Freerideroutes Kleinwalsertal

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kleinwalsertal - Oberstdorf

Hierbij wat freerideroutes die ik samen met een berggids (inclusief lawine safetymaterialen) heb gemaakt in het Kleinwalsertal vorige week.

Ter inspiratie:

Route 1: Mooi beginpunt is Walmendingerhornbahn naar boven. Daar kan je ook de auto goed parkeren voor de lift als je vroeg bent. Pak na de gondel daar de stoeltjeslift naar boven en ga dan over skiers rechts uit de lift naar beneden. Er is een mooie (niet al te lange) afdaling vanuit daar naar Baad. In Baad kan je dan weer de bus pakken richting de Walmendingerhornbahn.

Route 2: Pak dezelfde stoeltjeslift nog een keer. Uit de stoeltjeslift naar rechts. Waar het pad weer afbuigt richting de pistes, vlak bij de top, klein stukje hiken weer de berg op naar de achterkant van de Walmendingerhorn. Vanuit de achterkant van de bergwand daar kan je een langere afdaling maken richting Ifen. Er zit hier een stukje looppad aan het einde bij waar je 5 minuten zult moeten lopen. Je komt dan uit bij de Ifenbahn over die wandelroute.
(dit is het beginstukje van de film) Eerste stukje wel ff checken met de lawine situatie. Het was afgelopen weekend een 3. Alleen het eerste stukje is wat stijler, de rest wat meer glooiend. (Wij triggerde daar met de gids een kleine lawine bovenin, wel ongevaarlijk verder)

Route 3: Neem de Ifenbahn omhoog. Pak daarna de stoeltjeslift richting Hoher Ifen. Wanneer je afdaalt over de meest linker blauwe piste op de skikaart kan je ergens daar bovenin skiërs links de piste verlaten en pak je een echt heel mooi stuk terrein. Dat was zondag de eerste 200-400 hoogtemeters helemaal onverspoord, zelfs een dag na de dump. Je kunt hier helemaal afdalen naar ik dacht het plaatsje Wäldele.

Route 4: Vanuit Wäldele kan je een bus pakken richting de Kanzelwandbahn. Ga daar omhoog en ga dan richting het Gipfelstation. Als je uit die lift stapt dan zie je op een gegeven moment een bord met een off piste markering met daarna een hike route richting de top van het gipfelstation. Je kunt daar naar die top hiken. En vanuit daar weer over de bergrug naar de volgende top reiden en weer een stukje hiken. Vanaf die tweede top kan je helemaal afdalen tot een klein restaurantje dat Berg-Stüble heet. Daar ff lunchen en dan kan je naar beneden afdalen en weer de bus pakken die precies onderaan de wandelroute stopt.

Route 4: Neem weer de bus naar de Walmendingerhornbahn. Ga daar een direct afdalen skiërs links om. Je kan dan de bergwand onder de bahn door pakken en het couloir induiken. (Onwijs mooie route) Na het Couloir nog een paar hele mooie treeruns te doen en vanuit daar kom je weer uit bij de Ifenbahn waar je de bus weer terug kunt pakken richting de Walmendingerhornbahn waar je naar alle waarschijnlijkheid je auto parkeert.

null

Plaats een reactie