Laagste punt
1250m
Hoogste punt
3167m
Totaal km pistes
225km
Makkelijk
19km
Beginners
120km
Gemiddeld
59km
Moeilijk
27km
Gondelliften
12
Stoeltjesliften
31
Sleepliften
30
Lopende banden
4
Momenteel gesloten
Gepland seizoen van 12 december - 30 april
La Plagne is onderdeel van Paradiski (425km)
Sterke punten
Uitstekend voor beginners

La Plagne is een droomgebied voor beginnende wintersporters. Het is relatief eenvoudig. Meer dan de helft van de pistes zijn groen en blauw en zelfs rood is makkelijk. Ook zijn veel liften prettig en modern.

Kindvriendelijk

Veel makkelijke pistes. Eenvoudige liften. Geweldige ski in ski out. Als je met je kinderen persé op stap wil in een groot gebied dan kun jij bijna niet beter zitten dan hier. Er zelfs wat Nederlands sprekende leraren te vinden als je goed zoekt.

Fantastische off-piste

Wat La Plagne misschien mist aan steilte op de piste krijg je dubbel en dwars off-piste terug. Dit gebied is een absolute off-piste droom. Hellingen die op Alaska lijken. Eenvoudige hellingen naast de dorpen. En de poederstress is niet eens zo heel hoog.

Laag prijsniveau

In accommodaties kun je van alles wat vinden. Van dure en ruime chalets tot goedkope appartementen waar je je kniën in moet trekken als iemand van plek wil veranderen. De skipas is best aan de prijs en even schrikken, maar het gebied is groot…

Goed eten op de piste

Op de pistes kun je goed eten en drinken. De meeste tentjes zijn erg gezellig en bieden prima eten voor een goede prijs. Beter dan bijvoorbeeld Val Thorens.

Sneeuwzeker

Dankzij de hoogte (70% van de pistes ligt boven de 2000 meter) is La Plagne zeer sneeuwzeker. Alleen de lagere delen hebben in sommige winters een aanloop nodig. Bij sneeuw uit het westen zit dit gebied op de eerste rang.

Zwakke punten
Veel vlakke stukken

We kunnen er niet onderuit maar een aantal pistes van la Plagne zijn echt te vlak. Prikken voor skiërs en steppen voor boarders. De blauwe pistes Tunnel Mira en Ramy zijn wat ons betreft echt wel wat te vlak.

Overige punten
Gevorderden

Gevorderden hebben het snel gezien en zullen graag de overstap maken naar het andere gebied van Paradiski, Les Arcs. De pistes van de Bellecôte zijn wel echte aanraders voor goede skiërs.

Après-ski

Aan après-ski schort het een beetje in dit grote skigebied. In Plagne centre kun je echt wel lekker een biertje doen. Maar echt los gaat het nergens. In Les Arcs zit je al iets beter. Nog beter kun je naar Val Thorens gaan mocht je in Frankrijk après-ski zoeken.

Redelijk druk

Met meer dan 100.000 (en er komen er nog meer bij) bedden kan het absurd druk zijn in Paradiski. In La Plagne is het niet raar dat je 's ochtends in de rij moet. Ook buiten het seizoen. De liften worden beter maar dat betekent meer volk op de pistes.

Redelijk gevarieerde pistes

Met 225 km aan pistes heb je genoeg keuze, maar toch voelt het voor de maat iets te snel alsof je alles al een keer gezien hebt. Zeker gevorderden zullen snel met verlangend oog naar Les Arcs kijken.

Bereikbaarheid

Tot aan Albertville is er geen vuiltje aan de lucht en kun je knallen over de snelweg. Daarna is het een ander verhaal zeker op drukke wisseldagen. Rij door over deze Route National, pas op voor flisters, tot aan Aime en volg daar de borden tot je bestemming.

