BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Les Orres

Reviews Les Orres

93% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3692 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, voldoende off-piste, geen vlakke stukken, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, minder kindvriendelijk en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Les Orres?


Beoordelingen van gebruikers

  • flake
    flake 23 april 2017 · 16:16

    Les Orres voor de derde maal bezocht tijdens de Paasvakantie. In het voorjaar is dit een ideale bestemming voor een combinatie van sneeuw- en zonliefhebbers. (-) skigebied ligt op een beperkte oppervlakte, grote afstanden in vogelvlucht kan je hier niet maken. (-) het linker gedeelte (op de pistekaart) van het gebied heeft enkel trage liften (-) de toppiste Grand' Cabane heeft wel kunstsneeuw, maar onvoldoende om lang geopend te blijven in sneeuwarme periodes (-) er zijn authentieke dorpjes, maar deze liggen net onder het skigebied. De dorpjes aan de pistes zijn niet authentiek maar functioneel van opzet, hoogbouw in oude stijl op 1650m, recente middenbouw op 1800m in klassiekere bergstijl. (-) het gebied is in aantal kilometer niet erg groot (-) na het verlaten van de snelweg rondom Grenoble moet je nog ca. 2.30 uur rekenen voor aankomst in het dorp (in normale omstandigheden) (+) skiën door de mélèzes-bossen tot ca. 2300 m hoogte (+) door de noord(west)-oriëntatie blijft de sneeuw op warme dagen en laat in het seizoen aangenaam te skiën (+) veel pistes zijn kunstmatig besneeuwd naar Franse normen. In dit sneeuwarme jaar waren vanaf ca. 20 maart bijna alle pistes zonder kunstsneeuw beneden 2000m gesloten. De besneeuwde pistes en hogere pistes bleven echter comfortabel open tot het einde van het seizoen, zowat één maand later. Je kan zonder al te veel risico uitgaan steeds minstens 2/3 (66%) van de pistes open te hebben tot half april. Uitzondering op de regel is jammer genoeg de Grand' Cabane piste. (+) ook al is er weinig volk en/of weinig sneeuw, de pistepreparatie blijft op (hoog) niveau. Preparatie zonder uitzondering van alle groene, blauwe en rode pistes, op volle breedte. (+) ondanks het beperkte aantal km pistes, zijn de meeste pistes speels, relatief steil en je kan grote hoogteverschillen aan elkaar breien. Het volk verspreid zich relatief goed omdat aan elke lift met grotere capaciteit tot 6 verschillende pistes naar beneden vertrekken. Als gevorderde skiër die er niet mee inzit om meermaals per week dezelfde pistes te nemen zit je hier zeker goed. (+) Voor gezinnen en groepen is het erg makkelijk om elkaar terug te vinden in dit compacte gebied. Van bijna elk punt in het gebied kan je zonder extra lift bij je appartement/hotel komen, waar dit ook gelegen is. De snelle liften in het gebied zijn de Prélongis, Pousterle en Fontaine. Daar zou één van de komende jaren de Pic Vert lift bijkomen, die zal vertrekken in Les Orres 1650 en zal aankomen boven aan de Grand Clos lift.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast172
    Gast172 26 maart 2017 · 15:05

    Net terug van een weekje Residence Les Hauts de Preclaux in Les Orres 1800. Het skigebied Les Orres was bij ons niet geheel geopend. Op verschillende sites staat nog steeds dat 90 van de 100 km open is, maar dat was zeker NIET het geval. Ik denk dat bij ons zeker 30 km dicht was. Jammer genoeg ook de Grand Cabane, een prachtige lange rode piste, aan de buitenkant van het het gebied. Na drie dagen hadden wij het gebied wel helemaal gehad. Pistes zijn over het algemeen mooi breed, en goed onderhouden. Was voor ons de eerste keer, maar denken een volgende keer toch naar een groter gebied te gaan. De heen en terugreis is prima te doen, zonder sneeuw. Maar de laatste 133 km, route Napoleon, is mooi om te rijden, als het maar goed weer is. Kan me voorstellen, wanneer er veel sneeuw is gevallen, dat het een hele opgave is, om Les Orres te bereiken.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast370
    Gast370 13 maart 2017 · 12:45

