BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Hochkössen

Reviews Hochkössen

72% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3702 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk, laag prijsniveau en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Hochkössen?


Beoordelingen van gebruikers

  • Denktank
    Denktank 15 januari 2017 · 15:48

    Het gebied is niet erg hoog, maar wel goed besneeuwd. Voor de prof zal het snel te klein en te gemakkelijk zijn, maar voor ons was het uitstekend. Het personeel is hier heel oplettend en bijzonder vriendelijk. Misschien omdat er juist veel mensen komen die niet zoveel ervaring hebben. Voor de apres-ski moet je hier niet zijn, maar er zijn wel genoeg goede en betaalbare restaurants.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • kokkieAmiga
    kokkieAmiga 22 december 2014 · 21:29

    Over dit gebied kan ik een aantal dingen vertellen die niet in de Wintersporters.nl review staat. Er wordt namelijk alleen gerept over het skigebied van Koessen. Het skigebied van Walchsee hoort er ook bij, en is zeker ook het vermelden waard. Het is overzichtelijk en daardoor heel geschikt voor beginners/kinderen. Er zijn alleen niet veel liften, en ook de sneeuwzekerheid valt soms tegen. Er zijn echter wel sneeuwkanonnen op bijna alle pistes. Bij de Amberg kun je elke dinsdag avondskiën. Ik heb zelf 40 jaar geleden ook in dit gebied de eerste beginselen van het skiën geleerd, en heb daar nog heel goede herinneringen aan. Er is wel h.e.e.a. veranderd door de jaren heen, maar de kleinschaligheid en gemoedelijkheid zijn gebleven. Er zijn in Kaiserwinkl 4 campings die ook 's winters open zijn. Voor apresski is er niet veel te beleven, hoewel Koessen wel een paar tentjes heeft. Verder zijn er heel veel accomodaties te vinden van heel goedkoop tot heel duur. Op het meer is bij voldoende ijsdikte mogelijkheid tot schaatsen of curling (Eisstockschiessen) Kaiserwinkl staat verder ook bekend om zijn uitgebreide langlaufnet. (ruim 200 km) Op zo'n 18 km afstand van Walchsee bevindt zich Kufstein, hier kun je leuk shoppen voor als je het skiën een dagje zat bent, er staat o.a. een kasteel met een groot openlucht orgel erin, waar elke dag om 12 uur een concert van 15 min. wordt gegeven. Ik ga elk jaar nog naar Walchsee terug om vakantie te vieren, ik ski er eigenlijk niet meer, maar gebruik het meer als uitvalsbasis om naar grotere gebieden in de omgeving te rijden. Dit is allemaal heel goed te doen, met maximaal 30 min. reistijd. Zeker ook kwa prijs is het hier goed toeven. Ik heb vorig jaar in Wintersport Magazine gelezen dat Kaiserwinkl een echt budget gebied is.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast632
    Gast632 12 november 2013 · 15:46

    Super leuk gebied om voor een paar dagen met de kids te zijn. Mensen zijn erg vriendelijk, mooie natuur, Prima liften en hutten. Bereikbaarheid vanuit NL is eenvoudig. Van de intall snelweg vlak voor Kufstein er af, alle drukte achter je latend, en dan binnen 20 minuten op plek van bestemming.

    Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 22 december 2010 · 22:28

    Wij gaan dit jaar voor de vierde keer naar Kössen, het is er heerlijk vertoeven. Dorpje is erg gezellig met lekkere pizzeria en heerlijke bakkertjes. Wij huren altijd een guesthaus bij een familie. Pistes zijn erg gevarieerd. Ook de ervaren boarder/skiër komt aan bod in dit gebied. Het is er nog erg gemoedelijk en wat niet geheel onbelangrijk is dat is dat kinderen in ieder geval t/m 10 een gratis ski-pas krijgen. Echt een aanrader hoor!

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2010 · 13:30

    Eind januari een short-ski van 5 dagen skien gedaan naar Walchsee, een dorpje vlakbij K?n. De pistes van Walchsee zijn zeer beperkt (15 km), maar in K?n (30 km) konden wij ons zonder problemen een aantal dagen amuseren... en we skien al zeer lang... Wat ons erg beviel was de veelheid aan hutten die (alleen) via wandelingen, die zeer goed aangeduid staan, bereikbaar zijn. Ook veel Oostenrijkers gaan naar deze hutten, en nemen dan hun slee mee om de weg terug vlotter te maken. En met voldoende shnaps, geeft dit erg olijke situaties! Een aanrader dus, niet voor echte hard-code ski?, maar zeker voor gezinnen en mensen die het skien niet als enige reden hebben om aan wintersporten te doen...

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2010 · 13:23

    Eind januari een short-ski van 5 dagen skien gedaan naar Walchsee, een dorpje vlakbij K?n. De pistes van Walchsee zijn zeer beperkt (15 km), maar in K?n (30 km) konden wij ons zonder problemen een aantal dagen amuseren... en we skien al zeer lang... Wat ons erg beviel was de veelheid aan hutten die (alleen) via wandelingen, die zeer goed aangeduid staan, bereikbaar zijn. Ook veel Oostenrijkers gaan naar deze hutten, en nemen dan hun slee mee om de weg terug vlotter te maken. En met voldoende shnaps, geeft dit erg olijke situaties! Een aanrader dus, niet voor echte hard-code ski?, maar zeker voor gezinnen en mensen die het skien niet als enige reden hebben om aan wintersporten te doen...

