Reviews La Plagne

77% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.1 op basis van 3827 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor beginners, kindvriendelijk, fantastische off-piste, laag prijsniveau, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Veel vlakke stukken.

Wat vind jij van La Plagne?

Reviews van gebruikers

Tjeerd69
10 maart 2020 · 16:00

Wij hebben La Plagne twee dagen bezocht vanuit Les Arcs, in de periode krokusvakantie.

De eerste keer was op vrijdag en wat was het druk. Op sommige pistes krioelde het werkelijk van de mensen, ik was meer bezig met ontwijken en opletten dan met skiën.
De tweede dag op zaterdag (wisseldag) was het wat rustiger, maar toch drukker dan ik had verwacht.

Veel blauwe pistes zijn meer glijpaden dan stukken waar je lekker kunt skiën. Zeker de snowboardster in ons gezelschap had hier veel last van. Er zijn wel een paar leuke rode pistes: Inversens, Sources en Hara-kiri en Kamikaze aan de Champagny kant. Misschien ook nog boven Montalbert, maar zover zijn wij niet gekomen. Wat de zwarte pistes betreft: deze worden niet of nauwelijks geprepareerd, men plakt er dan het label "Natur" op. Vrijwel alle liften zijn open stoeltjesliften, er zijn een paar gondels.
De terugweg vanuit La Plagne naar Les Arcs (maar ook naar de dorpen Les Coches en Montchavin) gaat altijd via de Arpette lift, waarna je ook nog twee touwen moet gebruiken. Het is hier daarom altijd druk. Onbegrijpelijk dat er geen alternatieve manier wordt gemaakt, de mogelijkheden zijn er zeker.

Al met al heb ik geen geweldige indruk gekregen van La Plagne. Er zijn zeker mooie stukken, maar overall viel het toch een beetje tegen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast765
9 maart 2020 · 16:48

Positief: groot gebied waar je de drukte kan vermijden door naar de uithoeken te gaan. Eten in de meeste restaurants redelijk aan de prijs maar wel van goede kwaliteit. Verbinding naar les Arcs waar het goed skiën is (vooral de rode pistes tussen de bomen bij vallandry)
Nadelen: - Druk, te druk. Ondanks dat we buiten de vakantieperiodes zijn geweest is het druk. Wachttijden van 40 minuten bij aquille rouge , naar de top in les arcs, zijn blijkbaar normaal. Ook de knelpunten plagne bellecote en plagne centre zijn erg druk. Desondanks bouwt men hier vrolijk verder aan hotels en appartementen.

 • Vooral de zondagen zijn berucht met franse beginners die zonder enige ervaring naar la plagne rijden en ski's huren. Men denkt dat men na een lesje van 5 minuten van vrienden alle pistes naar beneden kan. Rondom de blauwe pistes van plagne bellecote en plagne centre is het levensgevaarlijk op de piste hierdoor.
 • Het prepareren van pistes schijnt toch lastig te zijn in zo'n groot gebied. Waar je de ene dag een geweldig mooie piste hebt, is deze de dag erna tot een helse buckelpiste veranderd. Ik heb het idee dat men elke avond/nacht slechts een gedeelte van de pistes prepareert en de dag erna willekeurige andere pistes. Hierbij hoort ook het benoemen van natur pistes waar men hier ook goed in is. Geweldig mooie rode en of zwarte pistes prepareert men gewoon nooit en noemt deze dan piste natur. Ik snap dat er echte cracks zijn die dit leuk vinden en als uitdaging zien maar om dan zoveel pistes als piste natur te classificeren vind ik zonde van de pistes.
  Ik ben overigens 3 keer in dit gebied geweest en nog nooit was de gletsjer de bellecote open, hier zal vast een goede reden voor zijn.
 • De eerste liften gaan pas om 9 uur open. Dit zijn slecht een paar stoeltjesliften. Grotere gondels (o.a roche de mio) gaan pas om 09:25u open. Wil je als allereerste in de ochtend naar Les Arcs via de vanoise expres kun je om 09:00 uur de arpette lift pakken. De touwlift daarna gaat echter pas om 09:15u aan zodat je een flinke heuvel omhoog mag klunen. Resultaat is wel dat daarna op de mooie pistes van vallandry kan skiën zonder veel ander publiek.
 • Apres ski , dat kent men nie.
Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast542
28 februari 2020 · 11:11

In de schoolvakantie mijden. Rijen van 30 min zijn meer regel dan uitzondering

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast293
14 februari 2020 · 03:16

Sinds 1972 in La Plagne - ski sinds 1953 - eerst Oostenrijk - daarna Zwitserland en hoef niets anders meer dan Frankrijk, en specifiek La Plagne.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Bartleenman
20 januari 2020 · 14:36

Samen met een vriend gingen wij op zoek naar een sneeuwzeker ski-gebied vroeg in het seizoen (de week voor de kerstvakantie) en zo kwamen we terecht bij La Plagne. Waar wij vooraal Oostenrijkse ski-gebieden gewend zijn had ik mijzelf mentaal voorbereid op de vooroordelen over het Franse skiën (sfeerloos, duur, verouderd etc.) Echter moet ik eerlijk bekennen dat de meeste vooroordelen zijn ontkracht.

Allereerst:

 • La Plagne is groot, zowel in piste kilometers als accomodaties etc. Dit zorgt kwa accomodaties dat er voor ieder wat wils is: gezellige, nette en sfeervolle appartementen (La Plagne Village) en sfeerloze Franse hoogbouw (Plagne 2000). Dit kies je dus deels zelf. Door de grote van het gebied kan je bijna onder alle weersomstandigheden skiën. Veel wind --> tussen de bomen. Weinig sneeuw --> naar de gletsjer. Het gebied voelt echter vrij klein. Een geworden skiër die met enig gemak 50KM per dag aflegt zal snel uitgekeken zijn. Ik moet er wel bijvertellen dat toen ik er was ongeveer de helft van de pistes open was en de verbinding naar Les Arcs dicht. Desondanks denk ik dat ook als deze open zijn het skigebied klein aanvoelt.
 • Liften, piste-kwaliteit en restaurants hebben mij aangenaam verrast. Een vergelijking met Oostenrijk is appels met peren vergelijken, maar de Fransen hebben het hier in La Plagne voor elkaar gekregen. Veel liften (weliswaar stoeltjesliften) zijn modern, snel en ontzettend tactisch geplaatst. (Ook een van de redenen dat je snel van de ene naar de andere kant van het gebied bent). Verwacht echter geen verwarmde zitting en sneeuwkappen. De Franse houden nog 'echt' skiën en zijn niet bang voor winterse taferelen 😉. Ook de restaurants vond ik top. Over het algemeen is hier ontzettend goed te eten. Waar het in Oostenrijk vaak 'veel voor weinig' en 'lomp' is, is het hier 'genoeg voor een eerlijke prijs' (20-25 euro). Soms schrikt men van 25 euro voor een lunch, maar dan moet je er wel bij bedenken dat deze lunch van aanzienlijke betere kwaliteit is dan je curryworstje die je binnen 15 minuten naar binnen werkt.
 • De algemene sfeer is gewoon heel anders dan ik gewend ben. Zoals aangeven ga is meestal naar Oostenrijk met vrienden. In deze vakanties ben je vooral op zoek naar gezelligheid. Iets wat ik miste in La Plagne. Echter ben ik aangenaam verrast door dit skigebied, mede dankzij, de goede accomodaties, heerlijk eten, ontzettend vriendelijke mensen (iedereen spreekt Engels) en het echte 'wintersportgevoel'. Oostenrijk is comfortabel, maar in een schommelende stoeltjeslift naar 2500 meter klimmen, zonder de smakeloze Nederlandstalige hits op de achtergrond, harde wind en perfecte ski-omstandigheden, geeft toch een goed gevoel.
 • Grootste nadeel: het ski-gebied is gebouwd op massa-tourisme. In de drukke weken is het hier echt mega-druk. Lokale bewoners, vertelde ons ook dat zij in vakanties en drukke weken het skigebied mijden.
 • Grootste voordeel: de Fransen hebben mij werkelijk verrast. Over het algemeen, heel gastvrij en vriendelijk. Het stikt van de Britten in La Plagne, wat ook een andere sfeer geeft. Enigszins 'trots' volk, maar wel smaakvol. Hiermee bedoel ik dat Oostenrijk (vooral de gebieden met veel Nederlanders helaas) mij soms erg lomp oogt. WC's zijn vies, mensen zijn brutaal en lomp en de 'gezellige Apre-ski-sfeer wordt stelselmatig voortgebracht door dronkenmanschap. Ik vond Frankrijk hier 'stijlvol en chic'.

