Tips voor een accommodatie Kleinwalsertal

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kleinwalsertal - Oberstdorf

Ik zoek tips voor een accommodatie in kleinwalsertal. We zijn met 2 gezinnen van 4 personen, kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 8 jaar. Wat is het leukste dorp? En weet iemand toevallig nog een accommodatie? Zit helaas al veel vol zag ik.

Gr mans

*bericht bewerkt door Rogier op 22 aug 2016 10:33

Voor gezinnen aardig maar niet in een enorm levendig dorp:
Aparthotel Kleinwalsertal. Skien tot bijna aan de voordeur, vlakbij de oefenweide. Ligt bij Baad, instap voor het skien in het gebied rond walmendinger horn.

Goed hotel, met elke avond buffet (handig met kieskeurige kids): IFA Alpenrose. Tegenover hotel is een bushalte. Terugskien naar het hotel kan soms, maar is geen geprepareerde piste. Rustige omgeving.

Veel te doen is in Hirschegg en Riezlern dat zijn de grotere dorpen waar ook meer winkels zijn. Vooral in Riezlern.
In Hirschegg kan ik hotel Montana nog tippen. Redelijke prijs en direct aan de Parsenn afdaling (is besneeuwd en ligt in het redelijke makkelijke dalgebied Heuberg Arena)

Een acco dicht bij de piste is een aanrader. De bussen zitten zeker tussen Riezlern en Hirschegg maar op skiklas start en eindtijd ook naar Mittelberg vaak ontzettend vol.

Er is nog wel het één en ander beschikbaar als je twee appartementen in één huis ook acceptabel vind. Er zijn eenvoudigweg weinig accomodaties voor grotere gezelschappen.
Wanneer waren jullie van plan te gaan?
Riezlern en Hirschegg hebben het meeste te doen. Rondom het Walserhaus echt uitstekend, maar Egg is ook maar klein stukje van het centrale beginnersgebied.
Kijk nog eens goed naar de mogelijkheden op de site van Kleinwalsertal zelf, http://www.kleinwalsertal.at Die is gekoppeld aan de door de VVV gerunde zoek & boekmachine.

hé wanneer ga je.

Ski you later!

Misschien iets uitwijken naar Oberstdorf?

Wij gaan daar ook naar toe en daar is het aantal accomodaties een stuk ruimer.
Ook toegang tot het skigebied van Kleinwalsertal en wat prettiger geprijsd.

Heb daar vrij makkelijk een huis kunnen
vinden voor 6 volwassenen en twee kinderen met 4 slaapkamers.
Maar denk dat ook daar het meeste wel vol zit als je in de krokusvakantie heen wil.

Heb er zelf geen commerciële belangen bij maar ikzelf volg met sympathie op FB een uitgeweken Belg die een pension in Hirschegg uitbaat.
Hij volgt op de voet, aan de hand van fotoreportages de ontwikkelingen in het Kleinwalsertal en z’n pension, het hele jaar door.
Contactgegevens: http://www.haus-elisabeth.com

Ruud.

nog vergeten te vermelden … onze Website: http://www.haus-elisabeth.com

Dirk - Kleinwalsertal

Plaats een reactie