BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Paganella Ski - Andalo

Reviews Paganella Ski - Andalo

81% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3698 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Paganella Ski - Andalo?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast483
    Gast483 18 maart 2019 · 18:35

    Wij hebben hier een super vakantie beleefd, met beginnende en gevorderde skiërs in de groep. De beginners konden snel mee. Het eten boven is duur voor wat het is. Mooie goed onderhouden pistes, comfortabele liften, niet te veel files, ontspannen sfeer. Ideale bestemming als familie om te skiën. Voor een megagevorderde skiër is het gebied misschien te klein, maar als gemiddeld gevorderde skiër hebben wij ons prima geamuseerd en hebben wij veel variatie in de pistes kunnen ervaren. Personen die gebobbelde pistes willen, kiezen beter een ander skigebied. Wij logeerden in Molveno in hotel Miralago, eten was top, kamers ook prachtig uitzicht op het meer. Een aanrader!.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 15 januari 2019 · 13:03

    Vanuit onze verblijfplaats Ossana in Val di Sole zijn wij tijdens onze vakantie één dag naar Paganella gereden om daar te skiën (10 januari 2019). Het was een koude, winderige, maar zonnige dag. Paganella telt ongeveer 33 km aan piste en ligt op een soort grote heuvel/plateau met 360 graden uitzicht. Het skigebied telt vooral noord/noord-westhellingen. Weinig zon dus in deze periode van het jaar. Maar de uitzichten zijn fenomenaal. Richting het noorden het uitgestrekte Val di Non met haar eindeloze wijngaarden, richting het oosten de overige Dolomieten en geweldig uitzicht op de vallei van de Adige, richting het zuiden het skigebied van de Monte Bondone en het Gardameer en naar het westen de Brenta Dolomieten en Passo Grostè, behorend bij het skigebied van Madonna di Campiglio. De afdalingen van het gebied zijn overwegend rood, maar goed te doen. De enige zwarte piste genaamd Olimpionica 2 is vrij kort en lag bovendien de hele dag in de schaduw. Desalniettemin een prima piste. De mooiste pistes vond ik die aan de kant van Santel (Fai della Paganella). Voornamelijk mooie rode pistes onder de boomgrens en lekker lang. Aan de kant van Andalo zijn piste G en E lekker, evenals Z en Q wat lager in het gebied. Het liftnetwerk is vrij modern en steekt goed in elkaar. Er is één piste die er echt uitspringt en dit gebied echt een boost geeft: de piste met de toepasselijke naam Panoramica (V). Wat een adembenemende uitzichten op de Dolomieten en de Adigevallei. Je kijkt ongeveer 1800 meter naar beneden. Ook de piste zelf is fotogeniek en bovendien lekker te skiën met steilere stukken, mooie bochten, wat vlakkere gedeelten en zowel boven als onder de boomgrens. Alleen voor deze piste en het bijbehorende adembenemende uitzicht zou ik hier al een keer gaan skiën. De lunch hebben wij gedaan bij Rifugio Dosso Larici, een rustieke hut met lekker eten die een stukje van de normale pistes af ligt en met een skiweg bereikbaar is. Wat ons betreft een prima hut. Na het skiën zijn we nog even door Andalo gereden en dat is een mooi, sfeervol dorp. Al met al een leuk skigebied voor een dagje of een paar dagen!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • CJAHulskamp
    CJAHulskamp 3 maart 2014 · 17:10

    Wij zaten in Molveno ongeveer 5 a 10 min van Andalo. Het skigebied is op papier niet erg groot maar in de praktijk lijkt het skigebied groter. De pistes zijn behoorlijk breed en zijn gemiddeld niet moeilijk. In de vorige reviews staat dat het het niet een duur gebied is, maar die mening deel ik niet helemaal. Ik ben ik Val Gardena en MdC geweest in de prijzen in Andalo zijn zeker niet veel lager. De skipas in het hoog seizoen is behoorlijk aan de prijs. Ook weinig goede eet tentje met bediening. Prijs kwaliteit vond ik zelf bedroevend. In de week dat wij er waren was het waarschijnlijk ook vakantie in Polen, Tsjechie en Hongarije want deze waren in grote getallen aanwezig. Ondanks de parkeerplaats behoorlijk vol stond was het op de piste en aan de lift niet echt druk. Meeste liften zijn vlot en modern. Je kan een combi skikaart nemen en 1 dag in MdC skiën vanaf Pinzolo. Deze autorit is ongeveer 45 min.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast040
    Gast040 16 augustus 2013 · 16:42

    Om een lang verhaal kort te maken, n absoluten aanrader! Prijs-kwaliteit is gewoon super, betaalbare ski-vakantie gehad en een hele toffe locatie. Hotel Lory in Molveno, van Nederlanders. Dn shuttle service van het hotel was ideaal, ontbijt overheerlijk, lunchen op de piste bij 'dosso larici' voor nog geen € 10,-. Diner voortreffelijk en elke avond gezellig aan dn toog!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Tes
    Tes 14 december 2011 · 21:12