Lang verhaal kort:
La Plagne: Prima Ski-gebied dat mij aanzienlijk verraste. Echter ga ik binnenkort weer naar Oostenrijk in dit geval met een grote groep vrienden. In die groepssamenstelling is Oostenrijk (Zillertal) geschikter, maar ga je echt voor het skiën zelf en niet de poespas er omheen. La Plagne een aanrader!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast511
13 januari 2020 · 20:30

Leuk gebied, met hoge sneeuwzekerheid en mooie bergen. We waren de week na de kerstvakantie, waardoor het heerlijk rustig was. De blauwe pistes zijn soms heel makkelijk, soms meer rood (zoals de Mira). Vooral de kamikaze en harikiri zijn fijne rode pistes. Ook de pistes bij de glacier zijn een aanrader. Een hele leuke tijd gehad hier.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
18R36L
29 april 2019 · 13:10

We keken enorm uit naar dit skigebied, maar het heeft de verwachtingen niet helemaal waar weten te maken. Laten we beginnen met de positieve punten!

 • Het gebied heeft veel variatie en veel hoekjes. Je kunt alle kanten op, of besluiten om een fijne piste nog een keer te doen.
 • De liftinfrastructuur is goed. Het overgrote deel van de liften is snel, comfortabel en handig aangelegd. Een aantal liften zijn nog erg oud (gletsjer!).
 • Er is genoeg keuze qua eten.
 • Ook qua accommodatie moet je iets kunnen vinden wat je trekt. Wij zaten zelf in een luxe residence met spa die uitzicht had op de pistes. Heel erg fijn.
 • De bereikbaarheid is prima.
 • De verbinding met Les Arcs is tof, maar niet voor iedereen. Daarnaast begin je en eindig je in uithoeken van het gebied, dus je moet flink doorskien.
 • Leuke activiteiten naast het skien. Doe vooral de bobsleebaan en het parapenten vanaf de Roche de Mio is ook een ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Maar…

 • Het is ZO. DRUK. We zijn wezen skien in een week dat het volgens de vakantiekalender rustig zou moeten zijn, maar we schrokken allemaal van de enorme mensenmassa's. Het is simpelweg een gevolg van teveel bedden tegenover het aantal pistes.
 • Een aantal pistes zijn overbelast. Dit zijn verbindingspistes zoals de Trieuse van de Bergerie naar Plagne Bellecote, de Arpette, de Carroley (blauwe piste die een rood buckelslagveld wordt na 12:00), en bijvoorbeeld het eerste stuk vanaf de Roche de Mio voordat de pistes zich splitsen. Skiklasjes, kamikaze skiers (Nederlanders, leer je eens gedragen), gekke Franse babyboomers die hebben leren skien in de tijden van lege pistes en geen rekening houden met anderen, etc. Alles door elkaar. Het gevolg is dat deze stukken stressvol worden en dat is nou net wat je niet wil tijdens het skien.
 • De skiklasjes die we zijn tegengekomen waren allemaal enorm. Ik zou goed nadenken of ik mijn kinderen hier zou willen laten skien.
 • Het aantal kilometers is groot, maar toch merk je dat niet altijd helemaal.

Al in al gaan we niet meer terug naar dit gebied.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast340
7 februari 2019 · 11:28

Wij zaten in Montalbert en dit is echt heerlijk als je op zoek bent naar rust, maar toch snel in het grote skigebied wil zitten. De eerste twee dagen viel er veel sneeuw overdag, waardoor we ervoor gekozen hebben om de pistes van Montalbert te verkennen. Op zich heb je dit redelijk snel gezien, maar het is wel erg leuk. Zowel blauw als rood is zeer goed te doen.Zowel in het dorp als bij de lift en op de pistes is het heerlijk rustig. Als je de drukte en de hoogte wil opzoeken, kan dit vrij snel. Afhankelijk uiteraard van niveau en tempo, kun je snel bij de Grande Rochette lift zijn waar je geniet van mooie witte vlaktes. Doordat je in het gebied liften nodig hebt om ergens te komen, en ook om weer terug te komen, voelt het al snel alsof je tochten maakt. De liften kunnen ook een nadeel zijn als je in een lager dorp als Montalbert verblijft. Je moet namelijk wel op tijd aan je terugreis beginnen om op tijd de laatste lift te kunnen nemen.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
remcoski
31 december 2018 · 15:04

Laat ik met de positieve kanten beginnen. Allereerst is de aansluiting op Paradiski een zegen voor het gebied. Dit zorgt er namelijk voor dat er mooie dagtochten gemaakt kunnen worden en dat er zelfs 2 gletchers te vinden zijn in het gebied. De uitzichten op de gebergten rondom zijn uitstekend en het weer zat ook nog eens goed mee.
Ten slotte nog 1 ander zeer positief punt, dat is de mogelijkheid om op heel veel plekken off-piste te kunnen gaan. Dit werd dan ook veelvuldig gedaan door iedereen, waardoor ook de routes erg eenvoudig te vinden waren.

Helaas zijn er ook een aantal negatieve punten te melden (even voor de goede orde, deze review gaat over het skigebied La Plagne en is niet van toepassing op Les Arcs).

Allereerst de piste-kwaliteit; deze was erbarmelijk, ondanks het feit dat er op de berg meer dan genoeg sneeuw lag (145 cm). De pistes werden geprepareerd als ijsbanen en hierdoor waren ze voor de vele beginners in het gebied nauwelijks nog begaanbaar. De helikopters vlogen af en aan om de serieuze slachtoffers af te voeren. Zonder overdrijven heb ik de helikopters dagelijks enkele tientallen keren voorbij zien komen, om nog niet te spreken van de brancards waarmee de overige beenbreuken en knieblessures werden afgevoerd. Je zou zeggen dat een gebied op zijn minst zou zorgen dat de hoge pistes voorzien zijn van enige sneeuw, maar niks is minder waar. Dit in tegenstelling tot buurman Les Arcs, waar met een vergelijkbare sneeuwhoeveelheid de pistes vele malen beter geprepareerd werden.
Dan kom ik bij mijn 2e irritatie, namelijk het gebruik van de sneeuwkanonnen. Het gebied staat vol met sneeuwkanonnen, maar helaas leken deze er voor de show neergezet te zijn. Ondanks de uitstekende temperaturen om de sneeuwkanonnen in te zetten (tussen de -6 en 1 graden) in de avond, nacht en ochtend, heb ik ze helaas niet 1 keer werkend gezien. Navraag bij een lokale skileraar leverde het verhaal op dat dit vanwege kostenoverwegingen alleen werd gedaan als er geen enkele dal-afdaling meer open zou zijn. Dat de lage ijsvlaktes (pistes kun je het bijna niet meer noemen) bezaaid waren met stenen, zand en plantjes die boven het ijs uit staken leek daarbij geen argument te zijn.

