Reviews Lachtal

96% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.2 op basis van 3681 beoordelingen.

Wat vind jij van Lachtal?

Reviews van gebruikers

Gast799
9 december 2018 · 21:25

Als het mooi weer is dan is er door de ligging van het skigebied veel zon tot laat in de middag. Eenvoudige én wat moeilijkere afdalingen. De echt supersteile afdalingen vind je hier niet. Combinatie skipas Lachtal met Kreischberg is een aanrader en nauwelijks duurder dan alleen Lachtal.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast7995 december 2015 · 19:31

Overzichtelijk skigebied. Door de hoge ligging opmerkelijk veel zon ook tijdens de “korte winterdagen” (als het weer meezit natuurlijk!). Leuk om te combineren met skigebied Kreischberg (één skipas).

Met familiemeer dan 10 jaar ervaring
Gast044
25 februari 2013 · 12:30

Rustig familie ski gebied. Vanaf 2013 een gezellig centraal geplaatst apres ski “tent”. Het is onze 5e keer in het Lachtal, Voor de kinderen zeer overzichtelijk. Door de ligging van 1600 meter is het over het algemeen kouder dan het gemiddelde ski gebied. De skilessen voor de kleine kinderen krijgt van mij het cijfer 5. (lessen stoppen 15 min. te vroeg, en kwaliteit van de lessen laat te wensen over) Vooral volgen van de leraar, zonder aanwijzingen / correcties. Misschien speelt de taalbarriere mee. Geen enkele leraar spreekt Nederlands. Ski en materiaal verhuur netjes, maar personeel niet al te vriendelijk. Zomers is er al geen toerisme, ze moeten het hebben van de wintermaanden. Faciliteiten prima, maar vriendelijkheid van personeel laat te wensen over.Ook de aflsluiting van de lessen zijn rommelig. De afsluiting sávonds is wel proffesioneel.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Frans
5 augustus 2012 · 13:14

Prima skigebied, niet groot, wel rustig, aantrekkelijke pistes, twee moderne stoeltjesliften met een vriendelijke Stiermarkse sfeer.

De eerdere negatieve ervaringen over gebrekkige kindvriendelijkheid zijn m.i. ongegrond. Juist hier zijn de mensen zeer hartelijk en wordt er veel tijd besteed aan kinderen op de daarvoor bestemde pistes. Daarnaast kan er rustig eens een praatje worden gemaakt met een liftbediende en gratis meerijden in de pistenbully behoort ook tot de mogelijkheden.

Het skigebied heeft inderdaad wel enkele problemen met een sterke wind, maar daar staat wel tegenover dat het skigebied zeer sneeuwzeker is, ook al ligt het skigebied aan de zuidkant van de Alpen. Deze wind is er echter lang niet altijd, maar vanwege de aanwezigheid van windmolens komt sterke wind wel regelmatig hier voor.

Lachtal zelf is een rustig dorp. Absoluut geen après-ski bestemming. Wel zijn er diverse gezellige restaurants en cafés geopend in het hoofdseizoen. Verder is dit een skigebied waar eigenlijk geen enkele Nederlander of Belg komt. Wie dus geen Nederlanders wil horen, is hier absoluut op de juiste plek.

Het skigebied is bovendien makkelijk en snel te bereiken, maar daar staat wel tegenover dat het skigebied eigenlijk te ver van Nederland en België verwijderd ligt. Het kan echter wel gecombineerd met enkele andere interessante skigebieden in het Murtal.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
28 februari 2012 · 20:00

Geen aanrader; het is een klein gebied maar dat hoeft niet erg te zijn. Wij kozen daar speciaal voor maar er waait een continue windkracht tig boven het lachtal. Daardoor veel liften en pistes dicht en wordt de sneeuw continu van de piste geblazen waardoor die erg ijzig zijn. Bovenaan de stoeltjeslift word je echt compleet weg geblazen wat echt niet meer leuk is. Van kindvriendelijkheid hebben ze ook nog nooit gehoord en we hebben ( in Oostenrijk dan) nog nooit zon belachelijke skischool meegemaakt. De leraren zijn heel chagrijnig en laten rustig een aantal kinderen onderweg liggen om ze in een volgend rondje (als je geluk hebt) wel weer mee te nemen. Zo belanden hele kleine kinderen gewoon op een zwarte piste en wordt er aan voorbijkomende Nederlanders gevraagd om de kinderen maar even mee te nemen. De lift mensen gooien de kleine kinderen (4 jaar!!!) met grof geweld de lift in, echt ongelofelijk. Het lachtal is dat hele stuk rijden dus echt niet waard

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Ruudski
26 december 2011 · 13:31

In de week van 18 december 2011 naar het Lachtal geweest. Op dat moment waren alle weides in het dal nog prachtig groen en was op de hele heenweg geen sneeuwvlokje te bekennen. Toen we echter de laatste klim naar het op 1600 m hoogte gelegen Lachtal reden, werd alles witter en witter. Er bleek een kleine 40 cm sneeuw te liggen, maar helaas had het Lachtal ook te maken met nogal wat wind, waardoor slechts 2 of 3 liften open waren (1x zeszitter en 1 of 2 sleepliften).

De skicondities qua sneeuw waren goed, maar het zicht was erg slecht. Boven de 1800 m (hier houden de bomen op), was het zichht zo slecht dat je de gondel voor je niet meer kon zien. Bij het bergstation (2000 m), werd je bijna omver geblazen, zoveel wind stond er toen. Tot de top (2200 m) was dan ook niet te doen. Vanaf het bergstation was dan ook maar 1 rode piste begaanbaar.

Lachtal bestaat eigenlijk uit een verzameling pensions en vakantiehuizen bij 2 skistations. Beetje saai dus. Als je niet voor het skieen naar de wintersport gaat, dan is er erg weinig te beleven. Geen goede plaats voor wandelaars tijdens het ski-seizoen. Maar het was voor mij wel de eerste sneeuw en daarvoor waren we gekomen. De afdalingen die open waren waren leuke rode pistes, maar afwisseling was door de beperkte opening ver te zoeken.

Qua restaurants en hutten valt er helaas niet veel te beleven. Doordat het nog vroeg in het seizoen was, waren van de enkele hutten ook niet allen open. Als publiek zul je weinig Nederlanders treffen. Bijna 1100 km is toch te veel voor dit gebied. De meeste skieers zijn Hongaren, waarbij Boedapest op 4 uur rijden van het Lachtal ligt.

Wel is volgens zeggen van de pensionhouders het Lachtal erg sneeuwzeker. Vaak ligt er tot in juni sneeuw, maar na pasen zijn de liften meestal dicht.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring