zijn ruimschoots aanwezig, de bevolking is zeer vriendelijk en de bereikbaarheid is optimaal. Skigebied is middels busverbinding met elkaar gekoppeld, dat wordt jaarlijks verbeterd trouwens. Wij komen er graag terug.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
freshpow
21 januari 2013 · 23:17

Zie http://freshpow.eu/blog/files/b51a3ed4937ad75a6538b9a7bdf27c15-3.html…

Gaaf gebied. Leuk voor beginners- ervaren skiërs en snowboarders. Geweldig voor freeriders! Mooie off piste mogelijkheden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast636
14 januari 2013 · 22:20

Gisteren teruggekomen van tweede keer Kleinwalsertal. We verbleven in een hotel in Mittelberg en dan is het hele gebied goed te bereiken.

Het Kleinwalsertal is eigenlijk vooral geschikt voor gevorderden, met uitzondering van de Heuberg waar ook beginners goed kunnen skiën. De Nebelhorn en de Kanzelwand zijn leuke, uitdagende bergen.

Mijn favoriet is de Ifen waar gewoon hele leuke rode en zwarte pistes liggen. Ook gaan hier veel mensen buiten de pistes om naar beneden. Het nadeel van de Ifen is de verouderde stoeltjesliften. De capaciteit gaat nog wel maar de snelheid laat echt te wensen over. Je zit er gewoon te lang in.

Een ander nadeel van het Kleinwalsertal is dat de skigebieden niet met elkaar verbonden zijn. De bussen zijn prima en rijden elke 10 minuten maar het is natuurlijk leuker om van de ene naar de andere berg te kunnen skiën.

Een initiatief om de gebieden op elkaar aan te sluiten en de liften op de Ifen te moderniseren is weggestemd door de bevolking die vreest voor nog meer skivolk wat slecht is voor de natuur en het karakter van het Kleinwalsertal.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast658
29 december 2012 · 20:26

Voor de 2e keer in het Kleinwalsertal geweest (Mittelberg, Aparthotel). Sinds de laatste keer in 2008 is het hotel in positieve zin verandert. Er is aandacht besteedt aan zowel de buitenkant en binnenkant.
Het Kleinwalsertal is zijn concurrentiepositie aan het verliezen tov andere grote bekende skigebieden zoals Arlberg, Paznauntal (Ischgl,Galtur, Kappl) Wilderkaiser en Serfaus/Fiss/Ladis, Solden, Brand en Montafon.
De prijzen voor de skipas zijn relatief hoog en naderen de prijs van Serfaus, Ischgl en Sankt Anton. Deze skigebieden zijn echter groter, hoger en hebben een veel beterer infrastructuur (liftcapaciteit met veel snelle, moderne liften die logisch in verbinding staan).
Hoewel wij lekker geskied hebben in het Kleinwalsertal, gaan de meeste skigebieden maar tot 1900 meter. Hoogteverschil is beperkt (700-800 meter). De skigebieden zijn niet aangesloten op elkaar en daarmee bestaat het Kleinwalsertal uit circa 4-5 kleine skigebieden met slechts enkele liften.
Vandaag geskied op Ifen. Dit skigebied doet zelfs Tsjechisch aan met 2 zeer oude, 2-persoons stoeltjesliften en een sleeplift. Onbegrijpelijk dat een dagkaart hier de 40 euro nadert…
Sneeuwzeker is het Kleinwalsertal in elk geval. Vanuit het westen droppen oceaandepressies hier veel sneeuw net als iets verderop op de Arlberg.
Het Kleinwalsertal doet er verstandig aan de Liftgesellschaft eens naar de prijzen van de skipassen te laten kijken. Omdat in andere grote gebieden de kinderen gratis skien (tot 8 jaar) en hier in het Kleinwalsertal niet, is het Kleinwalsertal duurder dan bijv. Lech en Sankt Anton terwijl het skigebied en infrastructuur van het Kleinwalsertal technisch gezien zeer beperkt is.
Het lijkt erop of het skigebied zich, na het opkomende succes van de laatste jaren, nu uit de markt aan het prijzen is.
Verder valt op de oostenrijkers hier erg gastvrij en aardig zijn.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Paskal
3 december 2012 · 21:00

