Laagste punt
1200m
Hoogste punt
3226m
Totaal km pistes
200km
Makkelijk
4km
Beginners
100km
Gemiddeld
70km
Moeilijk
26km
Gondelliften
8
Stoeltjesliften
27
Sleepliften
12
Lopende banden
5
Momenteel gesloten
Gepland seizoen van 12 december - 25 april
Les Arcs is onderdeel van Paradiski (425km)
Sterke punten
Uitstekend voor gevorderden

Les Arcs is een droomgebied voor gevorderde wintersporters. Veel steile en uitdagende pistes. Je kunt hier ook maar liefst 2000 hoogtemeters maken. Goed voor brandende bovenbenen.

Geen vlakke stukken

In Les Arcs heb je nagenoeg geen last van vlakke stukken. Het gehele skigebied is steiler dan overbuurman la Plagne.

Voldoende off-piste

Les Arcs is echt een geweldig off-piste gebied. Het is vaak steil en de mogelijkheden bijna onuitputtelijk. Maar zoals in meer Franse gebieden is de poederstress vrij hoog.

Uitstekende variatie in pistes

Misschien mis je hier wat eenvoudigere pistes. Maar de variatie in leuke, uitdagende en sportieve pistes is enorm. Je hebt de keuze om tussen de bomen te blijven, buckels te pakken, strakke carvingstreckes of te genieten van hellingen in het hooggebergte.

Erg sneeuwzeker

Hoe slecht kan het zijn in de Tarentaise? Eigenlijk niet! Dit deel van de Franse Alpen herbergt hooggelegen dorpen en meerdere gletsjers die je bijna 100% sneeuwzekerheid geven. Alleen het Tarentaise-dal zelf is nog weleens groen.

Geweldige mogelijkheden voor tochten

Alleen Les Arcs is al groot genoeg om flinke tochten te maken. Met de skipas van Paradiski erbij moet je moeite doen om van de ene kant naar de andere kant in één dag heen en weer te skiën. Jammer alleen dat de Vanoise Express toch wel geknutseld voelt.

Zwakke punten
Ongeschikt voor beginners

Les Arcs is een stuk sportiever dan overbuurman La Plagne, hier vind je eigenlijk geen groene pistes en zelfs de blauwe zijn redelijk steil. Misschien net een slag te pittig voor beginners.

Overige punten
Après-ski

in Arc 1800 en Arc 1950 kan het erg gezellig worden. Maar wil je après-ski in Frankrijk dan zit je beter in Val Thorens of enkele dorpen van Portes du Soleil

Redelijk druk

Met in totaal meer dan 100.000 toeristenbedden in geheel Paradiski kan het wel eens druk zijn. De liften worden beter en beter maar dat zorgt alleen maar voor volk op de pistes.

Kindvriendelijkheid

Met een nogal pittig skigebied is Les Arcs minder een kindergebied dan het eenvoudigere La Plagne. Maar een echt familiedorpje als Peisey - Vallandry maakt veel goed. Ook heeft elk dorp zijn eigen kinderweide. Nederlandse leraren zijn lastiger te vinden.

Prijsniveau

Je kunt geweldige pakketreizen vinden waarbij je enorm veel skikwaliteit krijgt voor de prijs die je betaalt. Maar Les Arcs is geen budget bestemming en als je de Paradiski-skipas wilt kopen knipper je oog wel even met je ogen…

Eten op de piste

Je kunt geweldige eettentjes vinden in Les Arcs, maar je ontkomt ook niet aan de vreetschuren. Vooral nabij en boven Peisey - Vallandry vind je lekkere restaurantjes. De prijzen schommelen nogal tussen normaal en veel te hoog. Vooral drankjes zijn niet goedkoop.

Bereikbaarheid

De toegangswegen zijn relatief eenvoudig, zeker als je winterbanden en kettingen mee hebt. Rijd naar Albertville, volg hier de N90 tot Aime, let op flitspalen en politiecontroles.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Les Arcs

(4442 beoordelingen)
Krijgt een 8 op basis van 4442 beoordelingen

Sneeuwzeker en sportief skiën

Les Arcs maakt samen met La Plagne deel uit van het megagebied Paradiski. Deze gebieden zijn los van elkaar al enorm, maar dankzij de Vanoise Express is Paradiski één van de grootste gebieden ter wereld. Deze Vanoise Express maakt vanuit Peisey - Vallandry de pendel naar La Plagne. Het gebied van Les Arcs is de iets sportievere kant van het gebied. Boven Les Arcs vind je 200 kilometer aan pistes waarvan meer dan de helft rood en zwart is.