    Een heerlijk overzichtelijk en gevarieerd skigebied met veel gezellige restaurantjes langs de piste. Aanrader is La Roda, op het hoogste punt van het skigebied. In dit restaurant kun je op 2200 m hoogte uitstekend eten. Daarnaast is het niet duur om aan de piste iets te eten of te drinken. De skiliften kennen geen wachttijden en op de pistes is het aangenaam skiën. Verblijven in Molveno is een aanrader. Vanuit de meeste accommodaties heb je een prachtig uitzicht op het meer. tip: http://www.ladamadellago.eu In Molveno kun je heerlijk eten bij een van de restaurants. El Filo en Bucaneve zijn aanraders. Voor Pizza moet je bij Ciao zijn. Mocht je zelf willen koken dan kun je allerlei heerlijkheden kopen bij de slager in het winkelstraatje van het dorp!

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • dennis
    dennis 7 november 2010 · 13:28

    Wij zijn met een groep vrienden een weekje gaan skiën in 'Paganella'. Omdat er een verschil was/en altijd zal zijn in niveau kan ik mij geen beter gebied bedenken dan dit om voor alle niveaus de max er uit te halen. Voorheen staarden we ons blind op de grote gebieden met als gevolg dat we elkaar (de verschillende niveaus) op de piste nooit meer zagen... Het gebied is echt italiaans, supervriendelijk, zeker NIET DUUR en we zaten in een gezellig hotelletje in het nabijgelegen Molveno. Binnen 4 minuten stonden we bij de lift, maar genoten wel van de rust en prachtige uitzicht tijdens de apres-ski op het terras in het hotel. Apres-ski betekend hier gewoon lekker nagenieten met een drankje en een hapje voor men heerlijk gaat tafelen! niet de carnavalspraktijken van oostenrijk. In januari was de skipas volgens mij maar 130,00 EURO !!!! dat plus een goeie en goedkope accomodatie in Molveno en lekker eten op de piste voor nog geen 10 euro, maakte onze vakantie 1 groot feest. wij zijn weer van de partij in 2011 !

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 8 augustus 2009 · 19:17

    het is een skigebied met veel verschillende mogelijkheden. ik ben er 4 jaar naartoe geweest en ben nu 14 jaar oud. je begint op de top zonder bomen maar je zit al snel onder de boomgrens waardoor de pistes smaller worden en er redelijk veel paatjes langs de pistes ontstaan (neem piste y liever niet als beginner, dat is veel te moeilijk voor beginners en je kunt er moeilijk de weg vinden). verder was er helaas geen rodelbaan of funpark. alle pistes sluiten goed aan en zijn geen vlakke stukken waar je niet vooruit kunt komen. je hebt er geen last van sleepliften want het zijn allemaal degelijke stoeltjeslifen. zwart is echt zwart. rood is vaak met een paar steile stukken en blauw is ook echt gewoon blauw zonder op vlakke stukken. er zijn genoeg restauranten alhoewel ze toch vaak op het drukste punt vol zitten. de restaurants die niet aan een lift zitten zijn duurder maar nooit vol. noordelijk gericht maar toch altijd in de zon. toch zeker een aanrader voor jong en oud

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2009 · 19:43

    Deze ervaring gaat over de dorpen Fai Della Paganella en Andalo, omdat deze zo met elkaar verbonden zijn dat je ze als een geheel kunt zien. Fai della Paganella is een rustig dorpje en Andalo is meer de plaats waar \\\"het\\\" gebeurd. Hier heb je dan ook verschillende winkeltjes en een aantal leuke apres-ski en eetgelegenheden. Ik ben geen liefhebben van het zuipen, dansen en uit je bol gaan in een apres-skibar, dus daar kan ik niet veel over vertellen. Wel heb ik er na het skieen toch lekker kunnen genieten van een kopje Italiaanse koffie en een fijn taartje. Het gebied wordt voornamelijk door gezinnen met kinderen bezocht. Hiernaast is dit een populaire bestemming voor de Italiaanse wintersporters (gezinnen ?jongeren). Het overgrote deel van de bezoekers zijn overigens Italianen en het aandeel Nederlanders is heel laag. Dit heeft zo ook wel zijn charmes moet ik toegeven. De pistes in het gebied zijn voornamelijk rood met enkele blauwe pistes. De dalafdalingen zijn allemaal rood. Dit betekent dat je als beginnende wintersporter aan het eind van de dag altijd weer met de lift naar beneden moet gaan. Aan de andere kant is het wel weer zo dat deze blauwe pistes door de hogere ligging in het naseizoen niet snel papperig zullen worden. De liften zijn snel en wachttijden zijn bijna niet aan de orde. Het personeel bij de liften is behulpzaam en zal met name bij jonge kinderen hulp met het instappen aanbieden. Kortom, voor mij is dit een hele fijne wintersportvakantie geweest. Een die ik kan aanraden aan zij die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. En dit alles voor een prijs die je in de Alpen nergens anders zult tegenkomen...

>