Reviews Melchsee - Frutt

79% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 5.7 op basis van 3691 beoordelingen.

Wat vind jij van Melchsee - Frutt?

Reviews van gebruikers

Skish
2 januari 2019 · 09:34

Vanuit Luzern hebben we diverse kleine skigebieden in de regio gedaan. Melchsee-Frutt is vanaf daar 30-40 minuten rijden. Ondanks dat we midden in de kerstvakantie hier gingen skiën was het lekker rustig. De enige plek waar je af en toe moest wachten is bij de grote lift (F) die de 2 deelgebiedjes met elkaar verbindt.

Voor de gevorderde skiër zijn de zwarte piste’s op de linkerkant van de kaart heerlijk om te doen.
Als beginner kun je goed skiën op de blauwe piste bij Distelbode.

Het is als gevorderde een prima gebied voor 1-2 dagen. Als beginner kan je je er denk ik wel wat langer vermaken. De skipasprijs viel voor Zwitserse begrippen mee (50 frank voor een dag). Horecaprijzen zijn er uiteraard Zwitsers, al zit er tussen lift B/C ook een iets betaalbaarder afhaalrestaurantje.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast694
1 september 2018 · 17:53

Het leuke aan de Frutt is dat er heel veel activiteiten zijn om te doen.
Skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuwschoen wandelen, ijsvissen, Freeriden, toerskien, hondensleetochten en gewoon relaxen.

Dorp zelf op 1920 meter en sneeuwzeker. Pisten lopen ook wat door tot in het dal.

Er zijn een paar restaurants met matige kwaliteit voor te! hoge prijzen. Als je weet waar je moet zijn, kan je er heerlijk lunchen voor (regionaal) zeer nette prijzen. Tip: Bettenalp
Ik ben er het hele seizoen regelmatig te vinden. Dit is echt het gebied waar de Zwitsers zelf komen.

Wil je budget? Ga niet naar Zwitserland, weer je rust en natuur. Het is hier geweldig.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Bart_CH
6 februari 2018 · 09:44

Gezellig skigebied dicht bij huis. Sneeuwzeker, voldoende variatie en bovenal authentiek Zwitsers.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
HN65
12 maart 2017 · 11:17

In maart 2017 voor 2,5 dag in M-F verbleven via AirBnb. Zoals eerder beschreven, het is een leuk, niet te druk, gebied wat vooral bezocht lijkt te worden door de Zwitsers zelf. 2 a 3 dagen is precies voldoende, een week zou ik te lang vinden maar voor families met jonge kinderen is het absoluut een aanrader. Het is duur momenteel, zoals heel Zwitserland, met een Franc die bijna 1 op1 staat met de euro (E 1 was nu Sf 1,04). Dus zoveel mogelijk eten en drinken mee genomen vanuit NL omdat het budget moest. Dat was even lastig met de heenreis omdat je de auto beneden laat staan en met een hele lange gondel naar het bergstation gaat om daarvandaan verder te lopen naar je verblijf. In ons geval een leuk appartementje op de 3e verdieping zonder lift, dus even slepen. Dat kan anders want men biedt transport service aan, een aanrader als je wat minder mobiel bent of met kinderen reist. Na 1700 uur zit je dus ‘vast’ zoals op een eiland, wat ik een zeer prettig idee vind. En bij mooi weer een schitterend uitzicht over de bevroren Melchsee en de omringende bergtoppen. Zwart is hier relatief, want nauwelijks onderscheid tussen rood en zwart in mijn optiek, maar mooie pistes. Onze favoriet was vanaf Bontstock via FIS afdaling, Bettenalp, CheselenFirst helemaal naar dalstation van de gondel. Op papier bijna helemaal zwart maar absoluut goed te doen voor de gemiddelde laaglander met enige weken ervaring. Vanuit Haarlem makkelijk in 9 uur aan te rijden. Bedenk wel goed waar je gaat lunchen, de ene berghut is de andere niet. Veel buffet voor onevenredige prijzen. De verse hamburgers bij Posthuis zijn dan weer top, net als het restaurant zelf.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
frank peys
7 december 2011 · 11:49

Melchsee frutt blijft voor ons al decennialang een der meest pitoreske wandel- en ski gebieden in de alpen.
Op overigens 7 u rijden uit Antwerpen, met nauwelijks péage.
Het is een mooi en veilig gebied, sfeer- en stijlvol. Ideaal dus voor familie met jongere kinderen en 55plussers.
En als CH erin lukt hun frank op 1.23 te houden, vallen de prijzen wel mee. Ge moet overigens dààr nu net niet de snob gaan uithangen!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Willem 28 februari 2011 · 13:53

Als crewmember bij Skiland skikampen kom ik vaak in dit gebied. Wij als crewmember begeleiden skigroepjes in het gebied.

Het is een leuk gebied voor beginners, de vogelbuël is een lekkere piste om te leren skiën.

Ik vind het ook een gebied waar je goed kan ‘opbouwen’ met beginners. Je begint op de vogelbuël, kan je bochtjes maken en stoppen neem je het bospad naar beneden. Ben je klaar voor wat steilere stukjes dan kan je naar erzegg en bonistock (de blauwe). Als je dan nog beter word kan je de rode/zwarte tussenstukjes van het bospad proberen. Daarna is er natuurlijk nog de zwarte bij bonistock en balmeregg.

Al met al is het een goed gebied voor beginners, voor de echt ervaren skiër iets minder omdat je het gebied dan in 2 dagen al hebt gezien. Verder hangt er een leuke sfeer, vooral bij het restaurant/bar op Bonistock! Lekker zonnen en een warme chocolademelk erbij. Het is ook echt een goed gebied om op je slee naar beneden te glijden. Ikzelf als skiër vind dit soms wat irritant maar so be it.
Volgend jaar ben ik er gewoon weer een paar weken!

Skiër
Fruttgangers!!!!!
10 februari 2011 · 13:00

Wij gaan met vrienden al jaren naar Frutt.
We vinden het een fijn gebied niet te groot ,zien elkaar regelmatig in een van de restauranten. Omdat er 3 pers wandelen en 2 pers skien is dat leuk om elkaar toch tegen tekomen.Het is goed uitgebreid met sneeuwschoenen wandelroutes.
Prachtig om de sledehonden te zien rennen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
16 januari 2011 · 22:00

Samen met een groep vrienden zijn we naar dit gebied afgereisd. Met was les gingen we de laatste dag van de zwarte piste’s. Een geweldig mooi gebied. Zeker vanaf het hotel naar boven. Een geweldig uitzicht en mooie piste’s. Zeker de moeite waard. We waren al aan het vergaderen om dit jaar weer te gaan!

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Giel2 november 2010 · 20:03

Het is een leuk klein gebied, na 2 uur heb je ongeveer alles wel gezien, en een biertje is 7.80 euro. Mijn is advies is om je eigen drank mee te nemen. Zo bespaar je een boel geld!!! Het bier dat je er kan krijgen is niet te drinken, het proeft naar braad worst die je elke ochtend bij het ontbijt krijgt,

Ik geef deze vakantie een 9

Groet Giel

22 oktober 2009 · 14:32

3 jaar geleden nog met volwassen kinderen geweest, geweldige week gehad op leuk ski gebied, voor ons net groot genoeg. Dit jaar met zn tweeen effe bijtanken. Skigebied met kabelverbinding, wat als enig klein nadeel zou kunnen worden gezien, maar het geeft ook wel weer iets aparts. We hebben we weer zin in.

26 april 2008 · 11:10

Wij, Anna en ik komen al meer dan 25 jaar op de Frutt. Er is altijd goede sneeuw en in maart heb je een grote kans dat het weer er uitermate goed is. Voor kinderen is het een paradijs, het is klein maar gemoedelijk. Er zijn ± 5 hotels en wat vakantiehuisjes. Je moet niet naar de Frutt gaan om eens lekker te gaan stappen. De Frutt is Natuur en skiplezier. En eten? dat moet je in het Posthuis doen bij de familie Rohrer.

chris van montfort
21 december 2006 · 17:21

LEUK GEBIED VOOR EEN PAAR DAGEN LEUKE AFDALINGEN OOK ZWARTE MAAR VOOR EEN WEEK IS HET TE KLEIN TEGEN OVER ANDERE SKIGEBIEDEN MAAR VOOR EEN BEGINNER IS HET UITSTEKEND EN ZEER SNEEUW ZEKER AANRADER VOOR EEN LANG WEEKEND MET VRIENDEN