BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Monschau - Rohren

Reviews Monschau - Rohren

25% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 4.8 op basis van 3681 reviews.

 • Sterke punten: Eenvoudig bereikbaar
 • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, druk, matig aanbod eten op de piste, weinig après-ski, niet sneeuwzeker en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Monschau - Rohren?


Beoordelingen van gebruikers

 • Gast670
  Gast670 23 januari 2017 · 19:21

  Voor beginners is er 1 brede piste, met 1 sleeplift. Het is meer een brede oefenweide. De rode familieafdeling is helaas gesloten doordat de lift niet meer in gebruik is. Er is een klein restaurantje met toiletten. Verhuur van (gedateerde) ski's mogelijk. Prima piste om weer het skigevoel te krijgen en dichtbij huis, maar verwacht er niet te veel van. Langs de skipiste ligt een brede rodelbaan, wel apart van elkaar, waardoor er volop bedrijvigheid is. De drukte op de skipiste was viel erg mee. Top sneeuwcondities en een zonnige helling.

  Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Carla46
  Carla46 18 januari 2017 · 20:32

  Wij waren hier afgelopen dinsdag 17-1-2017 en alleen de kleine sleeplift was open (piste was super goed). Zwarte en rode piste niet open, omdat de grote lift niet meer open is. De blauwe piste bij de kleine lift is perfect voor absolute beginners. Helaas zijn de afgelopen winters niet goed geweest en hebben ze niet meer geïnvesteerd in de lange sleeplift. Misschien dat ze deze zelfs volledig gaan afbreken. Dat zou jammer zijn, want het is een leuk gebiedje. Er is ook een rodelpiste. Ski´s kun je huren en er is een leuke hut waar je schnitzel/ bockworst/ soep/ reibekuchen e.d. kunt eten en natuurlijk glühwein of een lekkere thee kan drinken. Mooi verzorgde hut met zuivere wc´s.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast979
  Gast979 21 juni 2015 · 12:53

  De skipistes zijn met uitzondering van de blauwe skipiste bovenaan, zeer slecht onderhouden ( het gras is zeer hoog en er groeien Bremstruiken op de onderste skipistes). Een tip aan de uitbaters van het skigebied: maai de skipistes vooraleer de winter begint. De voordelen van het skigebied zijn: Er geen wachtrijen bij de 2 skiliften, en de 4 onderste skipistes bieden veel variatie.

  Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • ReneS
  ReneS 18 februari 2013 · 16:10

  Kleinschalig gebiedje met 1 sleeplift. Gezien het net iets over de grens ligt, is het voor mij persoonlijk altijd een betere optie om hier heen te gaan dan Landgraaf. Moet er natuurlijk wel sneeuw liggen. Zelf kom ik hier al vanaf toen ik kind was en iedereen is hier zeer gemoedelijk. Verwacht geen gigantische piste, maar heb meer met deze pistes (welke stevig rood zijn) dan die in Winterberg. Wil je lekker een dagje weg en de massa van Winterberg ontwijken? Dan is dit prima. Als je je verwachtingen niet te hoog legt heb je hier een prima dag aan.

  Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
 • Paul E
  Paul E 17 maart 2012 · 23:41

  Voor beginners is Monschau-Rohren een leuke dagtrip als er natuursneeuw ligt door de relatieve nabijheid vanuit België en Zuid-Nederland. Of als combinatie met een vakantie in de Eifel. Dit gebiedje is niet het enige. Zoeken op ski in de Eifel bij Google levert meer op. Op youtube staan twee video's die een goede indruk geven van dit skigebiedje. Deze video

  en deze

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
>