BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Montafon

Reviews Montafon

87% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3843 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, fantastische off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk, eenvoudig bereikbaar en uitstekende variatie in pistes.

Wat vind jij van Montafon?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast376
    Gast376 2 maart 2020 · 18:47

    Fantastisch

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast270
    Gast270 28 januari 2020 · 10:42

    Prima skigebied, lekker dicht bij huis. Reizen binnen 8 uur. Ideaal. Gebied is lekker uitgebreid, veel variatie. Helaas alleen grotere restaurants. Dat is wat massaal. Prima skien met wat minder sfeer en gezelligheid.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast016
    Gast016 20 januari 2020 · 19:21

    Net terug uit dit prachtige skigebied dus wou ook graag even mijn ervaring delen met jullie. De week begonnen op de berg in golm waar het heerlijk rustig inskiën is (het was alweer 13 jaar geleden dat ik op de latten stond) dus een heerlijke berg om mee te beginnen, korte en over het algemeen makkelijke pistes, helaas lag de dalafdaling(en) er nog uit vanwege de hoge temperaturen in het dal op de lage hoogte (het is op moment van schrijven 17 januari 2020 en ik ben er van de 13e t/m de 16e geweest). Dag 2 zijn we richting Gargellen vertrokken want adhv dit filmpje leek me dat de allergaafste berg, en het was me daar toch prachtig, de piste richting de Kesselhütte (heerlijk gegeten en gedronken bedankt voor de tip!) is me een toffe pist om keihard vanaf te knallen, je moet ook wel want anders is het prikken naar de hut op het laatste, de dalafdaling vanaf Kesselhutte is niet bijzonder vooral smalle paden zoals een rodelbaan en ook verwarrend qua afslag voor Landal om weer bij de lift te komen, aan de andere kant van deze berg is de blauwe 2a 2b en rode 1 daarentegen echt geweldig, mooie stukkies afgewisseld met even lekker doorglijden. bovenop de berg is het ook goed vertoeven. Dag 3 richting Silvretta Nova en de Hochjoch, de ochtend doorgebracht op de Nova om vanaf Valisera richting de andere kant te toeren, een mooie toerberg waar je eigenlijk nooit dezelfde afdaling hoeft te doen richting Gaschurn en weer terug, om de 2e helft van de middag op de Hochjoch door te brengen, eerst natuurlijk in de kom piste 10, 12 etc. (geweldig uitzicht). Even een drankje doen bij de hut onderaan piste 10, de Grasjochhütte (heel veel zon daar tot laat!) en vervolgens de Hochjoch Totale (bijna totaal vanwege geen dalafdaling) tot aan de Kropfenlift een heel knus 2 persoons liftje dat je heerlijk rustig door de bossen terug omhoog takelt de berg op om vervolgens snel de panoramabaan weer naar de top te pakken. De langste skitunnel was ook erg indrukwekkend om doorheen te glijden zelf. De 4e en laatste dag afgesloten wederom in Gargellen (nog even 1 skiroute meegepakt daar). Dankzij deze review heb ik extra genoten van het skigebied omdat je een goed beeld krijgt wat er te verwachten is en toch ook verrast wordt als je er eenmaal zelf staat. Al met al heerlijk! Bedankt voor deze review en bedankt als je tot nu toe alles hebt gelezen.

    Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast218
    Gast218 25 oktober 2019 · 16:30

    Mooi en afwisselend gebied

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast235
    Gast235 6 juni 2019 · 13:34

    Wij waren in st. Gallenkirch. Het gebergte is mooi en indrukwekkend maar de pistes (uitgezonder de fantastische ‘Hochjochtotale’) zijn best wel kort. Ook de 8 ‘black scorpions’ zijn relatief makkelijke zwarte pistes. Weinig gezellige hutjes om te eten, eerder groot en grootst. Wat opviel waren de forse prijzen voor eten en drinken : overal exact gelijke prijzen dus waarschijnlijk waren er prijsafspraken gemaakt. Sneeuwzeker? Jawel. Maar bij sneeuwval vielen ook veel hoge liften uit en met drie (bijna) verloren skidagen is een week dan snel voorbij. Kortom: leuk om een keer naar toe te gaan maar niet snel een herhaling

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast703
    Gast703 5 maart 2019 · 08:31

    Montafon is echt een pareltje. Goed onderhouden pistes op elk niveau, maar voor beginners is het wel wat beperkter. Zeer kindvriendelijk. Veel authentieke dorpjes. Er is geen uitbundige aprés-ski, maar er zijn voldoende plekken voor gezelligheid na het skiën. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. De prijzen liggen wat hoger dan in de rest van Oostenrijk. Op één skipas kun je skiën in meerdere skigebieden die elk weer een eigen karakter hebben. Gargellen is klein en overzichtelijk, Sankt Gallenkirch is een stuk groter met uitdagende zwarte "schorpioen" pistes. Op Hochjoch vind je een groot funpark, de langste skitunnel en de langste afdaling van het gebied.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast675
    Gast675 26 februari 2019 · 07:42

    Montafon is een erg leuk en gezellig gebied! Jammer is wel dat de blauwe pistes vaak meer rood zijn dan echt blauw. Bij het bergstation van Gargellen zijn er gelukkig wel echte blauwe pistes, maar de dalafdalingen zijn niet echt heel geschikt voor beginners. Golm heeft een paar pistes voor beginners maar die hebben soms ook pittige stukken. De kristberg is wel een aanrader voor beginners. De blauwe 2 is erg speels en hij is goed te doen voor beginners. In Silvretta-Montafon zijn veel blauwe pistes eigenlijk rood. De pistes 20b,20c,20d en 20e zijn wel heel leuk voor beginners! Verder is het echt een mooi skigebied! Voor gevorderden is het zeker aan te raden. Voor beginners is het handig om eerst filmpjes van pistes te bekijken doordat sommige blauwe pistes hele pittige stukken hebben.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast245
    Gast245 23 februari 2019 · 20:27

    Kei leuk skigebied waarbij Gaschurn redelijk op hoogte ligt en de bergen liggen tegenover de zon. Gunstig dwz bij warmer weer, dan blijven de pistes goed. Verder leuke après-ski in de Heuboda.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast012
    Gast012 6 januari 2019 · 17:07

    een van de beste ski gebieden dat ik tot nu toe gedaan heb goed eten op de pistes pistes prachtig verzorgd Gaschurn een gezellig dorpje in een woord TOP

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Marja1
    Marja1 5 januari 2019 · 15:04

    Heerlijk gebied, diverse gebieden binnen bereik. Gargellen overzichtelijk en goed gebied om er weer in te komen. Kopen al jaren een seizoenskaart zodat we vaak kunnen elke winter. Golm is ook heerlijk en beide gebieden zijn meestal niet druk, als je tenminste de vakanties ontwijkt. Zeer behulpzaam liftpersoneel. Helaas zijn de dorpen erg stil en valt er niks te beleven.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast136
    Gast136 26 december 2018 · 22:24

    fijn gebied voor gezin met kinderen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
>