Sneeuwzeker

Les Arcs is zeer sneeuwzeker. Het grootste deel van de pistes ligt boven de 2000 meter en het heeft een eigen gletsjer, de Aiguille Rouge. Door de gunstige ligging is de sneeuw in Les Arcs vaak iets beter dan in La Plagne. Gelukkig vind je op de lagere pistes ook wat bomen zodat je met slecht weer en tijdens sneeuwval nog wat zicht hebt.

Afwisselende pistes

Bij de pistes van Peisey - Vallandry is het een aanrader om even wat langer te blijven hangen. Hier is het vaak wat rustiger en is de sneeuw is vaak erg goed. Hier slingeren strakke pistes zich tussen de bomen naar beneden. Op de hoogste toppen van Les Arcs heb je geweldige uitzichten (en dito afdalingen). De Mont Blanc is eenvoudig te zien. De afdalingen zijn wel allemaal vrij sportief en steil. Beginners zitten beter bij de overbuurman La Plagne.

Coronamaatregelen in Les Arcs

In Les Arcs gelden coronamaatregelen. Check altijd de meest actuele corona-informatie op de website van het skigebied.

De belangrijkste coronamaatregelen in Les Arcs zijn:

  • Afstandsregels
  • Desinfectiemiddelen voorhanden
  • Mondkapje/mondbedekking verplicht in liften en liftstations
  • Strenge gezondheidsregels voor personeel bij liften, skischolen, recepties enz.
  • Mondkapje/mondbedekking verplicht in restaurants (niet aan tafel)

De mooiste pistes

Aigle

De rode piste Aigle ligt bij het dorp Vallandry en slingert door het bos naar beneden. De sneeuw op deze vaak heerlijk geprepareerde piste is over het alhemeen zeer goed. Dit is een piste die je kunt blijven doen!

Aiguille Rouge

Dit is een van de langste afdalingen van het skigebied. Hij start als zwarte piste op de Aiguille Rouge en eindigt dik 2000 meter lager in het dorpje Villaroger als rode piste. Onderweg kom je van alles tegen. Van gletsjers tot bossen en schitterende uitzichten.

Ecureuils

Als het slecht weer is, mistig en sneeuwt is dit een echte aanrader. Een geweldig speelse piste die na sneeuwval zeker niet meteen geprepareerd wordt. Je kunt hier dus veilig poederen. Maar ook zonder poeder is dit een gave uitdagende piste door een mooi boslandschap.

Bereikbaarheid

1157km vanaf Utrecht (toon route). Vanaf de snelweg ben je nog 68km onderweg naar je bestemming.
Te bereiken via Chambéry. Je rijdt over de Franse tolwegen (waarbij Lyon het grootste knelpunt is). De rit tot Chambéry kost je grofweg 45 euro. Zeker op wisseldagen kan het bij Chambéry bijzonder druk zijn.
Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Les Arcs is Chambéry op 139km rijden.

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2019/2020VolwassenenJeugdKinderent/m 12 jaar
1 dag€54.00€61.00*€44.00
2 dagen€105.00€122.00*€84.00
3 dagen€156.00€183.00*€125.00
4 dagen€204.00€235.00*€164.00
5 dagen€252.00€287.00*€202.00
6 dagen€271.00€310.00*€217.00
7 dagen€316.00€362.00*€253.00
laagseizoen tarief, familie arrangementen en seniorenkorting van toepassing.
gratis t/m 4 jaar.

