BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Kühtai

Reviews Kühtai

87% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3700 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken, kindvriendelijk en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Kühtai?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast163
    Gast163 8 december 2018 · 16:14

    Klein. Maar fijn gebied

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast952
    Gast952 26 juni 2018 · 19:10

    Klein, maar zeer overzichtelijk gebied. Hierdoor erg prettig voor wat oudere kinderen Verder zeer sneeuwzeker. Accommodaties zijn prijzig, skipassen, vooral voor kinderen, zeer betaalbaar.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast683
    Gast683 9 maart 2018 · 17:46

    Ik vond het ski-gebied behoorlijk verouderd in verhouding met de mooie hotels die je in Kuhtai treft. Veel sleepliften en oude stoeltjesliften, terwijl er wel weer een mooie half pipe is. Voor mijn jongste zoon (7 jaar) was er in het gebied niet genoeg blauw te vinden. de meeste afdalingen naar het dal waren voor hem wat aan de steile kant waardoor hij minder plezier had in het skien dan in de gebieden waar we afgelopen vakanties waren (See, Brand en Sankt Johann in Tirol)

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast550
    Gast550 4 september 2017 · 22:27

    Voor ieder wat wils. Met name voor gezinnen met jonge (tiener) kinderen een geweldig gebied. Veilig, want je kunt onmogelijk verdwalen (alle pistes komen in het dorp uit). Rustig en nooit lange wachttijden bij de liften omdat het redelijk afgelegen ligt. Overigens wel uitstekend bereikbaar. Biedt samen met het nabij gelegen Hoch Oetz een prima afwisseling. Goede ski-scholen, goede skiverhuur, uitstekende hotels en appartementen (wel duur maar ook waar voor je geld). Ook voor snowboarders een goede plek met o.a. een enorme half pipe en fun parks. Voor veeleisende skiër of snowboarder is één week wel genoeg omdat het gebied wel relatief klein is. Het is een typisch

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • StevenVanGeelen
    StevenVanGeelen 20 februari 2016 · 20:39

    Prachtig skigebied! De pistes boven op de berg zijn goed te doen voor zowel beginners als voor gevorderden. De dalafdalingen zijn vaak wat moeilijker maar als je als beginner voorzichtig naar beneden gaat zijn die pistes ook prima te doen. Al met al een heel leuk skigebied voor zowel beginner, als gevorderde!

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast318
    Gast318 16 februari 2016 · 14:48

    Kuhtai is een prachtig skigebied. Het is weliswaar niet erg groot,maar door de enorme variatie en moeilijkheden is het erg voor al meer dan 10 jaar enorm gezellig. Ik zie dat er veel wordt gezegd dat er vrijwel geen apresski is maar dat is helemaal niet waar. Er is een gezelige plek waar echt wel apresski wordt gedaan. Voor kinderen is het ook enorm leuk hier. Het is overzichtelijk en je kan overal makkelijk komen. Er zijn genoeg skischolen voor jong en oud die meerdere talen spreken, ook Nederlands. Er zijn ook nog activiteiten voor na het skien en het off-piste skien is ook erg leuk. Vorig jaar heb ik van mijn kinderen allerlei verhalen gehoord van het offpiste skien bij de bomen en de diepe sneeuw. Kortom Kuhtai is een echte aanrader.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast163
    Gast163 27 januari 2016 · 09:36

    sneeuwzeker gebied. Niet groot, maar wil ovezichtelijk. Het kan er wel koud zijn. Weinig wachttijden bij de liften.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast271
    Gast271 27 december 2015 · 14:36

    Overzichtelijk gebied/dorp, met aan beide kanten vh dorp afdalingen. De oversteek is zowel per ski als lopend prima te maken. Liften sluiten prima op elkaar aan. Voor beginnende kinderen echter weinig blauwe pistes. Groot nadeel: geen supermarkt in het dorp aanwezig. Wel de Kühtaishop (beperkt assortiment en erg prijzig). Eventuele boodschappen in Oetz bij de Spar of M-Preis. Diverse skischolen en verhuur. Door de hoge ligging sneeuwzeker tot in het dorp!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 21 oktober 2015 · 15:05

    Ook na 10 jaar blijft het een geweldige, sneeuwvast gebied. Het kan er wel koud zijn, -25 's nachts is geen uitzondering. Er is een klein winkeltje in het dorp, in tegenstelling wat in veel informatie vermeld staat.

