BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Monte Rosa

Reviews Monte Rosa

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3692 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, rustig, geen vlakke stukken, formidabel eten op de piste, laag prijsniveau, sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.

Wat vind jij van Monte Rosa?


Beoordelingen van gebruikers

  • ThomJ
    ThomJ 10 april 2018 · 13:15

    Monterosa is een uitgestrekt gebied dat toch niet heel erg groot is. Je krijgt ondanks het beperkte aantal pistes toch wel het gevoel dat je aardige tochtjes kan maken. Een aantal van de skiliften zijn wel erg gedateerd en toe aan vervanging. De gondel uit Champoluc is hier een goed voorbeeld van, echt een museumstuk. Mijn favoriete piste is de rode G7. Een mooie lange afdaling. Daarnaast is de V4/5 ook een mooie piste. Zeker voor beginners is dit super oefenterrein, met als extraatje een hypermoderne stoeltjeslift ernaast.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast018
    Gast018 8 april 2018 · 14:58

    fantastisch

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • JanGerrit
    JanGerrit 27 februari 2017 · 13:51

    Voor de tweede keer naar het skigebied van Monte Rosa geweest. Vorige keer zaten we in Antagnod, deze keer in Staffal. Staffal is allesbehalve idyllisch, maar ligt wel centraler dan Antagnod. Antagnod is echter een plaatje in de winter. Ik zou niet naar Gressoney gaan (er is wel aansluiting op het skigebied, maar de capacitiet aan die kant is niet fantastisch). Tenzij je iedere dag in de auto wilt zitten. De parkeerplaats is snel vol in de drukke periodes. Overigens, over capacitiet gesproken, ondanks dat er veel apparteenten zijn, zijn er niet veel supermarkten. De supermarkten die er zijn zijn eerder klein (en nogal aan de prijs). Volgens mij heeft @Quick verder een hele accurate beschrijving gegeven. Misschien een puntje: als je gewend bent in de bergen te rijden, is de weg naar Staffal of naar Antagnod prima te doen. Misschien niet gemakkelijk maar zeker ook niet moeilijk. Verder nog twee andere aspecten: - de gondels zijn blijkbaar wel windgevoelig wat toen er een flinke föhn opkwam tijdens onze vakantie begin januari ging binnen de kortste keren wel het hele gebied dicht. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt! - wij reden zowel via de Mont Blanc tunnel als de Grote Sint Bernard. Qua reistijd maakt het niet zoveel uit. Ik vond de weg via Zwitserland wel heel mooi (overigens is de weg van Chamonix naar Geneve ook geen straf). Behalve de tol voor de tunnel, moet je dan nog wel een vignet betalen vor de Zwiserse autosnelweg. Maar in Frankrijk betaal je ook tol. Wij gaan in ieder geval volgend jaar weer.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 12 januari 2017 · 12:48