Mogelijkheden voor tochten

Samen met Les Arcs is la Plagne een geweldig gebied voor tochten. Maar ook in la Plagne zelf kun je al prima rond skiën. Toch voelt het te snel dat je op dezelfde plekken komt, er zijn betere tocht-gebieden in Frankrijk.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

La Plagne

(3827 beoordelingen)
Krijgt een 8.1 op basis van 3827 beoordelingen

Groots, ski-in ski-out en relaxed skigebied

La Plagne vormt samen met Les Arcs het megagebied van Paradiski. Beide gebieden zijn al groot genoeg voor een gehele vakantie en de Vanoise Express voelt dan ook een beetje geknutseld aan. Dat doet echter niets af aan de kwaliteiten van beide gebieden. In La Plagne zijn het vooral beginners, lichtgevorderden en freeriders die goed aan hun trekken komen.

Gevarieerd terrein

In La Plagne kun je skiën in het hooggebergte rond de Roche de Mio en op de Bellecôte gletsjer, maar als je afdaalt naar Plagne Montalbert ski je door een fijn bos en ook de afdaling naar Champagny en Vanoise brengt je van het ruige hooggebergte naar aangename alpenweides. Je kunt dus aardig wat varIëren in landschap al lijken sommige pistes wel veel op elkaar. Soms voelt het iets kleiner dan je van zo’n groots gebied zou verwachten.

Eenvoudig

La Plagne is een vrij eenvoudig skigebied. Het heeft voornamelijk gemoedelijke blauwe pistes en ook de rode zijn nergens echt steil. Het voelt allemaal wat makkelijker aan dan bij de buurman Les Arcs. Mocht je hier echter met een gemengde groep of familie zitten dan is er genoeg te vinden voor iedereen.

Coronamaatregelen in La Plagne

In La Plagne gelden coronamaatregelen. Check altijd de meest actuele corona-informatie op de website van het skigebied.

De belangrijkste coronamaatregelen in La Plagne zijn:

  • Afstandsregels
  • Desinfectiemiddelen voorhanden
  • Mondkapje/mondbedekking verplicht in liften en liftstations
  • Strenge gezondheidsregels voor personeel bij liften, skischolen, recepties enz.
  • Mondkapje/mondbedekking verplicht in restaurants (niet aan tafel)

De mooiste pistes

Mont de la Guerre

Deze heerlijke rode piste start op Les Verdons in La Plagne en eindigt in het pittoreske Champagny. Het is hier nooit heel druk, de uitzichten zijn subliem en je kunt heerlijk doorskiën.

Verdons

De Verdons is een leuke blauwe piste die nergens te vlak is en waar je heerlijke lome lange bochten kunt maken. In een uithoek van het skigebied is het hier vaak lekker rustig. Want iedereen gata meteen naar het centrum van het gebied toe.

Aigle

De rode piste Aigle ligt bij het dorp Vallandry en slingert door het bos naar beneden. De sneeuw op deze vaak heerlijk geprepareerde piste is vaak zeer goed. Dit is een piste die je kunt blijven doen!

Mont de la Guerre

Deze heerlijke rode piste start op Les Verdons in La Plagne en eindigt in het pittoreske Champagny. Het is hier nooit heel druk, de uitzichten zijn subliem en je kunt heerlijk doorskiën.

Sources

Alhoewel in veel gebieden dit een blauwe piste zou zijn, is de Source piste een fijne piste. Slingerend door het hooggebergte heb je hier een geweldig uitzicht en je waant je helemaal alleen in het hooggebergte.

Aiguille Rouge

Dit is een van de langste afdalingen van het skigebied. Hij start als zwarte piste op de Aiguille Rouge en eindigt dik 2000 meter lager in het dorpje Villaroger als rode piste. Onderweg kom je van alles tegen. Van gletsjers tot bossen en schitterende uitzichten.

Bereikbaarheid

1100km vanaf Utrecht (toon route). Vanaf de snelweg ben je nog 63km onderweg naar je bestemming.
Te bereiken via Chambéry. Je rijdt over de Franse tolwegen (waarbij Lyon het grootste knelpunt is). De rit tot Chambéry kost je grofweg 45 euro. Zeker op wisseldagen kan het bij Chambéry bijzonder druk zijn.
Het dichtstbijzijnde vliegveld bij La Plagne is Chambéry op 134km rijden.

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2019/2020VolwassenenJeugdKinderent/m 12 jaar
1 dag€54.00€61.00*€35.00
2 dagen€105.00€122.00*€84.00
3 dagen€156.00€183.00*€125.00
4 dagen€204.00€235.00*€164.00
5 dagen€252.00€287.00*€202.00
6 dagen€271.00€310.00*€217.00
7 dagen€316.00€362.00*€253.00
laagseizoen tarief, familie arrangementen en seniorenkorting van toepassing.
gratis vanaf geboortejaar 2014

Krijgt een 8.1 op basis van 3827 beoordelingen

Tjeerd69
10 maart 2020 · 16:00

Wij hebben La Plagne twee dagen bezocht vanuit Les Arcs, in de periode krokusvakantie.

De eerste keer was op vrijdag en wat was het druk. Op sommige pistes krioelde het werkelijk van de mensen, ik was meer bezig met ontwijken en opletten dan met skiën.
De tweede dag op zaterdag (wisseldag) was het wat rustiger, maar toch drukker dan ik had verwacht.

Veel blauwe pistes zijn meer glijpaden dan stukken waar je lekker kunt skiën. Zeker de snowboardster in ons gezelschap had hier veel last van. Er zijn wel een paar leuke rode pistes: Inversens, Sources en Hara-kiri en Kamikaze aan de Champagny kant. Misschien ook nog boven Montalbert, maar zover zijn wij niet gekomen. Wat de zwarte pistes betreft: deze worden niet of nauwelijks geprepareerd, men plakt er dan het label "Natur" op. Vrijwel alle liften zijn open stoeltjesliften, er zijn een paar gondels.
De terugweg vanuit La Plagne naar Les Arcs (maar ook naar de dorpen Les Coches en Montchavin) gaat altijd via de Arpette lift, waarna je ook nog twee touwen moet gebruiken. Het is hier daarom altijd druk. Onbegrijpelijk dat er geen alternatieve manier wordt gemaakt, de mogelijkheden zijn er zeker.

Al met al heb ik geen geweldige indruk gekregen van La Plagne. Er zijn zeker mooie stukken, maar overall viel het toch een beetje tegen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Plagne 1800
(1800m)
Plagne Montalbert
(1350m)
Plagne Village - Soleil
(2050m)
Plagne Centre
(1970m)
Belle Plagne
(2050m)
Plagne Bellecôte
(1930m)
Montchavin - Les Coches
(1250m)
Plagne Aime 2000
(2000m)
Champagny en Vanoise
(1250m)

Wintersport checklist

1
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 94 skihuur winkels in La Plagne
2
Skilessen
We hebben 14 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!
3
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.

Forum

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Wie gaat er mee? La Plagne in December met 4+ personen.
Laatste activiteit: 05-10-20 · 11:26
Pow!05-10-20 · 11:269
Wie gaat mee?
Laatste activiteit: 08-09-20 · 15:22
andy197708-09-20 · 15:221
Te druk en te weinig liftcapaciteit.
Laatste activiteit: 15-01-20 · 10:50
RWalrave15-01-20 · 10:5049
Mont de la Guerre (La Plagne)
Laatste activiteit: 02-01-20 · 19:28
WillemJona02-01-20 · 19:285
Te druk en te weinig liftcapaciteit.
Laatste activiteit: 31-12-19 · 09:02
RWalrave31-12-19 · 09:021
3 daagse skipas
Laatste activiteit: 29-12-19 · 20:30
Marie-Jose29-12-19 · 20:301
Terug van La Plagne 16/2/19 - 23/2/19
Laatste activiteit: 18-11-19 · 11:35
Nien18-11-19 · 11:3524
Drukte 1e week januari
Laatste activiteit: 07-11-19 · 12:22
iirrssjjee07-11-19 · 12:227
Bereikbaarheid La plage/Les Arcs
Laatste activiteit: 05-11-19 · 11:48
FrederikVermeylen05-11-19 · 11:486
Sneeuwzekerheid/-kwaliteit Kerst?
Laatste activiteit: 18-08-19 · 17:01
Jorien8318-08-19 · 17:019