Inmiddels heb ik een aantal keren in het Kleinwalsertal geskied. Wij hebben er wel voor gekozen om in Oberstdorf te zitten aangezien je vanaf daar de in mijn ogen twee leukste bergen kunt benaderen: de Fellhorn en de Nebelhorn. In iets meer dan 6 uur ben je vanuit de regio Eindhoven op de plaats van bestemming: allemaal autobaan en ook het laatste stuk binnendoor is tegenwoordig tot bijna aan de rand van het dorp 4-strooks. Je hoeft geen bergen op dus ook bij sterke sneeuwval is het eenvoudig te bereiken. Ook de prijzen in Oberstdorf voor eten/drinken en overnachting zijn zeer laag als je dat vergelijkt met andere ski-oorden. Het dorp zelf is autovrij en gezellig met allerlei winkeltjes en restaurantjes. De Nebelhornbahn ligt aan de rand van het dorp en is te voet of met de dorpsbus prima te bereiken. Eenmaal boven heb je een aardige keuze aan pistes en je kunt ook kiezen voor een dalafdaling die je weer in Oberstdorf brengt. Vanaf het station van Oberstdorf kun je ook met de gratis ski-bus naar de Fellhorn die qua skigebied een stuk groter is dan de Fellhorn. Je kunt je hier prima vermaken op de vele pistes en middels de Kanzelwand-piste ski je zo maar Oostenrijk in. Eenmaal beneden kun je vanaf daar met de bus ook nog naar de Walmendingerhorn (kan ook rechtstreeks vanuit Oberstdorf). Eenmaal gedaan, maar ik vond de Walmendingerhorn t.o.v. de Fellhorn wat klein. Vanaf de Fellhorn kun je ook weer de dalafdaling maken waarna je met de bus weer terug kunt naar Oberstdorf. Tenslotte kun je ook nog kiezen om een dagje op de Söllereck te skiën: klein en met de Höllwieslift wel een enorm lange steile sleeplift wat eigenlijk al een ervaring op zich is. Kortom: wil je even een dag of 3 skiën dan is het Kleinwalsertal ideaal!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
M.Mosselman
14 maart 2012 · 09:38

In de krokusweek naar Mittelberg geweest. Ook wij verbleven in Aparthotel. Prima acco incl faciliteiten en restaurant. Skischool bodmen-baad top; flexibel en leuke/goede skileraren. Zowel wij als kinderen erg naar hun zin gehad. Alleen mittelberg gezien als skigebied ivm 1ste jr les van de kids (4 en 7 jr), geen kilometervreter gebied maar wel knus en gemoedelijk met een paar mooie rode afdalingen. Volgend jaar weer en dan op ontdekkingstocht naar de andere skigebieden welke eenvoudig te bereiken zijn vanuit Mittelberg!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
paul
31 december 2011 · 19:01

Kom de laatste 6 jaar ieder jaar naar het kleinwalsertal.
Verblijf dan in Riezlern
goed te bereiken met de auto.
Prima skigebied Ski meestal op de kanselwand. Soms Sollereck of Iffen
Is met de Walserbus goed te doen
Kortom , een aanrader

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Marijke31 mei 2011 · 11:42

Wij hebben 3 jaar geleden een appartement gekocht in Het Kleinwalsertal. Daarvoor had ik nooit gehoord van dit gebied, want we gingen altijd naar Hinterglemm. Maar we hebben dit gebied in ons hart gesloten, want zowel winter als zomer is het er prachtig. Gezellige hutten en goede restaurants en prachtige wandelwegen. Skien,snowboarden en vooral langlaufen s’winters is een ware belevenis. Kijk op onze website www.kleinwalsertal.nu

meer dan 10 jaar ervaring
Frank
6 februari 2011 · 12:32

Uitstekend gebied voor beginners die zich verder willen ontwikkelen. Ook voor kinderen is dit een prima gebied om te leren skiën al dan niet in een ski klas. Op zaterdag en zondag drukker vanwege weekend skiërs uit Duitsland.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Erik
6 januari 2011 · 19:55

Wij komen al meer dan 20 jaar in het Aparthotel in Mittelberg.
Sinds begin 2010 hebben wij een eigen appartement geschikt voor 4-6 personen.
Gratis zwembad, parkeergarage, sauna’s, tevens een goed en betaalbaar restaurant.
Kleinwalsertal is zeer zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen en voor de zomerperiode voor mensen die van wandelen houden, maar ook voor de fanatieke skiers heeft het gebied genoeg te bieden!
Kijk op onze website voor meer informatie over ons te huren appartement:
www.kleinwalsertal-vakantie.nl

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Barry
26 november 2010 · 20:46

Sinds enige jaren breng ik met mijn gezin de Kerst- en krokusvakantie door in Kleinwalsertal. Jaar in jaar uit blijft het geweldig! Dichtbij Nederland, veel pistes (120km) van beginnerspistes tot zwarte buckelpistes en skiroutes. Sneeuwzeker, echt élk jaar dik pak sneeuw gehad!, en goede skischolen met Nederlandstalige skileraren voor de kinderen, veel "gemutliche" restaurantjes zowel aan de piste als in de dorpjes over de prijskwaliteit ben ik ook zeer te spreken.
Het gebied biedt voor de échte skicracks onder ons misschien te weinig uitdaging, dan zou ik ervoor kiezen om off-piste te gaan, dit is wel heel goed mogelijk.