  • Gast708
    Gast708 24 september 2015 · 10:19

    Een leuke en vooral ook heel mooie wintersportplaats! Altijd prachtige uitzichten, meer natuur dan cultuur. Verder mooie pistes, al zijn ze soms wat kort, ze zijn zeer divers. Goede liften en soms heb je geluk midden in het trainigsgebied van het leger te skiën, genoeg te zien! Hier zie je mijn ervaringen in een kort filmpje:

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 4 februari 2015 · 12:15

    Ook na 8 jaar in dit dorp te zijn geweest, gaan we er elk jaar met veel plezier naar toe. De weg naar toe vanaf de snelweg kan spannend zijn. Het gebied is klein, maar uitstekend voor gezinnen. Er is zelfs een klein winkeltje in dit "hoteldorp". Je skiet vanaf de voordeur van je hotel naar de piste.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast773
    Gast773 3 oktober 2014 · 15:05

    Hoog gelegen skidorp en daardoor prijzig. Voor beginners en kinderen uitstekend, de wat ervaren skier heeft het na 1 dag wel gezien. Gelukkig is er ook een skibus die je naar Oetz brengt waar er wat meer mogelijkheden zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast736
    Gast736 7 augustus 2014 · 19:33

    Skigebied wat nog niet zo bekend is bij de Nederlanders. Ligt ideaal door hoogte (=sneeuwzeker) en alle pistes komen weer uit in het dorp. Wij hadden een skivakantie met onze kinderen en Kuhtai was ideaal hiervoor. Skischolen allemaal skiënd te bereiken en je kan bijna altijd vanuit je appartement / hotel zo de skipiste op (waar vindt je dat nou nog in Oostenrijk). In weekends wat drukker door mensen uit Innsbruck die komen skiën, maar doordeweeks heerlijk rustig en wij waren daar in de voorjaarsvakantie 2013/2014!!! Als je meer uitdaging zoekt is dit gebied wat minder geschikt. Maar het is ideaal voor een gezin waarvan de kinderen nog niet zeer ervaren skiërs zijn. Apres-ski is ver te zoeken, het is 's avonds stil. Gebied kent vooral rode en zwarte afdalingen en een paar blauwe. Ook kun je aantal keren per week avond skiën. Je hebt de mogelijkheid om in nabijgelegen skigebied met zelfde skipas te skiën waardoor je op ca 80 km komt, hebben wij geen gebruik van gemaakt.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast695
    Gast695 27 november 2013 · 22:03

    Leuk gebied maar bij slecht weer moeilijk skieen. Omdat het zo hoog is en alles om je heen wit is, slecht zicht bij sneeuw. Kan ook gruwelijk koud wezen daar. Maar bij mooi weer fantastic!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Lars
    Lars 12 september 2011 · 16:59

    Een klein en knus skigebied dat door de hogere ligging al vroeg opent. Let op, in december zijn nog niet alle liften geopend, dat begint pas in de week van Kerstmis. Het skigebied beslaat de beide kanten van de valei (Noordzijde en Zuidzijde dus) met een aantal flessehalsen. In de praktijk wil je dus vroeg opstaan om een paar goede runs te hebben. Vanaf een uur of 11 beginnen de knooppunten last te krijgen van de vele doorgangen en kan je best uitwijken. De sleepliften aan de zuidzijde (noordhang) blijven relatief lang goed en trekken niet veel skiers. Daar kan je bijgevolg nog lang genieten van goede condities. Eten op de piste is mogelijk en over het algemeen relatief prijslijk. Drinken is eerder duur. Goede skischolen met tegenwoordig ook meertalige skileraars. Après-ski is er zo goed als niet.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Andre
    Andre 13 maart 2011 · 12:14

    Een leuk skigebied voornamelijk voor beginners en families met kinderen. De skipas is ook geldig voor het skigebied Hochoetz waardoor het aantal te skieen km verdubbeld wordt. Aan het einde van de skidag wordt er in een aantal paraplubars wel wat gedronken maar voor een aprèskifeest moet je hier niet zijn.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Van Dongen
    Van Dongen 27 februari 2011 · 21:18

