Leuke site over La Plagne

Dit onderwerp gaat over de bestemming Plagne Centre
snowboard4life1 november 2015 · 18:51

Leuke site met de sneeuwhoogtes over de jaren heen gemeten en alle informatie over de liften en pistes.

Sneeuwhoogtes: http://www.perso-laplagne.fr/HistoriqueEnneigement.htm…

Liften: http://www.perso-laplagne.fr/Remontees.htm

Pistes: (leuk feitje: ook de pistes die niet meer geopend worden staan erop!) (klik op het witte bordje) http://www.perso-laplagne.fr/Pistes.htm

snowboard4life1 november 2015 · 18:52

Ps: weet iemand of je die afgesloten pistes nog veilig kan skiën?

FrankW1 november 2015 · 18:59

Ik heb net even m’n foto’s van afgelopen februari teruggekeken en ik heb de Rochu en Bellecôte gewoon geskied afgelopen jaar. Er staat dat ze sinds 2009 gesloten zijn vanwege problemen met de veiligheid, maar ze waren gewoon officieel geopend afgelopen jaar. Alleen was dat wel alleen aan het eind van de middag op de dag dat wij daar waren.

Overigens zou ik willen dat ik het niet had gedaan, er lag op de zeer steile stukken dusdanig weinig sneeuw dat ik gewoon over losliggende stenen aan het skiën was. Was nog van plan om beneden bij de lift verhaal te gaan halen, maar m’n ski’s waren uiteindelijk niet zo zwaar beschadigd dat ik het de moeite van de discussie waard vond. Maar het was verschrikkelijk om te skiën gezien de stenen die je continu raakte en het feit dat die los lagen en daardoor naar beneden schoven, het was zeker niet zonder gevaar.

Hij is die dag maar 2 uur open geweest ofzo, maar heb nog nooit zoveel mensen horen schelden en klagen op een piste, was echt verschrikkelijk. Enige echte minpuntje (op sommige veel te drukke knelpunten na in de krokusweek) dat ik aan het gebied ontdekt heb.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

Plaats een reactie