BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Almenwelt Lofer

Reviews Almenwelt Lofer

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3718 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, rustig, goed eten op de piste en super kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Almenwelt Lofer?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast499
    Gast499 15 oktober 2018 · 11:51

    Erg leuk, we gaan er al jaren heen.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 22 juni 2017 · 20:39

    Almenwelt Lofer. Familiegebied bij uitstek met een lekker overzichtelijke alm en een kleine bottleneck naar de dalafdaling waar je niet zomaar de verkeerde kant op gaat. Een mooi kinderland op de hochalm in een prachtig landschap dat vooral door niet al te moeilijke pistes wordt ontsloten. Het dorp is sfeervol met een overzichtelijk centrum en vele authentieke dorpjes in de buurt. Wandelen en langlaufen kun je hier ook erg goed. En vergeet niet naast de autobahn en dalafdaling ook de blauwe 7 vanaf de Schönbühel te nemen. In mijn optiek de beste blauwe piste van het gebied, die daarna weer de autobahn ontsluit. Grootste tegenvaller vond ik het aantal pistenkilometers. Het gebied voelt veel kleiner dan het naastgelegen Steinplatte, terwijl het qua kilometers groter zou moeten zijn. Dat is geen reden om het links te laten liggen, maar wel een reden om eens een dagje (of twee) naar Waidring te rijden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast798
    Gast798 20 maart 2016 · 11:01

    Wij gaan al twaalf jaar skiën in Almenwelt Lofer en kijken er elk jaar weer naar uit! Het is een kleiner en zeer gezellig familieskigebied, waar je niet van je sokken wordt geskied door snelheidsduivels. De pistes bieden voor elk wat wils: voor jonge of onervaren pistes zijn er heel wat leuke pistes te doen, maar ook de meer ervaren skiër zal plezier beleven aan de Grubhorndl-sleeplift, de rode pistes bij de Schonbuhel lift en de dalafdaling. Bovendien is Almenwelt Lofer voortdurend bezig met investeringen en moderniseringen om de ski-ervaring van de bezoekers steeds meer te verbeteren! Zo is er de laatste jaren een nieuwe lift geopend en een hele nieuwe reeks pistes met prachtig 360graden uitzicht boven. Het skigebied telt twee uitstekende skischolen en heel wat betaalbare en gezellige restaurants in typisch Oostenrijkse sfeer. Ook het dorpje is heel gezellig en zowel skigebied als verblijf zijn hier heel betaalbaar. Wij zijn en blijven fan van Almenwelt Lofer!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast675
    Gast675 1 maart 2016 · 23:49

    Wij zijn hier in februari met onze 2 kinderen geweest en Lofer is ons erg goed bevallen. Het gebied is erg overzichtelijk, voor kinderen erg geschikt en ondanks de vakantie periode erg rustig dus lekker veel ruimte op de pistes. De liften en gondels zijn van goede kwaliteit en je hoeft nooit lang te wachten. Het gebied is redelijk uitgebreid en na de 2e gondel verspreid het verkeer zich over het gebied. Na iedere afdaling kom je wel ergens uit waar je tegen redelijke prijzen een bak koffie, apfelstrudel en/of lunch kunt krijgen. Skihuur en skilessen goed geregeld en je kunt kiezen uit meerdere verhuurders en skischolen, je wordt door Nederlanders goed geholpen en de skilessen ook door Nederlandse leraren mogelijk, ideaal dus voor kleine kinderen. Wij hebben alweer geboekt voor volgend jaar en raden het gebied zeker aan.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast702
    Gast702 1 december 2015 · 13:33

    Afgelopen jaar voor het eerst wezen skiën in Lofer met mijn gezin. Wat een fijne ervaring. We hebben echt een aantal jaren gezocht naar een gebied waar voor ieder wat wils is. Mijn vrouw wil graag blauwe pistes en ik graag wat uitdaging en een overzichtelijk gebied waar ik mijn kinderen af en toe tegenkom op de piste als ze les hebben. Mijn zoons (7 & 8 jaar) en vrouw hebben het uitstekend naar hun zin gehad bij skischool Herbst. Ikzelf heb ook nog 2 keer privéles gehad en is uiterst goed bevallen. Voor ons het mooiste en beste gebied tot nu toe. Mooie pistes, mooi authentiek dorpje, goede horeca voorzieningen en accommodaties. Voor de echte kilometervreter en aprèsski beest misschien wat minder, maar voor gezinnen en mensen op zoek naar mooie natuur en gastvrijheid perfect! Onze wintersport is alweer geboekt.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bart14
    Bart14 26 februari 2015 · 12:56

    Om met de deur in huis te vallen: De almenwelt Lofer is een uitstekende wintersport bestemming voor (jonge) gezinnen. De algemene sfeer is ontspannen en gezellig en de plauwe pistes (met name de 4) zijn uitstekend geschikt voor kinderen en beginners. De pistes vanaf het tweede gondelstation zijn wel wat aan de korte kant, maar wel erg mooi. Gebruik maken van de Schwarzeck is echt een toevoeging aan het gebied. Zodra de sleeplift bij de Grudhorndl vervangen zou worden voor een stoeltjeslift is het nog beter. De pistes op de Schonbuhel (7 en 8) zijn prachtig, jammer dat die stoeltjeslift behoorlijk verouderd aan het worden is. Bij het middenstation (Loderbichl) zijn ook 2 hele mooie pistes (sleepliften, postalm en de 14) Aanraders! De gondelcapaciteit is voldoende, het loont in het hoogseizoen echter wel om op tijd bij de gondel te zijn. Rond 9 uur is er toch een behoorlijke wachtrij. Alles daarvoor en daarna is prima. De skischool Sturm heeft op mij een goede, profesionele indruk achter gelaten. Het prijsniveau van het hele gebied is een stuk vriendelijker dan veel andere gebieden, maar dit is ook te verklaren omdat het geen gebied is voor de echte kilometervreter. De korte pistes boven worden echter ruimschoots goed gemaakt door een prachtige dalafdaling voor gevorderden (niet zo voor beginners of jonge kinderen, die ik er toch ook veelvuldig ben tegen gekomen). De scheurneus en de kilometervreter kunnen hier misschien wat minder goed uit de voeten, voor alle andere doelgroepen is het echt perfect!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast927
    Gast927 20 januari 2015 · 13:46

    Ik ski jaarlijks sinds 1972 en heb veel skigebieden bezocht. Mijn inziens is Lofer het ideale dorp voor gezinnen met kinderen. Waarom? 1. Prijsnivo voor zowel skipas(seizoenspas met 4 kinderen €750) 2. Goede hoge snelheidsliftenliften en cabinebanen 3. Kwaliteit skischolen is zeer goed 4. Prijsnivo horeca is zeer aangenaam en praktisch de helft van plaatsen als Lech, Ischgl, Serfaus etc. 5. Mooie oude dorpskern met 18e eeuwse gebouwen 6. Je skiet op een alm dus het uitzicht vanaf de pistes is niet op een dal met een snelweg/provinciale weg maar op een natuurgebied. 7. De ligging van het dorp op 650 meter is laag maar het overgrote deel van de pistes is tussen de 1300-1750 meter en dus betrekkelijk sneeuwzeker. Er is ook een zeer hoge dichtheid aan sneeuwkanonnen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Thijs8
    Thijs8 27 april 2013 · 12:53

    Het skigebied is niet erg groot waardoor ik het niet zou aanbevelen bij gevorderde skiërs/boarders. Om te leren skiën of snowboarden raad ik dit gebied wel aan omdat er 2 skischolen zijn, die enorm goed lesgeven. het gebied is ook leuk als je net begint met freestylen, omdat je er een echt beginnerspark vind. Ook als je voor het eerst off-piste wilt skiën kan dat wel een beetje in lofer, voor de grote bossen ver van de pistes moet je niet in lofer zijn.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • stolte
    stolte 28 februari 2012 · 19:11

    Wij zitten op dit moment in Lofer. Ondanks de voorjaarsvakantie is het hier heerlijk rustig. Geen wachtrijen voor de liften. Ook niet in de ochtend. Voordelige familiepassen ( 74 euro)De mensen die hier werken zijn erg vriendelijk, je kunt overal je auto kwijt. Handige lockers ( intersport) zodat je niet elke keer met de skies hoeft te sjouwen. Kortom een fijne plek om te skieen , vooral voor families en beginners.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 9 januari 2012 · 10:04

    Hele nieuwe lift beneden die de rode gondel vervangt, super les bij skischule Herbst gehad. Hier waren kleinere groepen, dus naar mijn idee betere les. Misschien vanaf volgend jaar weer een nieuwe lift met hele nieuwe pistes, dat betekend minder drukte. Ik ben weg van Lofer! Ook na het skiën en 's avonds leuk om een drankje te doen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2011 · 21:35

    In de vakanties is de capaciteit boven in het skigebied veel te klein aan het worden. We komen hier al vele jaren maar het is nu meer wachten en dringen dan skien. De lol gaat er echt af. Maar op zoek waar wel genoeg capaciteit is. Jammer we hebben het altijd naar ons zin gehad

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 7 januari 2011 · 23:27

    Verschillende keren in Lofer geweest. Gezellig plaatsje, betaalbare lifttarieven met uitstekende skischool (Herbst). Vanuit Lofer ook snel in Salzburg als je eens een dagje niet gaat skien. Kortom aanrader.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mark
    Mark 3 december 2010 · 17:49

    Wij gaan nu voor het 9e jaar naar Lofer, en nog steeds is het leuk en gezellig. De skischool (Sturm) herkende ons in het tweede jaar al weer terug, en de sfeer is typisch Oostenrijks. Misschien is het gebied iets te klein, maar op de website is te zien dat ze momenteel bezig zijn met een geweldige uitbreiding. Supergezellig dorpje, vooral met kinderen, en daarnaast zeker niet duur. Restaurantjes in overvloed, voor 10 tot 20 euro p.p. heb je een heerlijke avond bij de 'locals'. Ook aan après-ski ontbreekt het niet, al is het niet voor degenen die dag in dag uit bezopen de kroeg uit willen rollen. Zeker aan te raden!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 21 maart 2009 · 20:00

    Het was een hele fijne ervaring om dit mee te maken het is een heel erg kindvriendelijk skigebied en ik raad het jullie zeker aan om er ook eens heen te gaan ?

  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2009 · 23:28

    Wij zijn net terug van de 3e keer in dit relatief kleine skigebied. Wij hebben 3 kinderen en het andere stel waar wij mee gaan hebben er ook 3. De kinderen zijn inmiddels vldoende gevorderd om goed uit de voeten te kunnen op de diverse pistes. De skischolen zijn van een hoog niveau, zeker Sturm is zeer modern en professioneel. De verhuur is bijzonder efficient. De onderste gondelbaan is verouderd en voldoet niet helemaal meer aan de hedensaagse standaard. Ben je echter op tijd, voor 9 uur, dan heb je geen wachttijd. Ook na kwart voor 10 heb je geen rijen meer. Het aardige is echter dat het daardoor ook relatief betaalbaar is. Ook zijn enkele liften nog van ouderwetse kwalitieit, anker- en sleepliften. De sneeuw is op de berg meestal erg goed, er stasn ook veel sneeuwkanonnen om bij te springen. De preparatie van de pistes kan bij (zware) sneeuwval wel beter. Overal op de berg zijn er hutjes met eten en drinken. Afterski is een borrel met de leraren onderaan de berg, ook leuk. In het dorp en de omgeving is een gevarieerd aanbod van duurdere en betaalbaardere accommodaties.

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2009 · 12:30

    Wij zijn allemaal gevorderde ski?, maar we konden hier prima uit de voeten. Wij hebben hier in de voorjaarsvakantie 2008 een super week gehad. In het dal lag niks geen sneeuw, maar op de berg was het fantastisch, heerlijke zonnig (ski?in je vest). Heerlijk rustig ook. \'s morgens even wachten voor de gondel, maar daarna de hele dag lekker ski?zonder te hoeven wachten bij de liften. (en dat in de voorjaarsvakantie!) Valt ook goed te combineren met een dagje ski?in ander gebied (Zell am See, Kaprun, Saalbach, Waidring) Wij hebben ons hier zeker vermaakt! En we gaan dit jaar weer!

  • Anoniem
    Anoniem 18 november 2008 · 10:46

    Lofer is vooral zeer geschikt voor beginnende / half gevorderden skieers en gezinnen met kinderen Geen heftige apres ski maar wel gezellig eten en drinken

  • Anoniem
    Anoniem 25 augustus 2008 · 16:05

    Kom hier al ruim 10 jaar, erg leuk skigebied en varierend. Zelf een gevorderde skier, kom hier goed aan mijn trekken. Skiles gegeven en gehad bij ski school Herbst, ook erg leuk voor kleine kinderen! Sfeer in het dorp en op de piste is goed! Kort om, een geweldige plaats (Lofer)!

  • johan
    johan 25 november 2007 · 19:28

    Dit jaar gaan we voor de vierde keer naar Lofer. Voor ons een perfect skigebied. Vlak over de grens van Duitsland en Oostenrijk is het volt en goed aan te rijden. Het dorp is klein en gezellig. De pistes, met mooie lange dalafdaling, zijn overzichtelijk. Ideaal om als gezin een dag door te brengen; de jongtse op de kinderweide helemaal boven, de twee andere kinderen op les die we dus regelmatig tegenkomen. De skischool (Sturm) is perfect. Ze kennen ons nu en we worden telkens met enthousiasme begroet als we ons weer melden aan het begin van de vakantie. Bij de gondelbaan is het \'s morgens lang wachten (zo\'n drie kwartier) als je op tijd voor de lessen moet zijn. Jammer dat de capaciteit van deze Almbahn wat aan de magere kant is. Voor de rest van de liften is het echter prima in orde. Voordeel is wel de relatief lage prijs voor de liften!! Deze zomer hebben we ook een week \'Lofer\' gedaan. We wilden wel een weten hoe het in de zomer zou zijn. Ook die week was erg leuk; canyoning, paardrijden, heerlijke wandelingen, leuk dorpszwembad, leuke dagtochten ect. Het begint al echt een beetje \'ons\' dorpje te worden.

  • Ilonka
    Ilonka 27 februari 2007 · 19:29

    Wij zijn vorige week in Lofer geweest. In een woord GEWELDIG. Ondanks de wachttijden voor de gondels en de kwaliteit van de sneeuw aan het eind van de week. Een prettig skigebied met veel mogelijkheden. Gemoedelijke en gezellige familiaire sfeer. Heerlijk eten bij Forellenstube. Prima skischool Sturm met leuke snowboard en skileraren, Bedankt Bertus en Joran! Volgend jaar zijn we zeer zeker weer van de partij!

  • claudia
    claudia 25 februari 2007 · 10:44

    Lofer is een leuk en gezellig Oostenrijks dorpje, prijs/kwaliteit verhouding is in alle opzichten goed te noemen. Tijdens afgelopen week waren er veel dagjestouristen vnl. vanuit duitsland, het was dringen bij de gondel in het dal om boven te komen, maar éénmaal boven merkte je hier weinig meer van.( wel op tijd weer terug anders mega wachttijd om weer terug beneden te komen nu dalafdaling dicht was). Het skigebied is voor gezinnen echt heerlijk, mooie afdalingen je kan redelijk veel kanten op. De sneeuw was indd na een wel erg zonnige week (wel lekker hoor) niet veel bijzonders meer. Bij voldoende verse sneeuw is dit echter een uitstekend skigebied. Prima gegeten op de pistes en in het dal voor een nette prijs.

  • Betty
    Betty 24 februari 2007 · 14:59

    Perfect gebied voor het gezin. Overzichtelijk gebied. Vriendelijke mensen en redelijke prijzen. Top ski school (Sturm). Wel jammer dat de gondel van het dorp naar het skigebied te weinig capaciteit heeft. Hierdoor lange wachttijd. Bij de liften boven heb je daar weinig last van. Alleen is de "sneeuw" na afgelopen prachtige week wel erg slecht geworden.

  • Cisca
    Cisca 23 januari 2007 · 18:07

    we zijn in de kerstweek geweest en hebben het heerlijk naar ons zin gehad. Het is een leuk gebied,met verschillende mogelijkheden. Jammer dat er geen dalafdaling mogelijk was, maar er werd wel voor gezorgd dat dit eind van de week wel mogelijk was. Voor de kinderen is het hier ideaal, leuke skischool met Nederlandse leraar (jeroen bedankt). Volgend jaar zijn wij weer van de partij!!

  • Astrid
    Astrid 3 januari 2007 · 21:57

    We zijn in de week van de kerst geweest. Echt een gezellig plaats voor gezinnen met kinderen. Minder geschikt voor de ervaren skieer. Goede prijs/kwaliteit verhouding. Leuke skischool (sturm). Leuk barretje bij de kinderweide. De kids kunnen skieen of sleeen en de ouders even een lekker biertje/wijntje drinken en toch zicht op de kinderen. Ondanks dat de dalafdaling pas eind van de week klaar was hebben we toch alweer geboekt voor volgend jaar.

  • Martijn
    Martijn 8 september 2006 · 22:18

    Geheimtip in Oostenrijk. Typisch het PERFECTE gebied voor beginners en gezinnen net over de duitse grens. Gezinspas (4P) kost slechts 65Euro! pistes zijn voor complete beginners ook perfect met een speciaal afgeschermt gebiedje vlak boven het dalstation. Geen wachttijden hier. Voor de vergevorderde en voor offpiste skiers is er niet veel. Lange dal afdaling. Sneeuwzekerheid is verbluffend: heel oostenrijk kan zonder sneeuw zitten tot in St Anton toe, in Lofer ligt sneeuw! terwijl het maar op 650m ligt. Het is een van de sneeuwzekerste gebieden in Oostenrijk samen met Fieberbrunn, Waidring. De regio heet niet voor niets "schneewinkel" Ik ben hier al heel vaak langs gereden zelfs eind November lag er al een aantal keer 30cm in het dal, precies in die kleine regio terwijl op de gletscher in de buurt kunstsneeuw lag op 2500m! Uitgaan is er nauwelijks bij en er is een klein schirmbarretje bij de pistes. Berghutten zijn redelijk maar wel goedkoop. Al met al een rustig gebiedje met voor gezinnen om jaren naar toe te gaan.

  • rs
    rs 21 augustus 2006 · 10:19

    een heel leuk gebied, zeer geschikt voor beginners en gezinnen. aantal kinderpiste's, veel blauwe en rode piste's, weinig zwart. maar de blauwe piste's zijn op sommige plaatsen nog redelijk steil. aantal restaurants en terrassen op de piste's, 2 goede skischolen, geen wachttijden bij liften. echt een leuk gebied, geen poespas, gewoon gezellig.

>