Krijgt een 8 op basis van 4442 beoordelingen

Tjeerd69
10 maart 2020 · 16:39

Ik ben in de krokusvakantie in Les Arcs geweest. Onze uitvalsbasis was Arc 1800. Dit is centraal gelegen, zodat je makkelijk naar de andere Arcs (1600 en 1950-200) kunt gaan, net als naar Peisey-Vallandry, waar ook de Vanoise Express naar La Plagne vertrekt. Maar…, wat was het druk, zeker op de dagen dat het mooi weer was. Dit uitte zich niet alleen in de wachttijden bij de liften, maar ook op de pistes. Op sommige momenten was ik meer bezig met opletten en ontwijken dan met skiën. Natuurlijk, het was de drukste week van het jaar, maar het voelde op sommige momenten niet fijn aan.

Les Arcs wordt neergezet als een sportief gebied, maar zo kwam het op mij niet over. Vrijwel alle pistes zijn smal en veel zwarte pistes worden gelabeld als "Natur", een soort vrijwaring om ze niet te hoeven prepareren. Bovendien worden de zwarte pistes snel gesloten. Ook de rode pistes konden mij niet echt bekoren, ze zijn over het algemeen smal en worden om de honderd meter doorkruist door een blauwe piste, waardoor je niet echt lekker door kunt knallen. Leuke rode pistes vond ik Secret en Vagère. De blauwe pistes zijn over het algemeen verbindingspaden en niet echt om te skiën, uitgezonderd de lange Vallée d'Arc piste. Wat je echt moet doen als je er bent en hij is geopend is de afdaling vanaf de Aiguille Rouge naar Villaroger. Vanaf 3220 meter hoogte 2000 hoogtemeters naar beneden over zwart en rood.
De kant van Peisey-Vallandry is overigens wèl leuk. Hier slingeren vijf mooie rode pistes en een zwarte door de bomen. Deze zijn heerlijk om te doen, worden ook niet voor niets in de beschrijving van het gebied aangeraden. De liften zijn vrijwel allemaal open stoeltjesliften. Met name de hooggelegen liften gaan bij veel wind snel dicht, waardoor de verbinding tussen Arc 1600-1800 en Arc 1950-2000 eruit ligt.

Al met al had ik meer van Les Arcs verwacht. Ondanks het hoge aantal pistekilometers voelt het gebied niet groot aan, dit komt waarschijnlijk doordat er tussen Arc 1600 en Arc 1800 heel veel pistes door elkaar krioelen. Je kunt je hier een week prima vermaken, zeker als je de een of twee dagen oversteek naar La Plagne maakt. In de avond is er niet veel te doen, in een enkel barretje is het nog wel wat gezellig.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Arc 2000
(2000m)
Arc 1600
(1600m)
Peisey - Vallandry
(1600m)
Arc 1950
(1950m)
Arc 1800
(1800m)
Bourg Saint Maurice
(815m)

Wintersport checklist

1
Skihuur
Regel vooraf al eenvoudig je materiaal in 1 van de 84 skihuur winkels in Les Arcs
2
Skilessen
We hebben 10 skischolen gevonden die les geven op alle niveau’s!
3
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.

Forum

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
blauwe pistes
Laatste activiteit: 02-10-20 · 16:23
Miekell02-10-20 · 16:237
Villaroger verbinding voor beginners
Laatste activiteit: 01-03-20 · 23:55
MarrukMarruk01-03-20 · 23:5510
Met Tesla Model 3 naar Les Arcs
Laatste activiteit: 21-02-20 · 13:51
jwspoel21-02-20 · 13:5121
Skipas promo code
Laatste activiteit: 20-01-20 · 12:13
Hendrik520-01-20 · 12:130
Tips Arc 1950
Laatste activiteit: 07-01-20 · 13:32
Maartendw1407-01-20 · 13:3217
parkeren
Laatste activiteit: 08-10-19 · 21:26
neirinckson08-10-19 · 21:2612
440 mensen geëvacueerd in Arcs 1800 na brandstichting
Laatste activiteit: 20-02-19 · 10:43
Rogier20-02-19 · 10:433
Welke route leuk in Les Arcs bij oversteek uit La Plagne
Laatste activiteit: 05-02-19 · 21:24
Nien05-02-19 · 21:244
Restaurant Kerstavond
Laatste activiteit: 07-11-18 · 22:38
bvvb07-11-18 · 22:380
opening
Laatste activiteit: 29-09-18 · 23:17
Josse1229-09-18 · 23:171