Wij verbleven voorheen altijd in het Aparthotel, maar dit werd ons een beetje te massaal, druk bij het ontbijt, druk in parkeergarage ed…
Sinds 3 jaar zijn we te gast in Landhuis Annnemargrethe. Hier huren wij elk jaar een appartement, zeer zeker een aanrader; ruime appartementen, heel schoon, veel rust ruimte en privacy… en minstens zo belangrijk: de alpenweide rond het huis biedt veel speelmogelijkheden in de sneeuw voor de kids!
Want als de kinderen tevreden zijn… zijn de ouders dat ook.
Kleinwalsertal is zeer zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen en mensen die van wandelen houden, maar ook voor de fanatieke skiers heeft het gebied genoeg te bieden!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Anoniem
11 november 2010 · 22:44

Wij komen al meer dan 20 jaar in dit geweldige dal. Begonnen met ons gezin en gaan sinds 7 jaar met (schoon) kinderen en de kleinkinderen. We verblijven altijd in het Aparthotel, gezien je daar alle faciliteiten onder een dak hebt. Echt een geweldig hotel voor elk wat wils. Wij vinden het daar zo leuk, dat we nu zelf een appartement hebben gekocht. Deze verhuren wij ook. Wilt u ook eens naar het mooie Kleinwalsertal, kijk dan eens op www.kleinwalsertalhuren.nl

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Anoniem11 november 2010 · 22:39

Wij komen al meer dan 20 jaar in dit geweldige dal. Begonnen met ons gezin en gaan sinds 7 jaar met (schoon) kinderen en de kleinkinderen. We verblijven altijd in het Aparthotel, gezien je daar alle faciliteiten onder een dak hebt. Echt een geweldig hotel voor elk wat wils. Wij vinden het daar zo leuk, dat we nu zelf een appartement hebben gekocht. Deze verhuren wij ook. Wilt u ook eens naar het mooie Kleinwalsertal, kijk dan eens op www.kleinwalsertalhuren.nl

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
19 juli 2010 · 07:49

Wij komen al meer dan 20 jaar in Mittelberg, kleinwalsertal.
Het is er vrijwel sneeuwzeker en de ski mogelijkheden zijn geweldig voor zowel beginners als gevorderden.
Het Apartotel met zwembad en goed restauarant is helemaal geweldig, een aanrader dus. Het is ook lekker dicht bij Nederland, ± 850 km.

31 mei 2010 · 22:06

Wij komen al 20 jaar in het Aparthotel in Mittelberg. De Skischool Bodmen-Baad is voor kinderen echt fantastisch. Afgelopen voorjaar beviel het zo goed dat we zelf een appartementje hebben gekocht in het Aparthotel. Kijk maar eens op www.appartementkleinwalsertal.nl

31 december 2009 · 11:58

Wij zijn van 18 t/m 26 december in het Kleinwalsertal geweest. Een mooi en fijn gebied om te ski?en te verblijven. Een gebied waar de beginnende en ervaren ski?uitstekend "uit de voeten" kunnen.
De pistes zijn allemaal goed bereikbaar met de bus of via de skiroute door het dal. Een aanrader dus.
We verbleven in Appartement Capricorno. Hoort bij hotel Steinbock.
De piste, de skischool, de skiverhuur en de bus binnen 100m.
Geweldige accommodatie en zeer gastvrije mensen. In het hotel kun je uitstekend eten. Wij hebben deze locatie voor het komend jaar weer geboekt.

14 oktober 2009 · 14:19

Een prachtig skigebied!
Wij komen er al drie jaar met ons gezin, en we hebben alweer geboekt voor vorig jaar.
Mooie liften, met prachtige pistes, en tot diep in april goede sneeuw.

25 maart 2009 · 15:04

Half maart voor het eerst een weekje in Mittelberg (ferienhaus Annemargrethe) vertoefd en daarmee ook voor het eerst in Kleinwalsertal. Dit gebied is gewoon heel sneeuwzeker. Jaarlijks valt er totaal c.a. 10 meter sneeuw!
Het kleinwalsertal is prima met het openbaar vervoer (lees?ski)bus) te berijden. De bussen rijden de gehele dag door en sluiten goed op elkaar aan. Het is geheel gratis (met Allgau gastenkaart die je bij de verblijf krijgt), maar als je naar Oberstdorf (Duitsland) wilt gaan betaal je wel een klein bedrag bij. Qua skigebieden is er voldoende. De uitdagende Walmerdingerhorn, Het gevarieerde Ifen, Het gezellige Dalskigebied waarbij je van dorp naar dorp kunt ski? De Kanzelwandbahn die aan de andere kant op Duits grondgebied over gaat in de Fellhornbahn. En voor de liefhebber heb je nog de Nebelhorn aan de andere kant van Oberstdorf. Wij hadden dat weekje voldoende aan de eerste drie genoemde gebieden.

De liften op Ifen zijn niet heel snel (stoeltjes en sleep), daarentegen de lift naar de Walmerdingerhorn (cabine) gaat heel snel. De rest is zoals je mag verwachten.

Wandelen is prima te doen in het Kleinwalsertal. Er zijn vele uitgezette wandelroutes en hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Soms lopen de wandelpaden langs de skipistes en heel veel door de natuur.

Wij gaan zeker weer terug naar Kleinwalsertal. Bovendien is het ook lekker dichtbij en de drukke wegen rondom M?en worden vermeden.