Weerbericht

madiwodovrza
06:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:00
Berg3167m-7°-1°-4°-4°-4°-2°-1°-1°-1°-1°-3°-3°-6°-6°-6°-1°-5°-5°
Montchavin - Les Coches
1250m
11°14°10°16°10°11°11°12°11°12°
Wind7km/h7km/h4km/h11km/h9km/h11km/h16km/h22km/h25km/h34km/h29km/h22km/h22km/h22km/h16km/h22km/h16km/h11km/h9km/h7km/h7km/h4km/h0km/h11km/h
0° grens2000m3000m4000m3167m1250m
Sneeuwval
Berg
Montchavin - Les Coches
Sneeuw----------------2cm5cm1cm-----
Regen------------------------
Zon cijfer973219

Wintersport weerbericht van donderdag 15 oktober

Opnieuw valt er sneeuw in de Alpen. Dit keer komt hij vanuit het zuidoosten opzetten wat prachtig te zien is via de animatie op onze sneeuwverwachtingspagina (je kunt deze zelf downloaden). Regionaal valt er in Oostenrijk en het noordoosten van Italië weer zo’n 20 tot 40 centimeter, in Zwitserland en Frankrijk valt duidelijk minder.

Sneeuwhoogte

Dit skigebied verwacht te openen op 12 december.
laatste update: 11 oktober 2020
3167m1207m0cm0cm
Skiliften open
0 van de 71
Pistes open
0 van 225km
skigebied gesloten
Sneeuwkwaliteit Onbekend
Laatste sneeuwval:
22 dagen geleden
Dalafdaling dicht
Rodelbaan gesloten

Sneeuwhoogte in de buurt

FrankrijkLa Plagne0cm 0cm 0cm 0cm 
0/71
FrankrijkLes Arcs9km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/47
FrankrijkPralognan la Vanoise10km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/12
FrankrijkTignes - Val d'Isère11km80cm 80cm 2cm 2cm 
5/82
FrankrijkSainte Foy16km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/4

Sneeuwval afgelopen 4 weken

22 sep23 sep24 sep33cm25 sep13cm26 sep27 sep8cm28 sep29 sep30 sep1 okt2 okt3 okt4 okt5 okt6 okt7 okt8 okt9 okt10 okt11 okt12 okt13 okt14 okt15 okt16 okt17 okt18 okt19 okt

Sneeuwzekerheid

De Tarentaise is per definitie sneeuwzeker en dat komt door de hoogte. Dit deel van de Franse Alpen herbergt niet voor niks de meest bekende skigebieden, waaronder dit megaskigebied van Les Arcs en La Plagne. Hooggelegen dorpen en meerdere gletsjers geven je bijna 100% sneeuwzekerheid, ook al is het Tarentaisedal zelf nog weleens groen.
december
januari
februari
maart
april

Webcams

Restaurants

Op de pistes kun je goed eten en drinken. De meeste tentjes zijn erg gezellig en bieden prima eten voor een goede prijs. Beter dan bijvoorbeeld Val Thorens.

Les Cavagnes
La Rossa
La Bergerie
La Poze
Au Bon Vieux Temps
Les Killis

Apres-ski

Aan après-ski schort het een beetje in dit grote skigebied. In Plagne centre kun je echt wel lekker een biertje doen. Maar echt los gaat het nergens. In Les Arcs zit je al iets beter. Nog beter kun je naar Val Thorens gaan mocht je in Frankrijk après-ski zoeken.

Le Code Bar
Le Saloon
Tête Inn
Spitting Feathers
Bar La Mine
Show Time

Soortgelijke skigebieden

La PlagneLe Grand MassifTignes - Val d'Isère
Hoogste Punt3167m2484m3456m
Piste info225km265km300km
Pistes overzicht
Beginners
Gevorderden
Kindvriendelijk
Après-ski
Geen vlakke stukken
Eten op de piste
Geschikt voor tochten
Rustig op de piste
Prijsniveau
Sneeuwzeker

Links