Weerbericht

madiwodovrza
06:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:0006:0012:0018:0000:00
Berg3226m-7°-2°-4°-3°-4°-1°-1°-1°-1°-1°-1°-2°-3°-3°-7°-7°-6°-2°-6°-5°
Arc 1600
1600m
11°14°11°10°
Wind7km/h7km/h4km/h7km/h7km/h11km/h22km/h22km/h29km/h29km/h25km/h22km/h22km/h16km/h22km/h25km/h11km/h11km/h14km/h7km/h7km/h4km/h4km/h11km/h
0° grens1000m2000m3000m3226m1600m
Sneeuwval
Berg
Arc 1600
Sneeuw---------------1cm4cm6cm2cm-----
Regen------------------------
Zon cijfer8632110

Wintersport weerbericht van donderdag 15 oktober

Opnieuw valt er sneeuw in de Alpen. Dit keer komt hij vanuit het zuidoosten opzetten wat prachtig te zien is via de animatie op onze sneeuwverwachtingspagina (je kunt deze zelf downloaden). Regionaal valt er in Oostenrijk en het noordoosten van Italië weer zo’n 20 tot 40 centimeter, in Zwitserland en Frankrijk valt duidelijk minder.

Sneeuwhoogte

Dit skigebied verwacht te openen op 12 december.
laatste update: 11 oktober 2020
3226m1200m0cm0cm
Skiliften open
0 van de 47
Pistes open
0 van 200km
skigebied gesloten
Sneeuwkwaliteit Onbekend
Laatste sneeuwval:
22 dagen geleden
Dalafdaling dicht
Rodelbaan gesloten

Sneeuwhoogte in de buurt

FrankrijkLes Arcs0cm 0cm 0cm 0cm 
0/47
FrankrijkSainte Foy7km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/4
FrankrijkLa Plagne9km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/71
FrankrijkEspace San Bernardo13km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/34
FrankrijkTignes - Val d'Isère16km80cm 80cm 2cm 2cm 
5/82
FrankrijkPralognan la Vanoise19km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/12

Sneeuwval afgelopen 4 weken

22 sep23 sep1cm24 sep39cm25 sep11cm26 sep1cm27 sep7cm28 sep29 sep30 sep1 okt2 okt3 okt4 okt5 okt6 okt7 okt8 okt9 okt10 okt11 okt12 okt13 okt14 okt15 okt16 okt17 okt18 okt19 okt

Sneeuwzekerheid

De Tarentaise is per definitie sneeuwzeker en dat komt door de hoogte. Dit deel van de Franse Alpen herbergt niet voor niks de meest bekende skigebieden, waaronder dit megaskigebied van Les Arcs en La Plagne. Hooggelegen dorpen en meerdere gletsjers geven je bijna 100% sneeuwzekerheid, ook al is het Tarentaisedal zelf nog weleens groen.
december
januari
februari
maart
april

Webcams

Restaurants

Je kunt geweldige eettentjes vinden in Les Arcs, maar je ontkomt ook niet aan de vreetschuren. Vooral nabij en boven Peisey - Vallandry vind je lekkere restaurantjes. De prijzen schommelen nogal tussen normaal en veel te hoog. Vooral drankjes zijn niet goedkoop.

Chez Fernand
Le Refuge
Chez Clarisse
Le Refuge Altitude 810
Le Laurus
Le Chalet de Candice

Apres-ski

in Arc 1800 en Arc 1950 kan het erg gezellig worden. Maar wil je après-ski in Frankrijk dan zit je beter in Val Thorens of enkele dorpen van Portes du Soleil

Chalets de l'Arc
Crazy Fox
La Vache
O'Chaud
Red Hot Saloon
Les Belles Pintes

Soortgelijke skigebieden

Les ArcsTignes - Val d'IsèreLes Trois Vallées
Hoogste Punt3226m3456m3230m
Piste info200km300km600km
Pistes overzicht
Beginners
Gevorderden
Kindvriendelijk
Après-ski
Geen vlakke stukken
Eten op de piste
Geschikt voor tochten
Rustig op de piste
Prijsniveau
Sneeuwzeker

Links