Reviews Lake Louise

69% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6.3 op basis van 3683 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, voldoende off-piste, goede variatie in pistes en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Lake Louise?

Reviews van gebruikers

Gaston
18 februari 2020 · 16:57

Prachtig gebied om te skiën. Ben er 1 dag geweest in de eerste week van februari, met een zonnetje en -15 bovenin. Lake Louise heeft een aantal skikanonnen, omdat ze minder sneeuw krijgt en iets lager ligt dan de 'buur' Sunshine Village, maar de sneeuw is er perfect vanwege de vrijwel altijd negatieve temperaturen en regelmatig verse aanvoer.

Ik merk dat men geneigd is dit gebied langs de Europese (en vooral Oostenrijkse) meetlat te leggen, maar dat is geen vergelijk. Als je verwacht dat je hier een overzees Tirol gaat treffen met vele hutjes, apreski en de beste lift-infra, dan kom je van een koude kermis thuis. Het gebied ligt in Banff National Park wat hen aan een groot aantal regels bindt, zoals weinig lift infrastructuur, weinig tot geen hutten langs de piste (alleen in het dal eigenlijk), en de liften mogen ook niet zomaar vernieuwd worden.

Wat vind je hier dan wel? Super sneeuw, de prachtigste afdalingen vrijwel allemaal tussen de bomen, veilige offpiste vanwege de boundary, zeer rustig op de piste en een geweldige sfeer! Want iedereen is lekker relaxed, het maakt niet uit dat het liftje wat trager is, en wachttijden bestaan niet. De pistes zijn prima geprepareerd en op vele pistes waan je je vrijwel alleen.
Ook vind je hier de 'ski-friends', vrijwilligers die je gratis het gebied laten zien in een klein groepje. Een aanrader!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
dokteruk
2 mei 2018 · 19:15

Ik reageer hier toch even op het vorige commentaar.

Inderdaad, het is geen carnaval na het skieen hier. Totaal anders en niet te vergelijken. Ik ben er niet van overtuigd dat het in Europa beter geregeld is. Voor mij persoonlijk is dit een van mijn favoriete gebieden. Ik kom er graag!

Echt super gaaf gebied!

Het is super rustig en enorm mooi. Geweldige off piste mogelijkheden. Je komt hier dan ook niet om op pisten te carven (hoewel er hier prima mogelijkheden voor zijn). Skipas van tevoren in een pakket kopen anders betaal je je blauw.

Over blauw gesproken, soms is het erg koud (-20 C). Dit is in Januari en Februari is echt geen uitzondering. Een de weinige plekken waar ik regelmatig mensen zie skieen met van die neoprene gezichtsbeschermers. Eerst keihard uitlachen maar na een uurtje zelf ook zo’n ding kopen. Ik ben er 2 keer geweest dat het zonder echt niet uit te houden is.

Dit is wel een gebied waar je meer aan hebt als je wat gevorderd bent. Als beginneling zijn er betere bestemmingen.

Zeker aan te raden!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast135
20 februari 2018 · 17:20

In Europa is het veel beter geregeld, de pistes werden slecht geprepareerd. Weinig horeca op de pistes

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring