BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews La Plagne

Reviews La Plagne

77% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.1 op basis van 3827 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, fantastische off-piste, goed eten op de piste, kindvriendelijk, laag prijsniveau en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Veel vlakke stukken

Wat vind jij van La Plagne?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast117
    Gast117 20 maart 2018 · 22:44

    Mooi skigebied. 20 jaar geleden ook geweest. Veel variatie. Buiten krokusvakantie om geweest. Druk bij liften, vooral in Plagne Bellecote. Geweldige doorsteek naar Les Arcs. Verbleven in Champagny-en-Vanoise. Dorpje heeft (meer) karakter dan de Plagne-enclaves. Goede aansluiting op gebied alleen enige stress van laatste lift omhoog. Zeker als je dagtocht naar de Agile Rouge maakt (Les Arcs). Aanrader.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jbos
    Jbos 4 februari 2018 · 21:39

    Net terug van een week la plagne, we zaten in het dorpje belle plange. Leuk dorpje waarbij volgens mij alle accommodaties aan de piste zitten. Parkeren kan helaas niet voor de deur en ons appartement was eigenlijk alleen via de parkeergarage te bereiken. Was dit jaar samen met mijn vriendin die voor het eerst ging snowboarden, zelf heb ik een jaar of vier ervaring. Groot voordeel van het gebied is dat er veel tochtjes te maken zijn door de vele blauwe pistes zijn. Veel van de blauwe pistes hebben wel een steil stuk. Bijvoorbeeld als je met de lift “Les Blanchets” omhoog gaat en dan via de blauwe piste “Ours” naar beneden wilt. Het eerste stuk van de afdaling is dan best steil, die afdaling is voor de rest goed te doen. Zelf vond ik vooral de kant van Champangy erg mooi en met een paar mooie rode en blauwe pistes. Als je vanaf Les verdons naar beneden stuift, stop dan vooral even bij het tentje op de Mont de La Guerre want dat heb je een prachtige uitkijk. Als snowboarder zou ik trouwens de afdeling van de blauwe Geisha niet doen, veel vlakke stukken en dus lopen. Als beginner is de blauwe piste bij de lift Borseliers 3 goed te doen. Lekkere afdeling met een geleidelijke daling. Mocht je in belle plange zitten en op zoek zijn naar pizza kijk dan even bij La Pierra menta. Super lekkere pizza’s , genoeg keuze en je kan ze ook gewoon afhalen daar.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast892
    Gast892 2 februari 2018 · 15:12

    Heel erg mooi en veelzijdig skigebied. Je kan veel kanten op en daardoor in een week tijd verschillende pistes pakken. De pistes zijn vooral blauw en niet al te moeilijk. Prima voor iemand met 1-4 jr ski ervaring. Vanwege de hoogte zit je met de sneeuwkwaliteit ook wel goed. Het dorp Belle Plagne is sfeervol en centraal gelegen. Wat ik een nadeel vond aan het skigebied is de drukte bij de liften bij Plagne Bellecote. Zeker wanneer het een slechte dag is en er niet veel liften open zijn, maar ook aan het begin of einde van de dag kan er een wachtrij ontstaan (5-20 minuten). Om vanuit Bellecote terug te komen naar je appartement in Belle Plagne moet je een lift nemen, dus dan kan je beter in Bellecote zelf gaan zitten.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • AMONIVES
    AMONIVES 17 januari 2018 · 12:16