Samenvattend, een uitstekend gebied als er meer dan 2 meter verse sneeuw valt. Als dat niet het geval is, en je wilt niet de volledige vakantie off-piste skiën, dan zou ik iedereen afraden om naar dit gebied te gaan. Een gemiddelde amateur met een schep en een hark zou de pistes 10x beter kunnen prepareren dan de amateurs die het nu in La Plagne doen.
Voor mij was dit de 3e keer in dit gebied. 1x lag er meer dan 2 meter verse sneeuw (dan prima), de 2e keer was eind maart (dan mag je verwachten dat er iets harder geprepareerd wordt in de ochtend en is het 's middags toch waterskiën), maar na deze ervaring kan ik met recht zeggen dat het een gebied is om nooit meer terug te keren.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast117
20 maart 2018 · 22:44

Mooi skigebied. 20 jaar geleden ook geweest. Veel variatie. Buiten krokusvakantie om geweest. Druk bij liften, vooral in Plagne Bellecote. Geweldige doorsteek naar Les Arcs. Verbleven in Champagny-en-Vanoise. Dorpje heeft (meer) karakter dan de Plagne-enclaves. Goede aansluiting op gebied alleen enige stress van laatste lift omhoog. Zeker als je dagtocht naar de Agile Rouge maakt (Les Arcs). Aanrader.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Jbos
4 februari 2018 · 21:39

Net terug van een week la plagne, we zaten in het dorpje belle plange. Leuk dorpje waarbij volgens mij alle accommodaties aan de piste zitten. Parkeren kan helaas niet voor de deur en ons appartement was eigenlijk alleen via de parkeergarage te bereiken.

Was dit jaar samen met mijn vriendin die voor het eerst ging snowboarden, zelf heb ik een jaar of vier ervaring. Groot voordeel van het gebied is dat er veel tochtjes te maken zijn door de vele blauwe pistes zijn. Veel van de blauwe pistes hebben wel een steil stuk. Bijvoorbeeld als je met de lift “Les Blanchets” omhoog gaat en dan via de blauwe piste “Ours” naar beneden wilt. Het eerste stuk van de afdaling is dan best steil, die afdaling is voor de rest goed te doen.

Zelf vond ik vooral de kant van Champangy erg mooi en met een paar mooie rode en blauwe pistes. Als je vanaf Les verdons naar beneden stuift, stop dan vooral even bij het tentje op de Mont de La Guerre want dat heb je een prachtige uitkijk. Als snowboarder zou ik trouwens de afdeling van de blauwe Geisha niet doen, veel vlakke stukken en dus lopen. Als beginner is de blauwe piste bij de lift Borseliers 3 goed te doen. Lekkere afdeling met een geleidelijke daling.

Mocht je in belle plange zitten en op zoek zijn naar pizza kijk dan even bij La Pierra menta. Super lekkere pizza’s , genoeg keuze en je kan ze ook gewoon afhalen daar.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast892
2 februari 2018 · 15:12

Heel erg mooi en veelzijdig skigebied. Je kan veel kanten op en daardoor in een week tijd verschillende pistes pakken. De pistes zijn vooral blauw en niet al te moeilijk. Prima voor iemand met 1-4 jr ski ervaring. Vanwege de hoogte zit je met de sneeuwkwaliteit ook wel goed.
Het dorp Belle Plagne is sfeervol en centraal gelegen. Wat ik een nadeel vond aan het skigebied is de drukte bij de liften bij Plagne Bellecote. Zeker wanneer het een slechte dag is en er niet veel liften open zijn, maar ook aan het begin of einde van de dag kan er een wachtrij ontstaan (5-20 minuten). Om vanuit Bellecote terug te komen naar je appartement in Belle Plagne moet je een lift nemen, dus dan kan je beter in Bellecote zelf gaan zitten.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
AMONIVES
17 januari 2018 · 12:16

In Januari 2018 ben ik een weekend in Paradiski geweest. Ik verbleef in Belle Plagne.