    Dit jaar eerste kennismaking met dit hoge bergdorpje. Een prima ervaring. Zoals gezegd kindvriendelijk en ondanks dat het niet supergroot is kun je je prima vermaken in een weekje. Wij hebben sneeuw, zon, wind en bewolking gehad. Af en toe was het zwaar werken in de sneeuw. Vooral doordat de hellingen relatief stijl zijn. Maar als het zicht goed is en de piste geprepareerd is dan is het fantastisch skiën. Verder hebben we lekker gegeten en vooral genoten van de hele aardige bevolking. Van ski-leraar tot horecamedewerkster. Volgend jaar alweer gereserveerd!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2011 · 19:50

    Wij zijn er vorig jaar geweest en gaan uiteraard dit jaar weer! Prachtig gebied goede lessen bij de ski leraren van sport 2000. Wij gingen met 4 mensen naar Hotel Astoria. (over het hotel heel goed!!) Wij gaan dit jaar in maart dus hopen dat er sneeuw licht (zal wel met sneeuwzekerheid)

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 2 januari 2011 · 20:33

    we komen al meer dan 15 jaar skieén naar kùhtai logeren op 7 km vandaar in st sigmond en hebben het reuze naar onze zin en altijd sneeuwzekerheid dit jaar gaan met de kleindochter terug die het evenleuk vind als met haar ouders in frankrijk

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2010 · 21:25

    We zijn voor de 2e keer in Kuhtai geweest. Zowel in de krukusvakantie van 2009 als die van 2010. Bij sneeuwval is de weg er naar toe spannend, maar met winterbanden goed te doen. Het is een sneeuwzeker gebied. Erg geschikt voor de redelijk goede skier. De meeste pistes zijn breed. Blauwe pistes zijn er wel maar sluiten niet aan op de weg terug naar het dorp. Wachttijden zijn er nauwelijks. Wij hebben het, samen met 2 kinderen van 11 jaar als geweldig ervaren. Het is een goed gebied voor families. Die zie je er dan ook veel.

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2009 · 20:55

    Ik ben net terug, wij zijn met de kerstdagen in Kuhtai geweest. Wat een leuk \"klein\" skigebiedtje. Niet al te groot maar heel gevarieerd. Mooie goeie pistes. Leuk detail, het dorp ligt midden in het gebied dus alle pistes komen uit in het dorp. Hier hoef je niet je ski\'s uit te doen, tunnels en zelfs de weg, zijn zeer goede skipaden om naar de volgende lift te gaan. Sommige rode pistes zijn misschien wel zwart(behoorlijk steil), maar omdat ze lekker breed zijn en goed onderhouden zijn ze zeker goed te doen. Omdat je geen afgronden heb en alle pistes in het dorp uitkomen is het een zeer kind vriendelijk gebied. Een echt aanrader wat mij betreft.

  • Jaco Sillevis
    Jaco Sillevis 20 september 2007 · 11:31

    Heel leuk te lezen dat mensen naar Kühtai zijn geweest en hun mening hier achter laten. Als kind heb ik er praktisch leren lopen (1957) ben er 30 jaar geweest en vond het toen welletjes (tegenwoordig woon ik in het Salzburgerland). Toch blijf ik positief over Kühtai en afgelopen pasen daar weer voor het eerst terug geweest. Ik moet zeggen dat ik aangenaam positief verrast was om te zien dat het zich toch eindelijk goed heeft ontwikkeld. Je kan en mag Kühtai ook niet vergelijken met de grote oorden en ik kan eigenlijk maar één groot nadeel noemen en dat was indertijd ook onze grootste reden om er weg te gaan, bij mooi weer en beneden geen sneeuw wordt het er zo enorm druk dat het niet leuk meer is voor de gasten die daar logeren. Maar voor een ieder Kühtai is en blijft een aanrader. Jaco Sillevis Gasthof Sonneck Dorf 20 5453 Werfenweng

  • Leo Groenenboom
    Leo Groenenboom 18 september 2007 · 21:19

    Wij waren hier in maart. Echt super, niet groot, maar alles wat je nodig hebt voor een paar dagen prima skien.Als de nieuwe gondel klaar is dan is het zeker beter dan 9 van de 10 gebieden in Austria

  • Annet
    Annet 18 augustus 2006 · 17:04

    Heerlijk sneeuwzeker skigebied, bijna alle hotels/appartementen liggen vlakbij de liften. Skileraren spreken meestal alleen duits. Weinig uitgaansmogelijkheden. 1 winkeltje voor levensmiddelen. (niet uitgebreid). Het is een heel fijn skigebied. Het gebied is niet zo groot, maar daarom juist heel goed te combineren met brengen en halen van kinderen naar de skischool.

>