    Begin januari 2017 in Stafal verbleven (Residence Stolemberg, nabij de liften). Wij vonden dit een fantastisch gebied. Het is zeer uitgestrekt en zeer authentiek; après-ski, vreetschuren en hoogbouw zul je hier niet vinden. Daarbij is het, doordat bijna het hele gebied kunstmatig besneeuwd kan worden c.q. hoog ligt, erg sneeuwzeker. Ook het uitzicht is fantastisch: vanaf de pistes boven Champoluc kun je zowel de Matterhorn als de Mont Blanc zien, terwijl je vanaf de Passo dei Salati geweldig uitzicht hebt over het dal van Alagna en de Po-vlakte/uitlopers van de Alpen richting Como/Milaan. De pistes zijn over het algemeen vrij breed, een uitzondering daargelaten. En fantastisch qua hellingshoek en expositie. Zowel tussen de bomen als boven de boomgrens vindt je fantastische pistes. Mijn aanraders zijn V3 en V1 aan de kant van Alagna, hoewel V2, V4 en V5 ook erg mooi zijn. Aan de kant van Gressoney zijn G5, G6 (voornamelijk het bovenste deel, daarna een pad), G7, G13 en B1 echte aanraders. De kant van Champoluc is misschien wel het interessantste/mooiste deel van het gebied, zeker in de middag wanneer de pistes hier in de zon liggen. De combinatie G14/G15 is erg fraai. C10 en C11 zijn heerlijke carvingstreckes door het bos heen. Ook C7 en de combinatie C5/C3/C1 van meer dan duizend hoogtemeters in een aanrader. Enig nadeel hier is het stuk dat je moet lopen tussen lift 8 en lift 11. Ook zijn niet alle liften even modern en zijn er veel cabineliften waardoor je het gevoel krijgt dat je telkens je ski's uit moet doen. Aan de andere kant is dit ook wel weer fijn bij koud of slecht weer. Nu ik zo teruglees merk ik dat ik bijna de helft van de pistes een aanrader vind, dus dat zegt genoeg. Stafal is vanuit Pont Saint Martin in het Aostadal nog wel een uur rijden. Dit is geen straf, het is een mooi dal en een mooie weg, hoewel niet gemakkelijk. Als je echter vanuit hier nog een keer naar een ander gebied in de Aostavallei wil, of een dagje naar bijvoorbeeld de stad Aosta, Milaan of Turijn, dan is het een hele zit (die wij overigens graag op de koop toenamen, gewoon vroeg opstaan). Al met al een topgebied: heerlijk rustig, mooie pistes, Italiaans goed eten (Punta Jolanda bovenaan de gelijknamige lift en Belvedere aan C7 waren onze favoriet, vooral die laatste was vrij verfijnd qua eten), leuke dorpjes (Alagna is werkelijk een parel, je moet een klein stukje lopen van het einde van de piste naar de lift omhoog, tussen karakteristieke huizen) en vriendelijke mensen (met Engels is het af en toe behelpen, maar iedereen doet zijn best en een probleem was het nergens). Tel hierbij op dat de prijzen voor eten en accommodatie relatief laag liggen en het uitzicht adembenemend is ('s ochtends wakker worden, een blik op de Monte Rosa werpen en je begrijpt waarom hij zo heet!) en iedereen zal begrijpen dat wij hier zeker nog een keer terugkomen! Enige nadeel: het is nogal een zit vanuit Nederland. Het jaar hiervoor waren wij naar Serre Chevalier afgereisd. Hoewel dit volgens Google Maps een uur verder rijden is, hadden wij het gevoel dat Briançon een stuk beter te bereiken is dan Monte Rosa. Als je de iets langere zit in de auto geen probleem vindt, of wil vliegen op Milaan dan wel Turijn, dan is dit gebied een absolute aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • TonyB
    TonyB 2 januari 2017 · 13:56

    Prachtig skigebied met veel mooie brede pistes. Veel rood en ook best wat zwart aan de kant van Alagna en Gressoney. Je kunt mooie tochten skiën, bewegwijzering is over het algemeen goed. Het eten en drinken op de piste is over het algemeen heerlijk en betaalbaar. Er wordt weinig Engels gesproken door personeel van liften en horeca. Liften zijn niet de modernste, maar voldoen prima. Voor mijn gevoel wel veel cabine/gondel liften, weinig (snelle) stoeltjesliften. Zoals bij veel grote skigebieden is het wel aan te raden om in het midden van het gebied (Gressoney) te verblijven, zodat je minder last hebt van wachttijd bij de liften om vanuit de uithoeken verder het gebied in te gaan.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast991
    Gast991 2 januari 2017 · 10:16