 • Het gebied is uitgestrekt en geschikt voor tochten. Als je skiet van Montalbert naar VillaRoger ben je wel een dag onderweg. La Plagne is echter wel één grote kom, waardoor je niet vaak het gevoel hebt helemaal alleen op de wereld te zijn. Hetzelfde geldt voor Les Arcs, dat eigenlijk maar op 1 berg is.
 • Een groot deel van het gebied ligt boven de 2000 meter. En het gebied beschikt zelfs over 2 bergtoppen boven de 3000 meter. Erg sneeuwzeker. Daarnaast kent het gebied ook geweldige afdalingen door de bossen. Deze combinatie maakt dat dit een afwisselend geweldig gebied is.
  ± De kunt geweldige tochten maken over blauwe en rode pistes. Voor beginners is dit een van de beste gebieden in de Alpen. De echte durfals moeten het buiten de piste zoeken. In Les Arcs zijn wat uitdagendere pistes, maar ook daar over het algemeen zeer breden en glooiende pistes.
 • Hoewel er een aantal mooie chalets staan in het gebied, beschikt het vooral over beton en hoogbouw. Zeker Bellecote en Plagne Aime zijn gewoonweg lelijk.
Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast920
29 december 2015 · 17:58

Zeer gevarieerd gebied met veel mogelijkheden. Ook dit jaar met kerst ondanks de geringe sneeuwval en hoge temperaturen, daardoor wel minder pistes en liften open, maar open pistes goed geprepareerd. Belle Plagne vind ik wel sfeervol, t is tenminste geen betonnen flatdorp. Direct aan de piste, alles op loopafstand, auto in ondergrondse parkeergarage.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Viv198612 november 2014 · 10:17

Ik kom al jaren in La Plagne (rond kerst), altijd sneeuw. Appartementen liggen direct aan de piste, je kan veel kilometers maken; o.a. oversteken naar Les Arcs, al met al een prima locatie. Echter qua apres-ski niet veel te beleven, maar daar kom ik dan ook niet voor ?

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast799
27 oktober 2014 · 13:20

Enige tijd geleden alweer (2 jaar) in Belle Plagne gezeten. Zeer simpel appartement, maar dat was voor ons totaal niet boeiend. We kwamen voor de sneeuw en dat was er volop. Vind dit persoonlijk één van de mooiste grote gebieden die ik ken. Mooier dan ValTho in elk geval. 's Avonds is er weinig tot niks te beleven. Wel wat barretjes, maar wij waren er in januari, dus leeg. Maar als je daarvoor komt, moet je naar Tirol.
Kom je voor een super mooi skigebied met sneeuwzekerheid, dan zit je daar goed!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast119
17 februari 2014 · 07:26

1 week in Le Centaure Belle Plagne gezeten. Dames bij de receptie waren niet erg vriendelijk. Officieel mochten we om 17.00 in het app [houd daar rekening mee, wij waren er al om 9.00uur…] maar de Fransen al om 13.00uur. Appartement was uitstekend. We kregen een 8pers terwijl we voor 5 geboekt hadden. Ruime kamer, grote eettafel en keuken en 3 badkamers. Genoeg handdoeken. Skilockers zijn beneden, helaas niet verwarmd dus namen we de skischoenen mee. Vanuit het app konden we zo de piste op, alleen de lessers zonder ervaring moesten een stukje lopen. Het dorp stelt qua apres ski niks voor; 3 man sterk in de grootste kroeg. Het skigebied is fantastisch voor beginnende en middel skiërs; genoeg blauw om je te vermaken. Voor gevordende skiërs was het deze week iets minder uitdagend; de gletsjer is de hele week dicht geweest.

Oftewel: kom je puur om het skiën dan is het gebied aan te raden! Kom je ook voor een feestje neem dan de afslag Val Thorens.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Antoine
2 december 2012 · 21:55

oud&nieuw 11-12 naar Plagne Bellecote geweest. Redelijk afgelegen, ’ om de hoek’ van de overige Plagnes. Belle Plagne en Plagne Bellecote liggen dichtst tegen Les Arcs aan.

Groot skiegebied met een enorme variatie aan pistes, uitgestrekt tot een gletsjer aan toe (deze was helaas niet open vanwege de sneeuwval). Geen prachtige bosplaatjes, maar heerlijke open witte vlaktes. Vanuit Bellecote redelijk snel naar Arcs met 1 lift omhoog en dan afdalen naar de grote lift en oversteken maar (daar wel meer bosafdalingen).

