BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Leysin

Reviews Leysin

62% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3703 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners en kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en weinig après-ski.

Wat vind jij van Leysin?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast451
    Gast451 2 augustus 2015 · 12:15

    Ik ben daar gaan skiën voor de eerste keer in mijn leven . Ik had nog nooit geskied. Het viel super goed mee!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast259
    Gast259 5 februari 2013 · 15:36

    Afgelopen zondag weer een dagje Leysin. Was goed weer, verse sneeuw, veel mogelijkheden om offpiste te gaan en de pistes lagen er perfect bij. Heerlijk gebied om zo een dagje te skieen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast259
    Gast259 4 januari 2013 · 11:09

    Afgelopen zaterdag, 30 december 2012 wezen skieen. Was erg mooi weer, druk bij de kassa maar verder weinig wachttijden bij de liften. Pistes waren goed, meer dan voldoende sneeuw. Was weer een heerlijke dag in Leysin.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • henk broodkuil
    henk broodkuil 26 maart 2012 · 11:47

    Een aangenaam en 100% zuidwaarts gericht skigebied daar in Leysin. De piste naar Brion en de pistes van de lift Choulet vind ik er bijzonder aangenaam. Niet direct technisch zeer moeilijk maar fijne pistes met heel wat 'jumps' langs de kant. Voor de gevorderde funskier ligt er ook een mooi park aan de Berneuse. Je kan er makkelijk op eigen houtje wat buiten piste skiën. Het gebied ligt ook relatief laag waardoor de bomen het risco op lawines beperken. Maar moest je nog wat centen over hebben trek er dan zeker eens een halve dag op uit met een gids. oa de couloir onder de bakjes van de Berneus en de offpiste afdeling tussen tour d'ai en tour mayen zijn een aanrader

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Peter
    Peter 25 november 2011 · 21:57

    met vrienden (uitstekende skiers) een week off piste geweest in leysin met steve jones. Fantastisch. Steve heeft ons alle doorsteekjes laten zien. Ook prima uitvalsbasis voor ski safari. Vaar rougemont naar zweisimmen, Naar villars vellen. Geweldige off piste afdalingen zowel in leysin zelf als in de omgeving. Trein bus brengen overal.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mathijs Claessen
    Mathijs Claessen 8 april 2011 · 18:04

    Ik ben al vaak naar Leysin geweest maar vooral in de zomer, in de winter maar 1 maal. Leysin is een rustig en mooi gebied dat niet ver van huis is. Ik logeerde in hotel Fabiola naast de piste. Leysin is niet zo goed voor gevorderden, maar vooral niet sneeuwzeker. Leysin heeft het gehele jaar zware problemen met de sneeuw waardoor offpiste uitgesloten is. Dit jaar pronkte Gva ook met een artikel over de weinige sneeuw met als blikvanger leysin. Kortom een leuk gebied als er voldoende sneeuw ligt.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • mark
    mark 14 maart 2011 · 11:25

    Gister wezen skieen in Leysin! Leuk gebied, super mooi uitzicht over de omgeving en het Lac Leman! Jammer genoeg lag er alleen nog kunstsneeuw en waren veel pistes gesloten, dus de sneeuwhoogte hier klopt van geen kant! Maar zeker een aanrader om eens heen te gaan voor een dag.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Linn Van Lierde
    Linn Van Lierde 17 februari 2011 · 17:35

    hallo, Deze vakantie is het de 4 vakantie in leysin oprij. ik vind het een super skigebied vooral voor beginners genoeg blauwe pistes ik heb al 6jaar geskiëd en vind het echt top. Ik ben 11jaar en ga nu leren snowboarden ik kijk eral naaruit! Echt een SUPER skigebied!!! Het is een echte aanrader!!! ps:Er is ook een heel leuk hotel(hotel mercure) daar zaten wij steeds. Dat is ook een echte aanrader.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 oktober 2009 · 16:06

    Na een week leysin redelijk tevreden Vooral de pistes bij solepraz zijn fijn. (rustig, breed en toch uitdagend) Soms moest je \'s morgens en \'s middags zo\'n kwartier wachten bij de stoellift en cabinelift in het dal. Verder weinig wachttijden. Voor gevorderden is dit geen goed idee vanwege het hoge gehalte blauwe pistes. Voor beginners echter, is dit een fijn en rustig gebied.

  • Anoniem
    Anoniem 6 februari 2008 · 21:49

    Na 25 jaar Sedrun in Zwitserland en tussendoor nog allerlei andere gebieden hebben we nu het skigebied van onze dromen gevonden in Leysin,zowel voor deze nog jonge opa alsmede voor mijn dochter Esther en schoonzoon Robin maar zeer zeker voor mijn kleinkinderen Emma van 5 en Wouter van 7 jaar is het helemaal super en ook nog tot 9 jaar de liften gratis!!! Gewoonweg;Fantastisch.

  • Anoniem
    Anoniem 31 januari 2008 · 20:49

    Er is 60 km piste in het gebied, dit is best weinig vind ik maar het is heel leuk als je ook telkens dezelfde pistes doet, waar je in veel skigebieden zo op uitgekeken bent. Dat is hier niet, het blijft lang leuk. Er is een groot funpark dat echt super is met een enorme halfpipe. Groot pluspunt vind ik dat er alleen maar stoeltjesliften zijn, want in Les Mosses ( plaatsje verderop) heb je alleen maar trekliften. Er is een verbinding tussen deze twee skigebieden. Heel lang was er in dit gebied geen sneeuw gevallen, maar dit jaar (2007-2008)viel er gelukkig 1,5 meter sneeuw. Er is inderdaad niet veel keuze in restaurants op de piste maar er zijn er genoeg. De prijs in de restaurants hier is redelijk duur maar dat vind ik eigenlijk wel van overal in Zwitserland. Kortom het is een klein maar leuk skigebied en verveelt niet snel!

  • Stijn
    Stijn 5 februari 2007 · 12:57

    Leuk klein gebied voor beginners. Gevorderden zullen snel uitgekeken zijn op de 60km piste, zeker omdat er nauwelijks zwarte pistes zijn. Het gebied is redelijk handig ingedeeld, zodat je toch vrij afwisselend kan skien. Door de lage ligging is de sneeuwzekerheid matig. Weinig keus in restaurants op de piste, maar de prijzen zijn redelijk.

>