    Het skigebied van Monterosa is uitgestrekt en heeft formidabele uitzichten. Het is geweldig mooi. De pistes zijn breed en makkelijk, te makkelijk soms voor ons, maar voor de kinderen (6 jaar ervaring) geweldig. De liften zijn goed, redelijk nieuw, alleen de doorgang terug naar Champoluc aan het einde van de dag is wat minder. Dan sta je bij 2 liften flink in de rij omdat iedereen daarmee terug moet. Als je na tweeën aan de kant van Champoluc blijft skien dan heb je hier natuurlijk geen last van. Maar wij waren in de kerstvakantie, misschien is de rest van het jaar rustiger. Door de uitzichten en de offpiste mogelijkheden ook voor de betere skier een heerlijk gebied. Gezellige hutten met prima eten. Verder is het gebied heerlijk om tochten te maken naar Algana (prachtige pistes!!) etc. De offipiste (met de gondel) geweldig! Champoluc is een leuk dorp, vooral Italianen. Enkele Engelsen. Zo goed als geen Nederlanders. Goede restaurants (reserveren) en een leuke sfeer. Al met al een echte aanrader. Wij zijn trouwens door Zwitserland gereden via Bern en Lausanne langs Verbier en dan door de Bernard tunnel. Mooie snelle route. Monterosa was voor ons een aangename verrassing en komen er zeker nog een keer terug met vrienden!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kees4
    Kees4 30 december 2016 · 10:23

    Leuk rustig, mooi gebied top free ride

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast976
    Gast976 2 december 2016 · 12:50

    geweldig gebied, prachtige natuur, erg sneeuwzeker door z'n hoogte. ook met de kids !

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast013
    Gast013 20 november 2016 · 18:37

    Weinig après ski, best wel dure hotels en pensionen in Gressoney eten was wel goedkoop. skipas best wel prijzig voor italiaanse begrippen. Voor kinderen veel makkelijke pistes.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • JanGerrit
    JanGerrit 7 september 2016 · 11:23

    Vanwege de beperkte sneeuwal rond kerst en oud nieuw was een groot gedeelte van het gebied gesloten. Het was er in ieder geval niet druk, de pistes die open waren zagen er goed uit en het eten, daar gaan we weer, echt Italiaans. We zaten in Antagnod waar een pasr pisten waren, reden nasr Champoluc om daar of in Frachey (prachtige

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast914
    Gast914 5 maart 2015 · 12:05

    Monte Rosa Ski is een heel fijn ski-gebied. Je hebt er zeer mooie pistes en het is er niet zo enorm druk. Het gebied is mooi en de mensen zijn vriendelijk. Ook veel off piste mogelijkheden.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • taman
    taman 2 januari 2015 · 09:31

    Mid-dec 2014 5 dagen geboard in Monte Rosa. Mooie rode pistes in een prachtig gebied. Prijs/kwaliteit top!

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Pieter5
    Pieter5 20 augustus 2014 · 21:58

    Dit is echt nog een verborgen parel bij het grote publiek, maar wel een van de places to be voor freeriders. Desalniettemin is dit gebied ook geschikt voor gematigde skiërs, met mooie lange brede pistes, prima verbindingen en een relatief moderne accommodatie met enkel zetelliften en gondels (geen sleepliften). Weinig volk op de pistes, dus nooit wachttijden aan de liften en je kan er lekker en goedkoop eten.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast115
    Gast115 22 juli 2014 · 08:58

    Dit skiseizoen ontdekt nl. op Jan'14, na vele jaren in Breuil-Cervinia toch eens doorgereden naar Gressoney, echt een meevaller, eigenlijk een witte parel in een verborgen vallei, een aanrader voor dé echte freeriders, quasi geen volk op de pistes en aan de liften en lekker eten én goedkoper dan Breuil, wel geen Oostenrijkse aprés-ski toestanden maar wel gezellige bars waar gastvrijheid nog hoog in't vaandel gedragen wordt, zoals gratis hapjes of een borrel van de baas.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast446
    Gast446 21 oktober 2013 · 14:29