    - Er zijn meer dan 2 horeca gelegeheden aan de piste. - Prijzen zijn aan de piste wel iets duurder maar op 1650 en 1800 vallen deze best wel mee. (in Schevenngen liggen de prijzen veel hoger) - Je hoeft niet over RN85 maar rij over de A51, is wel iets om maar je kunt daar veel beter door rijden e vaak geen sneeuwkettingen nodig. - De taalbarrière blijft een probleem? wat een onzin er wordt vaak engels gesproken. les Orres is en leuk gebied maaar na een week ken je alle pistes wel maar dat is met 100km piste vaak het geval. In betaalbare gebieden in Oostenrijk moet je al blij zijn met 60 km piste. Er is een mooi verlicht wandelpad aangelegd tussen 1650 en 1800 wat ook goed schoongehouden wordt. Apresski? nee dat kan je er niet echt vinden, niet op 1650 en ook niet op 1800. Ik persoonlijk zit ook niet zo te kijken op de gemaakte nep apresski van Oostenrijk maar in Les Orres is het wel erg matig. In Saint Francois Longcamp en andere minder bekende gebieden heb je vaak nog een Yetibar waar een gezellige apres ski mogelijk is.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast651
    Gast651 1 maart 2015 · 14:11

    Ben in de voorjaarsvakantie met mijn gezin naar Les Orres gegaan. Heenweg over de route Napoleon, met sneeuwkettingen om vanwege heftige sneeuwval. Onderweg meerdere malen door gendarmerie gecontroleerd of onze auto sneeuwkettingen om had, zo niet, dan kwam je het gebied niet in. Middernacht, uren later dan gepland, kwamen we op onze bestemming, Bois Mean, het hoger gelegen dorp van Les Orres. Bij ons appartementencomplex was daarop geanticipeerd. Voor alle laatkomers was er een dichte envelop op de voordeur bij de receptie geplakt, met info over kamernummer. Kamer zelf was open en sleutel in de deur. Skigebied met veel verse sneeuw, genoeg liften en ideaal voor beginners en gevorderden door een mooie mix van groen, blauw en rood. Paar zwarte. Veel stukken afgezet voor beginners zodat je niet van je sokken af wordt geskied. Veel pistes tussen de bomen. Nadeel dat veel pistes in Les Orres 1650 uitkomen en dat de liften daar vooral bij het begin van skiklasjes en na opening en na lunchtijd erg druk kunnen zijn. Doorloop is wel goed. Gratis wifi in het dorp werkt ook goed. Reserveer de skilessen wel van tevoren als je NL-sprekende skileraren wil hebben.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast986
    Gast986 8 januari 2014 · 15:56

    Wij zijn in de tweede week van de kerstvakantie geweest en het was super.Veel sneeuw en veel zon.Het appartement mocht iets groter zijn voor 8 personen maar het was zeer proper en we hadden alles wat we nodig hadden.We zullen zeker nog eens teruggaan.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast728
    Gast728 10 maart 2013 · 22:43

    In de voorjaarsvakantie geweest met 10 personen, waarvan 4 jongere kinderen. Wij zaten op 1800 meter in Bois Mean en dat was fantastisch! Vlakbij de oefenweide voor de kinderen en vlakbij de stoeltjeslift die je verder omhoog bracht. Het was voorjaarsvakantie, maar totaal niet druk bij de liften en ook niet op de pistes. Wij zaten in de chalet direct aan de piste, er lag volop sneeuw en we hebben 5 dagen stralend weer gehad. Alleen de laatste dag bewolking en 's middags lichte sneeuw.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 27 april 2011 · 18:35