Bellecote zelf is 1 groot betonblok in een u-vorm. Oudejaarsavond een disco en volop vuurwerk. Heerlijke feestje tot 2.00. Voor gezellig eten kun je beter de gratis gondel naar Belle Plagne pakken. iets van 10 min omhoog en evt op skies naar beneden (hoewel dat 's avonds niet is aan te raden met een borrel op).

Op de begane grond van Bellecote een winkelcentrum met de basis behoefte (wel de pisteprijzen natuurlijk), supermarkt, restaurants, Engelse Pub, skiverhuur en de diverse skischolen. Gezelligheid is hier dus beperkt, en redelijk hetzelfde iedere avond (typisch Frans schijnt). Aan te bevelen als je primair voor ski komt

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Robin
30 november 2012 · 15:32

Ik was 2 jaar geleden midden april in La Plagne. Ik sliep in La Plagne Bellecôte. Dit zou ik niet aanraden. Het dorp bestaat uit 1 grote appartementsblok vol met piepkleine appartementjes. Kruipkotten zoals wij in het Vlaams zeggen. De andere dorpen, met name Belle Plagne en Plagne Villages zagen er veel gezelliger uit, maar zijn ongetwijfeld duurder. Het skiën was goed voor de periode van het jaar. Bijna geen wachttijden aan de liften. De liften zijn redelijk modern, maar verwacht geen verwarmde stoeltjes of sneeuwkappen.Eten en drinken was duur, en de kwaliteit van het eten was niet schitteren. Ik geef 4 sterren, omdat het skiën echt goed was. Als je niet puur voor het skiën komt zou ik La Plagne links laten liggen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Renemoderator
30 november 2012 · 14:38

Eind februari 2011 La Plagne bezocht met onze vaste snowboard groep. We verblezen in Residence Le Sun Valley ( http://www.lvh-vacances.com/hiver/presentation/residence-le-sun-valley… ). Prima verblijf en de chalets lagen direct langs de piste. Gezien we tijdens de krokus vakantie hier zaten was het wel wat druk, maar de langste wachtrij was bij de hoofdlift in Bellecote (pak en beet 10 minuten). Over het algemeen een vrij uitdagend gebied met mooie offpiste mogelijkheden. Groot, ruim en varieerend gebied. Kwa apre-ski is er niet bijzonder veel in het het hoofd dorp te doen, maar we hebben ons prima vermaakt in ons eigen chalet.

Helaas niet de kans gehad om door te boarden naar Les Arc, maar zal de volgende keer zeker de moeite nemen!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Chris
21 januari 2011 · 17:19

Paradiski vorig jaar winter bezocht. Appartement hadden we in belle plagne. Een mooi skidorp hoef je zeker niet te verwachten, maar het skigebied is fantastisch. Keuzemogelijkheden te over, zeker als je een pas voor het hele gebied hebt. Fransen waren zoals altijd niet bepaald gastvrij. Ook voor de apres-ski hoef je niet naar dit gebied te gaan. Er is gewoonweg bijna niks te doen. Wil je een actieve wintersport en een geweldig gebied dan is dit echt een aanrader. Wil je een gezellige wintersport met apres-ski dan zou ik zeggen: ga gewoon naar oostenrijk.

Tip: neem zelf een hoeslaken mee en een dekbed overtrek. Dan hoef te minste geen geld uit te geven aan ‘ziekenhuis’ lakens.

Als je eenmaal een paar keer in frankrijk bent geweest weet je wat je kunt verwachten en aangezien wij puur voor het sporten gaan was paradiski in 1 woord fantastisch!

11 augustus 2008 · 15:01

Erg groot en uitgestrekt skigebied. Ligt erg hoog waardoor er goed geskied kan worden. Middelgroot/groot skigebied. je kan zo uit het huis(je) je pistes op. Wat wel opvalt is dat er veel rechte stukken zijn en sommige rode pistes zouden ook wel blauw mogen zijn. Kortom mooi uitgestrekt skigebied voor geweldig skiplezier!