BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Klinovec

Reviews Klinovec

58% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.4 op basis van 3243 reviews.


Wat vind jij van Klinovec?


Beoordelingen van gebruikers

  • SleeVanEee
    SleeVanEee 9 maart 2020 · 14:06

    Verrassend skigebied vlak over de grens met Duitsland. Doordat je vanuit midden Oost-Nederland niet over de standaard wintersportroutes reist, redelijk rustig op de weg. Wel moet je het laatste uur door de dorpjes en stadjes omdat er geen snelweg meer is. Het gebied zelf is ons meegevallen. 3 moderne en een oudere stoeltjesliften en enkele sleepliften. Goed geprepareerde skipistes, wel wat kort ivm de Alpen, maar langer dan in bv Winterberg. Nadeel: je komt bijna altijd weer bij een parkeerplaats uit, waardoor de drukte zich niet echt verspreid. Helaas is de horeca niet meegegroeid met de ontwikkeling van dit gebied. Ze kunnen de drukte niet aan en zeker voor Tsjechië vrij hoge prijzen. Als je met beginners op stap bent een goed alternatief voor Winterberg, maar niet te vergelijken met de Alpen. We kwamen vrij veel Nederlanders en Belgen tegen, maar geen Nederlandstalige skilessen (wel Duits of Engels).

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast601
    Gast601 2 maart 2020 · 12:32

    Leuk gebied voor beginners of, zoals wij, met kleine kinderen. Wij waren met een groep van 7 kinderen en hadden een prive skileraar geboekt. Dit vonden wij positief, al moet je er wel van uit gaan dat hier geen nederandstalige leraren zijn. Wij zijn als papa's gewoon met het groepje kinderen meegegaan om te vertalen. Het gebied an sich is leuk met enkele rode en zwarte pistes, al kun je het natuurlijk niet vergelijken met Oostenrijk. Positief: prijzen zijn vergeleken met de Alpen erg vriendelijk, sneeuwzeker door sneeuwkanonnen, Skipas ook geldig voor het gebied Finkelberg in Duitsland Negatief: personeel in de restaurantjes (in Tjechie) en pensions over het algemeen erg nors, en op veel plekken kun je alleen met cash betalen

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast378
    Gast378 6 februari 2020 · 20:03

    Top voor families

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast328
    Gast328 2 december 2019 · 15:21

    Prima skipiste!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast581
    Gast581 19 november 2019 · 13:06

    Leuk gebied, goede prijs-kwaliteit verhouding.

    Met vrienden 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast987
    Gast987 9 oktober 2019 · 07:34

    Leuk gebied goede prijs

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast223
    Gast223 11 januari 2019 · 09:04

    Mooi overzichtelijk skigebied. Zeer geschikt voor beginners en families. Gaan er dit jaar weer naar toe, ben benieuwd naar de verbindings route van klinovec naar Bozi-dar waardoor er een afdaling van 5 km is ontstaan. Net over de grens ligt Oberwiesenthal met een mooi skigebied, welke te bereiken is met de skibus. Een meerdaagse pas is geldig in beide gebieden en je mag gratis met de skibus. Iets verderop ligt Plecivec, dit skigebied is ook zeer de moeite waard. Al met al is het Ertzgebergte aan te bevelen voor skien, langlaufen, wandelen, winkelen bij de chinesen/ vietnamesen oid. Ga s'avonds lekker uit eten, voor €10 heeft u een hoofdgerecht en drinken.

    Met vrienden Langlaufer 4 tot 6 jaar ervaring
  • NvRavenhorst
    NvRavenhorst 14 november 2018 · 10:05

    Jaa! Jullie hebben Klinovec toegevoegd / bijgewerkt. Nu het skigebied uitgebreid is door Neklid te verbinden met een skipiste, is het skigebied echt de moeite waard! Klinovec is wel relatief druk in de vakantieperiodes (maar nog steeds rustig in vergelijking met de meeste gebieden in de Alpen). Er is wel weinig horeca aan de piste, en her en der is toch wat klunen nodig om op de piste te komen waar je naar beneden wilt. Maar de prijs-kwaliteit verhouding van dit gebied is uitmuntend! De service hier is echt van hele hoge kwaliteit en de pistes liggen er elke dag weer mooi bij. Ik kan klinovec zeker aanbeleven! En voor een dagje rust; bezoek Karlovy Vary! (dat is misschien nog wel mooier dan dit skigebied 😃 )

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • JanJ
    JanJ 4 november 2018 · 13:53

    Verrassend leuk gebied. Wat mij betreft meer geschikt voor een short-ski ivm het aantal beschikbare kilometers. Op dezelfde pas kun je echter ook naar Fichtelberg / Oberwiesenthal, een kwartiertje met bus of auto. Op de Fichtelberg vertrekt de bus op de top. Aan de voet van de berg naar de bus zoeken heeft dus geen zin (...). Ik vind het een leuk alternatief voor Winterberg. Het is alleen een stuk verder rijden.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
>