BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Les Arcs

Reviews Les Arcs

76% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 4442 reviews.

 • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, geen vlakke stukken, erg sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
 • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners

Wat vind jij van Les Arcs?


Beoordelingen van gebruikers

 • Tjeerd69
  Tjeerd69 10 maart 2020 · 16:39

  Ik ben in de krokusvakantie in Les Arcs geweest. Onze uitvalsbasis was Arc 1800. Dit is centraal gelegen, zodat je makkelijk naar de andere Arcs (1600 en 1950-200) kunt gaan, net als naar Peisey-Vallandry, waar ook de Vanoise Express naar La Plagne vertrekt. Maar..., wat was het druk, zeker op de dagen dat het mooi weer was. Dit uitte zich niet alleen in de wachttijden bij de liften, maar ook op de pistes. Op sommige momenten was ik meer bezig met opletten en ontwijken dan met skiën. Natuurlijk, het was de drukste week van het jaar, maar het voelde op sommige momenten niet fijn aan. Les Arcs wordt neergezet als een sportief gebied, maar zo kwam het op mij niet over. Vrijwel alle pistes zijn smal en veel zwarte pistes worden gelabeld als "Natur", een soort vrijwaring om ze niet te hoeven prepareren. Bovendien worden de zwarte pistes snel gesloten. Ook de rode pistes konden mij niet echt bekoren, ze zijn over het algemeen smal en worden om de honderd meter doorkruist door een blauwe piste, waardoor je niet echt lekker door kunt knallen. Leuke rode pistes vond ik Secret en Vagère. De blauwe pistes zijn over het algemeen verbindingspaden en niet echt om te skiën, uitgezonderd de lange Vallée d'Arc piste. Wat je echt moet doen als je er bent en hij is geopend is de afdaling vanaf de Aiguille Rouge naar Villaroger. Vanaf 3220 meter hoogte 2000 hoogtemeters naar beneden over zwart en rood. De kant van Peisey-Vallandry is overigens wèl leuk. Hier slingeren vijf mooie rode pistes en een zwarte door de bomen. Deze zijn heerlijk om te doen, worden ook niet voor niets in de beschrijving van het gebied aangeraden. De liften zijn vrijwel allemaal open stoeltjesliften. Met name de hooggelegen liften gaan bij veel wind snel dicht, waardoor de verbinding tussen Arc 1600-1800 en Arc 1950-2000 eruit ligt. Al met al had ik meer van Les Arcs verwacht. Ondanks het hoge aantal pistekilometers voelt het gebied niet groot aan, dit komt waarschijnlijk doordat er tussen Arc 1600 en Arc 1800 heel veel pistes door elkaar krioelen. Je kunt je hier een week prima vermaken, zeker als je de een of twee dagen oversteek naar La Plagne maakt. In de avond is er niet veel te doen, in een enkel barretje is het nog wel wat gezellig.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast787
  Gast787 2 februari 2020 · 14:21

  Positief: hoog gelegen dus sneeuwzeker, accommodaties aan de piste, zeer groot en veelzijdig gebied (zowel voor beginners heel veel blauwe pistes als voor gevorderden veel off piste mogelijkheden), eind januari niet druk (dus weinig wachttijd bij de liften, etc. ...). Negatief: supermarkten en horeca duur, geen leuke après ski zoals in Oostenrijk (in ieder geval niet in Arc 1950 en Arc 2000, maar ook La Folie Douce in Arc 1800 was niet bijzonder), veel sfeerloze 'dorpen' (i.i.g. Arc 2000, Arc 1950 is nog wel sfeervol), in Arc 2000 en Arc 1950 kan het heel hard waaien waardoor alle liften in dat deel van het gebied gesloten blijven en de andere delen van het gebied (Arc 1600 en daarmee ook Arc 1800 en Vallandry) alleen per (volle) bus te bereiken zijn.

  Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast381
  Gast381 21 november 2019 · 11:41

  Top skigebied!

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast624
  Gast624 29 april 2019 · 16:59

  Veel makkelijke blauwe pistes, waardoor je ook zonder veel ski ervaring toch leuke tochten kunt maken!

  Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • ronaldkoopmans
  ronaldkoopmans 8 januari 2018 · 16:54

  Mijn eerste keer Frankrijk; Ik zat in Arc 2000, locatie in het skigebied is prima, je stapt vanuit zo'n beetje elk hotel meteen de piste op. Gebied is geschikt voor gevorderden en biedt veel uitdaging qua pistes. Eten/drinken op de piste wisselt, daarvoor ben je beter af in Peisey Vallandry vond ik zelf. Mocht je graag naar La Plagne willen is Arc 2000 niet de beste optie gezien de ligging t.o.v. de Vanoise Express. Het gebied is bij goed weer goed bereikbaar, als het sneeuwt zijn sneeuwkettingen verplicht, en is de lange bergpas naar boven verre van ideaal. Apres Ski is hier nagenoeg niet te vinden, eten en drinken is erg duur. De liften zijn oud (veel oude gondels en stoeltjesliften zonder kap/verwarming).

  Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
 • jimi
  jimi 6 februari 2014 · 12:11

  Een hele toffe eerste wintersport ervaring. Samen met vrienden heb ik nog lessen gevolgd, omdat we eigenlijk alleen nog maar ervaring hadden door met regelmaat naar Snowworld of de Uithof te gaan. Hierdoor konden we al wel het een en ander en daardoor hoefden we niet de beginners lessen te gaan volgen. Het was tof met off-piste snowboarden, we leerden daardoor veel technieken in korte tijd. De leraar was erg relax en we konden goed met hem lachen.

  Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
>