    Dit jaar van 9 tot 16 april naar Les Orres geweest, na reeds eerder het dorp bezocht te hebben tijdens de zomervakantie. Ons appartement bevond zich in het nieuwe gedeelte "Bois Méan" (Residentie La Forêt d'Or). De appartementen waren aangenaam en ruim in vergelijking met soortgelijke appartementen in bijvoorbeeld St François Longchamp / Risoul of Val Cenis, en dit voor een beperkte meerprijs. Skiën kon in dit sneeuwarme jaar tot aan de voet van de residenties, al was dit bij momenten toch improviseren. Je vindt in Bois Méan een beperkt aantal restaurants, 2 skiverhuur winkels en 2 kruideniers. Het hoofddorp, Les Orres 1650, ligt op een goeie kilometer en is via een leuk wandelpad verbonden met Bois Méan. In deze periode was er op het eerste zicht betrekkelijk weinig activiteit in 1650. De dalafdaling was daarentegen wel beter onderhouden dan naar Bois Méan. Les Orres 1650 is zeer compact en telt heel wat restaurants en bars. Het skigebied was door de warme temperaturen en matige hoeveelheid sneeuw slechts voor de helft open. Toch moet dit gezien de omstandigheden een succes genoemd worden, vele skigebieden in Frankrijk moesten het met heel wat minder stellen in deze week. De pistes werden goed onderhouden en de inspanningen om zoveel mogelijk open te houden waren opvallend. Het gebied is bezaaid met sneeuwkanonnen en kan dus op heel wat pistes de natuurlijke laag comforteren. Ik merkte wel op dat veel kunstmatig besneeuwde pistes niet gelijk staat aan goed besneeuwde pistes: door een beperkte capaciteit aan water is de hoeveelheid kunstsneeuw hier en daar ontoereikend gebleken (volgend jaar zou een nieuw kunstmatig meer hieraan moeten verhelpen). Voor wat de moeilijkheidsgraad van de pistes betreft zitten gevorderden goed. De meeste pistes zijn rood met vaak pittige passages. Bovendien is het mogelijk om van de verschillende hooggelegen punten in één ruk tot beneden te skiën. De pistes waren stuk voor stuk interessant, er zijn praktisch geen verbindingswegjes die voor piste moeten doorgaan. Een minpuntje is het gebrek aan echte zwarte, ongedamde pistes. Voor de beginners is er minder mogelijkheid, zeker bij sneeuwgebrek zoals dit jaar. De groene pistes liggen immers in het lagere gedeelte en de hoger gelegen pistes zijn te moeilijk voor echte beginners. De liftinfrastructuur is goed, met 3 6-persoons zetelliften op de centrale assen van het gebied. Door de nieuwe residenties kan het echter toch voorkomen dat er wachtrijen optreden, al hebben wij daar hoegenaamd geen last van gehad. Naast de wintersport zijn er in Les Orres ook een overdekte schaatsbaan, de Orian Xpress (soort roller coaster),... Wandelen is door de prachtige lariksbossen is ook erg aangenaam. Een leuke extra was dat de tennisterreinen met Pasen gratis ter beschikking waren. Ondanks de mindere sneeuwsituatie dit jaar hebben wij erg genoten en we overwegen in één van de eerstvolgende jaren opnieuw voor Les Orres te kiezen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 18 december 2008 · 20:26

    wel goed gebied, maar ga zeker niet met pasen, ik ben de 1e week geweest en we ski?n de helft van de tijd op rotsen, dus bijna geen sneeuw meer aan de 1e stoeltjeslift beneden te vinden. maar in krokusvakantie zeker een aanrader voor familie met kinderen

  • Anoniem
    Anoniem 6 februari 2008 · 14:39

    Prima ski-gebied. Sleepliften beginnen in het dorp, daarna diverse overstapmogelijkheden naar hoger gelegen pistes. Goede afdalingen mogelijk voor beginners en gemiddelde skiers. Ook als de liften gaan sluiten om vijf uur kun je op de ski nog terug naar je appartement.

>