    Vorig jaar (krokus 2013) in Gressoney geweest. Wat een feest. Ik heb geen hekel aan Nederlanders, maar als ik er maar 10 tegenkom tijdens mijn hele wintersport dan vind ik dat, zeker in de krokus, erg mooi. Er waren voornamelijk Engelsen, maar dan niet van het Zon, Zuipen, Ziekenhuis niveau. Geen wacht tijden voor de liften.....( en dat in de Krokus) Hele mooie strakke pistes, oneindige off piste mogelijkheden en de meeste lift en piste verbindingen heel goed te doen. Italiaanse prijzen op de piste ( dus gewoon een lunch met drinken voor onder een tientje). Enige nadeel wellicht is de reisafstand. Verder is het zo dat ik nooit 2x achter elkaar naar hetzelfde gebied ga. Dit weer dus weer Via Lattea (Sauze d'Oulx), maar op korte termijn zeker weer een keer naar Monte Rosa. GEWELDIG!

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast362
    Gast362 7 december 2012 · 05:52

    Wij komen hier al ruim 25 jaar en het is zeker 1 van de mooiste gebieden in Europa. De variatie in pistes is groot en worden goed onderhouden. De uitzichten zijn indrukwekkend met de 4000 'ers om je heen. De laatste jaren zijn de liften vernieuwd, in Fraisy bij Champoluc is een trein aangelegd die je het gebied in brengt. Een aanrader is om te overnachten bij Fausta en Stelio in Rifugio Resy. Je kunt ook geweldige wandel tochten maken met de snowblates.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • P. Kruit
    P. Kruit 1 april 2011 · 12:04

    We zijn hier in maart 2011 geweest. Erg fijn skigebied. Goede combinatie van heerlijk skien en ook genieten van de zon. Sommige liften nog wat traag (stoeltjes) en niet alles is op elkaar aangesloten, maar dit weegt niet op tegen de voordelen (behoorlijk sneeuwzeker, zon, lekker en betaalbaar eten en drinken)

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gijsbert van de Steeg
    Gijsbert van de Steeg 24 september 2010 · 20:25

    Ik ben de laatste 20 jaar in bijna elk skigebied van enige naam geweest, in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Dit skigebied is echt het neusje van de zalm, zeker nu in januari 2010 de nieuwe gondel naar Indren op 3350 meter is geopend. Super rustige, lange, meest rode pistes, de beste off piste van de Alpen en spot goedkoop. En bijna geen Nederlanders. Voor "old school" hardboot snowboarders zoals ik is dit echt het aller mooiste skigebied. Aprés ski is "non existend". maar bier drinken kan prima. Een tip is het gehucht Staffal, precies midden in het gebied. Er zit naast de gondel een mooi oud appartementen landhuis zie www.gressoney.it . Voor mensen met kinderen: tot 8 jaar is de skipas gratis.

  • Anoniem
    Anoniem 30 oktober 2008 · 09:37

    Prachtig zwaar onderschat skigebied. Het is ontzettend groot met misschien wel de beste off-piste mogelijkheden van de hele Alpen en nu overdrijf ik niet... Ondanks deze mogelijkheden zijn de meeste pistes zelf niet heel moeilijk (meest rood) Waar in andere grote gebieden (les trois Vallees, La Plagne e.d.) 3 liften naar min of meer dezelfde top gaan en waar vervolgens 10 pistes worden gemaakt ligt er in monterosa 1 lift en 1 piste. De rest is off-piste. Eten erg goed en goedkoop (kopje koffie op de piste: 80 eurocent). De dorpjes (Alagna, Gressoney komen zo uit een plaatjesboek van Anton Piek. Je bent daar echt in een andere wereld. Ok hier zijn goede restaurants te vinden. Je moet er niet heengaan als je van apres-ski houdt. Deze is gewoon niet aanwezig. Met 1 of 2 barretjes houdt het gewoon op. Van harte aan te raden voor iedereen die van rust en/of heel veel ski?houdt.

>