    In Januari 2018 ben ik een weekend in Paradiski geweest. Ik verbleef in Belle Plagne. + Het gebied is uitgestrekt en geschikt voor tochten. Als je skiet van Montalbert naar VillaRoger ben je wel een dag onderweg. La Plagne is echter wel één grote kom, waardoor je niet vaak het gevoel hebt helemaal alleen op de wereld te zijn. Hetzelfde geldt voor Les Arcs, dat eigenlijk maar op 1 berg is. + Een groot deel van het gebied ligt boven de 2000 meter. En het gebied beschikt zelfs over 2 bergtoppen boven de 3000 meter. Erg sneeuwzeker. Daarnaast kent het gebied ook geweldige afdalingen door de bossen. Deze combinatie maakt dat dit een afwisselend geweldig gebied is. +- De kunt geweldige tochten maken over blauwe en rode pistes. Voor beginners is dit een van de beste gebieden in de Alpen. De echte durfals moeten het buiten de piste zoeken. In Les Arcs zijn wat uitdagendere pistes, maar ook daar over het algemeen zeer breden en glooiende pistes. - Hoewel er een aantal mooie chalets staan in het gebied, beschikt het vooral over beton en hoogbouw. Zeker Bellecote en Plagne Aime zijn gewoonweg lelijk.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast920
    Gast920 29 december 2015 · 17:58

    Zeer gevarieerd gebied met veel mogelijkheden. Ook dit jaar met kerst ondanks de geringe sneeuwval en hoge temperaturen, daardoor wel minder pistes en liften open, maar open pistes goed geprepareerd. Belle Plagne vind ik wel sfeervol, t is tenminste geen betonnen flatdorp. Direct aan de piste, alles op loopafstand, auto in ondergrondse parkeergarage.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Viv1986
    Viv1986 12 november 2014 · 10:17

    Ik kom al jaren in La Plagne (rond kerst), altijd sneeuw. Appartementen liggen direct aan de piste, je kan veel kilometers maken; o.a. oversteken naar Les Arcs, al met al een prima locatie. Echter qua apres-ski niet veel te beleven, maar daar kom ik dan ook niet voor ?

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast799
    Gast799 27 oktober 2014 · 13:20

    Enige tijd geleden alweer (2 jaar) in Belle Plagne gezeten. Zeer simpel appartement, maar dat was voor ons totaal niet boeiend. We kwamen voor de sneeuw en dat was er volop. Vind dit persoonlijk één van de mooiste grote gebieden die ik ken. Mooier dan ValTho in elk geval. 's Avonds is er weinig tot niks te beleven. Wel wat barretjes, maar wij waren er in januari, dus leeg. Maar als je daarvoor komt, moet je naar Tirol. Kom je voor een super mooi skigebied met sneeuwzekerheid, dan zit je daar goed!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast119
    Gast119 17 februari 2014 · 07:26

    1 week in Le Centaure Belle Plagne gezeten. Dames bij de receptie waren niet erg vriendelijk. Officieel mochten we om 17.00 in het app [houd daar rekening mee, wij waren er al om 9.00uur...] maar de Fransen al om 13.00uur. Appartement was uitstekend. We kregen een 8pers terwijl we voor 5 geboekt hadden. Ruime kamer, grote eettafel en keuken en 3 badkamers. Genoeg handdoeken. Skilockers zijn beneden, helaas niet verwarmd dus namen we de skischoenen mee. Vanuit het app konden we zo de piste op, alleen de lessers zonder ervaring moesten een stukje lopen. Het dorp stelt qua apres ski niks voor; 3 man sterk in de grootste kroeg. Het skigebied is fantastisch voor beginnende en middel skiërs; genoeg blauw om je te vermaken. Voor gevordende skiërs was het deze week iets minder uitdagend; de gletsjer is de hele week dicht geweest. Oftewel: kom je puur om het skiën dan is het gebied aan te raden! Kom je ook voor een feestje neem dan de afslag Val Thorens.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Antoine
    Antoine 2 december 2012 · 21:55