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2010 · 21:08

    Langlaufen dit is een super gebied om te langlaufen.Meer dan 250km aan pistes.We komen er nu al 5 j en vermoedelijk gaan we de laatste week van februari weer.Het vlakbij gelegen Reith in Winkel is ook nog eens 250km rijk dus wie langlaufen wil ga naar K?n Nog een goed logeeradres nodig Pension Aigner Niederachen K?n

  • Anoniem
    Anoniem 29 augustus 2009 · 22:19

    Zomers kan je er heerlijk wandelen en natuurlijk in de herfst met die mooie kleuren ook, hier heb je geen wind dus fietsen is ook geweldig. Eten is niet duur en ook lekker . Waidring plaatsje verderop moet je heen voor de geweldige koffie met gebak laat je verwennen is gaaf .,maak je nooit meer mee ????

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 13:41

    Je kan er goed ski\'s huren in de Intersport winkel, gehuurde ski\'s kan je laten opslaan zodat je ze niet mee hoeft te nemen naar je verblijf, het personeel is erg vriendelijk. de wachttijd bij de lift is niet erg lang. Onder is een leuke berg hut waar je lekker iets kan eten of drinken, het nadeel is dat er weinig plek is. Boven aan de berg is ook een hele leuke berg hut waar wel veel plek is, met een groot zonneterras. De skilessen zijn erg leuk, met aardige leraren. Voor de kleine kinderen zijn er allerlei aktiviteiten om te leren ski? Aan het einde van de week zijn er wedstrijden en kan je, je oorkonde en mediale ophalen in het dorp Kossen. Kortom een geweldig skigebied!

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 16:07

    De Unterberg is Steil boven goed te skieen tussen stuk beter minder steil het laatste stuk is steiler best meilijk voor beginners .Maar voor de rest super bediening super omgeving ,ook zomers is het er super wandelen dat gaat nooit vervelen zoveel mogelijk heden heb je er

  • Anoniem
    Anoniem 23 december 2008 · 22:00

    K?n is voornamelijk bekend om zijn uitgebreide langlauf mogelijkheden. Vanuit het centrum vertrekken diverse blauwe, rode en zwarte tochten. Afhankelijk van de sneeuw natuurlijk maar als het even kan worden er diverse routes uitgezet. Dichtbij K?n ligt ook het langlauf gebied van Reit im Winkle. Ook hier zijn uitgebreide langlauf mogelijkheden. Naast het langlaufen is er in K?n ook gelegenheid voor de skiesport. De berg is niet super uitgebreid en vooral voor de beginnende ski? is er voldoende mogelijkheid en ook zijn er veel klasjes. De firma Piermoser verhuurd hier al jaren tegen een aantrekkelijke prijs diverse attributen. Het dorp K?n ligt in het Kaiserwinkel gebergte. In de zomer zijn er ook fantastische wandelingen in het gebied. Dorpjes als bijvoorbeeld Schwendt hebben ook een erg gezellige atmosfeer. K?n zelf kenmerkt zich als een klein maar gemoedelijk plaatsje met een leuke kern en voldoende pension en hotel aangelegenheden. Persoonlijk willen wij u wijzen op de familie F?die een erg gezellig pension heeft met een heerlijke ontbijt en ruime kamers.

  • Anoniem
    Anoniem 15 maart 2008 · 17:54

    Wij komen al jaren in Walchsee en gaan skieen in Koessen of Waidring Steinplatte. De pisten zijn goed en het is niet duur. Onze kinderen hebben afgelopen Febr. skiles gehad, was leuk alleen jammer genoeg was de sneeuw slecht. Nadeel vond ik dat de kinderen niet een diplome en medaille kregen om dat ze het wedstrijdje niet mee wilden doen, terwijl ze juist zo hun best hadden gedaan op de skiles. Ook het restaurantje is niet duur, kortom wij vinden het allemaal goed en zeker de vriendelijkheid en prijs nivo.

  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2008 · 22:35

    Ik heb al eeder vermeld dat ik al 15 jaar, inmiddels 16 jaar in K?n kom, voornamelijk om te langlaufen. Ik ben net weer terug en zoals ik dacht geen sneeuw in het begin, maar half in de week is er een flink pak gevallen, maar helaas niet voldoende om te langlaufen we zijn toen uitgeweken naar Hochfilzen, is wel een stukje rijden maar wel te doen. Wij hebben alsnog lekker gelanglaufd.

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2008 · 20:44

    Ik ben al 15 jaar, meestal, in de laatste week van januari in K?n geweest en vorig jaar voor het eerst geen sneeuw in de periode dat ik er was. Ik ben al wat ouder en het is een geweldig langlauf gebied. Ik wil in maart a.s nog even gaan maar de sneeuw is denk ik niet zo goed. Maar dat zien we wel. Wandelen is ook erg mooi in de omgeving. We lopen wel naar Walchsee en weer terug.Ik ben altijd met veel plezier daar geweest en hebben altijd een prettig hotel.

  • thijs
    thijs 8 december 2007 · 13:52

    ik ben er 2 jaar geweest. er zijn 3 oude 2er stoeltjeslift en een gondel en nog een paar sleepliften. bovenaan zijn het wel mooie pistes maar als je naar onder wil moet je allemaal paatjes door het bos. het restaurantje onderaan de laagste stoeltjeslift is erg lekker en geen lange wachttijd. in kossen is er weinig sneeuwzekerheid.

>