BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Passo dello Stelvio

Reviews Passo dello Stelvio

75% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.4 op basis van 3681 reviews.

 • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, goed eten op de piste en erg sneeuwzeker.
 • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, minder kindvriendelijk, weinig après-ski, duur, matig bereikbaar en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Passo dello Stelvio?


Beoordelingen van gebruikers

 • Sigrid1965
  Sigrid1965 14 augustus 2019 · 20:58

  Zomerskiën..een lang gekoesterde wens. Na een eerdere poging in 2017( de gletscher werd toen gesloten omdat er geen sneeuw meer lag) nu op herhaling.. en we hebben genoten. Vers laagje sneeuw. Skipassen aan de prijs. €52,- pp. En ja de gletscher is gesmolten. Hotels en lift aankomst sluit niet meer aan op de Geistersleeplift. Het transport bandje was buiten werking. Dus ook het terug naar de lift komen vergt enige behendigheid. Maar het is gelukt en hebben zeker genoten. Wel jammer dat ze niet meer moeite doen het boven wat makkelijker te maken..misschien geen keien maar leg een bijv. een borstelbaan aan.. beetje vergane glorie. Jammer is er zo mooi.

  Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Henri.
  Henri. 23 augustus 2013 · 21:24

  Zomerskiën moet iedere wintersportgek zeker een keer doen! Passo dello Stelvio is daarvoor een perfecte bestemming naar mijn mening. Het is een heerlijk zomerskigebiedje om een ochtendje te skiën. 4 sleepliften en 7 pistes open is aardig veel voor een zomerskigebied. De prijs van een skipas is niet echt goedkoop, maar als je het vergelijkt met andere zomerskigebieden ook zeker niet duur. Ski's kun je op 2 plaatsen boven op de pas huren voor 20 euro. De ski's zijn prima gewaxed en het materiaal is goed onderhouden. De Stelviopas is sowieso al mooi om hem op te rijden. Prachtig landschap, goede weg, (nog) geen tol, enz.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Paul E
  Paul E 30 mei 2012 · 21:37

  In aanvulling op het artikel: De website van Stelvio is: http://www.passostelvio.com/ Kijk hier voor de juiste openings- en sluitingsdatum van het gebied. Voor het actuele weer en de voorspelling geeft de website ook uitsluitsel: http://www.passostelvio.com/ita-meteo.php Hotels op de pas: http://www.passostelvio.com/ita-hotel.php Of via www.booking.com De volgende video geeft in de eerste vijfenhalve minuut een goed beeld van dit skigebied:

  Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Laflaps
  Laflaps 21 oktober 2011 · 22:39

  Ben de afgelopen 5 jaar 4 keer 's zomers op de Stelvio geweest, meestal maar voor één of twee dagen tijdens een zomervakantie van 2-3 weken. Altijd juli/augustus geweest, dit jaar op 11 augustus en na verse sneeuw op 10 augustus zelfs een beetje naast de piste second tracks getrokken, pas op voor gletscherspleten! Daarom ook geen first tracks! Ook wel eens pech gehad dat de wolken niet wegtrokken en in augustus bleef de temperatuur op -7 graden steken terwijl je je niet hebt gekleed op echte kou tijdens het zomerskiën. Betrouwbare weersvoorspelling is van groot belang. Dit wordt steeds beter. Typisch gletscherskigebied met sleepliften, daardoor mogelijk iets minder geschikt voor snowboarder?. Ik heb er zelden meer dan 10 gezien, terwijl er toch wel 150-200 skiërs waren (Dit jaar nationaal team van Finland, Rsuland, Zweden etc.). Funpark was elke keer niet meer in gebruik, mogelijk is het in juni anders. Vreselijk leuk om in je open sportwagen de (dan nog uitgestorven) pas op te knallen om 07:30 (liften gaan om 08:00 open). Dan na een ochtend skiën, met als afsluiter een bordje pasta bij Hotel Livrio op 3100m, de inmiddels drukke pas (veel fietsers en dagjesmensen) rustig afrijden. Dit jaar in SUV de pas 's middags/'s avonds opgereden en overnacht in Hotel Tibet, 35Euro/nacht incl. ontbijt, piepklein kamertje en gedeelde douche, maar met mijn zoon is een spartaans verblijf geen punt. Vrouw en andere twee zoons aan het Garda meer achter gelaten. Vakantie in een vakantie! Ga volgend jaar een maandje vroeger, begin juni, kijken hoe het dan is. Erg leuk om een keer te doen als je toch in Zuid-Tirol op vakantie bent, maar wel veel moeite doen om een ochtend te skiën, voor de die hard is dat uiteraard geen enkel probleem. Leuke auto hebben maakt ook de reis tot een belevenis. Leuk alternatief kan Val Senales/Schnalstal zijn, 15 juli 2008 daar 30cm verse sneeuw gehad met serieuze off-piste mogelijkheden! Stelviopas was toen 2 dagen dicht vanwege de hevige sneeuwval!

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
>