    oud&nieuw 11-12 naar Plagne Bellecote geweest. Redelijk afgelegen, ' om de hoek' van de overige Plagnes. Belle Plagne en Plagne Bellecote liggen dichtst tegen Les Arcs aan. Groot skiegebied met een enorme variatie aan pistes, uitgestrekt tot een gletsjer aan toe (deze was helaas niet open vanwege de sneeuwval). Geen prachtige bosplaatjes, maar heerlijke open witte vlaktes. Vanuit Bellecote redelijk snel naar Arcs met 1 lift omhoog en dan afdalen naar de grote lift en oversteken maar (daar wel meer bosafdalingen). Bellecote zelf is 1 groot betonblok in een u-vorm. Oudejaarsavond een disco en volop vuurwerk. Heerlijke feestje tot 2.00. Voor gezellig eten kun je beter de gratis gondel naar Belle Plagne pakken. iets van 10 min omhoog en evt op skies naar beneden (hoewel dat 's avonds niet is aan te raden met een borrel op). Op de begane grond van Bellecote een winkelcentrum met de basis behoefte (wel de pisteprijzen natuurlijk), supermarkt, restaurants, Engelse Pub, skiverhuur en de diverse skischolen. Gezelligheid is hier dus beperkt, en redelijk hetzelfde iedere avond (typisch Frans schijnt). Aan te bevelen als je primair voor ski komt

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Robin
    Robin 30 november 2012 · 15:32

    Ik was 2 jaar geleden midden april in La Plagne. Ik sliep in La Plagne Bellecôte. Dit zou ik niet aanraden. Het dorp bestaat uit 1 grote appartementsblok vol met piepkleine appartementjes. Kruipkotten zoals wij in het Vlaams zeggen. De andere dorpen, met name Belle Plagne en Plagne Villages zagen er veel gezelliger uit, maar zijn ongetwijfeld duurder. Het skiën was goed voor de periode van het jaar. Bijna geen wachttijden aan de liften. De liften zijn redelijk modern, maar verwacht geen verwarmde stoeltjes of sneeuwkappen.Eten en drinken was duur, en de kwaliteit van het eten was niet schitteren. Ik geef 4 sterren, omdat het skiën echt goed was. Als je niet puur voor het skiën komt zou ik La Plagne links laten liggen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rene Sebastian
    Rene Sebastian 30 november 2012 · 14:38

    Eind februari 2011 La Plagne bezocht met onze vaste snowboard groep. We verblezen in Residence Le Sun Valley ( http://www.lvh-vacances.com/hiver/presentation/residence-le-sun-valley... ). Prima verblijf en de chalets lagen direct langs de piste. Gezien we tijdens de krokus vakantie hier zaten was het wel wat druk, maar de langste wachtrij was bij de hoofdlift in Bellecote (pak en beet 10 minuten). Over het algemeen een vrij uitdagend gebied met mooie offpiste mogelijkheden. Groot, ruim en varieerend gebied. Kwa apre-ski is er niet bijzonder veel in het het hoofd dorp te doen, maar we hebben ons prima vermaakt in ons eigen chalet. Helaas niet de kans gehad om door te boarden naar Les Arc, maar zal de volgende keer zeker de moeite nemen!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Chris
    Chris 21 januari 2011 · 17:19

    Paradiski vorig jaar winter bezocht. Appartement hadden we in belle plagne. Een mooi skidorp hoef je zeker niet te verwachten, maar het skigebied is fantastisch. Keuzemogelijkheden te over, zeker als je een pas voor het hele gebied hebt. Fransen waren zoals altijd niet bepaald gastvrij. Ook voor de apres-ski hoef je niet naar dit gebied te gaan. Er is gewoonweg bijna niks te doen. Wil je een actieve wintersport en een geweldig gebied dan is dit echt een aanrader. Wil je een gezellige wintersport met apres-ski dan zou ik zeggen: ga gewoon naar oostenrijk. Tip: neem zelf een hoeslaken mee en een dekbed overtrek. Dan hoef te minste geen geld uit te geven aan 'ziekenhuis' lakens. Als je eenmaal een paar keer in frankrijk bent geweest weet je wat je kunt verwachten en aangezien wij puur voor het sporten gaan was paradiski in 1 woord fantastisch!

  • Anoniem
    Anoniem 11 augustus 2008 · 15:01

    Erg groot en uitgestrekt skigebied. Ligt erg hoog waardoor er goed geskied kan worden. Middelgroot/groot skigebied. je kan zo uit het huis(je) je pistes op. Wat wel opvalt is dat er veel rechte stukken zijn en sommige rode pistes zouden ook wel blauw mogen zijn. Kortom mooi uitgestrekt skigebied voor geweldig skiplezier!